0-4
0-5
885
1 858

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Harstad IL og SK Brann. Det ligger an til en klassisk David mot Goliat når 4. divisjon møter Eliteserien i 3. runde i norgesmesterskapet på Harstad Stadion i dag.
    Hjemmelaget har en av regionens og landsdelens stolteste tradisjoner, men har lagt noen virkelig tøffe sesonger bak seg de siste årene. De rykket ned fra 3. divisjon i 2019 og måtte vente helt til Juli i år med å få lov til å spille kamper. Når de først har begynt å spille kamper, har alt gått på skinner i Harstad. De slo først 3. divisjonslaget Melbo ut av cupen, før de også tok seg videre mot 2. divisjonslaget Senja. Nå er de det eneste laget fra 3. eller 4. divisjon som er med videre i cupen. En sterk prestasjon. I serien har de startet med 5 seiere på 5 kamper og 32-4 i målforskjell.
    De har fått på plass et slagkraftig lag med blant annet flere som har spilt 1. divisjon tidligere. De har også en tidligere Premier Leaguespiller på venstreback, som attpåtil har en fortid hos dagens motstander. Runar Normann (43) er cupens eldste spiller og ble kåret til årets kødd av Bergens Arbeiderblads lesere i 2003 etter sitt opphold i Brann.
    Bortelaget har det virkelig lugget for i år og cupen har kanskje vært en av de få arenaene der de har kunne tatt med seg gode opplevelser. Det har vært en tøff innledning på sesongen som har inneholdt trenerbytte, spillere som har fått sparken, mange nye som har kommet til og et famøst nachspiel. De har gjort jobben i cupen og slått ut Bjarg med 5-0 og Fana med 3-0. I serien har de virkelig slitt og ligger på nedrykksplass. De var i Tromsø på søndag og fikk med seg ett poeng og kan faktisk bare skilte med 3 seiere på 19 kamper. Men 7 av deres 14 poeng i år har kommet de siste 5 kampene, så pila peker i riktig retning.
    Skal man tro Bergsensavisen må Brann også klare seg uten Robert Taylor, Petter Strand, Felix Horn Myhre, Lars Krogh Gerson og Runar Hove.
    Vi gleder oss veldig til dagens kamp og kommer tilbake med mer info om lagoppstillinger når det nærmer seg kampstart.
    Lagene er klar og det er ingen overraskelser hos hjemmelaget. De mangler Gabriel Fjellvang etter at han pådro seg gult kort i begge foregående cupkamper. Han er dermed suspendert. Inn kommer Steffen Aronsen.
    Brann beholder bare 4 av spillerne som spilte uavgjort i Tromsø på søndag. Men de må sies å ha en meget solid innbytterbenk. Blant annet er nysignerte Vajebah Sakor på benken. Kanskje får vi se en tidligere Juventusspiller på Harstad Stadion i ettermiddag.
    I dag spiller også Heltne Nilsen på samme bane som hans far hadde som hjemmebane. Lars Arne Nilsen spilte for Harstad tilbake på 80-tallet, nå skal sønnen spille for bortelaget på samme bane.
    Det er i underkant av en time til kampstart og det både blåser og regner godt. Værmeldingen sier at regnet skal roe seg frem mot kampstart.
    Lagene marsjerer inn på banen til applaus fra de drøyt 1000 fremmøtte på Harstad Stadion.
    0'
    Harstad sparker i gang kampen!
    1'
    Harstad prøver å være direkte her i starten.
    1'
    Finne setter fart for Brann, vinner et innkast høyt i banen.
    2'
    Lorentzen prøver å finne Windstad i bakrom, men sistnevte skubber overende Sery Larsen og får frispark mot seg.
    3'
    Harstad med dagens første avslutning. Windstad skyter via en fot og til hjørnespark. Aronsen vinner ballen høyt og finner spydspiss Thomas Windstad.
    4'
    Harstad roper på straffespark når Ursin Ingebrigtsen går i bakken i duell med Pedersen.
    4'
    Både Ingebrigtsen og Branns kaptein Pedersen blir liggende etter situasjonen.
    5'
    Ingebrigtsen har reist seg opp, Pedersen får enda behandling på banen.
