0
407

Ble dekket av NTB

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av CL-oppgjøret mellom Køge og Arsenal!
    Dagens motstandere tilhører gruppe C i Champions League. I tillegg til Køge og Arsenal, så inneholder gruppen også Barcelona og Hoffenheim.
    Køge ligger nederst av de fire lagene i gruppe C etter to kamper. De gikk på et tungt 5-0-tap mot Hoffenheim i første CL-runden. Deretter fikk de besøk av storklubben Barcelona på hjemmebane i Danmark. Spanjolen gikk seirende ut av oppgjøret, og vant 0-2. I dag blir det nok en tøff kamp mot engelske Arsenal.
    I likhet med Køge, så tapte Arsenal den første kampen i gruppespillet. Det var mot Barcelona, som vant 4-1 på hjemmebane. Arsenal fikk deretter besøk av Hoffenheim, og da gikk ting bedre for den engelske klubben. Arsenal vant 4-0, og tok tre viktige poeng. Det gjør at Arsenal for øyeblikket ligger på andreplass.
    I den engelske toppdivisjonen ligger Arsenal på topp etter seks runder. De har ikke tapt en kamp til nå, og ligger foran Chelsea med tre poeng. Arsenal har scoret hele 23 mål, og kun sluppet inn to baklengsmål!
    Vi har også en norsk spiller på kvinnelaget til Arsenal. Midtbanespilleren Frida Maanum har spilt begge de to foregående kampene i Champions League-gruppespillet. 22-åring satt blant annet inn Arsenal sin redusering i 4-1-tapet mot Barcelona.
    Kampen spilles på Køge Stadion, hvor det er godt oppmøte fra publikum. Det er både dansker og engelskmenn som har tatt turen for å støtte hvert sitt lag i kveldens kamp.
    Spillerne er på vei ut på banen, og det nærmer seg kampstart!
    0'
    Gjestene tar avspark, og kampen er i gang!
    0'
    Arsenal etablerer tidlig spill inne på Køge sin halvdel.
    0'
    Maritz slår en pasning nedover dødlinja mot Parris, men sistnevnte stopper løpet fordi hun misforstår pasningen, og dermed blir det utspark fra keeper.
    1'
    Arsenal styrer spillet, og Køge legger seg kompakt inne på egen halvdel.
    2'
    Noobs slår inn fra venstre, men innlegget klareres ut av 16-meteren.
    3'
    Det slås i bakrommet, men Marckese fanger ballen.
    3'
    Catley får en pasning mot seg ute til venstre i banen, men glipper i mottaket og ballen ruller over sidelinja.
    4'
    Køge kommer på en rask visitt i 16-meteren til Arsenal, men gjestene får klarert bort.
    4'
    Carusa blir spilt feilvendt på midtbanen, og prøver å snu seg, men har en forsvarsspiller i ryggen, som vinner ballen kort tid etterpå.
    5'
    Skuddforsøk fra Arsenal som går over mål.
    6'
    Foord lager frispark i duell med Pokorny ved 16-meteren til Køge.
    6'
    En høy pasning i retning Parris, men keeper er ute og redder til corner.
    7'
    Klabb og babb i feltet, men vertene får til sluttt ryddet unna.
    8'
    Foord kjører en luke på Pedersen, før hun setter fart inn i boksen, men Køge får klarert til innkast.
    9'
    Slås kort til Nobbs, som legger inn på bakerste stolpe. Boye Sørensen får avsluttet, men til side for mål.
    9'
    Maanum med ballen sentralt i banen, før hun slår videre ut på venstrekanten.
    11'
    Catley slår inn fra venstresiden, og prøver å finne Parris i feltet. Innlegget går derimot over alt og alle, og over dødlinja.
    12'
    Arsenal mer eller mindre konstant med ballen i laget.
    14'
    For en redning av Marckese! Parris skyter med kraft til venstre i mål, men Køge-keeperen kommer seg raskt ned, og redder på mesterlig vis!
