Grødem90'+1 (Str.)
1 416
1 338

Hei og velkommen til dagens livedekning fra Norgesmesterskapet i fotball!
    Molde kommer til Høddvoll med et 2-0-tap for Servette i bagasjen. Tapet hadde ikke noe å si da Molde hadde vunnet den første kampen 3-0 og gikk videre på samlet stilling 3-2. Forrige cupkamp slo laget fra rosenes by ut Spjelkavik med 4-1. Hele seks debutanter fikk muligheten i forrige runde av cupen.
    Hødd var en av opprykksfavorittene i 2. divisjon i år. De har innfridd forhåpningene og har tatt 21 poeng på ni kamper. Det betyr at de kun er ett poeng bak Kongsvinger som leder avdelingen.
    Eirik Franke Saunes, Robin Hjelmeseth og Oskar Johannes Løken deler toppscorertittelen for Hødd med fire mål hver så langt denne sesongen. Sistnevnte er sønn av tidligere landslagsspiller Karl-Petter Løken som spilte på Rosenborg og Stabæk.
    Hødd tok seg videre til oppgjøret mot Molde ved å slå Herd. Da scoret Oskar Johannes Løken to av de tre målene i 3-0-seieren.
    Molde leder Eliteserien fem poeng foran Bodø/Glimt. Toppscorer Ohi har hele 15 mål på 14 kamper i serien. Han scoret også i det første oppgjøret mot Servette, men var ikke med i tapet forrige kamp. Selv om han skulle være skadet har Björn Bergmann Sigurðarson kommet tilbake fra skade og stortalentet Fofana er også tilgjengelig.
    Det er meldt rett under 15 grader og overskyet til kampen.
    Lagene møttes sist i 2017 i Norgesmesterskapet. Bendik Rise scoret ledermålet for Hødd 20 minutter før full tid. Men Molde vant 2-1 etter mål av Amang og Hussain avgjorde på overtid. Erling Braut Haaland gikk målløs av banen.
    0'
    Løken sparker i gang kampen for hjemmelaget.
    1'
    Fofana kommer til kampens første avslutning.
    2'
    Crannix må redde når Hødd kommer på en stor mulighet! God redning før forsvaret får renset unna.
    4'
    Hjelmseth setter inn et høyt press for hjemmelaget som står høyt. Hødd får også brutt på Moldes halvdel, men når Hjelmseth skal legge inn går den over alle.
    5'
    Mouasso stuper frem med pannen etter innlegg fra høyre. Avslutningen får retning mot krysset! Det er også greit tempo i avslutningen, men Craninx får opp armene!
    8'
    Så kontrer gjestene! Fofana avslutter fra spiss vinkel, men Origi kaster seg ned og fanger den.
    9'
    Hjelmseth er nære ved å ta ned ballen inne i 5-meteren, men det blir bare nesten for Hødd.
    10'
    Hjemmelaget har absolutt vært på høyde med Molde, som leder Eliteserien, her i starten.
    12'
    Molde får den unna ved Risa.
    12'
    Origi kommer ut og klarerer en lang ball i bakrom ment for Fofana.
    16'
    Hagen slår langt og Sinyan er sterk i duellen. Molde får kastet.
    17'
    Mannsverk har god ballkontroll og fin oversikt. Snurrer rundt under press og spiller flott over på den ledige venstresiden.
    19'
    Moussinga får avsluttet når Hødd spiller seg inn i 16-meteren til gjestene. Skuddet blir litt for svakt og triller til side for mål.
    20'
    Sigurdarson vinner i lufta, men headingen mot mål går i en høy bane og Origi har kontroll. Flagget kommer også opp for offside.
    22'
    Hødd kriger seg fremover i banen. De har virkelig vist innsats i starten av kampen. Molde klarer ikke finne ut av det høye presset.
    23'
    Løken dribler seg inn i 16-meteren og prøver å legge inn. Foran mål får Molde klarert like foran spissen Hjelmeseth.
    24'
    Hjelmeseth header, men til side for mål.
    24'
    Fofana tråkler seg fremover, men Wrele får stanset han før det blir farlig.
    26'
    Fofana forsøker å legge inn fra utsiden av 16-meteren, men bruker for mye kraft og ballen går helt inn til Origi.
    27'
    Gult kort til Hødd
    Paul-Henri Mouasso
    Går til for hardt mot Sinyan.
    29'
    Hjemmelaget har vært best den første halvtimen. Mannsverk har vært god i sin første halvtime for Molde.
    30'
    Origi får opp hendene på et skudd fra Fofana.
    31'
    Origi får tak i ballen etter at Gregersen legger inn fra inne i boksen.
    31'
    Hjemmepublikum skriker på straffe når Løken går i bakken etter duell med Sinyan. Det ender med 5-meter til gjestene.
