1-4
1-5
73
123

Hei, og hjertelig velkommen til dagens livedekning av oppgjøret mellom Fløya og KFUM Oslo på Fløyabanen. Kampen inngår i NM-cupens andre runde.
    Andredivisjonslaget Fløya tok seg til andre runde i cupen etter å ha slått geografisk- og nesten tabellnabo, Tromsdalen, på straffekonkurranse i første runde. De grønnkledde tok der en tidlig ledelse etter et fantastisk mål av Yngvar Johansen, som gikk gradene i nettopp Tromsdalen. Etter å ha kommet under 2-1, utlignet Birk Berg-Johansen - også han en tidligere TUIL-spiller. Ved full tid var stillingen 3-3. I straffekonkurransen scoret Fløya på sine straffer til sisteskanse Hardy reddet den avgjørende på sjette forsøk.
    KFUM Oslo fikk det litt lettere på sin vei mot Ullevål. Andredivisjonslaget Frigg gav imidlertid Kåffa kamp, selv etter å ha havnet under både 1-, og 2-0. Alagia Sanyang sendte førstedivisjonslaget oppskriftsmessig opp i ledelsen etter bare fem minutter. I det 55. minutt var det Håkon Hoseth som økte ledelsen. Deretter scoret Frigg to mål på rappen, men enda en scoring av Hoseth, samt spikeren i kista fra Stian Sortevik drøye fem minutter før slutt, satte resultatet til 4-2 fordel de hvite og røde fra Oslo.
    Dagens bortelag ligger på kvalikkplass til Eliteserien når OBOS-ligaen nærmer seg halvspilt. På hjemmebane leverer de jevnt over godt, men borte fra KFUM-Arena går det tråere. Her har de hentet fire poeng på seks forsøk, uten å ta en eneste seier. Det skal imidlertid sies at kampen mot Frigg var på bortebane, hvis turen fra Ekeberg til Frogner kvalifiserer til dette.
    Hjemmelaget ligger på sin side nest sist i PostNordligaen avdeling 1 etter å bare ha tatt fire poeng på åtte kamper. Det lille som har vært av poengfangst har kommet fra to uavgjortresultater hjemme, og to borte. I serien har de grønnkledde vært nærmest en trepoenger mot nevnte Tromsdalen, som de holdt til 1-1 tidligere i sesongen.
    Fløyas trener, Gaute Bjørn Olsen, gjør et par endringer i laget som slo Tromsdalen ut av cupen for noen dager siden. I forsvar kommer Fløgum inn for Aarseth, mens Rydningen erstattes av Berg-Johansen legger fremme i banen.
    Isnes gjør på sin side bare èn endring i Kåffa-elleveren som slo ut Frigg. Svindland starter på benken til fordel for Rasch på midtbanen.
    Fløyas sisteskanse Hardy har pådratt seg en skade under oppvarmingen. Han erstattes derfor av Marcus Andersen. Hjemmelaget har altså ingen reservekeeper på benken.
    Lagene entrer banen i dette øyeblikk!
    0'
    Hjemmelaget sparker kampen i gang!
    1'
    Kåffa kommer tidlig til skudd på mål. De røde og hvite trer seg gjennom midtbaneleddet til Fløya og kommmer etter hvert tre-mot-tre. Sortevik velger å skyte. Andersen fanger forsøket i fast grep.
    2'
    Lind forsøker å finne Skorpen rett utenfor sekstenmeteren til bortelaget, men en Kåffa-tå bryter forsøket.
    3'
    Intensiteten i kampen er høy. Begge lag presser inne på motstanderens halvdel. KFUM har nå kommet til to skudd. Sanyang blåste bortelagets andre forsøk langt over mål.
    4'
    Berg-Johansen feller Taaje bakfra og lager frispark på motstanderens halvdel.
    6'
    Bortelaget vinner et frispark i god innleggsposisjon.
    6'
    Ghaedamini svinger ballen inn i boks og finner pannebrasken til Sortevik. Kapteinen header over.
    7'
    Fløyas keeper bokser corneren unna.
    7'
    Skorpen og resten av Fløya får en god overgangsmulighet etter corneren, men spissen har en dårlig førsteberøring som gjør at pulsen til bortelagets benk knapt rekker å stige.
    9'
    Mål for KFUM Oslo!
    IF Fløya 0 - 1 KFUM Oslo
    Mål: Philip Eng Romsaas
    Målgivende: Stian Sortevik
    Romsaas runder keeper og setter ballen inn i åpent nett! KFUM utnytter det korte, raske kunstgresset til å spille hurtig gjennom Fløya-forsvaret. Plutselig er Romsaas blitt tredd gjennom av Sortevik. De grønnkledde roper på offsiden, men linjedommeren holder flagget nede. Keeper kommer ut, men Romsaas finter han elegant av før han nesten løper ballen inn i mål.
