0-3
1-3

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og hjertelig velkommen til denne LIVE-dekningen av Eliteseriekampen mellom Kristiansund og Ranheim på fotballens festdag, 16.mai!
    Hjemmelaget ligger før runden på 10.plass med ti poeng på ni kamper. Bortelaget Ranheim har overrasket alle i årets sesonginnledning og ligger på en veldig sterk 4.plass med hele 17 poeng på ni kamper.
    KBK kommer inn i denne kampen med et tap i sist runde. Da var det FK Haugesund som ble et hakk for sterke og slo KBK 3-2. Ranheim kommer derimot fra en mer positiv opplevelse. Etter å ha ligget under 0-1 mot Odd, snudde Ranheim kampen og vant 3-1 over laget fra Skien.
    En interessant fakta om bortelaget Ranheim er at det er det mestscorende laget etter 9 runder. Ranheim har scoret 17 mål, noe ingen andre har gjort. Laget nærmest er serieleder Brann som står med 16 scorede mål.
    Historisk sett har Kristiansund vært det beste laget når disse har møttes tidligere. Kristiansund har vunnet seks av de ti siste oppgjørene. Ranheim har kun vunnet én på de siste ti kampene.
    Forrige gang lagene møttes var i cupen i 2017. Da vant Kristiansund 2-0 etter scoringer av Daouda Bamba og Jean Alassane Mendy.
    Ranheim XI (4-3-3): Even Barli - Aslak Witry, Daniel Kvande, Christian Rismark, Alexander Foosnæs - Kristoffer Løkberg, Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen - Kim Ove Riksvold, Andreas Helmersen, Erik Tønne. På benken: Magnus Lenes, Øyvind Alseth, Michael Karlsen, Sondre Sørløkk, Ivar Furu, Jakob Tromsdal, Sivert Solli.
    KBK XI (4-3-3): Sean McDermott - Bent Sørmo, Dan Peter Ulvestad, Nikita Baranov, Erlend Sivertsen - Pål Erik Ulvestad, Stian Semb Aasmundsen, Amidou Diop - Daouda Bamba, Benjamin Stokke, Sondre Sørli. På benken: Andreas Vaikla, Joakim Bjerkås, Christoffer Aasbak, Brent Lepistu, Bendik Bye, Jesper Strand Isaksen, Aliou Coly.
    Vi ser at Øyvind Storflor ikke er med i troppen til Ranheim til dagens kamp. Kim Ove Riksvold tar plassen og starter dermed hans andre kamp for sesongen. Andreas Helmersen kommer også inn til fordel for Michael Karlsen som i dag er henvist til benken.
    For hjemmelaget er det også en del endringer fra sist kamp. Den endringen som Christian Michelsen nok ikke hadde ønsket var at Torgil Gjertsen ikke er med i troppen. Midtbanespilleren har gått store deler skadet, men har spilt de siste kampene. I dag skal vist kantspilleren være satt ut med sykdom.
    Da entrer lagene matta ledet av dagens dommertrio Rohit Saggi, Morten Jensen og Dag Roger Nebben. Det er straks klart for avspark her på Kristiansund stadion!
    Da sparker Daouda Bamba i gang dagens kamp!
    1'
    Bortelaget vinner frispark ved midtbanen like etter avspark, og tar det kjapt.
    1'
    Pål Erik Ulvestad sikter mot Benjamin Stokke i boks, men spissen blir godt pakket inn av Foosnæs og Kvande. Ballen går over og ut til utspark.
    2'
    Sondre Sørli tar seg forbi på venstresiden og prøver et innlegg. Aslak Witry henger med på den, og får blokkert forsøket.
    4'
    Diop blir felt nede benken til Ranheim. Saggi blåser frispark til KBK-spilleren som ligger nede og har vondt her. Semb Aasmundsen stiller seg klar mens Diop blir behandlet av fysio på banen.