    32'
    Origi kommer akkurat for sent i duell med Fofana som får foten på ballen før keeperen.
    33'
    Molde scorer på straffe!
    Hødd 0 - 1 Molde
    Mål: Magnus Grødem
    Han setter den høyt opp til venstre! Origi går den andre veien. Molde leder!
    35'
    Benjaminsen slår inn et frispark et par meter fra cornerflagget. Den går gjennom hele feltet til Hjelmeseth! Han klemmer til langs bakken, men Craninx kommer seg ned og redder!
    37'
    Benjaminsen tar et nytt frispark. Denne gangen på venstresiden og lenger bak i banen. Han går for skuddet i nærmeste, men den er litt for upresis og går på utsiden av stolpen.
    38'
    Hagen er sterk og god når han stopper Gregersen. Får også innkastet.
    40'
    Nå vil hjemmelaget ha straffe! Skeide går i bakken, men dommer mener Risa ikke var nok borti. Det blir 5-meter. Hjemmepublikum ikke fornøyde nå.
    42'
    Frispark på venstre, litt lenger ut enn sist Benjaminsen forsøkte skudd. Denne gangen legger han inn. Craninx kommer ut for å fange ballen, men mister! Molde får den etter hvert ut til kast før hjemmelaget får satt den i mål.
    43'
    Gult kort til Molde
    David Datro Fofana
    For sent inne i en duell med Nersveen.
    43'
    Fofana får ballen og setter i gang en kontring! Han fører mot 16-meteren før han lobber gjennom Sigurdarson! Spissen får ikke avsluttet etter å ha tatt ned ballen på brystet, for hjemmelaget klarerer til corner.
    44'
    Den lander på nettaket...
    44'
    Det er lagt til minimum et minutt.
    45'+1
    Fofana skyter en trilleball rett på mål.
    45'+2
    45'+2
    Hjemmelaget overrasket fra start og tok kommandoen i kampen. Hødd har stått høyt og presset Molde som et lag. Kollektivet til Hødd fikk seg en støkk da Molde ble tildelt straffe og satt den i mål, men hjemmelaget har fortsatt gode sjanser her i andre omgang. Fofana har vært aktiv og Mannsverk har vært god for gjestene, men unntak av et hjørnespark debutanten slo som landet på nettaket.
    45'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Mathias Fjørtoft Løvik
    46'
    Inn: Eirik Hestad
    Ut: Niklas Ødegård
    46'
    Inn: Fredrik Aursnes
    Ut: Etzaz Hussain
    46'
    Sigurdarson sparker i gang andre omgang.
    46'
    Grødem klemmer til fra distanse, men den fyker langt utenfor. Han blir også liggende med vondt på kunstgresset etter forsøket. Han kommer seg opp og hinker hjemover.
    47'
    Aurnses slår inn, Wrele klarerer. Gjestene kommer igjen, men Hødd får banket den ut til kast.
    49'
    Saunes slår fint til Hagen når hjemmelaget kontrer. Venstrebackens innlegg havner bak mål.
    50'
    Benjaminsen slår et godt innlegg Gregersen akkurat får luggen på foran Hjelmeseth! Godt spill av hjemmelaget.
    52'
    Løken setter fart på venstresiden, men Gregersen setter inn en flott takling. Ballen spretter i Løken og til 5-meter for bortelaget.
    54'
    Benjaminsen svinger inn et frispark fra venstre. Ballen spretter i feltet før Bruun-Hanssen kliner til! Skuddet går langt over og til side for mål.
    55'
    Gjestene triller og triller, men kommer seg ikke langt inn på vertenes halvdel før de må spille hjemover eller sidelengs. Hødd flytter beina hurtig.
    58'
    Spillerbytte - Hødd
    Inn: Sverre Økland
    Ut: Eirik Franke Saunes
    58'
    Inn: Bendik Rise
    Ut: Syver Skeide
    58'
    Inn: Isak Skotheim
    Ut: Paul-Henri Mouasso
    58'
    Fredrik Aursnes
    River ned innbytter Skotheim langs høyrekanten.
    60'
    Benjaminsen slår inn et frispark, denne gang fra høyre. Gregersen klarerer. Craninx holder neste innlegg i fast grep.
    61'
    Inn: Ola Brynhildsen
    Ut: Bjorn Sigurdarson
    65'
    Molde fortsetter å spille kontrollert. Hjemmelaget har ikke krefter til å presse like høyt som i første omgang.
    66'
    Brynhildsen trer nesten gjennom Risa som kommer på et sugende løp, men Hødd får den unna.