    14'
    Parris blir lagt i bakken av Cecilie Fløe. Arsenal-spilleren har ballen i feltet, og spiller videre til Maanum, som står rett på utsiden av 16-meteren. Rett etter at pasningen blir slått legges hun i bakken av Fløe.
    14'
    Arsenal med en god start på kampen, selv om de bommet på straffen. Køge har allerede fått kjenne på angrepsspillet til den engelske toppklubben, men fikk seg en liten motivasjonsboost med strafferedningen til Marckese!
    17'
    Køge vinner ballen, men slår kort tid etterpå en svak pasning oppover i banen. Den har ikke retning mot en spiller i blå drakt, og dermed tar gjestene over kula.
    20'
    Arsenal kommer til en god sjanse! Williamson slår en høy pasning inn på Miedema, som header på mål, men keeper varter opp med en god redning som forlenges til corner.
    22'
    Tas kort, før den legges inn i feltet. Der bokser keeper bort ballen.
    22'
    Williams slår en pasning ut mot Maritz, men Fløe bryter pasningen etter at hun står høyt på halvdelen til Arsenal. Førstetochet blir derimot litt for svakt, og ballen ruller over dødlinja.
    25'
    Parris får frispark i en duell med Markvardsen rett på utsiden av 16-meteren.
    25'
    Mål for Arsenal!
    Køge 0 - 1 Arsenal
    Mål: Steph Catley
    Arsenal går opp i ledelsen etter et fantastisk frisparkmål fra Catley! Frisparket er fra 18-meter, og Arsenal-spilleren skrur ballen i nærmeste kryss.
    26'
    Ikke en ufortjent ledelse til gjestene. De har hatt god kontroll på oppgjøret de første 25 minuttene, og spiller mye ball på halvdelen til Køge.
    28'
    Parris skjærer innover i banen, og prøver å et innlegg med innoverskru. Det er et brukbart forsøk, men den går over dødlinja, uten at en lagvenninne får løpt opp innlegget.
    30'
    Køge-kaptein Carusa tar med seg ballen innover i 16-meteren til Arsenal og videre nedover mot dødlinja. Boye Sørensen kommer i mellom Køge-spilleren og ballen, og får skjermet ballen ut til corner.
    31'
    Miedema får frispark ute til venstre
    31'
    Arsenal angriper langs høyresiden, og får en corner.
    33'
    Nok en kjemperedning fra Marckese! Corneren svinges inn foran mål, og faller ned ved 5-meteren. Der får Williamson avsluttet på mål, men skuddet kommer ganske så midt i mål, og keeper varter opp med en god redning!
    34'
    Slås på første stolpe, hvor en Arsenal-spiller stiger til værs og stusser videre ut i feltet. Der får vertene klarert ballen.
    36'
    Slås på første stolpe, men ender med utspark.
    37'
    WIlliamson slår inn i feltet fra midt inne på halvdelen til Køge, og ballen stanges ut igjen.
    39'
    Maritz slår inn et innlegg fra høyresiden, som går gjennom hele feltet og ut til utspark fra Marckese.
    39'
    Maanum får ballen inne i feltet, og fyrer av et skudd, men avslutningen går over mål.
    41'
    Arsenal spiller seg oppover i banen fra egen halvdel. Køge rygger bakover i banen, og legger seg dypt inne på egen halvdel.
    44'
    Arsenal kommer seg inn på siste tredjedel, men det kommer et svakt innlegg fra venstre som går over dødlinja.
    44'
    45'
    Dommeren blåser av til pause, og det står 0-1 til Arsenal i Danmark. Parris fikk tildelt straffespark etter 14 minutter, men samme spiller bommet på straffesparket. Køge-keeper Marckese skal ha sin del av æren, og vartet opp med en god redning. Arsenal fortsatte å produsere målsjanser, og venstreback Catley skrudde inn et frispark rett før halvtimen spilt. Arsenal har styrt den første omgangen, men har blitt stoppet flere ganger av en solid sisteskanse i målet til Køge.
    45'
    Køge sparker i gang andre omgangen!
