0-1
0-2
Utsatt 15. nov. Kampene som er avgjørende for hvilke lag som tar medaljer er utsatt, etter at seks Arna-Bjørnar-spillere er satt i karantene før deres møte med Vålerenga.
Alle oppdateringer
Høydepunkter
Kampen dekkes av NTB
  Hei og velkommen skal du være til den siste og nervepirrende avslutningen på årets Toppserie! Hvem tar hjem gullet i Norges øverste divisjon? Blir det Vålerenga, Rosenborg eller Avaldsnes? Heng med, og så får du svaret om noen få timer!
  Siste runde i Toppserien skulle etter planen egentlig blitt spilt for drøye tre uker siden. Men da nyheten om coronasmitte hos en Arna-Bjørnar spiller ble kjent, besluttet NFF å utsette alle kamper med betydning for gullkampen. Nå – nesten en måned senere – er lagene klare for årets klimaks!
  Før den nervepirrende siste runden i årets Toppserie er det hele tre lag som kan ta gull! Slik spenning er virkelig sjelden kost. Vålerenga og Rosenborg ligger i tet med 35 poeng hver. Kun målforskjell skiller VIF på første og RBK på andreplass. Laget fra Oslo øst har 21 plussmål, mens RBK har 17. Altså fire måls forskjell mellom de to. Bak disse igjen lurer Avaldsnes, som følger hakk i hæl bare poenget bak!
  Kampen vi skal følge her i dag er naturligvis Klepp mot Rosenborg. Grunnet det nevnte utbruddet av coronasmitte, har begge lag hatt unormalt god tid til å forberede seg til denne kampen.
  Om vi ser oss i bakspeilet, så har Klepp 2-1-2 på sine fem siste kamper i Toppserien. Forrige kamp, som ble spilt for nesten en måned siden endte med et 3-0-tap borte mot gulljagende Avaldsnes. Klepp ligger trygt plassert på 7.plass og kan i beste fall gå forbi Lyn, som også har 18 poeng før denne avsluttende runden. I verste fall faller vertene en plass ned, hvis Arna-Bjørnar skulle få et godt resultat borte mot Vålerenga, samtidig som Klepp ikke får det her i dag. Toppserie-plassen er uansett sikret for Nick Loftus lag.
  Dagens gjester for de grønnkledde er Rosenborg Kvinner, som kan kjenne lukten av gull. Skal drømmen bli til virkelighet allerede i første sesong i svart og hvitt, så behøver de hjelp fra Arna-Bjørnar, og med all sannsynlighet må de også vinne her på Jæren. En vil forvente at Steinar Leins jenter ikke legger igjen noe som helst i garderoben på Klepp stadion, da det hele kan bli avgjort på målforskjell. Den nevnte differansen på fire plussmål gjør at RBK må score mange mål for å gå forbi VIF om de også slår Arna-Bjørnar. Ved 1-0 til VIF, må RBK vinne 5-0 for å gå forbi. Da vil de vinne serien på målforskjell. Men det er bare et av mange mulige scenario. Og da har vi ikke en gang nevnt jokerne i Avaldsnes!
  Det kan bli en fryktelig spennende avslutning på Toppserien 2020, som Olav Traaen beskrev som 'en gave av en sesong'. Mye kan skje i løpet av de neste timene. Mitt navn er Victor Kjeldstad, og jeg skal forsøke å formidle hendelsene fra Klepp stadion så fort de oppstår. Lagoppstillinger, neste!
  Lagene er inne og hos hjemmelaget kommer Vistnes, Skretting, Aune og Austdal inn for Pedersen, Sikora, Rogde og Terland, som alle startet mot Avaldsnes sist.
  For gjestenes del så er stopperbauta Emilie Bragstad ute med en skade i foten. Inn for henne kommer Solfrid Hofset. Ellers så Andreassen tilbake på midtbanen, etter å ha vært ute med skade i forrige serierunde.
  Hos RBK har Marit Clausen mulighet til å bli toppscorer i årets Toppserie. Før denne siste runden har hun 9 mål, ett mål mindre enn ledende Ajara Njova hos Vålerenga. Lyns Camilla Linberg har også puttet 9 ganger.
  Gjestenes Julie Blakstad og Cesilie Andreassen er også to av tre nominerte til Årets spiller i Toppserien. Vålerengas Ingibjörg Sigurdardóttir er den siste kandidaten. 20-årige Elin Sørum er samtidig nominert i kategorien Årets gjennombrudd. Emilie Joramo ble for øvrig kåret til Årets unge spiller i Toppserien av kvinneidrett.no.
