1-1

Ble dekket av Fredrik Schjesvold

Hei og velkommen til dekningen av privatlandskampen mellom Irland og Norge!
    Norge (4-3-3): Nyland – Holmgren Pedersen, Strandberg, Østigård, Bjørkan – Ødegaard, Berg, Thorsby - Solbakken, Strand Larsen, Elyounoussi
    Norge har en rekke forfall til kampen, deriblant Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth, Fredrik Aursnes, Kristoffer Ajer, Sander Berge, for å nevne noen. Både Haaland og Sørloth kan imidlertid rekke kampen mot Finland.
    Som ventet er det altså Celta Vigo-spiss Jørgen Strand Larsen som går inn på spissplass for Haaland.
    Dette er benken til Norge: Mads Hedenstad Christiansen, Egil Selvik, Stian Rode Gregersen, Ola Brynhildsen, Kristoffer Zachariassen, Ohi Omoijuanfo, Julian Ryerson, Sivert Heggheim Mannsverk, Mats Møller Dæhli, Marius Lode og Hugo Vetlesen.
    Og slik stiller Irland i kveld:
    Det er ganske glissent på Aviva Stadium. Det meldes om 45.000 solgte billetter, men det er mange av dem som ikke er her. Det er småkjølig og privatlandskamp, så det er kanskje ikke så rart at irene heller ser kampen fra sofaen.
    Da er spillerne på vei inn på banen!
    Det ser ut som Irland stiller i enn 5-3-2 i dag. Norge stiller nok enten i 4-5-1 eller 4-3-3.
    Ødegaard sparker i gang kampen.
    Norge slår langt. Det ender med et kast Norges vei.
    1'
    Irland bryter høyt i banen, men de norske spillerne jobber raskt hjem og da velger hjemmelaget å spille bakover i banen.
    1'
    Norge legger seg ganske lavt i åpningen.
    2'
    Irland får et gunstig brudd igjen. Det leder til et langskudd av Robinson, men det går et stykke utenfor.
    3'
    Så får Norge holde litt på ballen.
    5'
    Norge spiller seg til en fin mulighet. Strand Larsen mottar ballen i boksen, vender seg rundt, men pasningen går til en ire. Burde kanskje skutt selv der, Celta Vigo-spissen.
    6'
    Norge kommer på en fin overgang, men Thorsby blir litt ivrig med å gi fra seg ballen og da får irene stjålet kula.
    9'
    Det har vært jevnt de første ti minuttene.
    10'
    Holmgren Pedersen blokkerer et innlegg. Irland får kampens første hjørnespark.
    10'
    Innøvd variant. Østigård ruver høyt og stanger unna.
    10'
    Irland spiller av det norske presset med en langpasning. Det gir dem overtall i midten, men Berg er tett på situasjonen og avverger en mulig sjanse.
    11'
    Irland slår inn fra venstre, men Strandberg får stanget unna.
    12'
    Irland får et frispark i høyre korridor. Det er Bjørkan som er for sent ute i en takling.
    12'
    Fryktelig svakt slått, men Irland beholder ballen.
    13'
    Irene roter ballen over sidelinjen. Norsk kast.
    13'
    Thorsby skubber en ire i ryggen og gir bort et frispark på midten.
    14'
    Norge har ikke fått låne ballen mye det første kvarteret. Irene dominerer banespillet, uten å ha kommet til nevneverdige sjanser.
    16'
    Ødegaard mister ballen i farlig område, men Strandberg er raskt inne i situasjonen og beiner ballen unna.
    17'
    Holmgren Pedersen varter opp med en stygg feilpasing, men slipper med skrekken.
    18'
    Det rant for øvrig inn mange publikummere på tampen her, så nå er det god stemning og høylytt.
    19'
    Bjørkan tar med seg ballen høyt i banen, men felles. Ikke noe frispark, sier dommeren.
    20'
    Denne kampen bærer preg av at det er en privatlandskamp, det er det ingen tvil om.
    21'
    Elyounoussi spilles fri på venstrekanten og setter fart. Vingen finter vekk en motspiller, men Collins får satt inn en takling. Til slutt får Norge en corner.
    22'
    En fin innøvd variant som leder til et skudd på volley av Berg, men avslutningen går over mål. Norges største mulighet hittil.
    23'
    Strand Larsen nære 1-0! Bazunu sender en pasning rett i føttene på Berg. Han spiller videre til Ødegaard som finner Strand Larsen. Spissen brenner til fra 11-12 meter, men skuddet går like over.
    24'
    Så er det Irland som angriper. Bjørkan klarerer et innlegg ut til corner.
    24'
    Det blir ikke noe farlig ut av corneren.
