0-1

Hei! Velkommen til cupens tredje runde og kampen mellom Grorud og Mjøndalen!
    Det er 2. divisjon mot Eliteserien her, og sånn sett burde Mjøndalen være store favoritter. Og favoritter er Vegard Hansens menn uansett, men størrelsen på favorittstempelet kan nok diskuteres. Grorud vant fortjent mot 1.-divisjonslaget Ham-Kam her i forrige runde, og siden den gang har Eirik Kjønøs menn vunnet tre og spilt én uavgjort i serien. Det har bragt dem til toppen av tabellen i 2. divisjon avdeling 2. Mjøndalen har bare spilt to kamper siden sist cupkamp. Det har gitt tap mot Haugesund og uavgjort mot Kristiansund. Bruntrøyene ligger for øyeblikket på 13. plass i eliteserien.
    Mjøndalens Tony Brochmann har tydeligvis hatt en kjenning med en skade på oppvarmingen, for han er forsvunnet fra gjestenes startoppstilling. Inn kommer i stedet Sondre Solholm Johansen.
    Dagens cupkamp er den første på Grorud Match etter at banen fikk nytt dekke. Forrige rundes oppgjør mot Ham-Kam gikk på en eldre kunstgressbane nedenfor her, men nå entrer spillerne hvert øyeblikk et helt nytt kunstgress. Det sies at det ble ferdig så sent som sist søndag.
    Disse lagene har ingen stor historie med kamper seg imellom, men de møttes i cupen i 1975. Da vant Mjøndalen greit. Men det har ikke hindret noen av gutta fra Grorud-laget den gang i å møtes for å sosialisere litt før dagens kamp. Nå inntar de tribunen, som har fylt seg opp ganske bra her til cupkampen.
    0'
    Mjøndalen setter i gang kampen.
    1'
    Gjestene får et innkast og flytter opp sterke hodespillere.
    2'
    Occean får nesten tatt ned ballen, men Bredeli beiner den unna.
    2'
    Mjøndalen-trener Vegard Hansen påpeker allerede nå at vi trenger flere baller for å unngå lange pauser når ballen havner på byggeplassen ved siden av her.
    3'
    Høyland klarerer.
    4'
    Grorud får satt opp sitt første angrep. Kombinasjonene er gode, men det går litt tregt, og Elsebutangen stoppes.
    6'
    Saadiq Elmi jager en lang ball framme hos Grorud. Han er kjapp, men Vetle Dragsnes henger med og får et frispark.
    8'
    Olsen Solberg og Gauseth spiller av press fint sentralt hos Mjøndalen, men MIF-kapteinen får ikke ballen videre.
    10'
    Dragsnes spilles fram ned mot dødlinja på kanten sin, men Høyland er fint tilbake og avskjærer.
    11'
    Occean finner Sell, men Ness rydder opp fint hos Grorud. Han setter i gang en kontring, men den siste pasningen er upresis hos hjemmelaget.
    12'
    Fine kombinasjoner hos Mjøndalen, og Olsen Solberg får slått inn med sin gode venstrefot. Keeper Viken er ute og holder.
    15'
    Frispark til Mjøndalen i fin innleggsposisjon.
    17'
    Olsen Solberg svinger inn. Ballen forlenges til corner.
    17'
    Viken er ute og bokser igjen.
    17'
    Drama her nå! Har Mjøndalen en ball i mål? Dommer snakker med sin assistent.
    18'
    Mål for Mjøndalen!
    Grorud 0 - 1 Mjøndalen
    Mål: Sondre Solholm Johansen
    Bortelaget tar ledelsen! Nok en ball løftes inn i Grorud-boksen. Denne gang bommer Viken i duellen med Occean og en forsvarer. Ballen spretter mot mål, og Johansen får kranglet den over linja.
    18'
    Mjøndalen har vist duellstyrke inledningsvis. Det ga til slutt resultater. Kan Grorud svare?
    21'
    Hjemmelaget satser på tempo og raske kombinasjoner. Det sender akkurat nå Trace Murray ut på et bakromsløp. Keeper Faye Lund er ute og avklarer langt utenfor 16-meteren.
    22'
    Ballen går over alle, unntatt Jansen, som får avsluttet helt bakerst i feltet. Skuddet går i nettveggen.
    23'
    Olsen Solberg måker ned Ahmed ute ved sidelinja. Grorud får frispark, men dommer holder kortene i lomma.
    25'
    Ahmed og Elsebutangen kombinerer på høyrekanten, og hjemmelaget skaffer seg en corner.
    25'
    Ballen slås lavt inn i feltet. Gjestene klarerer.
