3 259
2 501

Hei og velkommen til 3.runde av herrenes NM i fotball!
    Grorud får litt å bryne seg på her i dag mot et godt Eliteserielag i Lillestrøm.
    Hjemmelaget er inne i en skikkelig mørk periode. Har tapt 9 av sine siste 10 seriekamper og ligger nå sist på tabellen. Det ble 1-2 tap her i forrige kamp mot Sogndal på lørdag.
    Lillestrøm tok en sterk 3-2 seier borte mot Odd på lørdag. Dette var viktig for de gule og svarte etter at de tapte på hjemmebane mot Brann i den foregående kampen. Lillestrøm har vunnet 4 av de siste 5 kampene og er med i medaljekampen i Eliteserien.
    Grorud har slått ut Stovner og Kjelsås på bortebane i de to første rundene av cupen. Lillestrøm har på sin side slått ut Funnefoss/Vormsund før det ble ekstraomganger mot Skeid forrige runde.
    Det er to storscorere som møtes her idag, riktignok på benken hos begge lag. Aga har scoret 16 av målene til hjemmelaget denne sesongen. Dette er faktisk over 60% av målene til Grorud så langt. For Lillestrøm sitter Lehne Olsen på benken, også han har scoret brorparten av målene til sitt lag denne sesongen. Lehne Olsen er på 2.plass på toppscorerlisten i Eliteserien med sine 17 mål.
    Det er gjort flere endringer på begge lag fra forrige kamp hos begge lag i dag. Bakke gir blant annet nevnte Lehne Olsen og Åsen noen verdifulle minutter på benken. Unge, lovende Brunes starter på topp for Lillestrøm i dag.
    0'
    Hjemmelaget med avspark.
    1'
    Grorud med ballinnehav her innledningsvis.
    2'
    Hristov går i bakrom, men pasningen går helt inn til Skjærstein.
    3'
    Helland viser seg frem med en nydelig dragning før han gir videre til Dragsnes. Innlegget blokkeres til corner.
    4'
    Kort variant. Ender med innlegg fra Krogstad, håpløst langt over medspillere og ut over dødlinja.
    4'
    Drammeh vender og prøver i bakrom mot Hristov, men den slås for langt.
    6'
    Jevnspilt åpning på kampen her.
    6'
    Svak klarering av Storsve og Lillestrøm bryter høyt i banen, men får ikke utnyttet den.
    7'
    Helland slår inn fra høyre, men nok en gang er innlegget for høyt og går ut over dødlinja.
    7'
    Drammeh drar av en spiller før han stoppes av tidligere medspiller, Slørdahl.
    10'
    Grorud som styrer det meste her. Lillestrøm ligger inne på egen banehalvdel og har så langt hatt en ganske så flat 5`er helt bakerst.
    12'
    Lillestrøm med ball nå. Spiller Grorud langt bak i banen.
    13'
    Helland mister og Grorud setter fart med Drammeh som glir forbi et par spillere før Helland er tilbake og feller kantspilleren. Ikke langt fra gult kort dette.
    14'
    Mankowitz er sent ute på Pettersson og får også tilsnakk. Da er det nok to spillere som får gult kort for en lignende forseelse neste gang.
    15'
    Svendsen gjør det fint og spiller opp Krogstad før han gir videre til Dragsnes. Mathew får ballen på 20 og prøver seg, men den går langt utenfor.
    16'
    Drammeh viser seg frem igjen da han drar av Helland. Får tilbake ballen i bakrom og går ned i bakken. Roper på straffe, men det er vinket av for offside.
    17'
    Spiller seg til noen nesten-sjanser her nå, Lillestrøm. Løftet seg etter en svak innledning.
    18'
    Pettersson slår inn i feltet og ballen stusses til Edh som legger ut til Krogstad. Fyrer av, men den blokkeres.
    19'
    Helland smeller den i tverrliggeren! Får den på godfoten, og med akkurat nok tid til å sikte seg inn fra 18 meter prøver han seg. Storsve er heldig som kan se den bli stoppet av tverrligger.
    19'
    Så prøver Helland en fin stikker mot Braut, men den er akkurat for lang og går helt inn til keeper.
