1-0
2-0
4-0

Ble dekket av Geir Juva

Hei og velkommen til livedekningen av dagens eliteseriekamp mellom Kristiansund og Mjøndalen. Lagoppstillingene er inne. Vi tar hjemmelaget først.
    Kristiansund (4-2-3-1): McDermott - Sørmo, D. P. Ulvestad, Psyché, Aasbak - P. E. Ulvestad, Diop - Sørli, Kalludra, Pellegrino - Kastrati.
    Kristiansunds reserver: Mbaye, Coly, Hopmark, Sivertsen, Øby, Gjertsen, Bye.
    Mjøndalen (4-3-3): Faye Lund - Sell, Jansen, Solholm Johansen, Dragsnes - Silfwer, Gauseth, Olsen Solberg - Brochmann, Occéan, Liseth.
    Mjøndalens reserver: Makani, Latifu, Betten Hansen, Bamenye, Brustad.
    Christian Michelsen har gjort fem endringer på KBKs lag i kjølvannet av forrige helgs 0-2-tap for Stabæk i Bærum. Og samtlige endringer er på midten og i angrep. Hele angrepet er faktisk skiftet ut. Den eneste av front-sekseren som holder plassen er Amidou Diop. De fem som er ute er Jesper Isaksen, Meinhard Olsen, Bendik Bye, Torgil Gjertsen og Aliou Coly. De tre sistnevnte er på benken i dag. De fem nye: Pål Erik Ulvestad, Sondre Sørli, Liridon Kalludra, Flamur Kastrati og nykommeren fra Strømsgodset, Amahl Pellegrino.
    Vegard Hansen gjør bare én endring etter 2-1-seieren over Brann sist søndag. Og den endringen er påtvungen. Stian Aasmundsen soner for fire gule kort. Inn på laget kommer Joackim Olsen Solberg som sonet karantene forrige helg.
    Dette er to lag som ikke har vunnet altfor mange ganger de siste månedene. KBK har vunnet 1 av sine 9 siste i serien, MIF står med 2 seirer på sine 12 siste seriekamper. Da lagene møttes i Buskerud i midten av juni, endte det 1-1. Amidou Diop utlignet for KBK med fem minutter igjen å spille den gang.
    Da er vi straks klare. KBK har aldri slått Mjøndalen. Skal det endelig skje i dag?
    Lagene marsjerer ut på gresset. Atmosfæren er som vanlig utmerket!
    Sigurd Kringstad er dagens kampleder.
    Vi er i gang!
    1'
    Kastrati er der det skjer med en gang, en hard duell. Frispark til gjestene.
    1'
    Det slås langt av KBK. Kalludra kriger frem et innkast. Det ender med Kastrati-avslutning og corner.
    2'
    Corneren slås på første stolpe. Sørmo dytter en forsvarer over ende. Frispark MIF.
    3'
    KBK kommer igjen. Sørli tror han jobber frem en ny corner, men dommeren blåser gjestenes vei.
    4'
    Så litt MIF. Liseth løfter inn fra høyre. Occean får en fot på ballen, men ikke mer. Kula triller inn til McDermott.
    5'
    Skummel innsvinger av Olsen Solberg. Stusses videre to ganger. Ut til corner!
    6'
    Mislykket av Olsen Solberg. Skrur corneren bak mål.
    7'
    Psyché ser etter Kastrati, men er ikke presis nok. Utspill fra mål.
    8'
    Sørli slår nydelig diagonalt til Pellegrino som nesten kommer seg forbi Sell. Men Sell jobber godt og vinner duellen. Fint backspill!
    9'
    Occean hindres av Psyché ute til høyre. Frispark, som Solberg skal ta. Selvsagt.
    9'
    Mye luft under ballen. Dan Peter Ulvestad er høyest på bakre stolpe, men må gi vekk en corner.
    10'
    Solholm Johansen henger høyt på bakre stolpe, faller litt forkjært. Dommeren stopper spillet, men MIF-stopperen er fort oppe igjen.
