290
186

Ble dekket av NTB

Hei, og hjertelig velkommen til andre runde i cupen! I kveld tar 4. divisjonsklubben Fyllingsdalen imot Øygarden fra 1. divisjon.
    Fyllingsdalen spilte borte mot Sandviken i den første runden av NM 2021. Gjestene tok ledelsen da den tidligere landslagsspilleren Erik Huseklepp fant veien til nettmaskene etter ett kvarter. Ti minutter før slutt utliknet imidlertid Sandviken takket være scoring fra August Selnes. Dermed ble det ekstra omganger på Stemmemyren kunstgress, og åtte minutter før fulltid avgjorde Kaspar Bergset kampen for Fyllingsdalen.
    Dagens bortelag møtte Os på bortebane i den første runden av cupen. Nivåforskjellen mellom lagene var klokkeklar, men hjemmelaget noterte seg for to scoringer takket være Niklas Fosen og Sander Fagerbakke Kvittingen. Det hjalp imidlertid lite, da Markus Eiane scoret hele fem mål for Øyegarden. Eirik Moldenes fikk også skrevet seg ned på scoringslisten, og Øygarden vant dermed 6-2 borte mot Os.
    Kampen borte mot Sandviken var den første profesjonelle fotballkampen til Fyllingsdalen på over ett år, da laget fra 4. divisjon ikke har fått lov til å spille som følge av pandemien. I sesongen 2019 endte de til slutt på 4. plass med 50 poeng. Det var aldri noe stor fare for nedrykk, men det var også hele 13 poeng opp til Vard Haugesund på 1. plass og opprykk til 3. divisjon. Fyllingsdalen vant sin siste hjemmekamp for sesongen mot Strømsgodset 2. Ronny Rojas, Tobias Alme, Erik Huseklepp og Lukas Olsen sikret at vertene vant komfortabelt 4-0.
    Øygarden rykket ned fra 1. divisjon i fjor etter det som kan omtales som en meget skuffende sesong. I år spiller de dermed i 2. divisjon, og etter ni kamper ligger de på 7. plass med 13 poeng. Laget fra Sotra ligger nærmere nedrykk enn opprykk, men med 17 kamper igjen å spille kan alt skje. For kun et par dager siden spilte de borte mot Skeid på Nordre Åsen i Oslo. Øygarden tok ledelsen i første omgang takket være Mats Thornes, men Skeid snudde kampen i andre omgang og vant til slutt 2-1. Seiersmålet kom tre minutter før fulltid, så det satte nok en bitter smak i munnen til Øygarden-spillerne.
    Sist gang disse to lagene møttes var faktisk i den andre runden i NM 2019, da også på Varden Amfi. Øygarden (som da het Nest-Sotra) var best fra start til slutt, og bortelaget vant hele 4-0 etter mål fra Alexander Dang (x2), Marcus Mehnert og Mads Sande. Skal vi få samme resultat i dag også, mon tro? Øygarden anses som store favoritter, men i cupen kan alt skje.
    0'
    Bortelaget sparker i gang kampen!
    1'
    Andersen trer gjennom til Haga ute til venstre og backen får slått inn, men linjedommeren er oppe med flagget og vinker for offside.
    2'
    Eiane er nære på å være først på et innlegg inn i boksen, men Hopsdal er frempå og får klarert i siste liten.
    3'
    Mål for Øygarden FK!
    Fyllingsdalen 0 - 1 Øygarden FK
    Mål: Markus Eiane
    Målgivende: Henrik Andersen
    Eiane setter 1-0 til Øygarden før fem minutter er spilt! Spissen mottar ballen inne i feltet før han vender opp og smeller til fra tolv meter. Skuddet er knallhardt, og ballen fyker inn i målet bak en sjanseløs Mossestad.
    5'
    Mål for Fyllingsdalen!
    Fyllingsdalen 1 - 1 Øygarden FK
    Mål: Mads Christophersen
    Fyllingsdalen utlikner med engang! Hjemmelaget presser Øygarden høyt, og Christophersen snapper opp en forferdelig pasning. Han smeller til på direkten, og dermed er det balanse i regnskapet på Varden Amfi!
    6'
    Mykkeltvedt er nære på å sende hjemmelaget i føringen! Ballen lander i beina til kapteinen som fyrer av fra 14 meter. Skuddet er godt plassert, men blir blokkert av Rimestad.