  Når vi først er inne på de høytidelige kåringene, så må vi ikke glemme at Steinar Lein også er nominert i kategorien Årets trener. Men jeg tror både han og jentene på laget hans med glede bytter ut de individuelle premiene om det betyr at de vinner Toppserien her i dag.
  Nevnte Lein har for øvrig uttalt i forkant av dette oppgjøret at hans lag ikke kommer til å fosse ut av startblokkene, men heller spille slik de alltid gjør, fokusere på å vinne kampen og så ta opptellingen etterpå. Det gjør nok trønderne klokt i, da det ikke bare er gullet som står på spill. Andreplass og sølv gir nemlig også den gulroten som er kvalifisering til neste års Champions League! Med seier er Leins jenter sikret det, uansett hvordan det skulle gå i de andre kampene.
  6 grader og delvis skyet over Klepp stadion i øyeblikket. Spillerne er på vei ut på banen!
  Kampen har startet
  0'
  Heades ut til en ny corner.
  1'
  Heades inn i feltet igjen av Minde fra bakerste, men Klepp får klarert til nok en ny corner. Denne gangen fra motsatt.
  2'
  Ender i ny corner. Denne gangen fra andre siden igjen.
  3'
  Tas kort og ballen spilles bakover. Det blåses for offside når ballen så blir spilt inn igjen.
  3'
  Om gullet skulle blitt avgjort på cornere, så hadde RBK stilt veldig sterkt. Fire cornere på de første fire minuttene her på Klepp stadion.
  4'
  D'Anjou får hodet på et innlegg, men det helt store trøkket uteblir og ballen går utover dødlinjen.
  5'
  Skretting forsøker å lure seg forbi Minde, men landslagsspilleren står stødig og nekter.
  9'
  RBk kontrer. Clausen spiller til Andreassen som på en touch sender den videre til Blakstad. Klepp får imidlertid ryddet opp før det blir virkelig farlig.
  10'
  Andreassen med et innlegg som Gay har små problemer med å plukke ned.
  10'
  Dommer Jensen blåser for et tilbakespill fra Tuva Hansen mot Gay! Indirekte frispark for RBK fra fem meter!
  12'
  Sørum knaller til, men ballen smeller i tverrliggeren og ut!
  13'
  Ballen i tverrliggeren igjen! Minde slår et innlegg som Andreassen header i tverrliggeren og ut. Blir samtidig tatt der, Minde, uten at dommer Jensen velger å blåse. RBK uheldige her nå!
  14'
  Blakstad løfter et innlegg bak mål.
  15'
  Speaker på Klepp stadion har for øvrig annonsert at Vålerenga leder 1-0 i Oslo. Så får vi se om det påvirker RBK-spillerne der ute på matta i noen som helst grad.
  16'
  Klepp med et langt innkast fra Østenstad. Karlsen er nær å få en fot på den rett foran mål! Gjestene kan puste lettet ut når Nøstmo får tak i kula.
  18'
  Vålerenga har samtidig doblet ledelsen i Oslo. Så får vi se hvordan det slår ut på RBK-jentene når speaker annonserer det her på Klepp stadion.
  19'
  Joramo med en stygg ballmist sentralt i banen. Aune snapper ballen, men har det for travelt med å finne D'Anjou og det blir for upresist. Innkast til gjestene.
  20'
  Blakstad legger et innlegg i fanget på Gay.
  20'
  Frispark for RBK. Ballen legges inn på bakerste, hvor Blakstad får headet nokså upresset. Ballen daler ned i hendene på Gay.
  21'
  I Bergen leder foreløpig Sandviken 1-0 over Avaldsnes. Så det vil si at i øyeblikket så går et resultat RBKs vei, mens et annet ikke gjør det.
  23'
  D'Anjou slår en ball inn foran mål, men ingen lagvenninner er tilstede og den går gjennom feltet.
  24'
  Nytt langt innkast fra Vistnes. RBK-forsvaret klarerer.
  26'
  Andreassen med en fin ball i bakrom gjennom til Blakstad. Venstrekanten avslutter tidlig med venstre, men skuddet går rett på Gay. God mulighet for gjestene.
  30'
  Minde fosser fremover langs venstresiden, når innlegget skal slås inn så er imidlertid Skretting på plass og blokkerer.
  31'
  RBK spiller hurtige pasninger med selvtillit. Så sender Joramo ballen bak Hofset, og ut til kast.