    11'
    Pellegrino vinner to dueller med Sell på sin side. Får applaus av hjemmefansen.
    12'
    Brochmann slår inn fra høyre. Occean går ned, men får ingenting. MIF holder angrepet i gang. Liseth utfordrer, går ned han også. Men ingen fløyte.
    13'
    Aasbak kommer fint på overlap, pisker ballen inn. Silfwer er på bakre, får gitt til corner, med visse problemer!
    14'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 0 Mjøndalen
    Mål: Christophe Psyché
    Målgivende: Christoffer Aasbak
    Der Mjøndalen har Solberg, der har KBK Aasbak! Perfekt slått på bakre stolpe der Psyché har løpt seg fri. Stopperen nikker vertene i ledelsen!
    14'
    Psychés femte seriemål for sesongen. KBK giftigste angrepsvåpen!
    17'
    Dragsnes kommer på venstre, men løper Sørmo i bakken. Frispark til vertene.
    18'
    Pellegrino er nær ved å doble ledelsen! Skjærer inn fra sin kant, men avslutningen sklir av foten. Langt utenfor.
    20'
    Sørli snurrer nesten opp Dragsnes, men får i hvert fall corner. Klarer de å passe på Psyché nå da?
    22'
    Ballen passerer rett over Psyché som har stormet rett inn mot mål! Men ny KBK-bølge gir ny corner.
    22'
    Sørmo nikker, via en forsvarer og til enda en corner.
    23'
    Occean stanger vekk ved første stolpe. MIF kan puste ut.
    23'
    Det jubles i Kristiansund, i anledning av at speaker opplyser om Odd-scoring mot Molde.
    24'
    Gauseth prøver skudd fra distanse. Et godt stykke utenfor.
    25'
    Pål Erik Ulvestad slurver fælt med et oppspill. Er god til å vinner dueller, kanskje ikke like god med ball.
    26'
    Aasbak slår i bakrom. Sørli løper etter, men kan umulig nå ballen før keeper.
    27'
    Brochmann slipper til Sell, men innlegget klareres effektivt av kaptein Ulvestad.
    28'
    Nytt innlegg av Olsen Solberg. KBK-stopperne roter det litt til, og det blir corner.
    29'
    Men corneren blir resultatløs.
    29'
    Psyché er hard i ryggen på Occean på midten, men spissen får ingenting. Hmm..
    31'
    Brochmann med innlegg. Men på bakre stolpe er kun Sørmo. Han nikker ballen vekk fra faresonen.
    32'
    Langt innkast. Dan Peter Ulvestad mislykkes med klareringen, men får hjelp av Kalludra.
    32'
    Pellegrino er inne med en solid takling på Sell. Vil markere seg, og får fortjent applaus.
    33'
    Pellegrino med innlegg nå, men har ingen lagkamerater i Mjøndalen-boksen.
    35'
    Solholm Johansen er hardt inne i ryggen på Kastrati. Spissen går ned. Har jo vært ute med akkurat ryggproblemer. Men Kastrati er ganske fort oppe igjen.
    37'
    Aasbak løfter inn fra venstre. Et ballonginnlegg. Keeper er upresset og kan enkelt plukke.
    38'
    Vegard Hansen står med armene i kors på sidelinja. Kollega Christian Michelsen er langt mer aktiv. Veiver sitt lag til aksjon.
    39'
    Mjøndalen kombinerer småpent, men det stopper til slutt opp på høyre.
    40'
    Bedre! Liseth drar seg inn fra venstre, prøver å curle ballen inn i lengste kryss. Er ikke langt unna å lykkes!
    40'
    Mer Mjøndalen. Brochmann ser etter Occean rundt straffemerket. Men Dan Peter Ulvestad avskjærer rutinert.
    41'
    KBK får frispark ute til venstre. Aasbak skal nok ta.
    42'
    Godt slått, men nikket ut av Occean. Pellegrino drar til på volley fra 20 meter, men mislykket.
