0-1
201
185

Ble dekket av NTB

Velkommen til dagens kamp mellom Kjelsås og Grorud i andre runde av cupen. Dette er et Osloderby mellom to lag som har møttes flere ganger før i lavere divisjoner. Sist gang lagene møttes var i treningskamp før årets sesong da vant Kjelsås hele 6-0, men mye har skjedd siden den gang og det skal bli spennende å se hvordan dagens kamp utspiller seg. Sist lagene møttes i ligasammenheng så vant Kjelsås 4-0 på hjemmebane, mens det ble uavgjort 1-1 når lagene møttes på Grorud. Grorud kom seg videre til andre runde i cupen med å slå Stovner 5-2 i første runde. Kjelsås kom seg videre til andre runde i cupen etter å ha slått Lokomotiv Oslo 1-0.
    Kjelsås spiller til vanlig i PostNord-ligaen, og er faktisk det laget som har vært lengst sammenhengende i andre divisjon. Kjelsås har fått en tøff start på årets sesong i PostNord-ligaen. Laget ligger foreløpig på tiendeplass på tabellen med ti poeng på ni spilte kamper. Laget har til nå i sesongen tapt alle kampene sine på bortebane, men har vist meget gode takter på hjemmebane. Laget har på sine fire hjemmekamper vunnet tre kamper, og bare tapt en gang. Tapet kom i forrige runde mot Levanger, og jeg er sikker på at vi får se et revansjesugent Kjelsås-lag i dagens kamp.
    Etter tretten spilte kamper ligger Grorud på siste plass i årets sesong av Obosligaen. Laget fra Grorud startet sesongen bra, men etter tre tap på rad så har de havnet på bunnen av tabellen. Grorud har slitt på bortebane i årets sesong og har til nå bare tatt to poeng på seks bortekamper. Selv om Grorud har slitt i årets sesong, så er det fortsatt en spiller som virkelig har imponert. Oscar Aga har scoret ti mål så langt i Obosligaen, og dette gjør han også til toppscorer i turneringen. Det skal bli spennende å se om Grorud klarer å beholde den viktige spissen sin resten av sesongen, og om Oscar Aga kan score mot Kjelsås i dagens kamp. Det er pause i Obosligaen noe som betyr at Grorud siste kamp var i cupen forrige helg mot Stovner, da vant laget 5-2 og jeg antar at Grorud er interessert i å fortsette den gode formen i dagens kamp.
    Lagene er klare til dagens kamp, og vi begynner med hjemmelaget. Kjelsås starter i sin vanlige 1-4-4-2 formasjon, men gjør en endring på laget som tapte hjemme mot Levanger i midtuken. Jens Bonde Aslaksrud er inne fra start på topp og han erstatter Rasmus Løvseth.
    Bortelaget Grorud starter som vanlig i sin 1-4-4-1-1 formasjon, men gjør en rekke endringer på laget som slo Stovner i forrige kamp. De eneste som er igjen fra forrige startoppstilling er Christof Zafeiris, Sindre Osestad, Hassan Yousuf og storscorer Oscar Aga. Som sikker mange har sett så er heller ikke Martin Høyland med i troppen til dagens kamp. Grunnen til dette er at han er solgt til Stabæk, og den arbeidsomme midtbanespilleren vil nok bli savnet på Groruds midtbane.
    Et viktig element i dagens kamp er kampbelastning, og det skal bli spennende å se hvordan dette påvirker kampen. Grorud har hatt en hel uke kampfri fra forrige kamp, mens hjemmelaget Kjelsås spilte kamp i midtuken. Dette er noe som kan gi en liten fordel til Grorud, og det skal bli spennende å se om de klarer å utnytte denne lille fordelen.
    Solen har tittet frem og lagene entrer banen, og vi er klar for andre runde i cupen mellom Kjelsås og Grorud.
