0-2
Hove78'
261
836

Hei og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Hønefoss og Strømsgodset. For åtte år siden var dette et Eliteserie-oppgjør, men i dag er det David mot Goliat. Hønefoss ligger i øyeblikket i 3.divisjon og har ikke spilt en offisiell kamp siden 2019. Strømsgodset er inne i en god periode i Eliteserien og er selvfølgelig store favoritter.
    Dagens kamp spilles ikke på Aka Arena, men den gamle gressbanen rett ved siden av. Dette skyldes at det legges nytt kunstdekke på Aka Arena. Dette er nok en liten fordel for Hønefoss, da tempoet kommer til å være noe lavere.
    Strømsgodset stiller et sterkt mannskap i Hønefoss, men har med en debutant i Riel Nguen. Morten Sætra får sin første kamp for året i målet til Strømsgodset, samt at Nicholas Mickelson og Kristoffer Tokstad starter, noe de ikke har gjort før i år. Strømsgodset har en ung benk med seg, hvorav fire spillere tilhører juniorstallen.
    Når det gjelder Hønefoss er det vanskelig og spå formasjon og hvilke posisjoner de forskjellige spillerne har. Hønefoss har flere nye ansikter i sin stall og dessverre mangler et par rutinerte helter, som Groven.
    Det blir en varm affære på Hønefoss og i øyeblikket er det sol og 27 grader.
    Spillerne er på vei ut på gressbanen, som ikke er blitt brukt i en offisiell kamp siden 2008. Straks klart for avspark!
    0'
    Bukten setter i gang oppgjøret for Hønefoss!
    1'
    Godset får nesten en ball i bakrom med en gang, men Nguen er i offside.
    1'
    Hønefoss kommer seg fint rundt på høyrekanten, og kommer til et innlegg, men rett i klypene på Sætra i Godset-målet.
    2'
    Michelson har kommet seg opp fra sin høyreback og forsøker å stikke i gjennom Nguen, men ballen er litt for hard og går helt inn til Flasza i Hønefoss-målet.
    4'
    Flasza med et voldsomt utspark, som faktisk går over dødlinjen på motsatt side.
    5'
    Første store mulighet for Strømsgodset! Maigaard kommer på et løp fra midten og blir spilt fri, men avslutning, som kommer fra noe skrå vinkel, går like utenfor.
    6'
    Slår hardt inn i midten, men etter litt klabb og babb får Godset klarert.
    7'
    Godset forsøker seg igjen og Maigaard chipper et innlegg mot Nguen, men Flasza er ute og plukker.
    9'
    Strømsgodset har selvfølgelig ballen mest, men har ikke greid å utnytte de store rommene de får til nå. Hønefoss ligger med 5 bak når Godset angriper.
    11'
    Godset har flere ganger forsøkt seg med bakromsball, men i alle tilfellene har ballen gått inn til keeper.
    13'
    Godt forsøk fra Godset, men blokkert. Tokstad har ballen på kant, spiller til Gulliksen som spiller tilbake til Tokstad på vakkert vis. Tokstad forsøker å slå 45 grader ut, men Hønefoss får stoppet forsøket.
    14'
    Hønefoss har greid seg ganske bra defensivt enn så lenge, men de løper mye og skal merke tempoet etter hvert.
    17'
    Godset kommer seg til innlegg ved Ingimundarsson, men helt inn til keeper.
    19'
    Strømsgodset er litt unøyaktige for å kunne spille ut Hønefoss, men det blir lengre og lengre mellom hvert Hønefoss-angrep.
    19'
    Strømsgodset tråkler seg gjennom og Tokstad er raskere enn Muqkurtaj, som dermed bommer på ballen treffer heller Tokstad.
    20'
    Strømsgodset scorer på straffe!
    Hønefoss 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Mikkel Maigaard
    Mikkel Maigaard setter straffen trygt nede til venstre mens Plasza går motsatt vei.
    21'
    Liten drikkepause etter straffen.
    22'
    Vi er i gang igjen etter en kort drikkepause.
    24'
    Det var ikke ufortjent med Godset-ledelse, men noe skuffende at de ikke har skapt mer.
    25'
    Hønefoss kommer til en nestenmulighet. Bukten er fri på venstresiden og slår et godt innlegg, men ingen kommer på ballen. Hønefoss roper på straffe, men spørs om Mendy gjør noe galt.