    45'
    Arsenal angriper raskt langs høyresiden, og Parris slår inn i feltet. Keeper er ute og plukker innlegget i fast grep.
    45'
    Arsenal med ballen i laget fra start i denne omgangen også. Det blir mye løping uten ball på Køge.
    46'
    Miedema og Foord kombinerer inne i 16-meteren til Køge.
    47'
    Miedema får brystet ned ballen på 14 meter, og banker til mot mål, men skuddet går rett på keeper.
    48'
    Køge vinner ballen, men de slår som regel langt med en gang de vinner kula, og da tar Arsenal raskt over spiller igjen.
    49'
    Wälti med en upresis pasning. Det ender med utspark fra Marckese.
    53'
    Foord slår et innoverskrudd innlegg inn i feltet, og Miedema får nesten styrt den videre mot mål, men kommer litt for sent og keeper fanger ballen.
    54'
    Ny høy pasning inn i feltet til Køge, men keeper er raskt ute og redder.
    55'
    Pokorny kommer til en god sjanse for vertene! Marckese skyter utsparket oppover i banen, og ballen spretter en gang i bakken, før den spretter videre i bakrommet. Der kommer Pokorny på løp, og får avsluttet fra utsiden av 16-meteren. Avslutningen går utenfor mål, men en fin sjanse til Køge der.
    55'
    Fløe slår inn i feltet på kaptein Carusa, men innlegget kommer bak løpet til sistnevnte, og går gjennom hele feltet.
    58'
    Miedema får kontroll på ballen ute til venstre, og skjærer innover i 16-meteren. Hun skyter fra litt skrått hold, og det ender med redning og corner.
    59'
    Klareres.
    59'
    Køge har begynt å yppe seg litt offensivt de siste fem minuttene.
    60'
    Pokorny bryter utsparket til Williams, og setter fart oppover halvdelen til Arsenal, men blir taklet på utsiden av 16-meteren.
    61'
    Køge 0 - 2 Arsenal
    Mål: Nikita Parris
    Målgivende: Frida Maanum
    Arsenal dobler etter scoring fra Parris, og det er norske Maanum med målgivende. Et innlegg inn i feltet klareres ut fra 16-meteren. Maanum fanger opp ballen før den går ut av feltet, og skyter. Avslutningen går i beina til Parris, som forsøker seg på et nytt skudd. Sistnevnte sin avslutning går i mål bak Marckese, og Arsenal leder 0-2 i Danmark,
    61'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Bethany Mead
    Ut: Nikita Parris
    Parris blir byttet ut kort tid etter scoringen.
    62'
    Inn: Kim Little
    Ut: Frida Maanum
    Den norske Arsenal-spilleren blir tatt av etter 62 minutter. En solid kamp av Maanum, som fikk med seg en målgivende pasning rett før hun ble byttet ut.
    62'
    Miedema med et skuddforsøk utenfor 16-meteren, som keeper redder.
    65'
    Arsenal fortsetter å kjøre på offensivt.
    67'
    Gjestene får innkast høyt i banen.
    67'
    Køge 0 - 3 Arsenal
    Mål: Foord. Caitlin
    Foord legger på til 0-3 for Arsenal! Noobs skyter i tverrliggeren, og ballen faller ut i feltet igjen, der stiger Foord til værs og header inn Arsenal sin tredje scoring i kveld.
    67'
    Innlegg fra Foord nede ved dødlinja, men ballen går ut til utspark.
    70'
    Mål for !
    Køge 1 - 3 Arsenal
    Mål: Maddie Pokorny
    Maddie Pokorny reduserer for vertene etter klønete forsvarsspill! Catley skal slå en pasning tilbake til keeper, men får ikke et skikkelig treff på ballen. Pokorny jager rett bak, og kommer seg forbi Arsenal-spilleren. Williamson kommer for å klarere, men Køge-spilleren får dratt av midtstopperen før hun avanserer inn i feltet. Der setter hun ballen kontrollert inn bak Williams!