    43'
    Gauseth slurver, KBK kommer fort. Kastrati ser etter skuddmulighet, slipper ut til Sørli på høyre, men hans skudd pareres av keeper!
    44'
    Så Mjøndalen. Solberg med langskudd, via Diop, og ballen i bue inn til McDermott.
    45'
    Kristiansund 2 - 0 Mjøndalen
    Mål: Sondre Sørli
    Målgivende: Flamur Kastrati
    Ny stygg pasningsfeil av gjestene! Kastrati ser Sørli er fri på høyre, han bredsider ballen forbi Faye Lund. Elegant!
    45'
    Da er det pause. KBK leder fortjent, etter ny dødballscoring av Psyché og et kontringsmål av Sørli etter slurvete forsvarsspill av Mjøndalen. KBK har løftet seg etter den miserable kampen forrige helg. Mjøndalen har ikke hatt mye å by på.
    Mjøndalen med avsparket. Må opp noen hakk her.
    46'
    Vegard Hansen var opptatt av at de personlige feilene måtte lukes vekk. For spillemessig var det relativt jevnt utpå der.
    47'
    Kristiansund 3 - 0 Mjøndalen
    Mål: Amahl Pellegrino
    Målgivende: Liridon Kalludra
    PELLE-PERLE!!! Sørli trekker opp på høyre, finner Kalludra sentralt. han forlenger til Pellegrino som umiddelbart styrer ballen end i lengste hjørne! Perfekt for KBK-debutanten!
    47'
    Dette var akkurat det som ikke skulle skje for Mjøndalen. Nå blir det meget, meget tøft å få med seg noe som helst herfra.
    49'
    Ikke noe å si på selvtilliten hos KBK nå. Durer videre.
    51'
    Gauseth får ikke fred på midten. Men klarer å spille opp Dragsnes på venstre. Men det stopper opp på 16 meter.
    51'
    Sørmo med en slengende arm i ansiktet på Gauseth. Neppe tilsiktet. Men vondt for MIF-kapteinen. Dog ikke gult kort.
    52'
    Brochmann prøver skudd fra 20 meter, blokkeres.
    52'
    Kastrati pådrar seg frispark, sparker vekk ballen, men slipper kort.
    53'
    Sell kommer fint på høyre, men innlegget blokkeres til corner.
    53'
    Fiks variant! Langs bakken, forlenges til bakre stolpe, der Solholm Johansen - med bakvekt - setter avslutningen til himmels! Burde vært 3-1 der.
    54'
    Frispark KBK midt på MIFs halvdel.
    55'
    Igjen et luftig innlegg av Aasbak. Over alt og alle.
    55'
    Liseth kommer alene med keeper, som redder! Godt av McDermott, men redningen teller ikke i statistikken. Det er nemlig offside.
    56'
    Liseth på farten nok en gang, men igjen offside! Må holde litt igjen der.
    57'
    Kalludra slipper til Aasbak. Sell blokkerer innlegget til corner.
    58'
    Kristiansund 4 - 0 Mjøndalen
    Mål: Flamur Kastrati
    Målgivende: Amidou Diop
    Corneren slås på første stolpe. Ballen går tilbake til Pellegrino som prøver en frekkis, skudd fra spiss vinkel. Faye Lund er overrasket, men blokkerer med brystet. Det klareres ut på 20 meter. Der nøler ikke Diop, men avslutningen er upresis. Blir likevel styrt i nettet på hockeyvis av Kastrati!
    59'
    Kastrati nær igjen! Innlegg fra høyre. Kastrati prøver en liggende volley, like over!!
    61'
    Dragsnes legges ned. Frispark.
    62'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Akeem Latifu
    Ut: William Sell
    62'
    Inn: Fredrik Brustad
    Ut: Sondre Solholm Johansen
    62'
    Olsen Solberg skal skyte...
    62'
    Det blir Jansen i stedet, får ikke overkroppen over ballen og frisparkmuligheten skusles bort.