    25'
    Så er det Volden som kommer seg rundt på høyresiden, men innlegget treffer kun Godset-spillere.
    27'
    Skrur ballen utover og treffer hodet til Gunnarsson, men ballen går et stykke utenfor.
    27'
    Tas kort til Maigaard, men forsvaret er med på trekket og hindrer en mulighet.
    28'
    Godset holder på å rote seg bort i forsvaret, men Mickelson får til slutt ryddet opp foran Llullaku.
    30'
    Frispark i god posisjon for Strømsgodset.
    30'
    Stor mulighet for Gunnarsson! Får plutselig ballen alene ti meter fra mål, men avslutningen går rett i beina på Flasza i Hønefoss-målet.
    31'
    Ny god mulighet for Strømsgodset! Et frispark ute ved hjørneflagget blir slått på bakre stolpe. Der ruver Gustav Valsvik, men header rett i klypene på keeper.
    32'
    Ingimundarsson forsøker seg med et skudd fra god posisjon, men skuddet blir blokkert.
    34'
    Banen virker noe hard, så ballen får en noe unormal sprett, noe som hemmer teknikken til noen av spillerne.
    35'
    Mads Volden har vært godt med ballen for Hønefoss. Han greier å holde på ballen og har kommet til flere innlegg.
    37'
    Strømsgodset må skru opp balltempoet noen hakk, om de skal ha håp om å skape de virkelig gode mulighetene.
    38'
    Heades ut ved første stolpe.
    39'
    Hønefoss er ganske dyktige i presset sitt og Strømsgodset sliter med å finne de gode rommene.
    41'
    Tokstad blir spilt i bakrom, men Lars Rydje viser rutine når han hindrer Tokstad å komme forbi.
    42'
    Tas kort igjen, men Hønefoss stopper forsøket tidlig.
    43'
    Hønefoss-spillerne er slitne nå og beveger seg over kortere distanser. klar for pause nå.
    44'
    Llullaku kommer seg løs på venstresiden og får slått et lavt innlegg i 5-meteren, men ingen Hønefoss-spillere har orket og ta løpet.
    45'
    45'+2
    Da var det pause i Hønefoss. Strømsgodset leder 1-0 på et straffespark ved Mikkel Maigaard. Strømsgodset har vært best, men har levert en skuffende omgang totalt sett. Hønefoss har hatt et godt presspill og har kommet på noen overganger, men uten å ha kommet til noen store sjanser.
    Da er vi straks klare for andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ari Leifsson
    Ut: Gustav Valsvik
    Da er vi i gang med andre omgang.
    46'
    Strømsgodset forsøker å finne bakrom, men som tidligere i kampen går ballen helt inn til keeper.
    47'
    Hønefoss kommer seg nesten fri inne i 16-meteren, men Gunnarsson bruker sin rutine og stopper forsøket.
    48'
    Nguen kommer seg gjennom og faller etter å ha dyttet ballen forbi keeperen. Det ropes på straffe, men dommer vinker spillet videre. Vanskelig å si om det var kontakt der, men ofte blåser dommere straffe i slike situasjoner.
    49'
    Skrur ballen inn mot bakre men ballen blir klarert. I neste bølge forsøker Satheeskumar seg på et skudd, men ballen går en meter over Godset-målet. Gode tendenser av Hønefoss.
    50'
    Krasniqi trenger behandling på banen akkurat nå.
    52'
    Frispark til Godset i god innleggsposisjon. Krasniqi slår inn, men heades unna fra Hønefoss.
    53'
    Oi,oi for en situasjon i Hønefoss-feltet! Ingimundarson er fri på venstresiden og slår flatt inn foran mål. Muqkurtaj sklir inn for å stoppe ballen, men går rett i egen stolpe og lander i fanget på keeperen. Der er Hønefoss heldige.
    55'
    Volden kommer seg rundt på sin høyre side og slår hardt inn, men rett i klypene på Sætra.
    56'
    Med tanke på at dette er øverste nivå mot fjerde nivå i Norge, vil jeg si Hønefoss greier seg meget godt. De ble slitne mot slutten av første omgang, så det vil nok bli tungt utover andre omgang, men enn så lenge er de dyktige.
    58'
    Ingimundarson kommer nok en gang inn fra sin venstre side, men blir ubeslutsom og Hønefoss får klarert.