    20'
    Helland slår et frispark fint inn foran mål, men den heades ut av Bredeli.
    23'
    Blir mer og mer fra Lillestrøm her nå. Skjeldnere mellom hvert angrep fra Grorud.
    23'
    Mathew drar av en spiller før han prøver seg fra 18 meter, men forsøket blokkeres. Fint forarbeid av Svendsen der.
    24'
    Stillestående forsvar fra Grorud her. Blir virkelig spilt dype her.
    25'
    Mål for Lillestrøm!
    Grorud 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Ifeanyi Mathew
    Klarering fra feltet havner hos Mathew som banker ballen i mål på halv volley fra 18 meters hold! En liten kanon fra midtbaneankeret der altså!
    26'
    Dragsnes slår inn til Pettersson som har kommet med offensivt igjen for bortelaget. Får hodet på ballen, men keeper henger fint med og redder.
    29'
    Grorud får låne ballen litt, men sliter med å skape målsjanser.
    31'
    Grorud roper på straffe da Essaeh går ned, men dommeren vinker spillet videre.
    33'
    Så går han i bakken igjen, Essaeh. Denne gang blåses det på 11-meteren. Ser riktig ut det da Edh stopper beinet til backen i det han skal avslutte.
    34'
    Grorud scorer på straffe!
    Grorud 1 - 1 Lillestrøm
    Mål: Henrik Bredeli
    Bredeli sender Skjærstein en vei før han banker ballen i motsatt!
    35'
    Da ble det god stemning igjen her på stadion.
    36'
    Svendsen prøver seg, men forsøket går utenfor.
    37'
    Grorud først med en halvsjanse før de får avsluttet fra 18 meter. Skjærstein må ut i bra strekk for å stoppe den.
    38'
    Gult kort til Lillestrøm
    Fredrik Krogstad
    Krogstad er sent ute i en duell og pådrar seg et gult kort.
    39'
    Mål for Grorud!
    Grorud 2 - 1 Lillestrøm
    Mål: Omar Bully Drammeh
    Målgivende: Kevin Mankovitz
    Hvilket mål av den gamle Lillestrøm-spilleren! Drar av en spiller før han spiller vegg med K. Makowitz og fra spiss vinkel banker han den bort ved lengste stolpe!
    40'
    Hjemmelaget har snudd oppgjøret her, og det etter nydelig angrepsfotball. Morsomt å se slike spillere som, Drammeh.
    41'
    Dragsnes slår inn fra venstre. Ballen går gjennom hele feltet, og der venter hele fire Lillestrøm-spillere, men midt mellom de kommer en Grorud spiller og får klarert.
    42'
    Pettersson har vært meget offensiv fra sin midtstopperposisjon i dag. Er igjen med på venstre kant og slår inn, men ballen går inn til keeper.
    43'
    Nå er det Lillestrøm som ikke får det helt til å stemme offensivt. Mangler vel noe på relasjonene her da Helland, Brunes og Svendsen er inne fra start. Mye bytter fremme i banen hos bortelaget.
    44'
    Drammeh leker seg hver gang han får ballen her ute nå. Full av selvtillit unggutten.
    45'+1
    45'+1
    Grorud snur det etter at Lillestrøm gikk opp i føringen. Grorud har meget god uttelling med sine to avslutninger her, det må også sies. To av to har gått i nettet. Lillestrøm har kommet til et par målsjanser til, men ikke lagt noe voldsomt trykk på Grorud.
    45'
    Begge målene kom etter at Grorud angrep på venstre kant. Helland var ikke akkurat veldig behjelpelig bakover og erstattes av Gustafsson.
    46'
    Svendsen mottar ballen inne i feltet, men i det han vender sender han også ballen ut over dødlinja.
    47'
    P.Mankowitz slår et frispark inn i feltet. Ballen havner hos Bredeli som drar seg ut i feltet og fyrer av. Ballen går via en motspiller og like til side for mål.
    48'
    Keeper kommer ut og holder den i fast grep.
    48'
    Rolig åpning på omgangen. Lillestrøm med mest ballinnehav, men sliter med å skape noe særlig.
    51'
    Grorud med en god overgangsmulighet. Drammeh avanserer før han prøver å slå i bakrom mot Kristensen, men Lillestrøm får stoppet forsøket.