    6'
    Sondre Sørli legger inn på bakerste stolpe mot kaptein Ulvestad, men ballen blir for høy for stopperen. Ender ut bak mål til utspark fra keeper.
    7'
    Erik Tønne river og sliter i Sørmo og lager frispark. Vært mange frispark her i åpningen av kampen, men aldri i særlig farlige posisjoner.
    8'
    Benjamin Stokke prøver å stikke gjennom mot Sørli, men ballen er for hard og går helt inn i klypene til Barli i Ranheim-buret.
    9'
    Riksvold blir spilt gjennom på høyresiden og prøver et innlegg. Den henger Sivertsen med på, og blokkerer den ut til corner.
    11'
    Tønne slår corneren på bakerste stolpe. Der header Dønnem ballen inn igjen i feltet, men Stokke klarerer unna.
    11'
    Løkberg skyter fra kloss hold, men Sivertsen kommer inn med en viktig blokkering! Corner igjen til gjestene.
    12'
    Igjen slår Tønne på bakerste, og igjen er det et Ranheim-hodet som kommer først på ballen. Denne gangen er det Kvande som får ballen i retning mål, men en KBK-spiller får blokkert den før den når mål.
    13'
    Erik Tønne løper ned Sørmo ved cornerflagget, og lager nytt frispark til hjemmelaget.
    15'
    Tønne prøver å finne hodet til Helmersen, men Dan Peter Ulvestad rager høyest og stusser ballen videre før Helmersen får satt inn headingen. God involvering av kaptein Ulvestad der!
    18'
    Vært mye kriging og stillingskrig her i starten. Er ingen av lagene som har tatt skikkelig kommando ute på kunstgresset de første 20 minuttene.
    20'
    Pål Erik Ulvestad feller Dønnem og får tilsnakk fra Saggi. Ser ut til at Saggi forteller spilleren at dette var siste før det gule kortet kommer.
    20'
    Dønnem slår ballen rett i beina til Sørli som kan sette i gang en kontring. Kanten prøver en lang ball, men det blir alt for lang. Dårlig utnyttet fra Sørli der, som bare burde satt fart selv.
    21'
    Mål for Ranheim!
    Kristiansund 0 - 1 Ranheim
    Mål: Erik Tønne
    Målgivende: Daniel Kvande
    Midtstopper Daniel Kvande svinger inn en corner på skallen til venstrekant Erik Tønne som stanger ballen i mål! Bortelaget leder på Kristiansund stadion!
    22'
    Gult kort til Ranheim
    Erik Tønne
    22'
    Tønnes scoring sender Ranheim opp på 3.plass slik resultatene er per nå. Det er helt enormt det Ranheim har prestert etter 10 kamper som faktisk er en tredjedel av hele sesongen.
    25'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Amidou Diop
    Forrige kamp gikk Coly ut tidlig med skade, og i dag mister KBK Diop etter 26 minutter med skade. Kjedelig for Kristiansund å måtte bruke et bytte så tidlig.
    26'
    Løkberg fyrer av fra 16 meter, men skuddet går rett i en KBK-spiller som kaster seg inn.
    29'
    Stor KBK-sjanse! Semb Aasmundsen chipper i bakrom til Bamba som skyter med første touch. Skuddet er godt, men Barli redder godt!
    30'
    Ser ut til at hjemmelaget angriper i en offensiv 4-2-4 formasjon. Ulvestad og Aasmundsen ligger sentralt, mens Bye har tatt plass ute til høyre. Stokke og Bamba ligger i midten, mens Sørli ligger ute til venstre.
    31'
    Daniel Kvande tar seg forbi 3-4 mann når han går frem med ball. Stikker så gjennom til Riksvold, men innlegget kommer aldri da Sivertsen stjeler ballen.
    34'
    Bortelaget har kommet bedre i gang etter scoringen her nå. Hjemmelaget sliter med å skape noe på Ranheim så langt.
