0-2
0-3
161
352

Hei, og hjertelig velkommen til andre runde i cupen! I ettermiddag tar Gjøvik-Lyn imot HamKam til kamp om videre avansement.
    Gjøvik-Lyn slo Toten 2-0 for en uke siden for å kvalifisere seg videre til denne runden av cupen. HamKam slet noe mer med å sikre seg avansement. Etter å ha tatt ledelsen rett ut av startblokkene ble det en tett kamp mot Brumunddal for hamarsingene. I det 51. minutt scoret hjemmelaget Brumunddal, mens en sen scoring av målsniken Jonas Enkerud til slutt gjorde at HamKam-fansen kunne senke skuldrene.
    Det er godt mulig at vi får en overraskende gruppe med fans som følger nøye med på denne kampen. I går signerte nemlig HamKam den guatemalske landslagskeeperen Nicholas George Hagen Godoy. For et land uten de fotballtradisjonene gjorde en slik overgang inntrykk, og HamKam nærmest doblet sine følgere på sosiale medier i løpet av få timer.
    Den overgangen ble gjennomført grunnet Julian Faye Lund sin tilbakekallelse til Rosenborg. HamKam må dermed klare seg uten det som har vært deres ubestridte førstevalg på keeperplassen denne sesongen. I tillegg spilte Ruben Alegre sin siste kamp for Hamar-klubben mot Aalesund. Slikt gjør utslag, for HamKam-troppen begynner å se skremmende tynn ut. Vi skal ikke se bort ifra at det kommer flere nykommere på Briskeby i løpet av den neste måneden. Men i ettermiddag må OBOS-liga-lederen klare seg med sine gamle kjente.
    Det er også noen spennende navn å finne i dette Gjøvik-Lyn-laget. Ser man 10-15 år tilbake i tid var det Championship-kamper for Sheffield Wednesday det gikk i for Rocky Lekaj, og nærmere 30 kamper for Valencia sitt juniorlag ble det for Dag Alexander Olsen. Man kan vel trygt si at man hadde høyere forhåpninger til disse talentene enn at de skulle representere Gjøvik-Lyn i en alder av 31. Men det er jo et tegn på at Gjøvik-Lyn har spillere som kan skape trøbbel for HamKam hvis de har dagen.
    Lagene møttes sist i 2016. Da spilte begge motstanderne i 2. divisjon. HamKam tok den gang en oppskriftsmessig 3-0-seier på Briskeby, mens det ble en tøffere kamp borte på Gjøvik Stadion. 2-2 ble det da, etter to sene scoringer av Gjøvik-Lyn. Siden den gang er det gjort store endringer i begge lag sine spillertropper, men tidligere nevnte Dag Alexander Olsen er nok hypp på å gjenta et godt resultat på Gjøvik.
    Dagens dommer er den profilerte toppdommeren Tom Harald Hagen fra Brandval IL. Med seg har han Ivar Michael Bergum Jahr fra Raufoss IL, og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen fra Ridabu IL.
    Gjøvik-Lyn gjør kun én endring fra 2-0-seieren over Toten. Det er den tidligere Sheffield Wednesday-spilleren Rocky Lekaj som går ut, mens 21-åringen Andreas Østerud tar hans plass på topp. Hos HamKam gjøres det tre bytter fra den jevne bataljen mot Brumunddal. Blant annet setter Rekdal inn sin farligste duo inn på topp, fremfor Abubakar og Berisha. Enkerud og Eriksen skal møte innleggene til Lindkvist inne i boksen, som byttes inn for Arzani på den venstre vingbacken.
    0'
    Bjørlo sparker i gang kampen.
    1'
    Dette er jo en kamp HamKam absolutt forventer å vinne. Men vi får se hva slags forestilling bortelaget presenterer oss med i dag.
    2'
    Melgalvis forsøker å finne Sildnes like utenfor boksen, men sistnevnte får et litt svakt touch.