    10'
    KFUM fortsetter å kjøre kampen. Mye skjer på Oslo-lagets venstre side hvor Bakkeby og Thorvaldsen har mye å gjøre for øyeblikket.
    11'
    Sortevik fintes vekk av Magnus Mikkelsen. Fløya forsøker å spille seg inn i kampen igjen.
    13'
    Alt skal gjennom Sortevik, og det gjør bortelaget lurt i. Den slepne midtbanespilleren dirigerer angrepsspillet til bortelaget slik bare en maestro for nyttårskonserten i Wien kan.
    15'
    Sanyang rettvender seg inne i Fløyas boks, men Fløgum får satt en kontant sklitakling på spissen slik at faren avverges i denne omgang.
    15'
    Yngvar Johansen stiger til værs på bakerste stolpe. Headingen som følger går på mål, men stoppes av Skjærstein.
    17'
    Når bortelaget kommer på overgangene sine går det veldig fort. Midtbanen til Fløya henger langt bedre med offensivt enn defensiv. Dessverre for tromsøværingene forsvarer de seg mye mer enn de angriper.
    18'
    Falck snapper kula fra Sanyang i det sistnevnte skal til å skyte fra knappe ti meter. Det er en uhyre viktig inngripen av forsvarsspilleren.
    19'
    Etter en lengre beleiring av Fløya-boksen får hjemmelaget puste litt når Mahnin lager frispark midt inne på motstanderens halvdel.
    20'
    Så tildeles Fløya nok et frispark, denne gangen i god innleggsposisjon.
    20'
    Romsaas bommer på en mulighet han bare kan drømme om å få flere av denne sesongen! Fløyas frispark skrus rett inn i klypene på Skjærstein. Keeperen setter så hurtig i gang og sender ballen opp i bakrom. Andersen kommer sweepende ut for å rydde unna ballen, men ender opp med å heade den bakover. Dette gir Romsaas muligheten til å skyte mot åpent mål fra rundt 25 meter. Dessverre for bortelaget, setter Kåffas nummer 19 ballen rett utenfor.
    20'
    Sortevik setter ballen rett på Fløyas keeper fra 15 meter!
    23'
    Så er det Rasch som prøver seg. Fra distanse skyter han en knapp meter utenfor.
    23'
    Skorpen prøver seg på en frekk variant fra distanse. Istedenfor å ta med seg ballen mot mål, prøver han å utnytte at han har litt sprett på ballen. På halv volley sender han kula så like utenfor mål fra 25 meter.
    24'
    Fløya vinner et frispark ute på deres høyre side. Ballen svinges inn i feltet. Ingen røde og hvite får ryddet den unna. Istedenfor får Fløya skutt ballen mot mål. Den ser ut til å gå ut over dødlinja via en KFUM-spiller, men dommeren mener det ikke er corner.
    26'
    Bakkeby og Moula går begge i bakken etter et basketak ute på sidelinjen. Dommeren lar dette passere uten å gripe inn.
    27'
    Yngvar Johansen har vært Fløyas beste spiller i både den defensive og den offensive delen av spillet. Denne gangen dytter Gaye enkelt av kula og stopper med det en god overgangsmulighet for bortelaget.
    28'
    KFUM vinner ballen høyt. Rasch får etter hvert stukket den gjennom til Sortevik som kommer til nok et skudd fra godt hold, men igjen mislykkes kapteinen i å sette den forbi Andersen.
    29'
    Gult kort til IF Fløya
    Johan Olsen Gravrok
    Midtbanespilleren får gult kort for å forsøke å stoppe en KFUM-overgang ved å rive i trøya til Moula.
    30'
    Gravroks forseelse gir bortelaget frispark i god posisjon for å legge inn.
    31'
    Keivan Ghaedamini finner Sanyang med frisparket sitt, men spissen header ballen mer til siden enn fremover.
    31'
    IF Fløya 0 - 2 KFUM Oslo
    Mål: Alagie Sanyang
    Målgivende: Mohammed Mahnin
    Sanyang plasserer ballen i motsatt hjørne fra fem meter! Plutselig går det alt for fort for Fløyas høyreside. Mahnin utnytter avstander mellom ledd og enkeltspillere når han trer en pasning elegant gjennom til Sanyang som står mutters alene mellom Fløgum og Bakkeby. Fra hjørnet av femmeteren gjør så Sanyang alt rett. Han beholder roen og bredsider ballen over til venstre for Andersen.
