242
112

Ble dekket av NTB

Velkommen til livedekningen av kampen mellom Kongsvinger IL og Strømmen IF!
    Dette er andre runde av NM. I første runde beseiret KIL Elverum oppskriftsmessig 3-1 forrige uke, etter scoringer av Grodås, Grundt og Holter. Strømmen gikk videre til denne runden med et nødskrik. Sander Birkeland scora to sene mål da slo Lørenskog 2-1.
    Dagens hoveddommer er Eivind Bodding og han har med seg Magnus Lundberg og Bjørn Andreas Johnsen Laugerud som assistentdommere.
    Sist lagene møttes i cupen gikk KIL seirende ut etter en underholdende kamp. Olav Øby sendte gjestene i ledelsen før Maikel Nieves utlignet kvarteret før slutt. Kampen gikk helt til straffesparkkonkurranse og KIL tok seg videre med 5-4. Som kjent var 2016 året KIL tok seg til cupfinalen, hvor de til slutt tapte for Rosenborg, 4-0.
    Et ustabilt værbilde 75 minutter før kampstart. Et skydekke og 17 varmegrader over Gjemselund, samt sur vind.
    KIL gjør to endringer på laget som karret til seg et poeng borte mot Senja, forrige runde i Postnord-ligaen. Marthinussen og Langrekken er henvist til benken. Inn kommer Gjerstrøm og Grundt. KIL stiller i sin vante 4-4-2 formasjon, med en diamant på midtbanen.
    Gjestene fra Strømmen gjør tre endringer fra cup-kampen mot Lørenskog. Twizere, Brage Naustdal og Simen Olafsen er henvist til benken. Inn kommer Lillevik, Mikalsen og Mats-Andre Kaland.
    Da er begge lagene ute til oppvarming. 35 minutter til kampstart.
    Innmarsjen er unnagjort og Vi kommer fra skogene er spilt. Kampstart er få øyeblikk unna!
    0'
    KIL med avsparket. De holder ballen i laget noen trekk.
    1'
    Holter med en stygg tversoverpasning. Cheng utfordrer Røer, men det blir ingen sjanse. Utspill fra Vedeler.
    2'
    KIL kombinerer fint på midtbanen før Laham spiller igjennom leddet, men ingen starter. Gjestene tar over.
    3'
    Mål for Kongsvinger!
    Kongsvinger 1 - 0 Strømmen IF
    Mål: Adem Güven
    Målgivende: Daniel Lysgård
    Güven sender KIL i ledelsen etter kort tid! Lysgård slår en smart ball over stopperne til gjestene. Güven demper ballen og skyter mot mål, og ballen får en ekkel dupp over Lillevik som er sjanseløs!
    3'
    Mye duellspill etter scoringen. En lang poler mot Güven, men han avvinkes for offside.
    6'
    KIL vinner høyt og Hoel Andersen spiller Güven igjennom på første touch. Spissen kommer skrått til, og sjansen renner ut i sanden.
    8'
    Corneren klareres ved første stolpe. Murray skjermer ballen til Grodås som finner Holter. Midtbanespilleren legger inn, men den har Lillevik kontroll på.
    9'
    KIL triller ball nå.
    12'
    Korridorfrispark til vertene. Laham skal slå.
    14'
    Den slås for høyt og langt. Gjestene med avspark.
    15'
    KIL vinner ballen skyhøyt. Hoel Andersen legger inn til Güven som header, men ballen går noen meter utenfor.
    15'
    Strømmen i en lav 4-5-1 nå. Tillater mye ball for vertene.
    17'
    Hoel Anderen blir spilt ned til dødlinja og får lagt inn, men tidligere KIL-spiller Kristian Jahr header den unna.
    18'
    Strømmen på en kjapp visitt fremover i banen, men KIL ordner den.
    20'
    Cheng blir spilt fri og kommer til skudd. Det går mange meter utenfor.
    22'
    Holter spiller ut ballen når en Strømmen-spiller ligger nede. Kort stopp i spillet.
    24'
    Gjerstrøm med en lekker ball til Grundt som slipper den til Murray. Backen finner Hoel Andersen på direkten, men Lillevik er fint ute og plukker den.
    26'
    Jahr ligger nede og får behandling.
    27'
    Spillerbytte - Strømmen IF
    Inn: Simen Olafsen
    Ut: Kristian Jahr
    Kapteinen må gi seg.
    28'
    Vedeler plukker den til klapp fra tribunen.
    29'
    Strømmen med overtaket nå.
    32'
    Innoverskrudd corner som Güven stusser til innkast for gjestene.
    32'
    Vertene broderer seg fint forbi på midtbanen og Gjerstrøm løfter den ut mot Grodås, som vinkes av for offside.
    34'
    Gult kort til Kongsvinger
    Trace Akino Murray
    Dagens første, av det billige slaget.
    34'
    Gjestene med frispark i innleggsposisjon. Ender i corner.
    35'
    Den klareres i første omgang, men i neste bølge kommer Strømmen til en halvsjanse, for den går akkurat over tverrliggeren til Vedeler.
    36'
    Lillevik er autoritær i keeperspillet når han plukker den på hjørnet av sekstenmeteren.
    38'
    Nok en gang spiller Strømmen seg av presset til KIL gjennom Naustdal.
    40'
    Stor sjanse for gjestene når Renå Olsen setter den over fra 3 meter! Ett innlegg fra venstre i banen finner veien til vingen som har kommet inn fra sin høyrekant. Renå Olsen får ikke foten skikkelig på ballen, og ballen går himmelhøyt til side for målet.
    40'
    KIL kontrer hurtig i lengderetning og Murray finner Laham som spiller til Hoel Andersen på direkten, men igjen vinkes han av for offside. Potensielt en stor mulighet, der.
