2 854
4 233

Ble dekket av Kristian Hennie

Hei, og hjertelig velkommen til vår livedekning av eliteserieoppgjøret mellom HamKam og Bodø/Glimt!
    Foran møtet mellom de to lagene i kveld, befinner HamKam seg på en tiende plass med 17 poeng. Bodø/Glimt på sin side ligger på en fjerdeplass med 22 poeng. Begge lag har spilt 13 kamper!
    Lagene har faktisk ikke møtt hverandre siden 2013! De møttes totalt seks ganger mellom 2011 og 2013, hvor Glimt vant to av oppgjørene, mens resten endte i poengdeling.
    Hjemmelaget kommer fra to uavgjort, to seire og ett tap på de siste fem kampene. I forrige runde endte det med 1-1 borte mot Jostein Grindhaugs Haugesund.
    Kjetil Knutsens menn har tatt tre seiere på de siste fem kampene i serien. I forrige runde ble det en knusende 4-1 seier hjemme mot Sarpsborg 08.
    Så må det nevnes at Glimt var nære på å gå på en skikkelig smell tidligere denne uken. På onsdag tapte de 1-3 for færøyske KI Klaksvik i returoppgjøret av den første kvalifiseringsrunden til Champions League. Glimt vant det første oppgjøret 3-0 på Aspmyra, og gikk dermed videre med 4-3 sammenlagt.
    Etter kampen mot Klaksvik uttalte assistenttrener Morten Kalvenes til VG at han håpet på å ha med seg både Amahl Pellegrino og Brede Moe i troppen til kveldens kamp. De har begge vært ute med skade. Ola Solbakken har også slitt med en skulderskade, og Kalvenes fortalte at han trodde det ble for tidlig for Solbakken med kveldens kamp. Det gjenstår å se, for lagoppstillingene er ute om 15 minutter!
    Hva blir resultatet i kveldens kamp på Briskeby?
    Antall stemmer: 810
    Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Wembangomo, Amundsen, Høibråten, Sampsted - Vetlesen, Vetti, Saltnes - Mvuka, Espejord, Sørli.
    HamKam (3-4-3): Hagen - Opsahl, Kurucay, Skjærvik - Melgalvis, Onsrud, Hernandez-Foster, Kongsro - Eriksen, Kirkevold, Enkerud.
    HamKam har flere spillere tilbake. Melgalvis er tilbake fra suspensjon, mens stopper Kurucay er tilbake etter et skadeavbrekk. De kommer inn for henholdsvis Amin Nouri og Fredrik Sjølstad, som startet forrige kamp mot Haugesund.
    Bodø/Glimt gjør også noen endringer fra kampen mot Klaksvik i midtuken. Hagen, Boniface og Koomson benkes, til fordel for Vetti, Espejord og Sørli. Verken Solbakken eller Moe er å se i troppen til Glimt i kveld, som begge er ute med skader. Amahl Pellegrino er derimot tilbake fra skade og sitter på benken.
    Kampstart kl. 18.00 på Briskeby! Bare å glede seg til deilig norsk fotball på en lørdagskveld!
    - Det blir artig og det pirrer i kroppen, sier Isak Amundsen til Discovery før kampen. 22-åringen får sin første start i Eliteserien for Glimt denne sesongen.
    Lagene entrer kunstgressmatten på Briskeby!
    Skjærvik skulle starte, men der har det skjedd noe på oppvarmingen. Costaricanske Fernán Faerron kommer inn på stopperplass for han.
    DER ER VI I GANG PÅ BRISKEBY! Glimt sparker i gang oppgjøret.
    Mvuka kommer seg løs på venstresiden, men sender en pasning til en offsideplassert Sampsted.
    2'
    Kongsro kaster inn i feltet, men klareres fra Glimt!
    4'
    Eriksen legger inn fra venstre, men innlegget går over mål. Der var Onsrud ganske alene i boksen. Utspill for Glimt.
    4'
    Kirkevold river litt for mye i Amundsen på vei opp i banen.
    5'
    HamKam har startet kampen i et høyt press på Briskeby. Glimt prøver å spille seg ut gang på gang, men hjemmelaget presser dem til å gjøre feil.
    5'
    Kongsro med nok et kast inn i feltet. Klareres, men han får lagt inn igjen. Plukkes enkelt av Haikin.
