Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av Kristiansund mot Sarpsborg 08.
    Kristiansund (4-2-3-1): McDermott - Strand Nilsen, Coly, D.P. Ulvestad, Askar - Diop, Hopmark - Kartum, Mucolli, Mawa - Gjertsen.
    Sarpsborg 08 (3-5-2): Kristiansen - Utvik, Ødegård, Dyrestam - Wichne, Vetti, Salétros, Maigaard, Thomassen - Lindseth, Koné.
    Christian Michelsen gjør tre endringer fra 0-0-kampen mot Lillestrøm sist. Aasbak, Kalludra og Bye er alle ute av elleveren, mens Askar, Kartum og Gjertsen kommer inn.
    Lars Bohinen gjør på sin side én endringer fra 1-2-tapet mot Bodø/Glimt. Karamoko er benket til fordel for Utvik.
    Topp mot bunn i dag. Kristiansund ble passert av Viking etter at de vant lørdag, men går igjen forbi og opp på bronseplass med tre poeng i dag. Sarpsborg 08 ligger på 12. plass, fire poeng over Brann på kvalifiseringsplass.
    Kristiansund store favoritter på hjemmebane. De står med seks strake hjemmeseire, mens Sarpsborg 08 har syv strake bortetap i Eliteserien.
    Dommer Sigurd Smehus Kringstad leder lagene ut på banen.
    Vertene tar avspark.
    1'
    Mye trilling av ball første par minuttene her.
    3'
    Ballen spilles til Koné i feltet, men han får ikke ordentlig kontroll på kula. McDermott plukker enkelt.
    3'
    Fine kombinasjoner fra hjemmelaget før Strand Nilsen spiller bort ballen.
    5'
    Salétros tester skuddfoten fra fint hold. Brukbart forsøk også, men ballen går noen meter over tverrliggeren.
    5'
    Sarpsborg vinner ballen høyt i banen, og ballen slås inn mot Koné som var veldig alene foran mål. Dan Peter Ulvestad får hindret den, men gir bort et hjørnespark.
    6'
    Kort variant, før ballen slås inn foran mål. Den blir enkel for McDermott å plukke.
    6'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Kristiansund 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Jonathan Lindseth
    Målgivende: Ibrahima Koné
    Gjestene sjokkerer Kristiansund! Flott opprulling fra Sarpsborg 08, som ender med at Koné slår ballen lavt inn foran mål. Der har Lindseth løpt seg fri, og setter ballen mellom beina på McDermott. De fire bortesupportene slipper jubelen løs!
    7'
    Veldig god åpning av Sarpsborg, både før og etter scoringen. Gjør det ikke lett for Kristiansund her.
    10'
    Innlegg mot Lindseth foran KBK-målet, men ballen går over målscoreren.
    12'
    Mucolli har litt plass på venstre, og prøver å legge inn. Stoppes i første Sarpsborg-spiller.
    13'
    Sarpsborg spiller ballen rundt i forsvar, før Dyrestam spiller den utover sidelinjen. Trodde nok han hadde med seg Thomassen på venstresiden.
    14'
    Etter åpningskvarteret skulle man ikke tro at det er Kristiansund som kjemper om medalje og at Sarpsborg spiller for å unngå nedrykk. Imponerende av Bohinens menn så langt.
    15'
    Gjertsen får frispark mot seg på egen halvdel. Sarpsborg flytter opp.
    16'
    Saletros løfter godt inn i feltet, og der vinner Utvik duellen. Headingen er ikke dårlig, men går noen få meter til side for mål.
    17'
    Thomassen legger inn, før Coly banker ballen ut til et hjørnespark.
    19'
    Det er en stor mulighet for Koné! Sarpsborg-spissen vinner duellen med Ulvestad, og får headet fra kort hold rett foran mål. Dessverre for gjestene går forsøket like over mål. Nære 2-0!