    53'
    Gult kort til Grorud
    Kevin Mankovitz
    Feller Pettersson og belønnes med gult kort.
    53'
    Drammeh går av banen og får behandling. Det vinkes for bytte, men han kommer innpå igjen. Synd om han må gå av her, har virkelig vært god i dag for hjemmelaget.
    54'
    Lillestrøm angriper på venstre. Slår inn mot Edh på bakerste, men Hristov er tilbake og klarerer.
    56'
    Hristov hinker rundt her og tøyer leggen innimellom. Virker å slite med en krampe her kantspilleren.
    57'
    Ogbu prøver å bryte foran, men bommer på ball og Kristensen får et godt forsprang, men Ogbu viser enormt tempo da han løper opp spissen. Kristensen prøver en avslutning fra langt hold da keeper er ute, men ballen går en meter over mål.
    58'
    Mathew holdes i skjorta og får frispark i god posisjon like utenfor 16-meteren.
    59'
    Spillerbytte - Grorud
    Inn: Oscar Aga
    Ut: Omar Bully Drammeh
    Drammeh må gi seg og inn kommer storscoreren, Aga!
    59'
    Inn: Fabian Ness
    Ut: Nikolai Jakobsen Hristov
    60'
    Krogstad prøver seg på frisparket, men den går langt utenfor.
    60'
    Åsen og Lehne Olsen gjøres klar på benken. Da blir det fort alvor for Grorud.
    61'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Thomas Lehne Olsen
    Ut: Jonatan Braut Brunes
    62'
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Tobias Svendsen
    62'
    harviken header unna.
    63'
    Åsen slår knallhardt inn fra venstre mot Pettersson og Lehne Olsen. Nære på at begge spillerne rekker frem på den!
    63'
    Edh med to store sjanser, men keeper er nede og redder begge to! Tidligere lagkamerat, Storsve er rett og slett for god på strek og stopper høyrebacken. Det er to avslutninger fra rundt 12-14 meter som reddes der.
    64'
    Lillestrøm har altså satt inn sine beste offensive spillere og legger trykk på Grorud nå. Hvor lenge kan de holde unna her da?
    67'
    Krogstad slår inn til Åsen som avslutter like utenfor med låret! Får den i en litt vanskelig høyde der, trønderen.
    68'
    Kristensen drar seg inn i banen og fyrer av, men ballen triller like til side for mål. Skjærstein er vel også etter den?
    69'
    Pettersson avslutter fra 7-8 meter etter innlegg fra Dragsnes. Forsøket blokkeres like foran mål!
    70'
    Ogbu med en en horribel pasning og Grorud kommer på en overgang. Det er to mot en, har med seg Aga i feltet, men Kristensen velger altså skuddet. Forsøket går i nettveggen. Det kunne blitt en enorm sjanse for hjemmelaget!
    71'
    Det gjenstår altså knappe 20 minutter her. Grorud har tapt 9 av sine siste 10 kamper, men cup er cup! Grorud holder stand enn så lenge, samt at de har vært farlige på et par overganger nå.
    72'
    Innlegg fra kant går like over hodet til Lehne Olsen som har dratt seg fri i feltet. Lever farlig nå, Grorud.
    72'
    Essaeh ligger nede og mottar behandling inne i eget felt. Holder seg til låret her, backen. Forøvrig vært meget god i dag, Essaeh.
    73'
    Spillet går videre og Essaeh blir utenfor banen. Lillestrøm i overtall her nå.
    74'
    Essaeh er tilbake på banen, men det gjøres klart for bytte.
    75'
    Kort variant. Ender med innlegg, men Grorud får klarert.
    75'
    Grorud går i angrep, men pasningen mot Ness er for lang og går inn til keeper.
    76'
    Dragsnes spilles fri i bakrom, men det er vinket av for offside.
    76'
    Inn: Christos Zafeiris
    Ut: Kevin Mankovitz
    76'
    Inn: Sindre Osestad
    Ut: Ridouan Essaeh
    77'
    Lillestrøm gjør også klart et dobbeltbytte. Ranger og Garnås står klar.