    Det deles ut blomster til hjemmelagets Jens Akslaksrud som spiller sin 100kamp for Kjelsås, vi gratulerer.
    0'
    Kjelsås tar avspark og kampen er i gang.
    1'
    Grorud vinner ballen rett etter innkast, og slår en lang ball opp mot Elsebutangen. Han vinner et innkast.
    1'
    Elsebutangen er aktiv og vinner et corner for Grorud.
    2'
    Slås hardt inn og Aga header i tverrligger, stor mulighet for Grorud.
    2'
    Kjelsås vinner ball og prøver å sette i gang en kontring, men det blir for upresist og ballen går ut over sidelinjen til innkast.
    3'
    Grorud er tålmodige og holder ball i laget, leter etter rom i et kompakt Kjelsås lag.
    4'
    Tett åpning her i starten, og kampen preges av mange dueller.
    5'
    Kjelsås slår en lang ball opp mot Rosland, han kriger ballen med seg videre inn i sekstenmeteren, men Grorud får klarert til innkast.
    5'
    Kjelsås vender spillet og ballen havner på høyrekanten, det skytes men ballen går langt over.
    6'
    Kjelsås presser Grorud høyt og tvinger frem flere feil fra Grorud.
    7'
    Lang ball opp mot Rosland, han blir dyttet og det ropes på frispark. Dommer blåser, men blåser for offside på Kjelsåsspilleren.
    8'
    Lang ball opp fra Yusuf opp til Aga, han vender vekk en spiller og blir felt. Frispark på tretti meter for Grorud.
    10'
    Løftes inn i feltet, men er for upresist og går inn til keeper. Keeper setter raskt i gang mot Rosland, men Osestad er nede og ordner opp for Grorud.
    11'
    Kjelsås gode på å vinne andreball i starten av kampen, dette gjør at Grorud aldri får etablert det gode banespillet som de er kjent for.
    12'
    Osestad og Collett kombinerer fint på høyresiden, men vinner til slutt bare et innkast. Godt spill av bortelaget.
    13'
    Jevn start på kampen, og ingen av lagene har fått skikkelig grep om kampen.
    14'
    Grorud prøver å slå langt, men Brotangen bryter foran Elsebutangen og Grorud vinner et innkast. Det kastes bakover, og Grorud starter et nytt angrep.
    16'
    Zafeiris vender vekk to spillere og spiller opp til Aga i mellomrommet. Aga får vendt seg og skyter, men rett på keeper.
    16'
    Grorud vinner ball høyt, og Aslaksrud får vendt seg og blir felt. Hele stadion og Kjelsås roper på frispark, men dommer vinker spillet videre. Virker som at dommeren har satt en høy list.
    19'
    Kjempemulighet for Grorud, spilles vendes til Osestad på høyrekanten. Han spiller til Collett som slår inn til Aga. Aga kriger med to forsvarer og faller til slutt i feltet, men Elsebutangen plukker opp den løse ballen og får skutt, men en kjemperedning av keeper hindrer scoring.
    20'
    Grorud kontrollerer kampen nå, og fortsetter å lete etter rom i Kjelsås sitt forsvar.
    22'
    Mankowitz blir felt og får frispark på tretti meter. Det slås kort og ballen spilles til Ness som prøver å skyte fra skrått holdt, men ballen går til utspark fra keeper.
    24'
    Zafeiris, Yusuf og Mankowitz kontrollerer kampen akkurat nå, og trioen prøver å finne åpninger i Kjelsås sitt gode kompakte forsvar.
    26'
    Lang ball opp mot Elsebutangen på kant av sekstenmeteren, han blir felt og får frispark i god posisjon.
    27'
    Mankowitz skal ta det, det er perfekt skuddhold.
    27'
    Mankowitz banker til, men skuddet går rett i muren. Grorud vinner andreball og slår inn igjen i feltet, men Kjelsås får klarert.
    28'
    Fint spill av Kjelsås på venstrekanten, spillet vris til Paintswill som prøver å slå inn, men Grorud klarer.