    19'
    Mucolli prøver seg på en småfrekk variant, når han sender ballen med en blanding av skudd og chip inn mot Sarpsborg-målet. Kristiansen er med på den, og holder ballen i fast grep.
    21'
    Askar legger inn, men balle går over alt og alle.
    22'
    Strand Nilsen tar med seg ballen, før han slår opp mot Mawa. Den blir igjen upresis fra KBK-høyrebacken, og triller helt inn til Kristiansen.
    23'
    Wichne setter fart inn i banen, før han løsner skudd. Det blir blokkert, før ballen går inn til McDermott. Uansett godt gjort av Wichne først der.
    23'
    Sarpsborg ruller opp nok et lekkert angrep. Ballen spilles ut til Thomassen, som slår lavt inn på første. Innlegget er godt, men når ingen av hans medspillere foran mål. Vertene får klarert.
    25'
    Nok en gang ender et strålende Sarpsborg-angrep opp med et lavt innlegg fra Thomassen. Farligere denne gangen, men det er Ulvestad som kommer på den. Han får - kontrollert eller ei - ballen inn til egen keeper.
    26'
    Thomassen med ball i feltet til KBK, men holder for lenge før han stikker gjennom Maigaard. Da har dansken løpt i offside, og sjansen er spolert.
    27'
    Mawa legger igjen til Diop, som fyrer fra distanse. Ballen går via en Sarpsborg-spiller og ut til corner.
    29'
    Ballen løftes mot Mawa på bakerste, som får sendt ballen inn igjen. Maigaard klarerer.
    30'
    Mucolli med en fin innleggsfinte på venstre. Skaffer seg rom til å sikte, og da kommer innlegget. Sarpsborg klarerer.
    31'
    Maigaard får ballen i mellomrommet, og ser ut til å lade skudd. Han bruker dog for lang tid, og blir løpt opp av Diop.
    31'
    Thomassen spiller opp til Maigaard, som akkurat rekker den før den går over dødlinja. Innlegget er lavt og godt, men McDermott får en hanske på den.
    33'
    Igjen kommer Sarpsborg til innlegg, men den går over feltet. Thomassen venter på motsatt, men avblåses for hands.
    34'
    Koné setter fart, men blir for ubesluttsom og taper ballen. Salétros fanger opp, og løfter inn. Ulvestad header ut til nok et hjørnespark.
    35'
    Det blir igjen en god mulighet til Sarpsborg på corner! Salétros hjørnespark lander til slutt hos Thomassen i feltet. Han får stå fryktelig alene på 8-9 meter, men blåser ballen over mål.
    36'
    3-0 i målsjanser fordel Sarpsborg så langt.
    37'
    Koné spilles gjennom på blankt, men ballen er igjen spilt for sendt. Offside på spissen.
    37'
    Coly prøver seg med et skudd midt på Sarpsborgs banehalvdel. Skuddet er hardt, men går over målet til Kristiansen som virker å ha god kontroll på den.
    38'
    Mucolli driver inn i feltet, før han får hjørnespark. Burde vært femmeter, siden dansken var sist på den selv.
    40'
    Corneren løftes inn, før Mawa får frispark i mot. Litt for mye armbruk på Salétros.
    41'
    Koné lander litt vondt, og tar telling. Kommer seg heldigvis opp.
    43'
    Mawa kommer til skudd i feltet. Blir blokkert ut til hjørnespark.
    44'
    Kristiansen bokser den. Ikke verdens beste boksing, men reddes av eget forsvar som klarerer.
    44'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Diop får ballen på 20 meter, og fyrer av igjen. Treffer godt, men ballen flyr igjen over mål.
    45'+1
    Ingen ting å si på at Sarpsborg leder halvveis her. Imponerende omgang av gjestene.
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Liridon Kalludra
    Ut: Sander Erik Kartum
    Michelsen gjør grep i pausen i håp om at laget hans skal skape mer i andre omgang.