    67'
    Inn: Bendik Engen
    Ut: Oskar Johannes Løken
    67'
    Inn: Håkon Bjørdal Leine
    Ut: Robin Hjelmeseth
    67'
    Benjaminsen slår Brynhildsen i lufta og starter i bakrom på høyre. Pasningen kommer langt bak han og går ut over sidelinja.
    69'
    Mål for Hødd!
    Hødd 1 - 1 Molde
    Mål: Bendik Rise
    Målgivende: Håkon Bjørdal Leine
    For en scoring! Leine header ned til Rise som curler den. Den spretter i tverrliggeren, ned i bakken og opp i nettaket! Vakkert! Han bruker venstreslegga fra 17 meter og bøyer den opp i krysset!
    69'
    For noen bytter! Var det noen som sa coaching i verdensklasse?
    71'
    Nersveen stopper Brynhildsen som prøver å kontre. Han får også innkastet, og nå tar Hødd seg bedre tid.
    73'
    Gregersen får ballen unna etter et farlig innlegg mot Leine fra Benjaminsen.
    73'
    Rise prøver å skru med høyrefoten denne gangen. Craninx redder!
    74'
    Fofana kommer på et innlegg fire meter fra mål, Origi kommer også ut og holder den! Hadde Fofana scoret ville det ikke blitt tellende. Flagget kom opp for offside.
    75'
    Skotheim blir liggende med vondt i hodet, men han kommer seg på beina.
    77'
    Rise legger inn til Engen som avslutter fikst på en berøring! Det smeller i tverrliggeren! Nære, så nære for hjemmelaget.
    78'
    Knudtzons innlegg blokkeres. Den havner helt oppe på tribunen.
    79'
    Hestad avslutter fra 20 meter under press. Langt til side for mål.
    81'
    Flere paniske klareringer fra Hødd nå. Molde biter seg fast.
    82'
    Aurnses lobber gjennom Fofana som avslutter med hodet! Rett på Origi.
    83'
    Inn: Magnus Wolff Eikrem
    Ut: David Datro Fofana
    83'
    Benjaminsen kommer seg inn i 16-meteren og prøver å lobbe ut 45 grader. Ingen kommer på ballen! Etter hvert får gjestene klarert.
    85'
    Norgesmesterskapet viser nok en gang hvor liten nivåforskjell det kan være mellom et av Norges beste lag og et lag fra en lavere divisjon. De beste lagene i 2. divisjon holder meget høyt nivå når de er gode.
    87'
    Knudtzon legger inn fra høyre. Brynhildsen kommer i fart og setter frem skotuppen, men avslutningen går rett på utsiden av stolpen!
    88'
    Brynhildsen er forbannet når han ikke får frispark like utenfor 16-meteren.
    89'
    Bendik Rise
    Feller Eikrem på vei fremover.
    89'
    Molde kombinerer seg inn i 16-meteren og Hestad felles av Engen!
    90'
    Hødd 1 - 2 Molde
    Han setter den til høyre denne gangen og Origi bytter side. Da ender det med mål som i den første omgangen!
    90'+1
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+2
    Brynhildsen sendes alene mot Origi! Han skyter i keeperen og ballen spretter tilbake på Brynhildsen og setter kursen mot mål. Hagen kaster seg inn og klarerer en meter fra streken!
    90'+3
    Brynhildsen blir liggende etter kollisjonen med målvakten. Han ser ikke ut til å ha det godt og får tilsyn på banen.
    90'+4
    Han kommer seg etter hvert på beina igjen.
    90'+5
    Molde setter i gang spillet igjen med et kast høyt i banen.
    90'+5
    Hjemmelaget forsøker å skynde seg fremover og da takler Eikrem. Så får hjemmelaget frispark Origi skal måke oppover.
    90'+5
    Benjaminsen prøver å finne rom til å legge inn, men Risa gjør en god jobb og klarerer. Langt.
    90'+6
    Gregersen header unna når feltet er fullt av spillere.
    90'+6
    Molde kontrer. Hestad spiller til Eikrem som lobber tilbake mot Hestad. Molde går ikke for målet, men bruker tid nå. Beholder ballen i laget og spiller hjemover.
    90'+7
    Nersveen skyter over.
    90'+9
    90'+9
    Molde vinner etter en meget underholdende kamp. Hjemmelaget føler seg snytt etter at Molde scorer på to straffer og Hødd ikke får noen straffer. Det så ut som om dommer Røvig Sletner bedømte de situasjonene riktig. Hjemmelaget vinner sjansestatistikken 7-6 og var nære en cupbombe over laget som leder Eliteserien. 2. divisjonslaget kan være stolt av innsatsen og ta med seg masse selvtillit inn i toppoppgjøret mot Kongsvinger. Molde vil neppe være fornøyd med dagens prestasjon, men heller lettet over at de slapp ekstraomganger og ikke røyk ut.