    25'
    Strand Larsen får seg en smell i duell med Molumby. Kommer inn med høye knotter, så det kunne vel blitt gitt et gult kort. Norge får uansett et frispark på Irlands banehalvdel.
    27'
    Det blir en god sjanse! Ødegaard slår inn med kraft. Ballen stusser, tilsynelatende uten at noen er borti den, og Bazunu får ballen brått på seg. Keeperen får imidlertid blokkert med kroppen, før irene klarerer unna.
    28'
    Norge har tatt over initiativet i kampen.
    29'
    Solbakken varter opp med noen flotte finter, men irene får satt inn en takling i siste liten. Hadde de ikke gjort det, ville Glimt-kanten kunnet avslutte fra kort hold.
    30'
    Irland slår inn i boksen, men Østigård viser igjen frem spensten sin og header unna.
    32'
    Thorsby takler ballen ut til et irsk hjørnespark.
    32'
    Det blir heller ikke noe farlig ut av den.
    33'
    Stor sjanse til Norge! Berg bryter høyt i banen og følger opp med en strålende stikker til Moi. Southampton-kanten drar seg innover i banen, men blir litt ubesluttsom og får aldri fyrt av.
    34'
    Strand Larsen slår en fæl feilpasning tversover foran eget mål. Thorsby redder imidlertid spissen, før han selv takles og får frispark.
    36'
    Berg er fremme og presser. Det ender med et frispark til Irland. Synes Berg har vært blant de beste hos Norge hittil i kveld.
    37'
    Holmgren Pedersen setter fart, men rives i bakken. Norsk frispark på midten, det tas kjapt.
    38'
    Strand Larsen slår tunnel på en motspiller, før også han legges i bakken. Norsk frispark cirka 35 meter fra mål. Nå skal det fylles opp i boksen.
    39'
    Etter klabb og babb i feltet, får Moi skutt i boksen, men avslutningen blokkeres av Collins. Corner til Norge.
    40'
    Mål for Norge!
    Irland 0 - 1 Norge
    Mål: Leo Østigård
    Målgivende: Martin Ødegaard
    Så sitter den for Norge! Ødegaard slår corneren på første stolpe og der stanger Østigård ballen i det lengste hjørnet. For et dødballvåpen han er! Han har hatt noen enorme sjanser i tidligere landskamper, endelig sitter den! Norge leder 1-0!
    41'
    Det er bare et par minutter igjen av omgangen nå.
    43'
    Norge får en fin overgangsmulighet, men Ødegaard spiller bort ballen litt tidlig og det tar Strand Larsen på sengen. Da renner den muligheten bort i sanden.
    44'
    Det blir ikke noe tilleggstid i Dublin. Dermed leder Norge 1-0 til pause!
    45'+1
    Der er andreomgang i gang!
    Norge er gode når de spiller av det irske presset rundt egen boks.
    47'
    Ødegaard varter opp med en fæl ballmiss. Det gjør at Berg må lage et frispark utenfor egen boks, cirka 25 meter fra mål.
    48'
    Robinson smeller ballen i muren og ut til corner.
    49'
    Solbakken får ballen i hodet og tar telling. Er heldigvis raskt på beina igjen, trønderen.
    50'
    Strand Larsen stanger unna corneren på første stolpe.
    50'
    Norge slipper med skrekken! Robinson lobbes gjennom på venstrekanten. Han finner Egan i boksen, men forsvaren får ballen litt overraskende på seg og får ikke avsluttet ordentlig. Ballen spretter like utenfor den høyre stolpen til Nyland.
    50'
    Østigård har fått seg en trøkk. Skjærer noen grimaser, hardhausen. Det ser ikke veldig lovende ut for mannen bak 1-0-målet.
    51'
    Østigård gir seg ikke med det første, ser det ut som.
    52'
    Nok en kjempesjanse for irene! Thorsby kaster seg ned for å blokkere en pasning, men setter kula nesten i eget nett. Corner til Irland.
    53'
    Kjempesjanser på løpende bånd nå! Plutselig står tre-fire irer alene med Nyland, men den norske keeperen varter opp med en utsøkt redning når han kaster seg frem i en stjerne.
    54'
    Solbakken spilles fri på høyrekanten, men innlegget til trønderen går rett til en motspiller.
    55'
    Norge har etablert seg rundt Irlands sekstenmeter nå.
    57'
    Solbakken øker nesten til 2-0! Etter veggspill på høyrekanten med Thorsby, får han skutt fra skrått hold, men Bazunu får blokkert skuddet.
    58'
    Irland kommer til nok en mulighet, men skuddet blokkeres. Dommeren hadde fløyta i munnen, uten å blåse, så det var nok en offside der, men Norge fikk ballen etter skuddet.
