1-0
1-2
Rafn63'

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Da gjør vi porten høy og vid for litt livedekning fra Obosligaens hovedkamp denne runden: Den snart forhenværende opprykksfavoritten Lillestrøm gjester KFUM - Kristelig Forening for Unge Menn - mest kjent som Kåffa.
    Det er Ekebergsletta og august - vanligvis et utgangspunkt for fotballfest. Vi satser på at tradisjonen holdes i hevd av disse to lagene i kveld.
    Kåffa stiller slik (4-3-3): Simon Thomas - Christopher Lindquist, Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Fredrik Dahl - Remi André Svindland, Mohammed Mahnin, Olav Øby - Alagie Sanyang, David Tavakoli, Juba Moula.
    Gjestene fra Romerike har gjort en del endringer på laget. Elleveren i 4-3-3: Jo Coppens - Aleksander Melgalvis, Tobias Salquist, Marius Amundsen, Simen Rafn - Torbjørn Kallevåg, Ifeanyi Mathew, Kaan Kairinen - Ebiye Moses, Alexander Hrcka Sannes, Daniel Gustafsson.
    Den observante seer vil bemerke seg at LSK-kaptein Thomas Lehne Olsen er ute av laget. Det har litt med at han har en kjenning i lysken og ikke trent for fullt hele uken, litt med å styre belastningen i det tette kampprogrammet som Obosligaen går inn i neste uke.
    LSK-benken: Mads Hedenstad Christiansen, Simen Kind Mikalsen, Thomas Lehne Olsen, Sindre Mauritz-Hansen, Fredrik Krogstad, Kristoffer Ødemarksbakken, Magnus Knudsen, Philip Slørdahl, Lars Ranger.
    KFUM-trener Jørgen Isnes har følgende å velge fra benken: Alexander Hurlen Pedersen, Jacob Gaden Stubberud, Abdul-Basit Ouro Agouda, Håkon Helland Hoseth, Fisnik Kastrati, Yannis Maxitas Moula, Emmanuel Jules Jacques Troudart, Vegard Holsæther, Håkon Kristian Stavrum.
    Gjestene i gult triller i gang.
    1'
    Frispark til LSK umiddelbart. Kallevåg løfter til Melgalvis som header inn mot feltet. KLarert i første omgang, LSK beholder ballen.
    1'
    Kallevåg vil ha frispark da han får seg en trøkk i en duell om ballen rett utenfor 16-meteren. Dommeren sier nei.
    2'
    LSK med det som kan ligne på et overtak de første minuttene. Uten at de røde, hvite og blå ser ut til å være vettskremte.
    5'
    "Vi er på vei til Champions League" synger Kåffa-fansen akkompagnert av trommer.
    7'
    Lillestrøm prøver å skape noe. Et hælspark fra Gustafsson blir enkelt plukket opp av Kåffa-målmann Simon Thomas.
    8'
    Omsider noe litt mer konkret, og det er Lillestrøm som står for det. Lehne Olsen-vikar Sannes prøver en stikker i retning Moses. Thomas ute og snapper foran LSK-angriperen.
    9'
    Fin overgangsmulighet for Kåffa blir rotet bort av et dårlig mottak. LSK overtar.
    11'
    Offensivt innkast til Kåffa nesten ved cornerflagget. Blir ikke noe av
    13'
    KFUM på visitt i LSK-feltet. Salquist triller ballen til innkast.
    15'
    Mål for KFUM Oslo!
    KFUM Oslo 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: Alagie Sanyang
    Målgivende: Juba Massinissa Moula
    Hjemmelaget i ledelsen! KFUM-spiller Moula får gå relativt fritt innover i banen og vrir spillet. Pasningen når Sanyang på 16-meterstreken. Lillestrøm-back Rafn får ikke stoppet ham og skuddet suser forbi Coppens i LSK-målet. Lillestrøm med nok en trøkk i trynet her!
    16'
    Da blir det sportslig interessant å hvordan Lillestrøm håndterer dette. Kanarifuglene har fem kamper på rad uten seier. KFUM er ubeseiret på Ekeberg hittil i år...
    19'
    "PostNord-ligaen, her kommer Fugla" synger Kåffa-fansen nå.
    19'
    KFUM med frispark som løftes inn i Lillestrøm-feltet. Heades unna.
    20'
    Sanyang og Rafn smeller sammen i en duell. Frispark til hjemmelaget-
    21'
    Sanyang og Rafn smeller sammen i en duell. Frispark til hjemmelaget,
    21'
    Gult kort til Lillestrøm
    Simen Rafn
    Gis også kort til LSK-backen. Frisparket blir ingenting av.
    21'
    LSK-innlegg på bakre som Thomas bare dytter unna. Lillestrøm prøver videre, uten å få til noe avslutning. Får en corner ved Kairinen.
    24'
    24'
    Fint oppspill av Jørgen Hammer mot Lindquist, men Kåffa-backen får ikke kontroll.
    27'
    Vannpause på Ekeberg. Thomas Lehne Olsen prøver å peppe opp lagkameratene, som for sjette kamp på rad møter på trøbbel.
    28'
    28'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Alexander Pedersen
    Ut: Simon Thomas
    Halvdramatisk på Ekeberg når hjemmelaget må bytte keeper. Det som så ut som en skulderskade setter Kåffas førstekeeper iallfall ut for resten av matchen.
    31'
    Pedersens første involvering tyder på at han har fått beskjed om å spella enkelt. Drønner ballen til innkast relativt upresset.