    46'
    Gult kort til Kristiansund
    Amidou Diop
    Diop starter omgangen med å være høyt oppe med en albue på Maigaard. Får det gule kortet.
    46'
    Frisparket spilles kort, før det løftes mot Utvik i feltet. Han er litt for tøff i duellene, og det blir blåst utover.
    47'
    Sarpsborg ligger nokså lavt nå, mens Kristiansund triller ball.
    49'
    Mucolli slår en nydelig tunnel på Ødegård før han setter videre fart oppover banen. Blir dessverre for vertene løpt opp.
    51'
    Mucolli på farten igjen, og skaffer et hjørnespark.
    53'
    Hjørnesparket blir ikke farlig.
    53'
    Som vi så mange ganger i første omgang, får Thomassen ballen ute til venstre. Slår lavt inn, og får et hjørnespark.
    54'
    Maigaard slår inn, før Ulvestad stanger ut.
    54'
    Gjertsen sin tur til å skyte fra distanse. Via en Sarpsborg-spiller og ut til corner.
    56'
    Kristiansen er sikkert og holder den.
    56'
    Sarpsborg kontrer, men fintene sitter ikke for Salétros i feltet og han mister ballen.
    57'
    Inn: Jesper Isaksen
    Ut: Amidou Diop
    58'
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    58'
    Inn: Erlend Sivertsen
    Ut: Amin Askar
    58'
    Trippelbytte fra Michelsen. Tydelig at han ikke er fornøyd.
    58'
    Thomassen lager frispark på midten. KBK tar det kort.
    60'
    Tverrliggeren fra Isaksen! Strålende angrep fra vertene, og Isaksen får ballen i feltet. Han klinker til, og ballen synger i metallet!
    60'
    Vertene får corner, men det ender opp med frispark mot Coly.
    61'
    Kristiansund 0 - 2 Sarpsborg 08
    Målgivende: Mikkel Maigaard
    WOW! Hvilken scoring av Lindseth?! Sarpsborg-spissen får ballen, og fyrer av. Skuddet er meget bra, og suser opp i krysset. 2-0 til gjestene!
    64'
    Stort for de fire bortesupporterne som har tatt turen!
    65'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Nicolai Næss
    Ut: Gaute Vetti
    65'
    Liten stopp i spillet, siden linjedommer har litt problemer med utstyret.
    67'
    Spillet er i gang igjen.
    68'
    Vanskelig å se hvordan Kristiansund få med seg noe her. Sarpsborg forsvarer seg meget bra.
    69'
    Ball opp mot Bye i feltet, men ballen stoppes av Sarpsborg-forsvaret.
    70'
    Det er så nære 3-0! Koné spiller ballen gjennom til Næss som er helt alene med McDermott. Han setter ballen forbi KBK-keeperen, men også på utsiden av stolpen.
    71'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Jonathan Lindseth
    Tomålsscoreren stopper en kontring.
    72'
    Kristiansund skaper fremdeles svært lite.
    75'
    Kristiansund 0 - 3 Sarpsborg 08
    Målgivende: Anton Jonsson Saletros
    HAT TRICK! Sarpsborg ruller nok en strålende kontring. Koné spiller til Salétros, som triller videre til Lindseth. Han banker inn sitt tredje for kvelden!
    78'
    Torgil Gjertsen
    79'
    Inn: Oskar Sivertsen
    Ut: Torgil Gjertsen
    81'
    Koné ligger nede. Fikk ballen hardt i hodet.
    81'
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Ibrahima Koné
    82'
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Eirik Wichne
    85'
    Mucolli prøver seg fra skrått hold. Brukbart forsøk, men den fyker på feil side av stolpen.
    86'
    Bye kommer til skudd, men den går via hodet til Utvik og ut til corner.
    88'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 3 Sarpsborg 08
    Mål: Snorre Strand Nilsen
    Kristiansund får et trøstemål på overtid her. Først skyter Bye i stolpen, før Strand Nilsen setter returen i mål.