    31'
    Nå sliter Fløya med å spille seg ut bakfra.
    34'
    Berg-Johansen er nede å bidrar i den oppbyggende fasen av spillet for Fløya. Kort tid etter at de endelig klarer å spille seg gjennom midtbanen til Kåffa, får han frispark.
    35'
    Bortelagets spillere roper på hands! Yngvar Johansen setter først en glimrende sklitakling på Mahnin, slik at sistnevnte ikke får skutt fra kloss hold. Deretter forsøker Fløgum å klarere ballen ut av feltet, men han skyter ballen i hånda Johansen enda ligger på. Dermed er det vel korrekt dømt av dommeren å la spillet gå videre, om jeg oppfattet situasjonen korrekt fra min vinkel.
    36'
    Nok en gang går et offensivt Fløya-frispark i klypene til Skjærstein, som igjen setter raskt i gang. Keeperen finner Sanyang, som forsøker å tre gjennom Moula. Heldigvis for Fløya er pasningen upresis.
    38'
    IF Fløya 0 - 3 KFUM Oslo
    Mål: Juba Massinissa Moula
    Moula avslutter et fantastisk KFUM-angrep ved å sette ballen under Fløyas keeper fra kloss hold! Kåffa trer seg gjennom Fløyas midtbane og forsvar på ett og to touch. Hjemmelaget henger ikke med i det hele tatt, og når Sortevik så finner Moula med den avgjørende stikkeren, er det alt for sent å reagere. Venstrekanten, som har vært fremragende denne omgangen, avslutter på ett touch. Lavt sender han kula under Andersen.
    38'
    Gaye sender ballen i bakrom mot Sortevik. Sistnevnte skyter nærmest så kula på tvers av mål, men ingen røde og hvite får kontakt med innlegget.
    41'
    Gaye skyter utenfor på halvspretten fra meget godt hold! Nå står KFUM med alle sine utespillere på Fløyas halvdel og presser for å få 4-0 før pause. Sortevik drar i alle trådene og gir lagkameratene sine den ene eminente sjansen etter den andre. Denne gangen finner han Gaye, men backen bommer på den store muligheten han får.
    42'
    Lind skyter fra spiss vinkel og forsøket stryker stolpen! Fløya spiller seg til to gode muligheter på rappen, begge anført av Mikkelsen. Den andre sjansen serverer Mikkelsen til Lind etter at førstnevnte har vunnet ballen høyt slik at det er tre grønnkledde mot tre røde og hvite. Lind går for skudd istedenfor å slippe ballen tilbake til Mikkelsen som står bedre plassert, men avslutningen er for all del god. Dessverre for Fløya, blir det med nesten denne gang.
    44'
    Romsaas bommer på nok en stor mulighet. Denne gangen legges det presist inn på Romsaas pannebrask fra venstre. Han er mutters alene og bør få til en bedre heading enn det der, men stanger ballen rett på Fløyas keeper.
    45'+1
    45'+1
    KFUM går til pause med en solid ledelse. 3-0 står det til Oslo-laget på besøk i Tromsø etter 45 spilte minutter. Bortelaget festet et grep om kampen fra første spark på kula og lot Fløya ytterst sjeldent få noen mulighet til å komme inn i kampen. Divisjonsforskjellen har vært meget tydelig her! Den første scoringen kom etter at Sortevik stakk kula gjennom til Romsaas, som så rundet hjemmelagets keeper før han satte den i nettet. Sanyang økte til 2-0 etter nok et hurtig angrep som endte med avslutning, og mål, fra kort hold. Den tredje scoringen var veldig lik de to foregående scoringene i den forstand at Kåffa spilte hurtig, direkte fotball på ett og to touch. Sortevik serverte denne gang til Moula, som scoret med et skudd fra rundt åtte-ni meter. Fløya sliter på høyresiden, men har forsvart seg bra, samt kommet til et par offensive muligheter, fra venstre. Kanskje vil hjemmelagets trener gjøre noen bytter i pausen for å rette opp i dette. Kåffas trener kan på sin side si seg veldig fornøyd med tingenes tilstand.
    45'
    Kåffa sparker i gang andre omgang!
    46'
    Lindquist er nære på å markere seg umiddelbart ved å tre gjennom Sanyang, men pasningen mot spissen går inn til Fløyas keeper.
    47'
    Berg-Johansen får en overgangsmulighet, men er helt alene. Han forsøker likevel og kommer seg helt inn i boksen til bortelaget. Der stoppes han imidlertid kontant.