    25'
    Murray prøver å dra seg inn i 16-meteren, men en lang tå fra Gauseth redder bortelaget fra en sjanse.
    26'
    Grorud slurver, og Aasmundsen får ballen midt på hjemmelagets halvdel. Han klinker til, og det er bra fart i skuddet, men ballen suser en meter over.
    27'
    Nytt langt Mjøndalen-kast.
    29'
    Det duelleres heftig i feltet. Både Bredeli og målscorer Johansen tar telling. Begge kommer seg på beina igjen.
    30'
    Begge lag mener de hadde ballen før det ble blåst for hodeskade, og det blir litt uenigheter om hvem som skal ha ballen etterpå. Grorud får den, men holder på å gi den fra seg i farlig posisjon rett etterpå.
    31'
    Henrik Bredeli er åpenbart ikke svimmel av hodeduellen, men det er mulig han ble det nå, for nå vartet han opp med to piruettfinter i eget forsvar. Begge lykkes, og han får jubel fra tribunen.
    32'
    Dragsnes setter fart på venstrekanten. Han får en liten trøkk av Murray, før Harviken kommer skliende og feller ham skikkelig. Klart frispark, men heller ikke nå kommer kortet.
    33'
    Stor Mjøndalen-sjanse! Olsen Solberg svinger frisparket inn i feltet, og Jansen kommer først på ballen foran mål. Volleyen går over.
    34'
    Grorud ruller opp et angrep fra høyre, og igjen er Trace Murray sentral. Han får gitt på tvers, og til slutt er det Fabian Ness som avslutter. Rett på Faye Lund.
    35'
    Elmi jager en pasning fra Gauseth, men Jansener våken og unngår at Grorud snapper ballen.
    37'
    Grorud har hatt mer ball etter ledermålet til Mjøndalen, men hjemmelaget klarer ikke skape de store mulighetene. Gjestene virker meget solide bakover.
    38'
    Jansen vinner en hodeduelli eget forsvar med såpass kraft at det nesten blir en pasning til Sondre Liseth. Grorud-forsvaret klarerer i siste liten.
    40'
    Occean får en god avslutningsmulighet etter et innlegg fra høyre. Utenfor fra veteranen i Mjøndalen-angrepet.
    41'
    Harviken raider opp langs høyrekanten, og han er såpass i drivet at det ropes 'skyt' fra linja. Men backen legger på tvers, og det gjør han dårlig. MIF rydder unna.
    43'
    Grorud-trener Kjønø er mektig oppgitt over en del dårlige valg fra spillerne sine nå. Når Oliver Occean blir liggende nede med skade, kaller han til seg samtlige Grorud-spillere for en prat.
    44'
    Occean ser ikke kvikk ut når han er på vei av banen. Og han må åpenbart gi seg, for Vegard Hansen kunngjør 4-4-1-formasjon fram til pausen.
    45'
    Det skal spilles minimum to tilleggsminutter.
    45'+1
    Mankowitz løfter ballen litt umotivert framover. Mjøndalen klarerer.
    45'+1
    Grorud får trille ball nå med én mann mer. Framdriften er det imidlertid dårlig med.
    45'+2
    Fine kombinasjoner på venstresiden hos Grorud, og hjemmelaget kommer seg helt gjennom, men dommer blåser for offside.
    45'+2
    Mjøndalen vinner et frispark rundt 20 meter fra mål i det vi passerer de to tillagte minuttene.
    45'+3
    Olsen Solberg klinker til. Rett på keeper.
    45'+3
    45'+4
    Det er pause her på Grorud, og Mjøndalen går til pause med 1-0. Det er da også en fortjent ledelse, for eliteserielaget var særs påskrudd fra start og ga Grorud lite rom å boltre seg i. I stedet ble mange baller både slått og kastet inn i Grorud-feltet. Det var da også én av disse ballene som ga 1-0-målet. Keeper Mats Viken nådde ikke opp i duellen med Oliver Occean, og dermed kunne Sondre Solholm Johansen krige ballen de nødvendige centimetrene over streken. Etter målet har Grorud hevet seg og vist glimt av det spillet som ga Ham-Kam store problemer i forrige cuprunde. Vi får se om Mjøndalen får problemer etter pause eller cruiser videre i cupen.
    45'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Alfred Scriven
    Ut: Olivier Occean
    Scriven blir spilleren som erstatter Occean, som gikk ut rett før pause.
    46'
    Stian Aasmundsen spilles fram til dødlinja, men innlegget hans går over alt og alle.
    48'
    Gauseth tester skuddfoten fra rundt 25 meter. Ballen går i nettet, men det er nettet bak mål som hindrer ballen i å forsvinne ned i Alnaelva, vi snakker om denne gang.