    29'
    Jevnspilt første tretti minutter på Kjelsås stadion.
    30'
    Lang ball opp mot Aslaksrud som prøver å vende vekk en spiller, men blir revet ned. Får frispark på midtbanen.
    31'
    Frisparket tas kort og Kjelsås holder ballen i laget.
    31'
    Er en enorm hard kunstgressbane på Kjelsås stadion og det merkes at noen av Grorud sine spillere sliter med å kontrollere spretten på ballen.
    32'
    Lang ball i bakrom mot Aga, men keeper kommer ut og plukker like foran spissen.
    34'
    Kjelsås triller ball og leter etter åpninger, men nå er det Grorud som ligger kompakt og forsvarer seg godt.
    35'
    Paintsil har vært aktiv hos Kjelsås til nå i kampen, han vender vekk Elsebutangen og får frispark cirka på midtbanen.
    36'
    Osestad får ball på høyrekant og slår inn til Aga, han demper ballen og skyter. Ballen går igjennom beina på en forsvarsspiller, men skuddet er for løst og triller inn til keeper.
    37'
    Collett ligger nede med skade, og får hjelp av medisinsk personell. Ser ut som han må byttes ut.
    38'
    Spillet er i gang igjen, men Grorud er foreløpig ti spillere på banen. Ser ut som at Osestad er nede og spiller venstreback for øyeblikk.
    39'
    Lang ball opp mot Akinyemi, han taper duellen men Solli plukker opp returen. Kapteinen vender vekk en mann og skyter, men skuddet går rett på keeper.
    40'
    Collett er inne på banen igjen og det er 11 mot 11.
    40'
    Fem minutter igjen til pause, skal et av lagene klare å ta ledelsen før pausen?
    41'
    Paintsil tar et langt løp inn i Grorud sin sekstenmeteren, og det slås en lang ball opp mot han. Dessverre for Kjelsås sin del er det for upresist og Grorud får klarert.
    42'
    Akinyemi sparker ned Zafeiris, tre Grorud spiller tenner på alle pluggene og det blir en del knuffing. Dommer roer spillerne ned og gir tilsnakk til Akinyemi, Hartvigsen og Meyer.
    44'
    Kjelsås roter det til for seg i forsvar og plutselig er Aga alene igjennom med keeper, men keeper er igjen nede og redder.
    45'
    Kjelsås kontrer og Rosland setter fart ned venstrekanten, blir felt og får frispark.
    45'+1
    Frisparket er presist slått fra Solli på første stolpe. Aslaksrud løper seg fri og stusser ballen mot mål, men keeper Viken redder. Kjelsås største mulighet.
    45'+1
    45'+2
    Første omgang er over mellom Kjelsås og Grorud. Det har vært en jevnspilt og tett kamp som har vært preget av mange tette dueller. Grorud har vært det førende laget, og har også vært nærmest scoring, men en god William Da Rocha i Kjelsås sitt mål har hindret forsøkene fra Oscar Aga og Thomas Elsebutangen. Kjelsås var nære frempå like før pause, men keeper Viken hos Grorud reddet forsøket fra Aslaksrud. Dette gjør at det står 0-0 til pause, og vi har en spennende andre omgang foran oss her på Kjelsås stadion.
    Lagene entrer banen og vi er klare for andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Grorud
    Inn: Kevin Mankovitz
    Ut: Sindre Osestad
    46'
    Grorud tar avspark og andre omgang er i gang.
    46'
    Kjelsås er uendret fra første omgang og har ikke gjort noen endringer på laget som startet. Grorud har satt inn Kevin Mankowitz for Sindre Osenstad.
    47'
    Grorud tar grep om kampen fra start og leter etter rom hos Kjelsås.
    47'
    Elsebutangen utfordrer på høyrekanten, men Bjørnland rydder opp for Kjelsås.