    4'
    Tydelig at hjemmelag kommer til å satse på kontringsspillet sitt i denne kampen. Ligger lavt og forsøker seg på raske løsninger så fort ballen havner hos dem.
    5'
    Keeper Veloso med sitt første touch på ballen. Det er kun grunnet et svakt innspill som triller inn til ham.
    5'
    Gjøvik-Lyn klarer å spille seg framover på HamKam sin halvdel, men spiller et innlegg inn i en tom boks.
    6'
    Olsen med et nytt innlegg, men Melgalvis klarerer.
    6'
    Sildnes med et svakt tilbakespill. Nesten så Østerud får tak i den rett foran kassa. Heldigvis for HamKam er Opsahl på tå og kommer først på ballen.
    7'
    HamKam spiller seg fram i Gjøvik-Lyn-boksen, men skuddet til Rekdal fra spiss vinkel blir blokkert.
    8'
    Veloso får bokset den til en medspiller.
    9'
    Hjørnespark til HamKam
    9'
    Enorm dobbeltsjanse for HamKam! Corneren slås godt inn i feltet, hvor Enkerud er først på den. På en eller annen måte havner ikke ballen i mål, men ute på femmeterstreken. Der kommer Opsahl og skyter på halvvolley. Skuddet går relativt midt i mål, men Veloso er en smule feilplassert etter den forrige situasjonen. Keeperen klarer allikevel å slenge seg bort til ballen, og avverger dermed situasjonen.
    10'
    Heades videre og ut til innkast.
    11'
    Dødballer kan vise seg å være HamKam sin måte å skape de aller største sjansene mot et defensivt Gjøvik-Lyn-lag. Virker å være nesten ett til to hoder høyere når det gjelder duellspillet så langt.
    14'
    Nok en god redning av Veloso. Denne gangen er det Sildnes som tester volleyteknikken. Han bryster ned ballen og skyter mot nedre hjørne. Der ligger Veloso og dytter ballen ut til siden.
    15'
    Gjøvik-Lyn alene mot keeper! Skogli kommer seg forbi Skjærvik etter at stopperen bommer fullstendig på et touch. Opsahl kommer inn fra siden, og tvinger kanten til å skyte fra ti-tolv meter. Skuddet går rett på Jarosinski, og HamKam slipper med skrekken enn så lenge!
    16'
    HamKam spiller seg fint framover på venstresiden, men Lindkvist sitt innlegg blir blokkert ut til corner.
    18'
    Slås inn på første stolpe. Skjærvik møter ballen, men header himmelhøyt over.
    18'
    Det pøser virkelig ned på Gjøvik Stadion. Heldigvis ser det ikke ut til å ha påvirket banen negativt enn så lenge.
    19'
    Sildnes drar seg flott fri ute til venstre. Hamarsingen kommer seg ned til linja og slår 45 grader ut. Der kommer evigjagende Kristian Eriksen og forsøker å nå ballen. Den er det Sandberg som er først på, mens Eriksen treffer spiller. Frispark til Gjøvik-Lyn.
    22'
    Melgalvis slår inn. Enkerud får hodet på ballen, og det er nære at kula spretter til Emil Sildnes. Kantspilleren er ikke våken nok i den situasjonen, et halvt sekund raskere reaksjonstid der så kunne det fort blitt scoring.
    23'
    Nok et innlegg fra Melgalvis. Dette mangler kvaliteten som han vanligvis innehar.
    23'
    Melgalvis slår inn nok en gang. Det ser ut til at hjemmelaget har full kontroll, men Bjørlo vinner ballen like utenfor boksen, og header inn. Sildnes flikker den bak seg til svensken Lindkvist. Han prøver å score fra Van Basten-vinkel. Nære, men ikke nære nok.
    25'
    Slås gjennom feltet.
    25'
    Melgalvis tester skuddfoten denne gangen. På halvvolley skyter han godt over målet til Veloso.