    48'
    Klabb-og-babb i feltet ender etter hvert med en offside på Sanyang.
    48'
    Mål for IF Fløya!
    IF Fløya 1 - 3 KFUM Oslo
    Mål: Birk Berg Johansen
    Målgivende: Magnus Mikkelsen
    Berg-Johansen setter ballen i nettet fra spiss vinkel! Mikkelsen åpner forsvaret til KFUM med en utmerket stikker mellom stopper og back. Med den finner han Berg-Johansen som på første touch tar med seg ballen forbi Kåffas keeper, men nesten helt ned til dødlinja. I èn og samme bevegelse, kaster han seg rundt og sparker til kula, som angrepsspilleren klarer å skru inn i mål. For en start på omgangen for Fløya som det så mørkt ut for!
    49'
    Bortelaget forsøker å svare umiddelbart, men Moulas skuddforsøk fra hjørnet av sekstenmeteren går utenfor.
    52'
    Moula blir liggende etter en duell med Thorvaldsen ute ved sidelinja på hjemmelagets halvdel.
    53'
    Plutselig var det mer giv i høyresiden til Fløya også. Anført av Mikkelsen, klarer de mer både fremover og bakover nå.
    54'
    Spillerbytte - IF Fløya
    Inn: Trygve Kristoffersen
    Ut: Yngvar Johansen
    Johansen, som i mine øyne har vært Fløyas beste spiller i dag, tas ut til fordel for debutant Kristoffersen.
    55'
    Sanyang dytter Fløgum unna veldig enkelt. Deretter får spissen en stor mulighet når han plutselig er alene med ballen i bena på sekstenmeterstreken. Andersen står plassert ganske langt over til sin venstre side, men når det er her Sanyang så plasserer skuddet som følger, slipper hjemmelaget unna med skrekken.
    57'
    Mikkelsen rettvender seg 20 meter fra KFUM-målet. Han stikker ballen gjennom til Lind, men sistnevnte får et dårlig førstetouch han forærer ballen til Kåffa-forsvaret med.
    58'
    IF Fløya 1 - 4 KFUM Oslo
    Mål: Christopher Lindquist
    Målgivende: Robin Rasch
    Lindquist setter ballen høyt i målet etter at KFUM nok en gang tråkler seg gjennom forsvaret til de grønnkledde. Fløya får ikke klarert ballen lenger unna en leggskinnen til Sortvik. Den spretter så til Rasch, som på første touch spiller Lindquist fri. Innbytteren mottar ballen rett innenfor sekstenmeteren og setter den høyt opp i nettmaskene til høyre for seg.
    59'
    Gaye har for øvrig gått av banen uten at Kåffa har fått satt innpå en erstatter enda.
    61'
    Thorvaldsen finner Berg-Johansen på sekstenmeterstreken. Skuddforsøket som følger fra spissen går rett i blokka.
    62'
    Rasch drar til fra 20 meter! Avslutningen er hard, men går rett på keeperen til Fløya.
    63'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Remi Andre Svindland
    Ut: Dadi Dodou Gaye
    63'
    Inn: Håkon Hoseth
    Ut: Robin Rasch
    63'
    Mads-Aimar Bakkeby
    Bakkeby sparker Moula ned bakfra bare 17 meter fra mål og får gult kort.
    64'
    Sanyang og Keivan Ghaedamini står klare ved ballen for å ta frisparket.
    65'
    Sanyang skyter frisparket like over mål! Det er ikke så enkelt det ser ut til å være å få ballen over muren og ned på mål fra så kort hold, men spissen er veldig nære.
    65'
    Thorvaldsen vinner ballen fra Moula, men pasningen han så sender oppover banen går rett til en rød- og hvitkledd.
    67'
    Inn: Håvard Mannsverk
    Ut: Birk Berg Johansen
    68'
    Inn: Martin Rydningen
    Ut: Johan Olsen Gravrok
    68'
    Bakkeby kommer under et voldsomt press alene på Fløyas halvdel, men får etter hvert levert ballen i en trygg havn.
    70'
    Inne i egen boks holder Fløya-spillerne hodene kalde når de vinner kula, spiller noen raske kombinasjoner, og etter hvert tildeles et frispark.
    71'
    Moula fortsetter å være det skarpeste angrepsvåpenet til KFUM. Han involveres mye, skjærer som regel inn i banen, før han enten skyter eller avleverer ballen presist. Denne gangen går imidlertid en avslutning i blokka.