    48'
    Kjelsås slår langt opp mot Aslaksrud i bakrom, ballen spretter noe voldsomt, men Viken er ute i feltet og ordner opp.
    50'
    Gult kort til Grorud
    Hassan Mohamed Yousef
    Gir Paintsil en albue og Kjelsås får frispark like foran mål.
    51'
    Sinyan skyter via muren, men Viken kaster seg frem og fanger ballen like foran Aslaksrud. God mulighet for Kjelsås.
    53'
    Aslaksrud mottar ball på høyrekanten, prøver å vende vekk en spiller, men blir felt.
    53'
    Frisparket tas kort, men Grorud snapper ball og slår en lang ball mot Elsebutangen. Han setter fart ned venstrekanten, men kommer litt for skrått på keeper og ballen triller ut over dødlinja.
    54'
    Grorud slår langt i bakrom mot Aga, men Aga avvinkes for offside.
    55'
    Paintsil vinner ball på egen halvdel for Kjelsås, løper fra tre mann med ball og setter fart. Blir til slutt stoppet av Yusuf, og Grorud ordner opp.
    56'
    Kjelsås mer med nå, og Grorud sine spillere virker mer og mer frustrert over at de ikke leder denne kampen.
    57'
    Kevin Mankowitz blir felt på midtbanen og frisparket tas kort. Grorud slår inn mot bakre, men Kjelsås får klarert.
    58'
    Aga spilles fri på høyrekanten og slår inn, men Kjelsås får klarert til corner.
    58'
    Slås på bakre, men Kjelsås klarere. Ballen går ut i returrommet og der skyter Ness på helvolley men skuddet går over.
    58'
    Grorud mer med nå, men sliter med å skape noe mot Kjelsås.
    59'
    Inn: Bjørn Martin Kristensen
    Ut: Thomas Elsebutangen
    61'
    Akinyemi driver fremover med ballen og prøver å slå en stikker til Brenden, men ballen er litt for upresis og ballen går ut til keeper.
    62'
    Collett tar med seg ball og setter fart inn i banen, men han blir felt og får frispark. Igjen tas frisparket tas kort og Grorud holder ballen i laget.
    63'
    Grorud styrer kampen nå, men sliter med å skape muligheter mot et kompakt Kjelsåslag.
    63'
    Preben Mankowitz får plass på høyrekanten og slår inn retning Aga, men igjen får Kjelsås klarert.
    64'
    Aga vender opp i mellomrommet og spiller ballen til Kristensen, han setter fart ned høyrekanten og slår inn, men keeper er ute og plukker.
    65'
    Kjelsås sin kampplan har fungert godt til nå, og Grorud sliter med å skape de store mulighetene mot Kjelsås. I tillegg har Kjelsås vært farlige på kontringer, og de venter tålmodig på å gripe muligheten.
    67'
    Kjelsås spiller seg fint opp langs venstrekanten og Bjørnland får slått inn, men innlegget er for langt og går ut til innkast på motsatt side.
    69'
    Paintsil mottar ball i mellomrommet, setter på turboen og får skutt. Skuddet går rett på keeper og Viken redder enkelt.
    70'
    Tjue minutter igjen av kampen, vil et av lagene klare å score et seiersmål?
    71'
    Lang ball opp mot Rosland som til slutt får kastet seg rundt og avsluttet på volley,keeper redder men returen spretter inn mot mål. Harviken får kastet seg inn og klarer ballen på strek. For en mulighet for Kjelsås.
    72'
    Inn: Vetle Skattun
    Ut: Tobias Collett
    72'
    Spillerbytte - Kjelsås
    Inn: Rasmus Løvseth
    Ut: Jens Bonde Aslaksrud
    74'
    Inn: Emanuel Grønner
    Ut: Erik Rosland
    74'
    Dobbeltbytte hos Kjelsås, to rene spissbytter. Kan dette vippe seieren i Kjelsås favør.
