Slutt

9-41

Ble dekket av Jostein Overvik

Velkommen til livedekningen av håndballjentenes VM-kamp nummer to i Spania. Motstander er Iran.
    Iran er VM-debutant. Fredag tapte de åpningskampen mot Romania med 39-11. De iranske jentene kvalifiserte seg ved å bli nummer fire i Asia-mesterskapet for tre måneder siden. Der tapte de bronsefinale 33-38 for Kasakhstan - nasjonen Norge slo med 28 mål i VM-starten.
    Alt annet en norsk kjempeseier er en overraskelse i kveld. Den kan fort bli en kveld med rekord for Stine Bredal Oftedal & co. Norges to største seire i VM-sluttspill gjennom tiden er 48-11 over Uruguay (2001) og 47-10 over Australia (2005).
    37 mål er altså de største seiersifrene kvinnelandslaget har vunnet med gjennom 1366 landskamper siden 1946. Herrelandslagets rekord er 55-5 over Storbritannia.
    Katrine Lunde står over matchen. Silje Solberg er tilbake og gjør sin første VM-kamp i Castellón i keeperpar med Rikke Granlund. Malin Aune fredag tatt ut som Norges 18. spiller i troppen, men spiller tidligst mot Romania tirsdag.
    Romania slo Kasakhstan 38-17 i kveldens første kamp i Norges gruppe. Norge vil naturligvis være klare for hovedrunden etter oppgjøret mot Iran. Tre av fire nasjoner går videre dit.
    1200 tilskuere laget brukbar stemning i Romanias kamp. Men Ciutat de Castello er langt fra full. Arenaen tar 6000. Rundt 30 norske supportere er plass.
    Norge er i oppvarming. Håndballjentene stiller i hvite drakter denne søndagskvelden.
    Lagene er på banen. Nasjonalsanger først, og så er vi klare for kamp.
    Norge kaster i gang kampen!
    Norge kommer til skudd, men keeperen til Iran redder! Bryter ut i stor jubel!
    1'
    Mål for Norge!
    Iran 0 - 1 Norge
    Aardal scorer kampens første!
    2'
    Mål for Iran!
    Iran 1 - 1 Norge
    Ghasemi svarer for Iran!
    3'
    Iran 2 - 1 Norge
    Så tar Iran ledelsen faktisk! Abbasi med scoring.
    4'
    Iran 2 - 2 Norge
    Solberg-Isaksen svarer raskt.
    4'
    Iran 2 - 3 Norge
    Brattset Dale sender Norge tilbake i føringen. Får ballen på strek, og er sikker som bare det!
    5'
    Iran mister ballen i angrep, men Norge tar ikke vare på muligheten. Iran starter på nytt.
    Iran 2 - 4 Norge
    Iran skyter utenfor, før Bredahl Oftedal scorer Norges fjerde.
    7'
    Iran 2 - 5 Norge
    Hovden fortsetter der hun slapp i åpningskampen, og setter sitt første for dagen!
    8'
    Utvisning Iran
    2 minutter
    9'
    Brattset Dale får en dytt i ryggen, og Norge får kampens første straffe.
    9'
    Iran 2 - 6 Norge
    Mørk er sikker på straffen. Norge foran med fire!
    9'
    Iran 2 - 7 Norge
    Norge kjører på nå. Brattset Dale sikker fra streken igjen, og setter inn Norges syvende for kvelden.
    10'
    Iran 2 - 8 Norge
    Hovden igjen! Norge har scoret de siste syv målene i kampen nå.
    10'
    Iran kaster bort ballen i angrep igjen, og Solberg kaster ballen rett opp til Hovden. Hun skyter i stanga og ut.
    Ferdig
    11'
    Iran 2 - 9 Norge
    Noen minutter uten scoring får sin ende når Bredal Oftedal setter ballen i nettet. Hovden bryter i forsvar, gir ballen til Reistad som setter i gang kontringen. Oftedal avslutter den sikkert.
    13'
    Iran 2 - 10 Norge
    Hovden setter inn Norges tiende. Hennes tredje for dagen.
    14'
    Iran 3 - 10 Norge
    Etter ti minutter uten scoring, sitter den for Iran igjen. Bidadabdegah som får notert den.
    14'
    Iran 3 - 11 Norge
    Reistad scorer sitt første for kvelden.
    15'
    Iran 3 - 12 Norge
    Aardahl setter Norges tolvte.
    16'
    Timeout
    16'
    Timeout slutt
    16'
    2 minutter
    17'
    Iran 3 - 13 Norge
    Mørks første mål i åpent spill i kveld! Satt en straffe tidligere.
    17'
    Utvisning Norge
    2 minutter
    Kristiansen får Norges første utvisning.
    18'
    Iran 3 - 14 Norge
    Da er Herrem også i gang!
    18'
    Aardahl kommer alene med keeper, men keeper redder forsøket.
    Iran 3 - 15 Norge
    Herrem får ballen på kant, og trekker seg inn og banker inn sitt andre på kort tid!
    19'
    Herrem får muligheten til å sette sitt tredje strake, men keeper redder!
    Ferdig
    19'
    Ferdig
    20'
    Iran 3 - 16 Norge
    Aardahl river seg fri, og kaster ballen i mål rett under tverrliggeren. Godt skudd!