    37'
    Baranov er for tøff med Helmersen, og Ranheim får frispark i god innleggsposisjon. Tønne står klar til å slå.
    37'
    Erik Tønne svinger den hardt inn, men Stokke hindrer Reginiussen i å avslutte. God defensiv jobb fra Stokke der!
    38'
    Sørli legger inn mot Bamba, men Dønnem gjør en god jobb og header ballen vekk.
    39'
    Kun fem minutter igjen til pause her på Kristiansund stadion, og hjemmelaget presser på for å få med seg en scoring i garderoben.
    40'
    Flytter opp laget nå, KBK. Bendik Bye skaffer innkast høyt i banen.
    40'
    Bamba mottar ballen etter innkastet og prøver seg fra distanse. Skuddet er veldig hardt, og går rett i mageregionen til Løkberg som går ned med smerter. Midtbanespilleren stabler seg fort på beina igjen, og det ser ut til å gå bra.
    42'
    Erik Tønne feller Bye nede vede innbytterbenkene, og det er klart frispark til KBK. Får tilsnakk i den situasjonen også, Tønne.
    42'
    Helmersen stusser i bakrom mot Tønne, men kanten blir avvinket for offside.
    45'
    Dommeren legger til ett minutt av første omgang.
    45'
    Reginiussen spiller i bakrom mot Tønne som har klar bane foran seg. Ballen spretter dog litt høyt, og Tønne får ikke headet ballen skikkelig med seg videre. Der kunne det blitt farlig om kanten hadde fått ballen med seg!
    45'+1
    Da er det pause her på Kristiansund stadion, og bortelaget går i garderoben med ettmålsledelse etter scoring av Erik Tønne etter at han stanget inn en corner slått av Daniel Kvande.
    Da er vi i gang igjen med de siste 45 minuttene her fra Kristiansund stadion!
    46'
    Stokke legger inn mot Sørli, men Witry stanger unna.
    48'
    Sivertsen spiller gjennom til Bamba, og kanten finner backen igjen som kommer på løp. Sivertsen prøver så å finne Stokke i boks, men Rismark blokkerer det forsøket.
    49'
    Sørli legger en corner på første stolpe mot Stokke, men Barli er våken og bokser ut til nytt hjørnespark.
    50'
    Påfølgende corner lander midt i femmeteren og igjen kommer Barli ut og bokser unna. Godt og offensivt keeperspill der!
    51'
    Tønne spiller bak til Løkberg som skyter på første touch, men ballen sklir av foten, og skuddet blir seende ut som en dårlig tversoverpasning! KBK tar over ballen og kontrer, men den kommer det ingenting ut av.
    52'
    Løkberg spiller gjennom til høyreback Witry som har tatt løpet. Backen prøver så innlegg, men Sivertsen blokkerer ut til innkast.
    53'
    Den går på bakerste stolpe, og Siversten header ut til corner fra andre siden.
    54'
    Løkberg vinner en corner i duell med Ulvestad. Tønne går ut for å skru den innover i boksen.
    55'
    Daniel Kvande skrur den inn på bakerste der Dønnem er fot tøff. Saggi blåser frispark til KBK.
    56'
    Inn: Christoffer Aasbak
    Ut: Erlend Sivertsen
    Sivertsen takker for seg etter 59 minutters spill. Inn kommer e ny venstreback, Christoffer Aasbak.
    58'
    Nære for KBK! Benjamin Stokke slår et lavt innlegg i boks. Rismark strekker foten, og sender ballen videre mot eget mål. Heldigvis for stopperen er Barli våken og forlenger ut til corner.
    60'
    Gult kort til Kristiansund
    Sondre Sørli
    61'
    Straffe til Ranheim. Bent Sørmo feller Riksvold inne i 16-meteren, men på bildene så er det vanskelig å se om det var kontakt eller ei!
    61'
    Ranheim scorer på straffe!