    6'
    Nok en gang kommer HamKam. Kirkevold spiller til Onsrud på kanten av sekstenmeteren. Han fyrer av, men skuddet går over mål.
    7'
    Wembangomo får slått inn i feltet til HamKam, men Hagen plukker den enkelt.
    8'
    Så forsøker Kirkevold å spille gjennom Enkerud i bakrom, men Glimt har kontroll.
    9'
    Morsomt å se unge Mvuka på venstrekanten til Glimt. Svært god teknisk og med ballen i beina.
    9'
    Det er hjemmelaget som kjører kampen nå. Enkerud får ballen fra Eriksen, og legger inn i feltet. Der får Glimt-forsvaret klarert. Kamma holder oppe trykket og Glimt spilles lave.
    11'
    Nok et innlegg fra Kamma. Onsrud legger inn og ballen når akkurat ikke Enkerud.
    12'
    Nå har Glimt løftet laget sitt høyere i banen og får trille litt ball.
    12'
    Sørli legger inn, men innlegget klareres.
    13'
    Wembangomo trekker seg innover og prøver å kombinere med Saltnes, men HamKam vinner ballen.
    13'
    Sampsted fyrer av etter litt bedre tendenser fra Glimt høyt i banen. Skuddet går langt over.
    15'
    Bodø/Glimt har løftet seg nå. Spiller hjemmelaget lavere og lavere.
    16'
    Første sjanse i kampen! Enkerud kommer seg løs på venstrekanten og får lagt inn. Inne i boksen venter Eriksen som nikker til, men Haikin redder den greit.
    17'
    Glimt har som sagt løftet laget høyere i banen og triller mye ball for øyeblikket. Mvuka kommer til innlegg nå, men klareres!
    18'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    20'
    Vetti slår en god corner, og den treffer Vetlesen på bakre stolpe. Headingen går til side for mål.
    20'
    Frispark på midten for Glimt. Onsrud løper ned Vetlesen!
    21'
    Kirkevold vipper ballen gjennom til Kongsro, men den tidligere Glimt-spilleren står i offside.
    23'
    En lang ball blir slått opp mot Eriksen, men ballen klareres av Høibråten!
    23'
    Nå er vi inne i et kampbildet som man kanskje kunne forvente. Glimt med klart mest ball, men HamKam er farlige på kontringene!
    24'
    Mvuka slår inn fra venstrekanten, men Kongsro får headet unna på bakre!
    25'
    Ingen enorme sjanser å melde om de første 25 minuttene på Briskeby. Sitter likevel med følelsen av at vi nærmer oss noe.
    26'
    Wembangomo spiller til en offsideplassert Espejord i boksen til HamKam.
    27'
    Glimt har ballen veldig mye nå. HamKam blir løpende i mellom når Glimt gang på gang vender spillet.
    28'
    Wembangomo legger inn, men ballen forlenges over alt og alle.
    29'
    HamKam vinner ballen og den spilles opp mot Kongsro på venstrekanten, men igjen står backen i offside.
    30'
    Så er det plutselig en del rom i hjemmelagets forsvar. Men ballen spilles til Espejord, som nok en gang står i offside.
    32'
    Gult kort til HamKam
    Aleksander Melgalvis
    Melgalvis med en høy fot i mageregionen til Høibråten. Korrekt gult kort.
    32'
    Melgalvis forsøker å nå Kongsro med en fin pasning, men klareres.
    33'
    Onsrud får ballen fra Kongsro på venstrekanten. Førstnevnte slår ballen hardt inn, men over målet til Haikin.
    34'
    Får vi mål før pause?
    Ja, selvfølgelig!
    28%
    Nei.
    72%
    Antall stemmer: 1008
    Corner for Glimt. Enkerud header den rett opp, men ballen klareres til slutt.
    37'
    Kurucay forserer oppover i banen og kommer seg faktisk til skudd. Skuddet går derimot et stykke til side for målet til Haikin.
    39'
    Mvuka som blir liggende etter en duell. Tilbake på banen nå unggutten!
    39'
    Wembangomo svinger inn, men ballen klareres fra Kurucay!
    42'
    Nok en gang setter Mvuka fart langs venstrekanten. 19-åringen stoppes til slutt kontant av Eriksen.