    26'
    Veldig involvert offensivt fra sin høyre stopperplass de siste minuttene, Melgalvis.
    26'
    Gjøvik-Lyn sine spillere ligger mer på bakken enn de står oppreist for øyeblikket. Sklitakling på sklitakling leveres, og for det meste ender de opp med ballen. Problemet er bare at de ikke klarer å holde på den mer enn noen sekunder om gangen.
    28'
    Skjærvik slår et innlegg fra 30 meter, som blir absolutt livsfarlig! Flere på stadion som ser den i mål når Veloso strekker seg uten å få kontakt. Heldigvis for hjemmelaget går ballen en halv meter til høyre for stolpen.
    29'
    Gjøvik-Lyn vinner frispark på midtbanen, og flytter opp alt og alle. Nelson sitt innlegg blir både for svakt og upresist.
    30'
    Eriksen og Enkerud setter fart på en kontring, men nok en gang får Gjøvik-Lyn avverget med en sklitakling.
    31'
    Lindkvist går over ende i boksen, og dommer Tom Harald Hagen peker på straffemerket. Rives ned av Skogli på vei inn i boksen. Ser korrekt ut.
    31'
    HamKam scorer på straffe!
    SK Gjøvik-Lyn 0 - 1 HamKam
    Mål: Jonas Enkerud
    Setter den kontant til høyre i målet. Veloso er etter ballen, men skuddet suser inn i keeperen sitt håndkle i nettveggen. Godt plassert, og 1-0!
    32'
    Lindkvist og Sildnes har virkelig vært friske på HamKam sin venstreside. Begge to har klart å dra fram enkeltprestasjoner mot det lavtliggende forsvart, og skapt farligheter konstant.
    34'
    Godt skudd av Bjørlo fra 20 meter. Midtbanespilleren banker til på hel volley, men skuddet går ikke langt nok ute til siden for Veloso. Men hardt er det, så keeperen rekker akkurat å komme seg ned for å få bokset skuddet unna.
    36'
    Skogli er nok ikke spesielt fornøyd med hvordan denne omgangen har utviklet seg for hans del. Først brant han en stor sjanse alene med Jarosinski, før han dro ned Lindkvist i boksen og pådro seg straffespark.
    37'
    Mål for HamKam!
    SK Gjøvik-Lyn 0 - 2 HamKam
    Mål: Rasmus Lindkvist
    Målgivende: Niklas Rekdal
    Lindkvist er frampå nok en gang! Rekdal trekker seg ned til linja og slår inn. Innlegget er ikke spesielt godt, men Gjøvik-Lyn sliter i enkeltdueller. Eriksen og Enkerud har begge muligheten til å få ballen inn mot kassa, men begge to bommer. Det takker Lindkvist for. Han har nemlig mistet markeringen like bak dem, og kan spasere inn 2-0!
    38'
    SK Gjøvik-Lyn 0 - 3 HamKam
    Det er målfest i Gjøvik! Rekdal slår inn nok en gang. Innlegget slås mot bakre stolpe, hvor Gjøvik-Lyn virkelig har sluppet opp i markeringen. To mann står ledig, men det er Enkerud som har æren i å sette ballen i mål. Sjanseløst forsvarsspill, og kampen er avgjort.
    40'
    Klareres på første stolpe.
    43'
    Spillerbytte - SK Gjøvik-Lyn
    Inn: Markus Sivertsen Hilsen
    Ut: Mehdi Rasoli
    45'
    Nok en enorm sjanse på på dødball for HamKam! Corneren slås på bakre stolpe, og denne gangen er det Opshal som står helt alene. Får ikke nok kraft i headingen, så Veloso får flyttet over og reddet.