  33'
  Andreassen går litt vel hardt til i en duell med Østenstad. Slipper det gule der, RBKs nummer 5.
  35'
  Blakstad går ned i feltet! Dommer Jensen lar seg ikke friste.
  37'
  Blakstad med ballen på vei fremover. Gir videre til Clausen. Den forløsende pasningen gjennom mot Utland blir imidlertid for hard fra RBK-spissen.
  39'
  Kjempemulighet for hjemmelaget! Næss med en dårlig klarering, som Klepp utnytter. Karlsen løfter et skudd mot krysset, men der er Nøstmo ut i full strekk! Gode prestasjoner av både Karlsen og Nøstmø. Corner.
  41'
  Hjemmelaget får avsluttet, men det ender i utspill fra mål.
  41'
  Næss med nok en dårlig involvering. Denne gangen en enkel pasning som ikke treffer Hofset. Spørs om ikke den forrige episoden har gått litt til hodet på RBKs kaptein.
  44'
  Minde med en god pasning i bakrom mot Clausen. Gay er imidlertid raskt ute og klarerer foran føttene på RBKs toppscorer.
  45'
  Det er lagt til ett minutt på Klepp stadion.
  45'+1
  Pause
  45'+1
  Målløst etter de første 45 her på Klepp stadion. Rosenborg kunne fort ha ledet etter å ha satt to baller i tverrliggeren i løpet av et par minutter etter et snaut kvarters tid spilt. Etter det lot de helt store sjansene vente på seg, frem til Karlsen fikk frem det beste i RBKs keeper Nøstmo fire minutter før halvtid. I øyeblikket ligger gulljagende RBK an til å ta sølv og sikre Champions League-kvalifisering, ettersom det står 2-0 mellom VIF og Arna-Bjørnar i Oslo, og Sandviken leder 1-0 over Avaldsnes. Vi er tilbake med andre omgang her fra Jæren om noen få strakser.
  2. omgang
  45'
  Spillerbytte - Klepp
  Inn: Ingrid Synnøve Nødland
  Ut: Marie Andresen
  46'
  Andreassen prøver seg på et innlegg som går bak mål.
  46'
  Kjempemulighet for Andreassen, som drar seg nydelig forbi Østenstad og skjærer inn mot mål. Gay får slått avslutningen til corner!
  48'
  Hjørnespark til Rosenborg
  48'
  Mål for Rosenborg!
  Klepp 0 - 1 Rosenborg
  Mål: Lisa-Marie Utland
  Målgivende: Julie Blakstad
  Corneren faller ned i beina på Vistnes som ikke får kontroll på ballen. Utland er imidlertid snårrådig frempå ved en fot og pirker ballen i nota!
  48'
  Rosenborg har dermed fått en god start på denne andreomgangen. De behøver dog fremdeles hjelp fra Arna-Bjørnar om håpet om gull skal bli en realitet.
  53'
  Nødland får en feilpasning fra gjestene i beina. Har det litt for travelt med å utnytte feilen, og avslutningen går utenfor.
  55'
  Jensen med en avslutning utenfor.
  55'
  Bedre periode fra hjemmelaget nå.
  56'
  Nok en håpefull avslutning utenfor fra Klepp, denne gangen ved Aune.
  56'
  Karlsen drar av Hofset før hun fyrer av. Skuddet har ikke like bra kraft og retning som forsøket hennes like før pause, og Nøstmo kan fange ballen enkelt.
  58'
  Hansen og Blakstad i duell etter et innlegg fra Andreassen. En liten dytt fra Klepp-kaptein får dommer Jensen til å blåse frispark for gjestene.
  59'
  Frisparket slås inn av Andreassen. Gay slår til corner.
  60'
  Ender i ny corner fra samme side.
  60'
  Østenstad ligger nede og får behandling.
  61'
  Corneren fra Blakstad smeller i tverrliggeren!
  62'
  Heades utenfor av Utland.
  64'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Celine Emilie Nergård
  Ut: Marit Clausen
  Dermed blir det ingen toppscorer-tittel på Clausen, som ender med ni fulltreffere i årets Toppserie.
  65'
  Spillerbytte - Klepp
  Inn: Hanne Kogstad
  Ut: Julie Austdal
  Østenstad er på beina igjen, og det blir Austdal som går ut.
  65'
  Mål for Rosenborg!