    42'
    Kirkevold legger inn, men det er for svakt. Vetti plukker opp ballen og setter i gang for Glimt.
    43'
    Kurucay feller Saltnes. Kunne blitt et kort det der.
    43'
    Enkerud skjærer innover i banen, og ballen ender opp hos Kongsro utenfor sekstenmeteren. Skuddet hans går langt over.
    44'
    Kongsro slår inn, ballen klareres ut til Eriksen som prøver å slå en pasning mot Enkerud. Den blir for svak og innkast for Glimt.
    45'
    Melgalvis drar seg innover i banen på flott vis og ballen ender opp hos Kirkevold inne i boksen. Han fyrer av med høyrefoten sin, like til side for målet til Haikin.
    45'+1
    Legges til ett minutt!
    45'+1
    Det står 0-0 til pause på Briskeby. Bodø/Glimt har hatt mest ball, men hjemmelaget har stått for de største sjansene med headingen til Eriksen og skuddet til Kirkevold på slutten av omgangen. Glimt har slitt med å komme til noen store målsjanser mot et kompakt og godt Kamma-forsvar.
    45'
    - Jeg synes vi gjør en god omgang mot et bra Glimt-lag. Men vi må score på sjansene våre, sier HamKam-trener Jakob Michelsen til Discovery i pausen.
    Der er vi i gang med den andre omgangen!
    Enkerud ligger nede etter en smell. Tar seg til hodet. Kommer seg på beina igjen Enkerud.
    46'
    Høibråten forsøker å slå en lang ball opp mot Espejord, men den er for upresis og går inn til Hagen.
    47'
    Ingen bytter fra noen av lagene til pause. De vil nok komme utover i omgangen.
    47'
    Corner for hjemmelaget!
    48'
    Hjørnespark til HamKam
    49'
    Kurucay setter ballen i mål, men det annulleres. En lang ball slås inn i feltet og midtstopperen løper inn i keeper Haikin før han header ballen i mål.
    50'
    Offside på Kongsro for tredje gang i kampen! Kurucay slår en lang ball mot venstrebacken, men han står i offside.
    52'
    Faerron prøver å nå Melgalvis med en lang ball i bakrom. Den blir alt for lang og går over alt og alle.
    53'
    Kirkevold vinner ballen og slipper til Onsrud utenfor sekstenmeteren. Skuddet hans blokkeres og Glimt kjører kontra.
    53'
    En veldig oppstykket kamp dette. Mye dødballer og stopp i spillet hele tiden.
    55'
    Hernandez-Foster slår inn i feltet, men Haikin bokser unna.
    55'
    Runar Espejord har vært totalt anonym i kveld. Skal nok ikke se bort fra at Boniface kommer inn i løpet av kvelden.
    56'
    Sørli slår inn, men Kurucay klarerer.
    57'
    Denne gangen er det Mvuka som slår inn i feltet, men Opsahl stanger ut.
    58'
    HamKam ligger godt i ramma bak der. Glimt sliter med å finne åpningene.
    58'
    Ballen slås mot Eriksen i løpeduell mot Høibråten. Sistnevnte vinner den løpsduellen.
    59'
    Timen spilt på Briskeby. Kampbildet er ganske likt som i den første omgangen. Det er HamKam som virker å ha mest energi i kveld.
    60'
    Corner for Glimt. Sørli fyrer av og Hagen redder fint ut til corner. Ender med utspill fra keeper den corneren.
    60'
    Sørli legger inn i boksen, men ballen klareres. Ender med et frispark for Hernandez-Foster.
    63'
    63'
    Corneren heades ut ved første stolpe!
    63'
    Kirkevold kommer til skudd i boksen, men den blir for enkel for Haikin.
    65'
    Victor Boniface og Elias Hagen skal inn for Glimt.
    66'
    Faerron blir revet ned på midtbanen av Sørli.
    66'
    For fjerde gang i kampen står Kongsro i offside.
    67'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Runar Espejord
    67'
    Inn: Elias Hagen
    Ut: Gaute Vetti
    68'
    Det blir spennende å se om endringene fra Knutsen gjør noe med kampbildet her. Glimt har skapt null og niks i kveld.
    68'
    Vetlesen prøver seg i boksen til HamKam, men skuddet blokkeres.
    68'
    Wembangomo slår inn fra høyre, men Opsahl klarerer.