    49'
    Sell prøver å utfordre Ness på fart, men der henger Ness godt med. Grorud-backen rydder opp.
    51'
    Sell setter på turboen igjen, og denne gang får han også lagt inn. Ballen stopper i en Grorud-forsvarer inne i feltet, og et par lange tideler er den fri, før hjemmelaget klarerer.
    52'
    Grorud-innbytterne Vetle Skåttun og Oliver Edvardsen intensiverer oppvarmingen bak målet nå.
    53'
    Bredeli prøver en lang ball over mot høyrekanten. Murray har ikke tatt løpet denne gang, og ballen går ut til utspill fra mål. Den var vel kanskje for lang uansett.
    53'
    Grorud kombinerer på venstresiden, og Elsebutangen går i bakken inne i 16-meteren. Det ropes høyt på straffe, men dommer vinker spillet videre.
    54'
    Grorud mister ballen på klønete vis, og Joackim Olsen Solberg fører fram. Høyland prøver å felle ham, men lykkes ikke. Dermed kan kapteinen tre fram Sell alene med keeper. En glimrende takling fra Ahmed er alt som hindrer en megasjanse.
    56'
    Trace Murray vender bort en Mjøndalen-spiller og setter fart. Like etter felles ham, og hjemmelaget får frispark.
    57'
    Gult kort til Grorud
    Ahmed er lei av fellingene og hisser seg opp. Dommer belønner ham med det gule kortet, selv om Grorud nok skulle sett at det var gjestene som fikk et gult der.
    57'
    Spillerbytte - Grorud
    Inn: Oliver Edvardsen
    Ut: Trace Akino Murray
    58'
    Fabian Ness tester venstrefoten på frisparket. Over.
    58'
    Gult kort til Mjøndalen
    Innbytter Edvardsen tester fintene, og de fungerer. Gauseth må takle ureglementert og drar på seg et gult kort.
    59'
    Mankowitz skyter. Det var høyrefoten hans som sendte Ham-Kam ut av cupen i forrige runde, men nå treffer han bare muren.
    60'
    God sjanse! Grorud tar corneren kort og lar ballen gå. Edvartsen banker til, og Faye Lund må slå til ny corner.
    60'
    Mjøndalen vinner duellen i feltet når ballen slås inn etter en ny kort variant.
    61'
    Inn: Vetle Skattun
    Ut: Saadiq Elmi
    62'
    God periode for Grorud nå. Kan hjemmelaget holde koken?
    62'
    Mankowitz prøver å finne Elsebutangen, men ballen går helt inn til Faye Lund.
    63'
    Edvardsen vinner en hodeduell og stusser til Elsebutangen, som kan skyte. Mjøndalen klarerer til corner i siste øyeblikk.
    64'
    Det blir ingenting ut av den.
    64'
    Grorud-kaptein Faysal Ahmed har vært litt haltende i det siste, og nå signaliserer han at han må gi seg.
    66'
    Inn: Arne Holter
    Ut: Ahmed Mohamed Faysal
    67'
    Elsebutangen header unna.
    67'
    Mjøndalen vinner ballen høyt i banen, og Liseth klarer nesten å kjempe seg forbi siste Grorud-forsvarer. Det blir imidlertid med nesten.
    70'
    Gauseth setter fart sentralt og legges i bakken av Mankowitz på en overgang.
    70'
    Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth har for øvrig spilt cup i området her tidligere. I 2005 var han nemlig en 20 år gammel midtbanespiller på Groruddalen BK, som møtte daværende eliteserielag Fredrikstad i cupen. På veggen hjemme i stua har Gauseth et bilde av seg selv i duell med Dagfinn Enerly fra den kampen. Fredrikstad ble forøvrig trent av Egil «Drillo» Olsen, og trenerlegenden pekte ut Gauseth som den spilleren som imponerte ham mest på Groruddalen-laget.
    71'
    Alfred Scriven prøver å drible seg framover sentralt i banen, men både Holter og Høyland er på ham som terriere og tvinger fram en støttepasning.
    72'
    Mjøndalen vinner mye andreballer nå. Det ender med et skudd fra Olsen Solberg. Langt over.
    73'
    Alle duellene gir resultater her. Gauseth trenger behandling, Mankowitz knyter skoene, og Holter har åpenbart innbytterpuls, for han tar seg en pust i bakken.
    74'
    Inn: Dagur Dan Thorhallsson
    Ut: Christian Gauseth
    Mjøndalen-kapteinen overlater båndet til Jansen og gir seg for dagen.