  Klepp 0 - 2 Rosenborg
  Mål: Celine Emilie Nergård
  Målgivende: Cesilie Andreassen
  Nergård triller ballen iskaldt mellom beina på Gay! Andreassen spiller innbytteren lekkert gjennom med en utsidepasning. Innbytter Nergård viser ingen tegn til innbytterpuls, og dobler ledelsen for RBK med en klinisk avslutning!
  67'
  Samtidig har Vålerenga økt til 3-0 på Intility Arena, noe som etter alle solemerker betyr at gullet skal deles ut i hovedstaden i ettermiddag.
  69'
  Avaldsnes ligger derimot under 2-0 i Bergen nå, så RBK-jentene ligger i øyeblikket godt an til å sikre CL-kvalifikasjon!
  70'
  Det var altså litt av et bytte fra Steinar Lein, som tar ut sin toppscorer og setter inn Celine Nergård som takker for tilliten bare to minutter senere!
  71'
  Skretting driver frem under tett RBK-press, men pasningsforsøket hennes når ikke en grønnkledd spiller.
  74'
  Kogstad prøver å finne Karlsen. Forsøket er ikke presist nok, og ballen triller inn til Nøstmo.
  75'
  Sandviken har økt til 3-0 over Avaldsnes, noe som betyr at det skal mye til for at RBK ikke skal spille kvalifisering til Champions League neste år.
  76'
  Blakstad med et skuddforsøk rett på Gay.
  76'
  Utland er nær ved å sette opp Nergård i en glimrende posisjon, men Gay er våkent ute og fanger opp ballen.
  79'
  Langt innkast fra Vistnes skaper litt antydninger til panikk i RBK-forsvaret, men klareringen kommer til slutt.
  81'
  Spillerbytte - Klepp
  Inn: Emma Braut Brunes
  Ut: Susanne Vistnes
  81'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Emilie Lein
  Ut: Elin Sørum
  83'
  Spillerbytte - Klepp
  Inn: Ine Tveit
  Ut: Kaja Karlsen
  17-årige Ine Tveit kommer inn til sin Toppserie-debut!
  85'
  Utland lager et frispark midt på banen. Noen hun ikke er videre fornøyd med.
  88'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Rugile Rulyte
  Ut: Kristine Nøstmo
  89'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Sara Kanutte Fornes
  Ut: Lisa-Marie Utland
  89'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Karoline Nagelhus Hernes
  Ut: Cesilie Andreassen
  89'
  Mål for Klepp!
  Klepp 1 - 2 Rosenborg
  Mål: Ingeborg Lye Skretting
  Målgivende: Ingrid Synnøve Nødland
  Skretting varter opp med et par overstegsfinter før hun smeller ballen i mål! Innbytter Rulyte i RBK-buret burde nok klart å holde den ut av nettmaskene, men reduseringen er et faktum her på Klepp stadion!
  90'
  Det er lagt til fem minutter.
  90'+1
  Fornes lobber ballen i nettet, men hun er allerede avvinket for offside av assistentdommer Victoria Nilsen.
  90'+2
  Et innlegg sklir av foten til Blakstad.
  90'+3
  Fornes og Lein kombinerer. Sistnevntes forsøk på å legge inn foran mål finner imidlertid ikke lagvenninnen.
  90'+4
  Kampen er slutt
  90'+6
  Det ble ikke den helt elleville og neglebitende avslutningen vi håpet på i forkant. Til det var Vålerenga for raske ut av startblokkene på Intility Arena, da de ganske tidlig inntok en 2-0-ledelse i Oslo. Det gjorde håpet om gull umiddelbart mindre for gjestene fra Trøndelag. RBK selv gjorde også jobben til slutt etter to scoringer av Utland og Nergård, til tross for en sen redusering fra Skretting. Med god hjelp av Sandviken, var aldri Champions League-kvalifiseringsplassen veldig truet heller. Dermed ender altså RBK som det laget som gikk en hel sesong ubeseiret uten å ta gull. Det vil nok føles surt for Steinar Lein og hans jenter å ta like mange poeng som VIF, men likevel se Oslo-klubben stikke av med det edleste metallet. Samtidig har de gjort en kjempesesong og kan glede seg over CL-kvalifikasjon til neste år, noe som tross alt er stor fremgang fra fjorårets 7.plass. Årets 7.plass går derimot til hjemmelaget Klepp, som grunnet Lyns seier over LSK ikke hadde mulighet til å klatre ytterligere på tabellen. Og med det var Toppserien 2020 historie. Vi takker for i år og gleder oss allerede til neste sesong!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her