    42'
    Birkeland tester skuddfoten fra 20 meter. Vedeler får slått den til corner.
    43'
    Heading i tverrliggeren! Renå Olsen slår en perfekt corner som lander på hodet til en Strømmen-spiller. Ballen får en liten bue, nok til at Vedeler ikke hadde tatt den hadde den gått innenfor ramma. Gjestenes største sjanse til nå.
    43'
    To minutter tilleggstid.
    45'
    Haha, Røer prøver seg fra sikkert 40 meter, på halv volley. Den har ikke Lillevik kontroll på og må slå til corner.
    45'+3
    45'+3
    KIL leder 1-0 til pause etter scoring av Adem Güven. Han hadde hellet med seg når han skuddet hans får en styring og går i en bue over Lillevik. Ellers har Strømmen produsert noen feite målsjanser, uten å fått ballen i mål. Strømmen kom mer og mer inn i kampen mot pause. Vi satser på en spennende andre omgang!
    45'
    Gjestene med avsparket.
    46'
    Spillerbytte - Kongsvinger
    Inn: Per Magnus Steiring
    Ut: Christian Røer
    46'
    Inn: Youssef Chaib
    Ut: Christopher Cheng
    46'
    Gjerstrøm plukker opp en dårlig klarering fra Strømmen, men trenger litt tid for å komme til skudd. Lillevik har kontroll på den.
    47'
    Steiring løfter en fin ball til Hoel Andersen, men spissen er i offside.
    48'
    Grodås og Laham kombinerer fint før førstnevnte legger inn. Hoel Andersen er i boksen, men den går i fanget på Lillevik.
    49'
    Kongsvinger 2 - 0 Strømmen IF
    Mål: Martin Andersen
    Målgivende: Jesper Grundt
    Hoel Andersen dobler ledelsen alene med Lillevik! Laham finner Grundt rettvendt i mellomrommet. Unggutten tar en touch før han slipper ballen elegant til Hoel Andersen. Spissen dribler vek Mikalsen før han sender den kontrollert over beinet til Lillevik!
    54'
    Laham er millimetere unna å score et kremmerhus! Han får ballen av Grundt og avanserer 10-15 meter før han skyter med venstrefoten. Ballen får en pen skru, men den går akkurat på utsiden av stolpen til Lillevik!
    57'
    Chaib drar seg innover i banen og skyter, men Vedeler gjør en strålende redning! En Strømmen-spiller blir avblåst for offside.
    59'
    Cupens tredje runde spilles forøvrig 22. september.
    59'
    Hoel Andersen kopierer Chaib med måten han drar seg innover i banen og utfallet av skuddet. Lillevik tar den.
    61'
    Kjemperedning av Lillevik! Murray med en nydelig pasning til Laham som plutselig har et hav av rom før han kommer alene med Lillevik. Han skaffer seg vinkel og skyter lavt mot lengste, men Lillevik leser den og slår til corner.
    62'
    Lillevik bokser til ny corner.
    63'
    Lillevik bokser igjen. Innkast KIL.
    63'
    Inn: Magnus Lankhof-Dahlby
    Ut: William Moan Mikalsen
    65'
    KIL kombinerer fint langs høyre, men Lillevik er ute og sweeper opp den. Kompetent keeperspill.
    66'
    Callaku introduserer seg for første gang denne kampen. Han drar av Holter og skyter fra langt hold. Skuddet går noen meter utenfor.
    68'
    Heades ut ved bakre stolpe, og Grundt skyter på direkten fra returrommet. Null farlighet.
    69'
    Kongsvinger 3 - 0 Strømmen IF
    Målgivende: Victor Grodås
    Adem Güven øker ledelsen til 3-0 med en lekker scoring! Hoel Andersen finner Grodås som legger et perfekt innlegg til kapteinen. Han slenger ut foten sin og sender ballen bak en sjanseløs Lillevik. Nydelig fotball!
    73'
    Inn: Sander Marthinussen
    Ut: Mathias Berg Gjerstrøm
    74'
    Laham kontrer nesten alene. Han drar seg innover, men skuddet holder ikke mål. Enkelt for keeper.
    76'
    Inn: Alexander Sannes
    Ut: Martin Sjølstad
    77'
    Inn: Tobias Myhre
    Ut: Youssef Chaib
    77'
    Tempoet har roet seg litt nå. KIL har kamp på onsdag og Strømmen skal ha ferie.
    80'
    Inn: Brage Berg Pedersen
    Ut: Adem Güven
    80'
    Inn: Alexander Håpnes
    Ut: Harald Holter
    80'
    Endelig i gang igjen. Tok litt tid, dette.
    83'
    Lite å skrive om nå. Begge lag ser rimelig fornøyde ut.
    86'
    Steiring finner Grundt bak pressleddet til gjestene, men unggutten er upresis i avleveringen.
    88'
    KIL kontrer, men går seg litt fast når Laham får ballen. Han skyter noen meter over mål.
    89'
    Inn: Markus Nygård
    Ut: Trace Akino Murray
    89'
    To tilleggsminutter. Vi er halvveis i det første nå.
    90'+1
    90'+2
    KIL vinner komfortabelt 3-0 og går fortjent videre til tredje runde av årets NM! Adem Güven sendte vertene i føringen etter 3 minutter med en god del hell. Hoel Andersen økte ledelsen da han var sikker alene med Lillevik. Güven punkterte matchen med en lekker volley-scoring kvarteret før fulltid. Strømmen skapte noen store farligheter, men var ikke i nærheten i ettermiddag. Martin Blakset og Thomas Halvorsen takker for følget. Vel hjem!