    59'
    Solbakken spilles nok en gang fri på høyrekanten. Trønderen forsøker å chippe over Bazunu, men den irske keeperen går seirende ut av den duellen.
    60'
    Lite Irland-trøkk nå, men Norge står imot.
    61'
    O'Dowda sniker seg på blindsiden av Holmgren Pedersen og header fra en småfarlig posisjon. Nyland redder!
    61'
    Aiii... Solbakken sitter nede.
    62'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Kristoffer Zachariassen
    Ut: Ola Solbakken
    Han går rimelig greit av. Får håpe det bare er småtteri.
    63'
    Ryerson og Meling skal straks også på.
    64'
    Inn: Julian Ryerson
    Ut: Marcus Holmgren Pedersen
    65'
    Inn: Birger Meling
    Ut: Fredrik Bjørkan
    65'
    Irland triller ball i laget, men Norge har god kontroll. Foreløpig.
    67'
    Slås et innlegg. Østigård header unna. Irland beholder ball.
    68'
    Berg klarerer neste innlegg.
    68'
    Mål for Irland!
    Irland 1 - 1 Norge
    Mål: Alan Browne
    For et langskudd! Østigård header unna nok et innlegg. Nedfallsfrukten plukker Browne opp som står mutters alene 25 meter unna målet til Nyland. Han får tid til å lade børsa – og den muligheten tar han godt vare på. Et godt langskudd som er vanskelig å ta for Nyland.
    69'
    Lå litt, ikke mye, men litt i kortene at Irland skulle score. Irland la et visst press på nordmennene før scoringen.
    71'
    Norge prøver å spille litt mer angrepsfotball etter scoringen. Uten at det er det store ennå.
    72'
    Moi prøver å finne Strand Larsen med en liten chip, men Irland klarerer unna. Ok tendenser.
    73'
    Ryerson kommer seg forbi på høyresiden og får lagt inn. Vanskelig å gjøre noe med for Moi. Får ikke nok kraft i den headingen.
    73'
    Inn: Ola Brynhildsen
    Ut: Morten Thorsby
    74'
    Inn: Ohi Omoijuanfo
    Ut: Jørgen Strand Larsen
    74'
    Offensive bytter!
    74'
    Spillerbytte - Irland
    Inn: Robbie Brady
    Ut: Callum O'Dowda
    75'
    Inn: Chiedozie Ogbene
    Ut: Michael Obafemi
    75'
    Irland kan angripe de også. Det går litt for fort for Ryerson når Robinson setter fart. Heldigvis avslutter han slik at det er enkelt for Voldas store sønn å redde avslutningen.
    75'
    Zachariassen får frispark. Norge tar det raskt.
    78'
    Østigård bryter en pasning fra Obafemi på strålende vis i 16-meteren.
    81'
    Inn: Jeff Hendrick
    Ut: Jayson Molumby
    82'
    Vi hadde satt pris på litt mer bevegelse og innsats her. Det virker som spillerne har tatt ferie nå.
    82'
    Frispark til Norge i en ok innleggsposisjon. Moi som felles.
    84'
    Irland 1 - 2 Norge
    Mål: Ohi Omoijuanfo
    JAAAAAA!! Omoijuanfo banker ballen i mål på nok en dødball! Ødegaard slår inn frisparket. Det forsøker Nathan Collins å heade vekk, men det gjør Wolves-spilleren på svakt vis. Innbytter Omoijuanfo stopper klareringsforsøket og avslutter kontant fra kloss hold.
    85'
    Inn: Evan Ferguson
    Ut: Alan Browne
    89'
    Brynhildsen legger inn, men det er ingen i hvitt til å avslutte. Irland tar over.
    89'
    Norge står noe høyt. Irland sliter med å spille seg gjennom.
    90'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Berg sitter nede. Er vel krampe.
    90'+1
    Reiser seg opp.
    90'+1
    Nyland med ballen. Bruker godt med tid.
    90'+2
    Inn: Stian Gregersen
    Ut: Patrick Berg
    90'+3
    Norge bruker goooodt med tid.
    90'+3
    Brynhildsen spilles gjennom, men blir spist opp av to jagende grønntrøyer.
    90'+3
    Norge er gode i duellspillet! Det er Norge som er nærmest scoring.
    90'+4
    Norge med ballen høyt på Irlands banehalvdel.
    90'+4
    10 sekunder igjen av ordinær tid.
    90'+4
    Irland slår langt. Østigård header unna.
    90'+5
    SLUTT! Norge vinner 2-1! Omoijuanfo og Østigård er Norges målscorere. Begge scoringer kom etter dødball.