    6'
    Windstad skyter og Grill gir til corner.
    8'
    Grill bommer litt når han går ut og bokser, men Brann får klarert til slutt.
    8'
    Wolfe prøver å finne Wassberg bak Harstads stoppere, men keeper Sulejmanovic er tidlig ute å avverger.
    9'
    Blomberg på tur igjennom, Harstad klarerer til corner.
    10'
    Ursin Ingebrigtsen stanger ut til ny corner.
    10'
    Robin Lorentzen klarerer både første og andre innleggsforsøk.
    10'
    Brann styrer oppgjøret mer nå, men Harstad har vist seg farlige på overganger.
    12'
    Wolfe slår inn, Westerås klarerer til corner.
    12'
    Ender til slutt i ny corner.
    12'
    Lorentzen klarerer igjen. Dommeren sier at Finne slo den over linja og til 5 meter.
    13'
    Harstad prøver seg på en overgang igjen. Westerås slår i bakrom mot Lindquist, men den blir for lang.
    14'
    Stor sjanse for Brann! Rasmussen finner Simba alene inne i feltet. Svensken banker ballen over mål.
    15'
    Ursin Ingebrigtsen får tilsnakk for nedsparking.
    15'
    Runar Normann leser et pasningsforsøk, slik han har gjort tusenvis av ganger før. Dessverre for 43 åringen avleverer han ballen rett til en Brann spiller.
    17'
    Pedersen slår en vakker ball mot Rasmussen, som ser ut til å bli felt når han slår inn. Brann beholder trykket og det ender med en avslutning fra Finne som går rett i en Harstadspiller.
    18'
    Mål for Brann!
    Harstad 0 - 1 Brann
    Mål: Mathias Rasmussen
    Målgivende: David Møller Wolfe
    Rasmussen setter den enkelt i mål! Brann spiller ball i hatt med hjemmelaget og Simba spiller fri Wolfe på høyre som slår den inn til Ramussen. Han gjør ingen feil på åpent mål.
    18'
    Ny stor sjanse for bortelaget!
    20'
    Store muligheter for Brann her. Simba fikser et hjørnespark for Brann.
    21'
    Mange innlegg på rad fra Brann her. Til slutt får Pedersen avsluttet fra 16 meter. Via et Harstadbein og til ny corner.
    21'
    Windstad klarerer.
    22'
    Mange fine kombinasjoner langs Branns venstreside, Runar Normann får klarert.
    23'
    Brann kjører dette fullstendig nå.
    24'
    Forsøker å ta litt vare på ballen nå, Harstad. Det varer ikke så lenge før Brann tar over igjen.
    24'
    Lindquist får et etterlengtet frispark og pustepause for hjemmelaget.
    25'
    Runar Normann prøver å vise seg litt frem fra sin venstreback. Det er litt show fra ringreven nå.
    27'
    Aronsen vinner ballen og setter i gang en kontring for Harstad. De vinner også tilbake ballen etter å ha mistet den, men Lindquist mister den ut over dødlinja i duell med Sery Larsen.
    28'
    Vakkert spill av hjemmelaget når Westerås spiller Lindquist fri. Han skyter rett i en Brannspiller.
    29'
    Wassberg utfordrer inn i Harstads 16 meter. Han sender avgårde et skudd, men det går utenfor.
    30'
    Harstad mye mer med nå.
    32'
    Runar Normann mister ballen til Simba og blir parkert av svensken. Alvereng får ryddet opp for hjemmelaget til slutt.
    32'
    Wolfe drar seg inn i banen og finne Finne. Han avslutter via et Harstadbein og rett i klypene på Sulejmanovic.
    33'
    Runar Norman kommer høyt i banen og fikser et hjørnespark for Harstad.
    34'
    Robin Lorentzen sist på den, men den går utenfor.
    34'
    Runar Normann forserer fremover igjen og slår inn. Sery Larsen får headet unna.
    36'
    Gult kort til Brann
    Japhet Sery Larsen
    Hindrer en overgang.
    37'
    Brann skaper mye nedover sin venstreside, men sliter med å komme seg fri inne i boksen. Ingebrigtsen og Lorentzen har vært solide i Harstads midtforsvar.