    76'
    Paintsil utfordrer på høyrekanten og får slått inn, men innbytter Grønner når akkurat ikke ballen. God mulighet igjen for hjemmelaget.
    76'
    Kjelsås har vært det beste laget de siste minuttene, og det skal bli spennende å se om hjemmelaget kan klare å ta seieren her.
    77'
    Skåttun legger nede etter en duell, og spillet stoppes.
    78'
    Kampen er i gang igjen.
    78'
    Grorud triller ball, venter på åpningene.
    79'
    Mål for Grorud!
    Kjelsås 0 - 1 Grorud
    Mål: Christos Zafeiris
    Målgivende: Kevin Mankovitz
    Preben Mankowitz spilles fri på høyrekanten, han slår inn til Kevin Mankowitz. Han kriger litt med to Kjelsåsforsvarere før han får lagt ballen ut til Zafeiris. Zafeiris skyter hardt langs bakken, og keeper Da Rocha glipper ballen mellom beina og inn i mål. 1-0 til Grorud!
    79'
    Oscar Aga
    Klipper ned Solli som får frispark utenfor sekstenmeteren.
    82'
    Frispark i god posisjon nå for Kjelsås, er dette muligheten?
    82'
    Solli løfter ballen inn feltet, men Grorud får akkurat klarert.
    83'
    Mankowitz flikker igjen Aga med keeper, men Aga er dessverre i offside.
    83'
    Grorud har lagt seg bakpå nå og ønsker å forsvare ledelsen sin.
    84'
    Grorud gjør klart et dobbeltbytte.
    85'
    Mankowitz trer igjennom Kristensen, men Kristensen sitt innlegg går rett inn til keeper.
    85'
    Zafeiris spiller opp Aga som skyter fra utenfor sekstenmeteren, men ballen går langt over.
    86'
    Inn: Fredrick Johan Skarheim Pettersen
    Ut: Oscar Aga
    86'
    Inn: Arnar Gudjónsson
    Ut: Preben Mankovitz
    87'
    Kevin Mankovitz
    Hindrer kontring og får gult kort.
    87'
    Mindre enn tre minutter igjen av kampen, kan Kjelsås score et utligningsmål?
    88'
    Kjelsås vinner et frispark på midtbanen, flytter opp hele laget.
    89'
    Solli slår presist inn, og ballen havner til slutt hos Grønner. Han skal til og tuppe ballen i mål, men Grorud sitt forsvar får klarert.
    89'
    Igjen vinner Kjelsås et frispark på midtbanen, flytter opp hele laget.
    90'+1
    Frisparket klareres, men Kjelsås vinner andre ball og slår inn på nytt. Keeper er ute og får plukker.
    90'+1
    Keeper slår langt, men Kjelsås vinner igjen ball. Vinner et corner.
    90'+2
    Løftes inn feltet, men Grorud får klarert i siste sekund.
    90'+2
    Kristensen kolliderer med Bjørnland, vil ha frispark men dommer blåser motsatt vei. Kjelsås løfter opp, men Grorud får måket unna.
    90'+3
    90'+4
    Kampen er ferdig her på Kjelsås stadion. Grorud er videre til neste runde i cupen etter en enorm sliteseier mot Kjelsås. Kjelsås kjempet hardt og lenge, men Grorud trakk tilslutt det lengste strået i dagens Osloderby. Kampen var jevnspilt og preget av to lag som virkelig tok alle dueller i løpet av kampen. Grorud var best og fortjente også seieren, scoringen ble scoret av Christof Zafeiris. Etter 78 minutter skjøt han fra like utenfor sekstenmeteren, ballen skiftet litt retning før den gikk i mellom beina på keeper og i mål. Etter dette presset Kjelsås på, men de klarte aldri å score utligningsmålet. Dermed ender kampen 1-0 til Grorud som er videre til neste runde av cupen. Takk for at du fulgte kampen, og jeg ønsker deg en fin kveld videre.