    63'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Flamur Kastrati
    Kastrati spares til viktigere kamper.
    63'
    Lang ball i bakrom av KBK. Nydelig mottak av Bye, men Faye Lund er lynraskt ute. Fanger ballen før Bye får gjort skade.
    66'
    Liseth og Dragsnes kombinerer på venstre, men Dan Peter Ulvestad står i veien for innlegget.
    67'
    Pellegrino sitter nede, holder seg til øvre del av det ene låret...
    68'
    Pellegrino er på bena igjen. Men må gi seg.
    68'
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Amahl Pellegrino
    68'
    Kamera fanger opp Pellegrino på benken. Ingen ispose eller bandasje å se på låret, så kanskje det bare var krampe.
    70'
    Brustad med innlegg. Sørmo får ikke klarert skikkelig, men Silfwer er uheldig med sin touch.
    71'
    KBK slår igjen kjapt i bakrom, men Sørli får ikke kontroll på ballen.
    72'
    Speaker melder om 3820 solgte billetter. Det er årets laveste tall for KBK. Synd. Hjemmesitterne kan angre.
    74'
    Liseth utfordrer, vil mye, men er uheldig. Får ikke corneren han er ute etter.
    74'
    Brochmann halter litt, etter en duell for et par minutter siden.
    75'
    Litt jubel igjen, for Odd-utligning i Molde.
    75'
    Inn: Frank Bamenye
    Ut: Tonny Brochmann
    Dansken må gi seg. Inn med en 17 år gammel eliteseriedebutant.
    75'
    Bamenye legger seg på Brochmanns plass, høyre kant. Der er jo også der Bamenye normalt spiller.
    77'
    Gode MIF-kombinasjoner. Liseth stoppes av Dan Peter Ulvestad på 18-19 meter. Frisparkmulighet for redusering.
    78'
    Olsen Solberg over muren, men McDermott er riktig plassert. Kan plukke, enkelt.
    79'
    Bamenye får ballen for langt foran seg. Diop klarerer kontant ut over sidelinjen.
    79'
    KBK truer på høyre, men innlegget plukkes opp av Bamenye som også kan gjøre en defensiv jobb. Gleder nok sjefen.
    81'
    Gjertsen kommer hurtig på venstre, finner Bye motsatt. Men Bye får ikke til avslutningen. Enkelt for Faye Lund.
    82'
    Liseth skyter fra spiss vinkel, bak mål.
    82'
    Inn: Erlend Sivertsen
    Ut: Christoffer Aasbak
    Backbytte av KBK.
    83'
    KBK kontrer. Sørli kommer alene, men Faye Lund parerer med hodet!!!
    85'
    Corneren seiler gjennom feltet.
    86'
    Et slapt tilbakespill av Psyché må beines vekk av McDermott.
    87'
    Mjøndalen jobber videre for et reduseringsmål. Biter seg fast. Bamenye skyter, via en forsvarer og til corner.
    88'
    Dan Peter Ulvestad rydder unna i luften.
    88'
    Latifu slår i bakrom, men pasningen er for lang.
    90'
    Kalludra driver opp i midten, men skuddet blokkeres.
    90'+1
    Minimum tre minutters tillegg.
    90'+1
    Brustad truer på høyre, men McDermott er våkent ute, får tak i ballen før gjestenes hurtigtog.
    90'+2
    Hjemmefansen gir KBK stående trampeklapp. Idet Liseth nesten får til noe foran mål. Sørmo presser ham til en upresis avslutning.
    90'+3
    Frispark Mjøndalen på egen halvdel. Da er vel det meste gjort her.
    90'+3
    Christian Michelsen gir alle på benken high five. Er fornøyd i dag.
    90'+4
    Det ender 4-0 på Nordmøre. KBK var skikkelig på hugget i dag, og når Mjøndalen hjalp til med personlige feil, så gikk det som det måtte gå. KBK tar sin første seier siden 5. juli. Vi takker for følget!