    74'
    De mørke skyene over Oslo gjør at behovet for flomlys melder seg her, men gravearbeidene rundt banen her har skapt noe krøll med koblingene, så i stedet er det lyset på nabobanen som skrus på først. Grorud jobber videre med å sørge for mer lys både på banen og i målprotokollen.
    77'
    God sjanse for hjemmelaget! Det går fort ned langs venstrekanten hos Grorud, før ballen slås inn til Skåttun. Innbytteren fyrer av fra rundt 16 meter. Like utenfor.
    77'
    Skåttun, Edvardsen og Ness kombinerer fint igjen, og Edvardsen banker til slutt en lav ball inn i Mjøndalen-feltet. Der spretter ballen bortelagets vei, og Faye Lund fanger andreballen.
    79'
    Mjøndalen lar ballen gå litt i laget nå. Da sliter Grorud med å komme helt oppi duellene, selv om de foregår langt inn på hjemmelagets halvdel.
    79'
    Mjøndalen tar seg god tid på de lange kastene sine nå, til de gulkleddes store frustrasjon.
    80'
    Grorud prøver å flytte laget høyrere nå. Kantspillerne ligger høyt og bredt, mens backene bistår inne sentralt.
    83'
    Olsen Solberg ligger nede med en smell nå. Grorud-spillerne blir frustrerte over tidsbruken til gjestene nå.
    84'
    Olsen Solberg tester skuddfoten igjen. Det er åpenbart kraft i den, men presisjonen er ikke helt på høyden. Skuddet går like over.
    85'
    Ness får en stikker i mellomrommet, men han klarer ikke dra seg forbi Jansen, som er fint ute og støter.
    86'
    Grorud har klart mest ball fortsatt, og Mjøndalen blir tidvis spilt dype.
    87'
    Nesten for hjemmelaget! Holter kommer til dødlinja og slår ut i feltet. En Mjøndalen-spiller beiner ballen ut til corner.
    87'
    Klareres.
    87'
    Grorud nærmer seg nå. Edvardsen drar seg inn fra kanten og legger på tvers. Der kommer Skåttun og fyrer av fra 16 meter. Like utenfor.
    88'
    Scriven vinner en duell med Bredeli og jager ballen mot Grorud-målet. Keeper Viken er ute i tide og plukker opp kula.
    89'
    Nytt Grorud-skudd. Faye Lund slår til corner.
    89'
    Kort variant. Det ender med et innlegg fra Mankowitz. Hjemmelaget roper på hands og straffe, men dommer sier nei, og Mjøndalen klarerer.
    89'
    Det legges til minimum fire minutter.
    90'+1
    Mjøndalen vinner ballen, og Scriven utfordrer Høyland og Bredeli. Sistnevnte lager frispark, og Mjøndalen får et pusterom.
    90'+1
    Klipper ned Liseth.
    90'+1
    To kjappe frispark til Mjøndalen nå. Ikke gunstig for Grorud å lage disse dødballene, for her går tiden fort for hjemmelaget.
    90'+2
    Grorud sliter med å finne en vei fram i angrep nå.
    90'+3
    Mankowitz prøver et lavt og hardt innlegg. Det suser gjennom boksen og ut til utspill.
    90'+4
    Det skal spilles ett ekstra minutt her. 45 sekunder igjen nå.
    90'+5
    Mjøndalen har innkast og bruker godt med tid. Bortelaget har grei kontroll her.
    90'+5
    Ness prøver å finne Edvardsen med en stikker, men Latifu bruker kroppen og holder innbytteren på avstand. Ballen går ut til utspill fra mål.
    90'+6
    90'+6
    Kampen er over her på Grorud, og det er også cupeventyret for hjemmelaget. Mjøndalen vinner 1-0 i en kamp der lagene i grunn hadde hver sin omgang. Før pause viste Mjøndalen eliteseriesoliditet, med godt trøkk i duellene og god organisering bakover. Duellstyrken ga også det avgjørende målet, da Johansen kriget inn nedfallsfrukten etter at Occean hadde vunnet duellen i forkant. Etter pause hadde Grorud mer ball, og hjemmelaget klarte også å komme seg til flere gode skuddmuligheter rundt 16-meteren. Men Faye Lund i Mjøndalen-buret hadde god kontroll på skuddene som gikk innenfor stengene, og forsvaret foran ham gjorde også en god jobb på innleggene fra siden. Dermed kan Vegard Hansens gutter reise hjem til Mjøndalen med billett til neste cuprunde.
    For Grorud venter bortekamp mot Florø til helgen, før det er sommerferie i 2. divisjon. For Mjøndalen kommer derimot kampene tett framover. Søndag skal bruntrøyene til Trondheim og møte Ranheim.