    38'
    Normann vinner ballen og finner Kjelseth. Han prøver å tre igjennom Lindquist, men treffer ikke på pasningen.
    39'
    En liten kamp i kampen mellom Simba og Normann. Runar Normann har vunnet de fleste av duellene.
    40'
    Kaptein Pedersen banker ballen i tverrliggeren!
    40'
    Finne skyter midt på Harstads Serbiske keeper! Rasmussen spiller Finne alene litt skrått mot keeper, men han klarer ikke overliste keeper.
    41'
    Simba med et knallhardt skudd i stang og Ramsussen bommer på en gedigen sjanse på returen! Det er vel alle sjansers mor der, Rasmussen.
    42'
    Klæboe Pedersen danser lekkert forbi et par Brannspillere.
    43'
    Simba parkerer alle når han setter fart, men Lorentzen setter inn en sklitakling i siste liten. God inngripen av Harstads kaptein.
    44'
    Sery Larsen med en fryktelig pasning når han slår den fra midtbanen og rett ut til 5 meter.
    45'
    Finne prøver å nå Rasmussen, men Ingebrigtsen får klarert ut til kast.
    45'+1
    Pedersen med skudd rett på Sulejmanovic!
    45'+1
    Wolfe slår et innlegg, men Ursin Ingebrigtsen bare bryster innlegget rett til keeper.
    45'+3
    Rasmussen skyter rett på Sulejmanovic!
    45'+3
    45'+3
    Det er pause på Harstad Stadion og Eliteserielaget leder 0-1. Harstad startet kampen friskt, så tok Brann over og Ramsussen fikk æren av å ekspedere ballen i åpent mål når Wolfe var på en av sine mange turer nedover venstresiden. Harstad klarte å yppe seg i perioder, men Brann har dominert dette stort, som forventet. De har skapt sjanse på sjanse og kun en meget god Suljemanovic og sjansesløseri fra Brann har sørget for at det ikke står flere mål i protokollen. Men så lenge det bare et ett mål som skiller lagene, er det håp også for hjemmelaget. Vi gleder oss til de neste 45 minuttene.
    Brann ser ut til å gjøre klar Heggebø, Skaanes og Kristiansen her.
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Bård Finne
    46'
    Inn: Kasper Skaanes
    Ut: Daniel Alexander Pedersen
    46'
    Inn: Ruben Kristiansen
    Ut: Japhet Sery Larsen
    46'
    Trippelbytte for Brann. Gode spillere som entrer banen her.
    47'
    Alvereng mister ballen, men Lorentzen rydder opp når Wassberg prøver å kontre.
    48'
    Spillerbytte - Harstad
    Inn: Tobias Steinhaug Gjerde
    Ut: Steffen Aronsen
    48'
    Innbytter Skaanes kjører karusell med Westerås, men skyter ballen rett i klypene på Sulejmanovic.
    49'
    Havner ut hos Rasmussen igjen. Han treffer Heltne Nilsen, som header like utenfor! Stor mulighet for bortelaget.
    49'
    Harstad 0 - 2 Brann
    Mål: Moonga Simba
    Målgivende: Ole Didrik Blomberg
    Simba klinker ballen i hjørnet fra 16 meter. Harstad mister ballen og Simba blir servert ballen, avanserer i banen og får satt den til høyre for keeper Sulejmanovic.
    50'
    Liten brytekamp mellom Ingebrigtsen og Simba. Harstadspilleren er overlegen. Svensken vil ha frispark.
    52'
    Skaanes skyter, Lorentzen blokkerer.
    52'
    Brann får frispark i god posisjon.
    52'
    Rasmussen skyter den langt over.
    53'
    Blomberg slår inn, Ingebrigtsen klarerer til corner.
    54'
    Slås på første mot Skaanes, men han kommer ikke skikkelig over ballen og header over.
    54'
    Stor Branndominans her. Harstad blir spilt veldig lave og får lang vei frem til mål når de vinner ballen.
    57'
    Nå begynner det å bli lenge siden Harstad har vært borti ballen.
    59'
    Inn: Nicholas Johnsen
    Ut: Jan-Helge Westerås
    60'
    Rasmussen med en fin ball mot Skaanes. Han spiler videre til Wolfe og Lindquist klarerer til corner.