    45'
    45'+1
    HamKam leder meget fortjent på Gjøvik Stadion. Etter de første 10-15 minuttene har det pøst med både regn og HamKam-sjanser i Mjøsbyen. Enkerud med to mål, og Lindkvist med ett er fasit til pause. 3-0 er det blitt, og man skal ikke se bort ifra at det blir flere mål for bortelaget i andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Jibril Abubakar
    Ut: Rasmus Lindkvist
    46'
    Inn: Davod Arzani
    Ut: Kristian Eriksen
    46'
    Inn: Albert Berisha
    Ut: Jonas Enkerud
    46'
    Gjøvik-Lyn sparker i gang andre omgang.
    46'
    Rekdal bruker byttene på å hvile noen av hans viktigste spillere. Kan ikke sies å være veldig overraskende.
    47'
    Innbytter Arzani er i gang ute til venstre. Vinner et hjørnespark for bortelaget.
    47'
    Corneren bokses ut av Veloso, og Tom Harald Hagen blåser frispark til Gjøvik-Lyn.
    47'
    Må vel være lov å håpe på en Gjøvik-Lyn-scoring på et eller annet vis tidlig i denne omgangen? Da kan dette i hvert fall bli en smule spennende mot slutten.
    50'
    Det ser heller ut til at HamKam skal få den neste scoringen her ute. Nære på for Abubakar, men innbytteren header over.
    51'
    Gult kort til SK Gjøvik-Lyn
    Rafael Veloso
    Får gult kort for munnbruk.
    51'
    Inn: Rocky Lekaj
    Ut: Andreas Østerud
    51'
    Inn: Eirik Dahl Asvestad
    Ut: Ole Thomas Skogli
    52'
    Innkast til Gjøvik-Lyn høyt i banen.
    54'
    Mye kriging på midten for øyeblikket. Ikke vært noen enorm start på denne omgangen underholdningsmessig.
    55'
    Ikke overraskende at Rekdal ønsket å hvile flere av sine viktigste bidragsytere. HamKam sine tre neste seriekamper er mot formsterke Jerv, Ranheim med ny trener, og Start som begynner å få fart på sakene de også.
    59'
    Arzani forsøker et innlegg fra høyresiden, men det blir blokkert.
    59'
    Slås på første. Sivertsen Hilsen sleiver klareringen, men Abubakar sin heading fra tre meter blir for veik. Går i tillegg utenfor.
    60'
    Begge leire misfornøyd med dagens dommer. Flere dueller som han vinker videre for begge lag.
    61'
    Melgalvis nede med skade i en kort periode. Rekdal er nok sjeleglad når backen reiser seg og viser at det ikke er alvorlig.
    62'
    Melgalvis setter fart, og fører over halve banen. Han spiller videre til Rekdal, som finner Bjørlo helt alene på ti meter. Han prøver å plassere den forbi Veloso, men keeperen er med på notene.
    64'
    Jansen header ut til ny corner.
    64'
    Hilsen header ut til en tredje corner på rappen.
    64'
    Denne gangen blir corneren headet ut av farlig område, fremfor dødlinja.
    65'
    HamKam spiller seg lekende lett igjennom hjemmelaget nå. Berisha spiller til Rekdal ute ved dødlinja. Innlegget hans finner Sildnes inne i boksen, men skuddet går like utenfor.
    67'
    Inn: Mohamed Abdullahi
    Ut: Dag Alexander Olsen
    67'
    Inn: Adonis Sopa
    Ut: Jonathan Sandberg
    67'
    Onsrud blir presset av fire Gjøvik-Lyn-spillere, men klarer på mesterlig vis å kjempe med seg ballen.
    68'
    Strålende redning av Veloso! Abubakar drar seg fri ute til venstre, og drar med seg flere mann. Dermed står Emil Sildnes alene foran mål. Fra 10 meter får han skyte uten en Gjøvik-Lyn-spiller i sikte, utenom Veloso. Det holder for hjemmelaget det!