    32'
    Stort sett frispark utpå her nå. Moses får frispark imot først, og når Kåffa crosser den dødballen over på motsatt side, får dagens LSK-kaptein Aleksander Melgalvis frispark.
    34'
    Nytt frispark! Nå til Lillestrøm midt på Kåffas halvdel etter at dommeren først har sett an fordelen.
    34'
    Et innøvd chiptrekk fra Kairinen til Gustafsson ender i avslutning for Mathew. Blokkes til corner.
    35'
    Cornermuligheten blir ingenting av.
    36'
    Dette er en ganske tynn fotballkamp så langt. Snarere radmager.
    40'
    Mål for Lillestrøm!
    KFUM Oslo 1 - 1 Lillestrøm
    Mål: Daniel Gustafsson
    Målgivende: Aleksander Melgalvis
    ENDELIG skjer det noe. Svensken vegger med høyreside-kollega Aleksander Melgalvis og vender opp innenfor 16-meteren. Prøver venstrefoten - og den suser inn i korthjørnet bak Pedersen. MYE lettelse i jubelen på LSK-benken her.
    41'
    KFUM prøver å slå tilbake. Målsniken David Tavakoli klemmer til fra litt vanskelig vinkel. Går et stykke utenfor og må regnes ufarlig.
    44'
    Svindland prøver å stikke gjennom Sanyang på høyresiden, men pasningen blir for lang.
    45'+2
    Aleksander Melgalvis
    45'+2
    Gult kort til KFUM Oslo
    Remi Andre Svindland
    Går hardt i Rafn og pådrar seg gult kort.
    45'+3
    Da tar vi pause. Snakkes aldri, 1. omgang mellom KFUM og LSK i Obosligaen 2020.
    Mulighet for KFUM. Moula går inn i feltet og får skutt. Coppens er nede og redder. Egentlig en habil målsjanse!
    49'
    KFUM-spillerne vil ha straffe når Tavakoli går i bakken i duell med Mathew, men dommer svarer med frispark utover.
    51'
    Stor Kåffa-sjanse! Hjemmelaget definitivt best i starten her. Kommer på venstresiden og får to sjanser. Svindland header, Coppens redder, returen mot Tavakoli, som ikke treffer ballen! Istedet kaster Rafn frem et ben og fikser corner!
    52'
    Mulighet også på corneren! Jørgen Hammer går opp og header over. Kommer ikke HELT over ballen der.
    53'
    Kåffa kommer igjen på venstresiden og får omsider pasningene til å sitte. Presser Lillestrøm nå. Ny corner!
    54'
    Corneren er skummel når den passerer gjennom feltet. Men så åpenbarer det seg en kontringssjanse for LSK og Moses. Afrikaneren kommer helt alene og skyter fra 16-meterstreken. Rett på Pedersen! Der kunne det blitt mål til gjestene!
    56'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Simen Kind Mikalsen
    Ut: Aleksander Melgalvis
    58'
    Inn: Fredrik Krogstad
    Ut: Ebiye Moses
    58'
    Dobbeltbytte fra Bakke. Inn med to spillere som vanligvis er sikre i elleveren. Kan det få Fugla til å fly?
    58'
    KFUM Oslo 1 - 2 Lillestrøm
    Mål: Simen Rafn
    Målgivende: Daniel Gustafsson
    DER henter Lillestrøm frem et angrep man kan spørre seg hvorfor de ikke har gjort tidligere i dag! Finske Kairinen strør en lekker langpasning til Rafn på høyre. Han spiller enkelt videre til Gustafsson, som legger tilbake ballen til backen. Fra hjørnet av 5-meteren sender Rafn den i nettet i lengste hjørne!
    63'
    Inn: Håkon Stavrum
    Ut: Remi Andre Svindland
    64'
    KFUM prøver å svare. Ålreite pasningskombier spiller opp Håkon Helland Hoseth, men innlegget fra innbytteren for svakt.
    67'
    Inn: Håkon Hoseth
    Ut: Fredrik Kristensen Dahl
    64'
    Lang Kåffa-ball inn i feltet, der Tavakoli svever høyest. Han klarer ikke styre den på mål.
    69'
    Tavakoli brenner til fra spiss vinkel. Får en corner ut av det.
    72'
    Der er KFUM nære! Det er innbytter Hoseth som slår inn fra venstre, men ballen holder på å fly inn i lengste kryss – LSK-keeperen reagerer i siste liten!
    73'
    Inn: Thomas Lehne Olsen
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    76'
    Inn: Magnus Knudsen
    Ut: Alexander Sannes
    76'
    Enorm LSK-sjanse! Gustafsson kommer helt mutters alene med keeper, men den duellen vinner Pedersen!
    76'
    Inn: Fisnik Kastrati
    Ut: Mohammed Mahnin
    78'
    Inn: Abdul-Basit Agouda
    Ut: Juba Massinissa Moula
    78'
    Kåffa får panikk etter høyt LSK-press, og slår ballen til gult innkast høyt i banen.
    83'
    Thomas Lehne Olsen får seg en smell i en duell inne i boksen. Spissen blir liggende nede.
    86'
    Flere som får seg en trøkk utpå her. To LSK-spillere smeller i hverandre og blir liggende nede. Det er keeper Coppens og Salquist. Ser ut som det gikk verst utover sistnevnte.
    88'
    Inn: Philip Slørdahl
    Ut: Tobias Salquist
    90'
    LSK-frispark i god posisjon, men de velger å ta det kort. Her skal det drøyes for alle penga. Det er lagt til seks minutter.