    Kristiansund 0 - 2 Ranheim
    Setter straffen via hanskene til McDermott i stanga og inn!
    62'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Alseth
    Ut: Kim Riksvold
    Ranheim gjør sitt første bytte.
    64'
    Dan Peter Ulvestad feller Helmersen midt inne på Ranheims banehalvdel, og Saggi blåser frispark.
    66'
    Tønne lager frispark til KBK i god innleggsposisjon. Aasbak står klar med venstrefoten sin.
    67'
    Det er godt slått, men jeg tror det er Rismark som vinner duellen i boks og stanger unna.
    67'
    Inn: Sondre Sørløkk
    Ut: Kristoffer Løkberg
    Løpt mye i dag, Løkberg, så er begynner nok å kjenne det i det tøffe kampprogrammet.
    68'
    Tønne har mye selvtillit om dagen og fyrer av fra kanten av 16-meteren. Det er hardt, men går ganske så rett på keeper som har grei kontroll.
    70'
    Speaker leser opp en ny rekord her på Kristiansund stadion! 4234 stk. har møtt opp til dagens kamp på fotballens festdag. Så mange har det aldri vært på Kristiansund stadion før!
    71'
    Inn: Aliou Coly
    Ut: Nikita Baranov
    71'
    Sørli-show! Sondre Sørli dribler seg forbi på venstre siden og når frem til 16-meteren før han prøver seg. Skuddet er godt, og sniker seg utenfor!
    72'
    Helmersen ligger nede etter å ha fått ballen opp i "utstyret". Har det veldig vondt, og KBK-spillerene utøver fair play i ytterste lag når de spiller ballen over linja når de aller helst vil jage scoring.
    73'
    Sørløkk feller Ulvestad inne i KBKs 16-meter, og Saggi dømmer nok en gang frispark. Har ikke telling på hvor mange frispark det har vært i dag, men det er ikke fint få!
    75'
    Minuttene går fort for KBK det siste kvarteret her nå, og foreløpig er det ingenting som tyder på at de skal hente det inn igjen. Ranheim står utrolig godt, og er det laget som triller mest for øyeblikket.
    77'
    Bendik Bye avslutter fra en 20 meters hold, men skuddet går en god meter over mål.
    77'
    Inn: Michael Karlsen
    Ut: Andreas Helmersen
    Rent spissbytte fra Maalen her. Helmersen har vært god på topp for Ranheim, og har vunnet mange dueller mot tøffe Ulvestad og Baranov.
    78'
    Erik Tønne slår inn en corner, men Dan Peter Ulvestad stanger den unna.
    80'
    Pål Erik Ulvestad
    Kommer inn med knotter mot Daniel Kvande, og får korrekt gult kort.
    81'
    Hjemmelaget får frispark i god innleggsposisjon. Kan de få en scoring nå da, KBK? Det hadde såfall vært viktig om det skal være håp for poeng!
    84'
    Kristiansund 0 - 3 Ranheim
    Mål: Aslak Fonn Witry
    Målgivende: Øyvind Alseth
    Ranheim-toget bare ruller og ruller videre! Denne gangen er det høyreback Witry som sender ballen i mål via stanga med venstrefoten!
    84'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 3 Ranheim
    Mål: Daouda Bamba
    Målgivende: Benjamin Stokke
    Stokke prikker ballen fint gjennom til Bamba, men det spørs om ikke denne kom hakket for sent!
    88'
    Dommeren legger til tre minutter på Kristiansund stadion i dag.
    90'+1
    Der er over her på Kristiansund stadion, og Ranheim vinner 3-1!
    Ranheim vinner altså nok en gang en kamp i Eliteserien, og jubler vilt med fansen etter kampslutt. Det er fullt forståelig for Ranheim ligger nå på 3.plass i Eliteserien etter en tredjedel av sesongen er spilt. Rett og slett ekstremt bra av Ranheim som rykket opp til Eliteserien før denne sesongen!