    70'
    Sildnes gir seg ikke. Denne gangen går han selv fra 40 meter. Han kommer seg inn i boksen, men der står Sydbøge i veien. For øvrig både nummer ni og midtstopper, Sydbøge. Da fortjener du nesten ikke å vinne fotballkamper.
    72'
    Inn: Benjamin Faraas
    Ut: Emil Sildnes
    Der gir faktisk Sildnes seg gitt.
    72'
    15 år gamle Thoresen Faraas inn til sin debut for HamKam. Spennende å se hva han kan levere den siste halvtimen.
    74'
    Overraskende at både Melgalvis, Onsrud og Bjørlo fortsatt er på banen. Tre av HamKams beste spillere denne sesongen, sammen med Eriksen og Enkerud.
    76'
    Slås kort til Hilsen. Innlegget hans lander midt i grepet til Jarosinski.
    76'
    Bjørlo med en fantastisk pasning til Rekdal. Han har en halv bane for seg selv, men sakker ned farten og forsøker å vende ballen over på venstrefoten. Det rekker han ikke før Nelson er tilbake og får blokkert skuddet. Den pasningen fortjente en mye bedre skjebne.
    78'
    Gjøvik-Lyn på farten for en gangs skyld. Lekaj kommer seg inn i HamKam-boksen, men overstegsfintene sitter ikke. Skjærvik kan til slutt skjerme ballen ut over dødlinja. Blir ikke mål av slikt.
    80'
    Nesten igjen for Gjøvik-Lyn. Ravndal ser Lekaj på løp inn i boksen, og forsøker å spille ham fri. Kun en god blokkering av Opsahl stopper hjemmelaget fra å være alene med Jarosinski.
    81'
    For et vær Gjøvik byr på i dag. Slike regndager får du sjeldnere på Østlandet enn du får solskinnsdager i Bergen.
    83'
    Gjøvik-Lyn opp med alt og alle for et frispark. Heades først ut av Melgalvis, men Ravndal plukker opp ballen. Han slår et innlegget midt på panna til Sydbøge. Headingen hans er godt ute ved stolpe, men Jarosinski får strekt seg så lang han er og fisket den unna målstreken.
    84'
    Inn: Farzam Dadras
    Ut: Morten Bjørlo
    85'
    Nok en debutant inn for HamKam.
    87'
    Gjøvik-Lyn på farten igjen. Etter litt kløning i HamKam-forsvaret får Lekaj tak i ballen. Er nære ved å spille gjennom Ravndal, men nok en gang blir det for upresist nære mål.
    88'
    Jesper Sydbøge
    88'
    HamKam har virkelig gitt fra seg alt av initiativ i denne kampen, men hva gjør vel det? Rekdal er nok ikke opptatt av stort annet en seieren i en kamp som dette.
    89'
    Fryktelig mange gode skuddmuligheter for HamKam plutselig, men tre strake forferdelige avslutninger gjør at det fortsatt står 3-0.
    90'
    Rekdal legger inn på bakre stolpe. Der står Abubakar, og forsøker å heade ballen tilbake der den kom fra. Headingen blir både svak og upresis, og går over. Nok en enorm målsjanse som Rekdal hadde revet seg i håret over om dette ikke var en komfortabel seier.
    90'+2
    90'+2
    En oppskriftsmessig seier for Rekdal og hans menn. Etter en start som hintet om at dette kunne bli en spennende kamp, var det hele over før første omgang ble avblåst. Med 3-0 til pause kunne Rekdal fint plukke av flere av hans beste spillere, og samtidig cruise inn seieren. Sjanser fikk vi også nok av i andre omgang, men det ble meget tydelig hvorfor Enkerud og Eriksen starter alt av bortelagets kamper. Elendige avslutninger gjorde at pauseresultatet også ble sluttresultatet. Det ble dermed ingen cupbombe på Gjøvik, så får vi heller håpe de kommer en annen plass i landet i denne 2. runden.