    72'
    IF Fløya 1 - 5 KFUM Oslo
    Målgivende: Christopher Lindquist
    Moula snubler ballen inn i nettet! Lindquist tar seg ned til dødlinja ute til høyre før han lavt slår 45 grader inn foran mål. Moula er så først på ballen rundt fem meter fra buret, men felles vel på straffverdig vis i det han avslutter. Dommeren slipper imidlertid å dømme straffe, for Moula ender opp med å skufle ballen i nettet mens han faller.
    73'
    Lufta er gått litt ut av Fløya nå, som sliter veldig med å etablere noe som helst.
    75'
    Nok en gang tar Lindquist seg ned til dødlinja før han legger inn. Denne gangen er imidlertid ballen ute over streken før den skrur inn igjen.
    77'
    Inn: Christer Johansen
    Ut: Mads-Aimar Bakkeby
    77'
    Inn: Bilal Njie
    Ut: Juba Massinissa Moula
    77'
    Fløya vinner et frispark i god innleggsposisjon ute til venstre.
    78'
    Fløyas første corner for kvelden skrus rett i klypene på Kåffas keeper.
    78'
    Njie er sulten på å involvere seg med en gang. Fra spiss vinkel legger han hardt inn på tvers av mål, men ingen får kontakt med kula som suser gjennom feltet.
    80'
    Iskaldt vender Fløgum av to jagende KFUM-spillere som Fløyas bakerste mann.
    81'
    Rett før han header like utenfor, kommer linjedommerens flagg opp å signalisere at Sanyang er i offside.
    82'
    Taaje løper opp en sjelden kontringsmulighet for de grønnkledde.
    83'
    Lindquist fosser oppover høyresiden til Kåffa før han slår inn fra hjørneflagget. Ballen går i klypene til Andersen.
    85'
    Falck moser unna en løs ball i Fløyas sekstenmeter.
    85'
    Tromsøværingene har lite å komme med nå. De virker slitne. Pasningsspillet sitter ikke i det hele tatt. Det nærmer seg vel 20 minutter siden de var i nærheten av å skape noe. KFUM har på sin side bøttevis med tid og selvtillit.
    87'
    Nok en gang roper bortelagets spillere på straffe. Svindland går overende i sekstenmeteren til Fløya, men det var umulig å se fra min vinkel om det var kontakt der eller ikke.
    88'
    Lind har satt seg ned på kunstgressmatta i Tromsø. Han virker kjørt unggutten som har jobbet iherdig i dag.
    88'
    Fløyas nummer 7 går på benken å setter seg. Hjemmelaget har bare 10 spillere på banen nå.
    90'
    Mahnin drar til fra distanse. Skuddet går rett på Fløyas keeper.
    90'+1
    Det er ingen fjerdedommer her i dag, så vi vet ikke hvor mye som er lagt til.
    90'+1
    Martin Rydningen
    Rydningen sparker ned Taaje på Kåffas halvdel og får det gule kortet.
    90'+2
    Mahnin finter vekk Rydningen og sender ballen opp i bakrom. Der klarerer Falck kula høyt opp før den etter hvert faller til Andersen.
    90'+3
    Mikkelsen vinner et frispark midt inne på egen halvdel.
    90'+4
    90'+4
    KFUM Oslo tar seg oppskriftsmessig videre til tredje runde i cupen etter å ha slått Fløya 5-1 i Tromsø! De røde og hvite ga aldri Fløya noen mulighet her. Fra første til siste spark på ballen handlet det meste om Kåffa. De fem scoringene til bortelaget kom på nesten identisk vis, alle etter raske og presise kombinasjoner som endte med skudd fra kloss hold. Ballet ble åpnet etter bare 10 minutter når Sortevik fant Romsaas inne i Fløyas boks. Sistnevnte rundet Fløya-keeperen og løp ballen inn i mål. Sanyang økte til 2-0 etter at Mahnin spilte ballen gjennom to forsvarsledd og gjennom til spissen som scoret fra hjørnet av femmeteren. Igjen var Sortevik servitør når det gikk på èn og to touch til Moula plasserte ballen under Andersen. Fløya reduserte èn gang, etter at Mikkelsen spilte en fantastisk stikker gjennom til Berg-Johansen. Spissen avsluttet så i nettmaskene fra kloss hold. Lindquist ble byttet innpå å satte 4-1 etter at Kåffa nok en gang tråklet seg forbi de grønnkledde. Innbytteren var så servitør ved 5-1 når han fant Moula på femmeterstreken. KFUM Oslo fortsetter med det sin ferd mot Ullevål, mens vi takker Fløya for innsatsen i denne årgangen av NM-cupen. Takk for at du fulgte med her og på gjensyn!