    59'
    Frispark til Godset mitt på halvdelen til Hønefoss, men tar den kort fremfor å sende frem stopperne.
    61'
    Godset kommer til avslutning med Tobias Gulliksen, men han skyter over fra seksten meter. Mickelson hadde et flott driv fremover og spilte til Gulliksen for en vegg, men ble tatt. Gulliksen fikk fordel da han skøyt over.
    62'
    Hønefoss lar ikke Godset starte bakfra med ro. De står oppe med flere og stresser Godset-spillerne til feil.
    64'
    Krampen har allerede begynt å lage problemer for Hønefoss-spillerne. Nå var det Rydje som fikk krampe etter et pasningsforsøk.
    65'
    Gult kort til Hønefoss
    Durim Muqkurtaj
    Kapteinen får gult kort etter flere litt tvilsomme taklinger.
    66'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Christiaan Ethan Wielens
    Ut: Lars Rydje
    66'
    Igjen er Ingimundarson involvert og vil avslutte, men igjen blir han ubeslutsom og skuddet blir til slutt blokkert.
    68'
    Frispark i god posisjon for Strømsgodset. Krasniqi forsøker seg med et skudd, men ballen går like over mål.
    69'
    Godset har flyttet frem flere folk og presser nå Hønefoss ganske høyt.
    70'
    Gult kort til Strømsgodset
    Ari Leifsson
    Takler Llullaku hardt på midten.
    70'
    Blir headet ut.
    71'
    Mads Volden
    Meier ned Nguen.
    72'
    Inn: Johan Hove
    Ut: Nico Mickelson
    72'
    Inn: Dilawar Ahmadzay
    Ut: Kristoffer Tokstad
    72'
    Inn: Halldor Stenevik
    Ut: Valdimar Thor Ingimundarson
    72'
    Hove kommer til et godt skuddforsøk, men Flasza er fint nede og redder.
    76'
    Kampen er mer åpen nå, Hønefoss begynner å bli slitne og det er større rom for Godset.
    76'
    Frispark til Godset i god innleggsposisjon.
    77'
    Mål for Strømsgodset!
    Hønefoss 0 - 2 Strømsgodset
    Mål: Johan Hove
    Målgivende: Tobias Fjeld Gulliksen
    Der kommer 2-0 for Strømsgodset. Et langt innlegg slås inn i feltet, hvor ballen heades noen ganger før ballen havner hos Hove, som skyter ballen ned i lengste hjørnet.
    78'
    Inn: Andreas Skjold
    Ut: Mikkel Maigaard
    81'
    Inn: Amar Colic
    Ut: Mads Volden
    81'
    Så får vi se om luften i Hønefoss-ballongen holder seg, eller om de nå faller sammen de siste ti minuttene.
    81'
    Hønefoss-spillerne er litt frustrerte over at de ikke får frispark i visse situasjoner.
    83'
    Slås over alt og alle og ut til utspill.
    84'
    Hønefoss kommer frem på venstresiden, men innlegget blir blokkert.
    84'
    Godset forsøker seg igjen. Krasniqi vender spillet fint til Gulliksen som spiller gjennom Ahmadzay, men avslutningen går i nettveggen.
    86'
    Ny kjempemulighet for Ahmadzay! Krasniqi kommer seg gjennom på noe til høyre og spiller flatt inn foran mål, men Ahmadzay mangler ett skonummer for å sette ballen i mål.
    87'
    Slår farlig inn, men heades ut.
    88'
    Klareres ut ved første stolpe.
    90'
    Det legges til fem minutter i Hønefoss.
    90'+1
    Hønefoss har litt mer ball nå. Godset tar det med ro. De har vel Eliteserie-kampen på onsdag i tankene.
    90'+3
    Kreshnik Krasniqi
    Hindrer Bli på vei fremover.
    90'+3
    Hønefoss forsøker, men blir for upresise i de avgjørende pasningene og derfor kommer de ikke til muligheter.
    90'+5
    90'+6
    Da var det slutt i Hønefoss og Strømsgodset vinner 2-0 og er klare for andre runde i cupen. Strømsgodset scoret ett mål i hver omgang, men det var ingen god forestilling. Hønefoss sto godt defensivt og Godset skrudde aldri opp til sitt maxnivå, derfor ble det med færre målsjanser enn først antatt. Maigaard og Hove scoret Godset sine mål.