    62'
    Rasmussen får nesten headet, men Harstadspillerne får den unna.
    62'
    Harstad 0 - 3 Brann
    Mål: Aune Heggebø
    Målgivende: Kasper Skaanes
    Skaanes slår et vakkert innlegg til Heggebø og innbytteren scorer! Fullstendig Branndominans ute på Harstad Stadion nå og Skaanes kommer fri igjen langs venstresiden til Brann. Heggebø gjør ingen feil inne i boksen og setter sikkert inn 0-3 for bortelaget.
    62'
    Nå skal det vel godt gjøres at lilleputten fra 4. divisjon tar seg videre til 4. runde i cupen.
    64'
    Harstad 0 - 4 Brann
    Målgivende: Moonga Simba
    Ingebrigtsen mister til Simba som spiller Heggebø alene med Sulejmanovic. Han setter ballen over Harstads sisteskanse og blir tomålsscorer. En liten tabbe fra Harstads rutinerte midtstopper, som ellers har levert en god kamp.
    65'
    Inn: Vajebah Sakor
    Ut: Sivert Heltne Nilsen
    67'
    Sakor inn til sin debut for Brann.
    67'
    Wassberg med flere gode innvolveringer for Brann. Har vært god på bortelagets midtbane i dag, 17 åringen.
    69'
    Roet seg litt ned nå kampen. Harstad har mer ball. Bortelaget er nok fornøyde med tingenes tilstand her.
    70'
    Harstad 0 - 5 Brann
    Mål: Vajebah Sakor
    Ai ai ai, for en måte å debutere på! Sakor drar seg innover i 16 meteren og banker ballen opp i venstre kryss. Blomberg spiller Sakor i en situasjon der nok mange forventer innlegg, men Sakor vil gjøre det på egenhånd. Vakker scoring!
    71'
    Wolfe legger inn etter vakker Brannspill, Heggebø får headet, men rett på Sulejmanovic.
    75'
    Skaanes og Wolfe kombinerer før sistnevnte slår inn, men assistentdommer mener at ballen har vært over linja.
    76'
    Wolfe slår inn, Runar Normann klarerer til corner.
    77'
    Wassberg bommer totalt og slår ballen over alle og ut til kast. Treffer dårlig der unggutten.
    77'
    Skaanes dribler seg forbi flere svimle Harstadspillere, men avslutningen ender til innkast for hjemmelaget.
    80'
    Inn: Emil Galschiødt Kajander
    Ut: Runar Normann
    80'
    Inn: Amar Zulovic
    Ut: Thomas Windstad
    80'
    For en redning av Sulejmanovic! Wassberg legger inn til Simba. Han avslutter godt, men den serbiske målvakten varter opp med en klasseredning.
    82'
    Simba herjer her ute! Kombinerer med Sakor og setter fart. Får avsluttet, men ballen går via et Harstadben og videre til Heggebø. Sistnevnte får avsluttet rett på keeper.
    86'
    Inn: Fredrik Pallesen Knudsen
    Ut: Ole Martin Kolskogen
    86'
    Artig duell når Pallesen Knudsen og Klæboe Pedersen krangler om ballen. Ca 2 meter i forskjell på duellantene.
    87'
    Simba og Wassberg kombinerer, men blir ingenting ut av det. Har vært aktiv og god i dag Simba.
    90'
    Ett minutt lagt til på Harstad Stadion.
    90'+1
    90'+1
    Det ender 0-5 på Harstad Stadion og Brann er videre til 4. runde i cupen. En runde som forresten skal spilles i 2022. Det var Rasmussen som åpnet ballet når han satt ballen i åpent mål etter 18 minutter, men det sto bare 0-1 til pause. Etter hvilen fikk bortelaget enda bedre uttelling på sjansene og Simba scoret allerede 5 minutter etter pause. Heggebø kom inn til pause og scoret de to neste målene i det 62 og 65 minutt. Før debutanten Sakor kom inn og scoret en praktfull scoring for bortelaget. Brann var best fra start til slutt og vant til slutt fortjent. Dermed er Harstads cupeventyr over for denne gang og Brann er videre i norgesmesterskapet. Simen Risbøl takker for følget.