    21'
    Kristiansens skudd reddes av Iran-keeper Khalili. Nok en gang bryter hun ut i jubel. Her feires hver redning med stor glede.
    Iran 3 - 17 Norge
    Bang! Kristiansen stiger til værs, før hun banker ballen nede i hjørnet. Denne gangen var Khalili sjanseløs.
    24'
    Iran 3 - 18 Norge
    Jacobsen snapper ballen i forsvar, løper opp i angrep, og setter ballen sikkert i mål!
    25'
    Iran 3 - 19 Norge
    Silje Solberg redder ballen, før hun kaster til Herrem. Hun løper inn Norges 19. scoring!
    26'
    Aardahl får sjansen, men Khalili redder.
    Iran 3 - 20 Norge
    Herrem on fire! Norge har scoret 20!
    28'
    Herrem kommer gjennom igjen, men denne gangen redder Khalili. Herrem får uansett straffe.
    29'
    Iran 3 - 21 Norge
    Kristiansen er sikker på straffekastet!
    29'
    Iran 3 - 22 Norge
    Herrem setter omgangens siste!
    30'
    Der er det pause i Castellón. Norge leder med 19 mål og er på skjema til rekorden på 37 mål. Knapt utrolig at Norge lå under 1-2 i denne kampen.
    Iran kaster i gang den andre omgangen.
    Norge skyter i stangen!
    Iran 3 - 23 Norge
    Reistad setter omgangens første! Norge er 20 foran!
    33'
    Iran 3 - 24 Norge
    Solberg-Isaksen denne gangen!
    34'
    Brattset Dale får seg en ordentlig trøkk, når hun treffes i ansiktet av en Iransk albue. Tøft å fortsette etter den!
    Iran med et fryktelig langt angrep. Ikke tid til sånt hvis det skal bli rekord her.
    Mørk kommer seg gjennom, men skuddet reddes.
    Iran 4 - 24 Norge
    Irans første scoring på 25 minutter. Khorzougho som setter den.
    37'
    2 minutter
    39'
    Solberg Isaksen legges i bakken på vei gjennom.
    39'
    Iran 4 - 25 Norge
    Mørk er sikker.
    39'
    Iran 4 - 26 Norge
    Hovden i gang også i andre omgang.
    40'
    Iran kommer seg til skudd, men det smeller i stolpen!
    Ferdig
    41'
    Iran 4 - 27 Norge
    Hovden igjen!
    41'
    Iran 5 - 27 Norge
    Iran får to muligheter, og på den andre sitter den for Khorzougho.
    42'
    Ingstad skyter over.
    Iran 5 - 28 Norge
    Norge kontrer. Granlund kaster til Solberg-Isaksen som smeller ballen i nettet!
    43'
    Norge prøver igjen på samme måte. Granlund kaster langt til Hovden, men hun bommer.
    Iran 5 - 29 Norge
    Reistad er sikker når hun får ballen fra Hovden.
    45'
    Timeout
    46'
    46'
    Iran 5 - 30 Norge
    Jacobsen sender Norge foran med 25!
    47'
    Iran 5 - 31 Norge
    Jacobsen med to raske!
    47'
    Iran spiller seg fint frem til en stor mulighet, men skuddet kastes utenfor.
    Iran 5 - 32 Norge
    Jacobsen med tre strake scoringer.
    49'
    Norge er foran med 27 mål. Mangler ti på rekorden altså.
    Iran 5 - 33 Norge
    Breistøls første for kvelden. Sikker fra rett foran mål.
    50'
    Iran 5 - 34 Norge
    Reistad med sitt fjerde for kvelden!
    50'
    Da er Norge bare åtte mål bak rekorden.
    Iran 5 - 35 Norge
    Breistøl inn til Ingstad, som sender Norge 30 mål foran!
    51'
    Timeout
    51'
    51'
    Iran 5 - 36 Norge
    Hegh Arntzen har kommet inn, og setter sitt første for kvelden!
    52'
    Jacobsen får en god mulighet, men skuddet reddes.
    Iran 6 - 36 Norge
    Iran scorer sitt tredje i den andre omgangen. Bapiri med den.
    54'
    Iran 6 - 37 Norge
    Jacobsen som setter den.
    55'
    Iran 6 - 38 Norge
    Norge kontrer og igjen er det Jacobsen som scorer.
    55'
    Ingstad skyter stang ut!
    Iran 6 - 39 Norge
    Herrem kontrer den inn!
    57'
    Norge er fire poeng bak rekorden nå.
    Iran 7 - 39 Norge
    Iran scorer igjen, og da ser det ut som det ikke blir noe rekord for Norge. Abbasi som får notert den.
    57'
    Iran 8 - 39 Norge
    Iran scorer igjen! Bapiri denne gangen.
    58'
    Hegh Arntzen stiger til værs, men skuddet reddes!
    Iran 9 - 39 Norge
    Kiyaniara setter inn Irans tredje strake mål.
    59'
    Iran 9 - 40 Norge
    Jacobsen setter Norges 40. scoring.
    60'
    Iran skyter utenfor.
    Iran 9 - 41 Norge
    Hegh Arntzen setter kampens siste!
    60'
    Kampen er over, og Norge vinner med 32 mål.
    Iran-keeper Khalili kåres til kampens beste spiller, og hun tar til tårene før hun omringes i en stor klem av resten av lagvenninne. Flotte bilder.