    69'
    Glimt står høyere nå og HamKam ligger godt i ramma.
    69'
    Så er det Wembangomo som går for skuddet. Fyrer av, men skuddet går like til side for målet til Haikin.
    70'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Eduards Daskevics
    Ut: Kristian Onsrud
    70'
    Boniface får frispark i duell med Kurucay på midtbanen.
    71'
    Antall stemmer: 1353
    Mvuka dribler seg forbi på venstrekanten, men Opsahl klarerer.
    73'
    HamKam viser igjen at de er et meget solid lag defensivt, men det skorter litt på det offensive for hjemmelaget.
    74'
    Amahl Pellegrino gjør seg klar på sidelinjen.
    75'
    Glimt får frispark og slår inn. Klareres!
    76'
    Hjørnespark for Glimt!
    76'
    Inn: Amahl Pellegrino
    Ut: Sondre Sørli
    77'
    Inn: Gilbert Koomson
    Ut: Joel Mugisha
    77'
    Mål for Bodø/Glimt!
    HamKam 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Amahl Pellegrino
    SÅ SITTER DEN! PELLEGRINO SCORER ETTER FÅ SEKUNDER PÅ BANEN! Corneren slås inn og etter mye klabb og babb ender ballen opp hos Pellegrino. Han tar et strøkent førstetouch og setter ballen mellom beina på Hagen!
    78'
    Inn: Anders Konradsen
    Ut: Isak Amundsen
    80'
    Eriksen blir liggende med en hodeskade etter en duell. Oppe på beina igjen nå!
    80'
    Hvordan reagerer HamKam på dette da?
    80'
    Kristian Eriksen
    Får det gule for en duell med Sampsted. Så billig ut!
    80'
    Eriksen jager ballen, men flagget er oppe.
    81'
    HamKam 0 - 2 Bodø/Glimt
    Målgivende: Hugo Vetlesen
    Et av tidenes innhopp dette! Han scorer igjen Pellegrino! Hugo Vetlesen skyter fra skrått hold, men Hagen redder. På returen dukker Eliteseriens toppscorer opp og prikker inn 2-0 for Glimt!
    83'
    Det blir tøft for hjemmelaget å få med seg noe her nå.
    84'
    Konradsen prøver å tre gjennom Boniface, men Opsahl stopper den pasningen.
    85'
    Pellegrino legger inn fra høyre, men Faerron får klarert!
    86'
    Vetlesen skyter fra 25 meter. Rett på en offsideplassert Konradsen.
    87'
    Kjennes nok tungt ut for hjemmelaget dette resultatet! Før de to raske scoringene, hadde ikke Glimt skapt noen store målsjanser.
    87'
    Inn: Benjamin Faraas
    Ut: Pål Alexander Kirkevold
    88'
    Inn: Jurij Jakovenko
    Ut: Jonas Enkerud
    89'
    Corner for HamKam! Ender med et slags brassespark fra Kristian Eriksen, men det forsøket går over målet til Haikin.
    90'
    Inn: Clement Bayiha
    Ut: Aleksander Melgalvis
    90'+1
    Fem minutter lagt til!
    90'+1
    HamKam gjør det de kan nå for å skape noe, men Glimt forsvarer seg godt!
    90'+1
    Daskevics legger inn i boksen, men ballen klareres!
    90'+2
    Bayiha legger inn fra høyre. Faraas prøver seg på et brassespark. Et meget godt forsøk, men det går over mål.
    90'+2
    Offside på Boniface! Pellegrino demper ballen og spiller til nigerianeren, men han står i offside.
    90'+3
    Hernandez-Foster legger inn i boksen, men Haikin er godt ute og plukker. Førstnevnte vært meget god på midtbanen til HamKam i dag.
    90'+4
    Corne for Kamma! Det blir det siste som skjer i kveld.
    90'+6
    DET ENDER 2-0 TIL GLIMT PÅ HAMAR! Hjemmelaget så lenge ut som det beste laget på Briskeby og hadde sine sjanser. De tok de ikke vare på. Kjetil Knutsen hadde Amahl Pellegrino i bakhånd og med hans to raske scoringer etter innhoppet, tar Glimt med seg tre poeng. Jeg takker for meg her og ønsker deg en fin lørdagskveld videre!