    78'
    Zafeiris får ballen fra Aga og prøver seg fra 18 meter, men treffer svakt og midt på keeper.
    79'
    Inn: Espen Bjørnsen Garnås
    Ut: Philip Slørdahl
    79'
    Inn: Lars Ranger
    Ut: Eskil Edh
    79'
    Åsen slår perfekt inn på hodet til Lehne Olsen som møter og stusser ballen fra nærmeste stolpe. Den stryker tverrliggeren og går over mål.
    80'
    Ogbu løfer i bakrom til Lehne Olsen som nesten når frem på ballen. Rekker akkurat ikke frem og roper på straffe, men dommeren vinker spillet videre etter å ha sett bort på assistentdommeren.
    81'
    Så ligger en Gorud-spiller ned og bruker lang tid i eget felt. Får hjelp av Garnås som nærmest løfter han utenfor dødlinja.
    82'
    Grorud låner ballen litt nå. Aga er sterk i duell med Ogbu og vinner corner.
    83'
    Mathew klarerer.
    83'
    Inn: Arnar Gudjónsson
    Ut: Vetle Skattun
    84'
    Lillestrøm stanger mot et Grorud-lag som kjemper godt nå.
    85'
    Åsen feller Kristensen, og Grorud-spilleren er rutinert og legger seg ned. Frispark for hjemmelaget. Kristensen blir liggende og bruker også et lite minutt før han reiser seg igjen. Bør bli rundt 4-5 minutter med tillegg her i dag.
    86'
    Ranger løfter inn i feltet, men ballen er skyhøy og går helt inn til keeper.
    88'
    Lillestrøm satte inn Garnås og han gikk rett inn på topp, men der har han ikke fått brukt sin styrke en eneste gang. Det har faktisk ikke blitt slått inn på den sterke midtstopperen enda.
    88'
    Grorud 2 - 2 Lillestrøm
    Mål: Vetle Dragsnes
    Krogstad fyrer av først, men den går rett i blokka, deretter er det Dragsnes som får muligheten og smeller ballen opp i hjørnet fra 12 meter! Det må sies å være ganske fortjent selv om Lillestrøm ikke har bombardert Grorud med sjanser her.
    89'
    Grorud kommer. Slår inn mot Aga, men ballen går helt inn til keeper.
    90'
    Det legges til minimum seks minutter her i andre omgang.
    90'+1
    Krogstad får muligheten, men vender opp i feltet. Mister ballen.
    90'+1
    Garnås får ballen på 20 meter, men får en dårlig touch og leverer deretter en takling som gir frispark i mot. Feil mann som får den muligheten for bortelaget.
    90'+2
    Lillestrøm fortsetter å presse her.
    90'+3
    Lehne Olsen er gjennom, men keeper kommer akkurat ut i grevens tid og tar ballen ta spissen skal ta en touch med låret før avslutning.
    90'+4
    Frispark for Grorud på egen banehalvdel. Bruker tiden godt nå.
    90'+4
    Åsen med to innlegg. Et blokkeres og det andre klareres.
    90'+5
    Enorme sjanser for Lillestrøm! Reddes på strek, før Krogstad får en avslutning blokkert foran mål. Deretter slår Åsen igjen foran mål der Lehne Olsen header på mål, men keeper redder mesterlig!
    90'+5
    Pettersson vinner på nærmeste, men headingen går like utenfor!
    90'+6
    90'+7
    Da blir det ekstraomganger her på Grorud. Lillestrøm svarer sent, men jammen var de også veldig nære å ta seieren på overtid. Det er fortjent at Lillestrøm har utlignet, og fortsetter det slik så handler det nesten bare om å holde unna til straffekonkurranse for Grorud.
    1. ekstraomgang
    90'
    Grorud sparker i gang første eksraomgang.
    91'
    Grorud går rett i angrep. Pedersen prøver seg fra 18 meter, men forsøket treffer midt på Skjærstein.
    91'
    Inn: Fredrik Pedersen
    Ut: Preben Mankovitz
    91'
    Grorud prøver å komme fremover når de kan her. Har ikke gitt opp dette!
    92'
    Lillestrøm får det ikke til like godt som i slutten på andre omgang nå.
    94'
    Grorud ligger dypt og blir presset bak av Lillestrøm nå.