    70'
    Inn: Katie McCabe
    Ut: Steph Catley
    Kampens første målscorer blir byttet ut.
    71'
    Inn: Anna Patten
    Ut: Noelle Maritz
    Høyreback Maritz blir også byttet, og inn kommer Anna Patten.
    71'
    Miedema har hatt noen skuddforsøk i kveldens kamp, og kan lade et nytt skudd fra 18 meter. Denne gangen bruker hun litt for lang tid på å bestemme seg, og velger heller å spille en pasning. Den går rett til en motstander.
    74'
    Spillerbytte - HB Køge
    Inn: Cilje Ostenfeld
    Ut: Lauren Sajewich
    Køge gjør sitt første bytte i kampen.
    75'
    Arsenal spiller seg innover på halvdelen til Køge.
    76'
    Carusa kommer med ballen opp venstresiden, og slår inn i Arsenal sin 16-meter. Gjestene får enkelt klarert ettersom det kun er en Køge-spiller med i angrepet.
    77'
    Arsenal prøver å spille seg inn i 16-meteren til Køge, men vertene står godt imot angrepet.
    79'
    Inn: Cornelia Kramer
    Ut: Maddie Pokorny
    Målscoreren til danskene blir tatt av etter 80 minutter.
    80'
    Inn: Arianna Romero
    Ut: Signe Markvardsen
    Markvardsen var spilleren som lagde frisparket i forkant av Arsenal sin første scoring.
    81'
    Arsenal angriper på høyresiden, men Køge klarerer til et innkast.
    83'
    Køge 1 - 4 Arsenal
    Mål: Anna Patten
    Målgivende: Foord. Caitlin
    Nydelig angrepsfotball av Arsenal. Foord med fantastiske dragninger fra venstrekanten, og inn i feltet. Hun spiller videre i 16-meteren, og finner Patten som setter inn kampens femte mål.
    84'
    Mead løper innover i 16-meteren, men Køge forsvarer seg godt og stopper angrepet.
    87'
    Køge 1 - 5 Arsenal
    Mål: Jordan Nobbs
    Målgivende: Bethany Mead
    For et pasningsspill av Arsenal, og danskene henger ikke med lenger! Miedema står feilvendt mot mål, men spiller en høy pasning ut på Mead. Hun setter fart innover i 16-meteren, før det stopper litt opp. Køge-spillerne kommer på plass, men ingen markerer Nobbs. Sistnevnte får ballen fra Mead, og skyter i mål!
    88'
    Inn: Sofie Hornemann
    Ut: Kyra Carusa
    89'
    Inn: Julie Nowak
    Ut: Emma Skou Færge
    89'
    Spill på midtbanen på slutten her.
    90'+2
    Køge prøver å stå litt høyt i presset, men Arsenal spiller seg fint oppover i banen.
    90'+2
    Miendema blir lagt i bakken utenfor 16-meteren, og gjestene får frispark.
    90'+3
    90'+3
    Det er over på Køge Stadion, og Arsenal vinner 1-5 i Danmark etter strålende fotball. Arsenal tok kontroll fra starten av kampen, og fikk straffe etter et kvarter. Parris ble felt i 16-meteren, og skulle ta straffen selv. Det gikk dårlig, og keeper Marckese vartet opp med en god redning som stoppet Arsenal-ledelse. Det skulle derimot ikke ta så altfor lang tid før nullen sprakk for danskene. Catley scoret kampens første mål på frispark. Det sto 1-0 til pause, men i andre omgang ble det en skikkelig målfest. Parris og Foord la på til 0-2 og 0-3, før Pokorny reduserte for Køge etter forsvarsfeil fra Arsenal. Innbytter Anna Patten satt deretter inn 1-4 etter 85 minutter, før kaptein Jordan Nobbs pyntet på resultatet like før slutt. En vel gjennomført kamp av Arsenal, og en målgivende pasning fra norske Frida Maanum på Arsenal sin andre scoring! Jeg takker for følget, og ønsker en god dag videre!