    96'
    Dragsnes slår inn fra venstre, men ballen går over alle og ender med 5-meter.
    96'
    Grorud kommer på en overgang og Kristensen løper fra Ogbu og Garnås. Ogbu takler og sklir ved siden av spissen, men holder seg lenge på beina der Kristensen og dommeren velger da å ikke blåse straffe. Er altså alene med keeper der, veldig vanskelig situasjon! Er nok mange dommere som ville ha blåst på den, og det mener også at Kristensen at han burde hatt.
    98'
    Gudjonsson går ned i bakken og Grorud roper på straffe. Vanskelig å se hva som skjer der, men igjen lar dommeren situasjonen gå.
    100'
    Preben Mankovitz
    Får gult kort på benken etter reaksjoner rundt straffesituasjonen.
    100'
    Grorud kommer igjen og Kristensen går forbi tre spillere før han avsluter fra spiss vinkel. Utrolig prestasjon! Skjærstein redder til corner.
    103'
    Lillestrøm klarerer.
    103'
    Gustafsson kommer til en avslutning like innenfor 16-meteren, men skuddet blokkeres.
    104'
    105'
    Grorud har vært best og klart nærmest her i første ekstraomgang! Kanskje også snytt for en straffe, den er i alle fall diskutabel. Går vi mot straffer her da? Det er 15 minutter til med fotball før en evt avgjøres fra 11 meter.
    2. ekstraomgang
    105'
    Inn: Magnus Knudsen
    Ut: Fredrik Krogstad
    106'
    Grorud 2 - 3 Lillestrøm
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Storscoreren er der på returen og setter den inn fra kloss hold! Lillestrøm kommer på høyre og Ranger slår inn fra kant, Åsen avslutter før Storsve må gi retur, og der er altså Lehne Olsen på plass.
    106'
    Osestad kommer rundt på venstre kant og slår inn, men ballen går gjennom feltet.
    108'
    Lillestrøm kommer på en overgang, men det er upresist fra Lehne Olsen mot Gustafsson.
    110'
    Lehne Olsen er sterk og rutinert da han vinner frispark høyt i banen. Så kan Lillestrøm bruke tid.
    110'
    Åsen slår et frispark i bakrom og der er Ogbu, men det blåses for frispark.
    111'
    Lehne Olsen i bakrom. Der kommer Storsve fint ut og redder til corner. Meget god sjanse for Lillestrøm det.
    112'
    Klareres.
    113'
    Aga slår inn mot Kristensen, men forsøket er noe for langt og går inn til keeper.
    114'
    Åsen spilles fri innenfor 16-meteren og banker til fra 12 meter. Går for å lime den opp i hjørnet der, trønderen, men det er da unødvendig? Ballen går like over mål.
    115'
    Aga er gjennom, men prøver uselvisk å spille inn foran mål. Den plukker Skjærstein. Der kan vel toppscoreren prøve seg på en avslutning selv!
    116'
    Lehne Olsen og Lillestrøm med meget god overgang. Spissen gir i riktig tidspunkt til Ranger, men backen avslutter rett og slett for seint og ballen sklir av foten.
    117'
    Åsen avanserer, men pasningen i bakrom mot Lehne Olsen er upresis og Grorud overtar.
    117'
    Trener Bakke får gult kort på benken til Lillestrøm.
    118'
    Kort variant. Lehne Olsen holder på ballen.
    119'
    Stusses i bakrom mot Aga. Pettersson skjermer ballen ut over dødlinja sammen med keeper.
    120'
    Det legges til minimum ett minutt her i siste omgang.
    120'+1
    Lillestrøm bryter og kommer. Gustafsson slår inn til Åsen og Lehne Olsen som ikke vil avslutte. Enorm sjanse og Storsve redder til slutt avslutningen!
    120'+2
    120'+2
    Da er det til slutt over på Grorud. Hjemmelaget kjempet innbitt, men måtte til slutt se seg slått av et noe bedre bortelag. Mange slitne bein på kunstgresset her nå. En morsom kamp der Lillestrøm til slutt vinner fortjent, men det var virkelig ikke langt fra at Grorud leverte en liten cupbombe her i dag!