    8'
    Frispark til Øygarden dypt inne i deres egen halvdel. Waagan går altfor hardt inn i en duell med Marthinussen.
    10'
    Hjemmelaget har startet klart best de første ti minuttene på Varden Amfi. Annet enn scoringen så har Øygarden omtrent ikke vært utenfor sin egen banehalvdel.
    12'
    Waagan vender fint opp utenfor sekstenmeteren før han blir felt av Rimestad. Spissen roper på frispark, men dommeren vinker spillet videre.
    13'
    Huseklepp kommer seg fri inne i sekstenmeteren og skyter mot lengste, men avslutningen blokkeres og Øygarden overtar.
    13'
    Igjen blir Waagan felt når han vender opp, men denne gangen dømmes til det frispark til spissen omtrent 40 meter fra mål.
    14'
    Aga snapper ballen høyt i banen før han spiller videre til Hjorteseth. Midtbanespilleren han mulighet til å tre gjennom Waagan, men velger heller å spille tilbake til forsvaret for å holde på ballen.
    16'
    Thomas slår langt mot Eiane som prøver å stusse ballen videre på topp, men det er ingen Øygarden-spillere som har tatt løpet i bakrom og hjemmelaget rydder enkelt opp.
    17'
    Eiane kommer seg fri ute til høyre før han går innover mot feltet. Målscoreren velger til slutt å avslutte med venstrefoten fra kanten av sekstenmeteren, men skuddforsøket blokkeres.
    18'
    Øygarden er litt mer med i kampen nå etter Fyllingsdalen dominansen det første kvarteret.
    19'
    Thornes klarer nesten å tråkle seg forbi flere motspillere og inn i feltet til Fyllingsdalen, men angriperen stoppes til slutt av Aga som får satt inn en fin takling.
    20'
    Nære på for Øygarden! Thornes stormer nedover høyrekanten før han finner Eiane foran mål. Han vender lekkert opp før han smeller til, men Mossestad varter opp med en mesterlig redning.
    22'
    Frispark til bortelaget omtrent 25 meter fra mål. Andersen velger å slå det inn i feltet, men Hopsdal får headet unna.
    22'
    Fantoft faller litt enkelt på midtbanen og det blåses frispark til Øygarden. Fyllingsdalen-spillerne er sterkt uenige, men dommeren velger å holde det gule kortet i lommen, enn så lenge.
    24'
    Eiane får ballen fra Andersen før han prøver å chippe gjennom Moldenes, men Aga leser pasningen og vinner ballen.
    25'
    Moldenes kombinerer med Eiane før førstnevnte skyter med utsiden av foten fra 15 meter, men avslutningen blokkeres av Jonsson som får slengt seg foran.
    27'
    Mykkeltvedt prøver å komme seg forbi to motspillere ute til høyre, men det ender med at kapteinen slurver ballen ut over sidelinjen istedenfor.
    28'
    Thornes header ned til Fantoft som tester skuddfoten fra 18 meter. Skuddet er knallhardt, men ballen flyr himmelhøyt over målet til Mossestad.
    30'
    Gult kort til Fyllingsdalen
    Simen Hopsdal
    Får det gule kortet for munnbruk ser det ut som.
    30'
    Andersen plukker ballen på midtbanen før han avanserer fremover. Midtbanespilleren har flere pasningsalternativer, men velger til slutt å skyte fra 20 meter, men skuddet går til side for mål.
    31'
    Christophersen kommer seg rundt på høyrekanten og får slått inn. Innlegget er lavt og godt slått, men Øygarden-forsvarerne får til slutt klarert ballen.
    32'
    Thornes snapper ballen fra Hopsdal før han stormer fremover. Angriperen velger å gå selv istedenfor å tre gjennom Eiane, men det ender med at han mister ballen.
    34'
    Frispark til Øygarden nede ved hjørneflagget. Andersen slår inn, men Fyllingsdalen-forsvaret har få problemer med å klarere.
    34'
    Eiane er nære på å stjele ballen fra Hopsdal like utenfor Fyllingsdalen sin sekstenmeter, men forsvarsspilleren slipper med skrekken.
    36'
    Haga mottar ballen ute til venstre og trer deretter gjennom Andersen som har gått på løp, men Christophersen får en tå på ballen som går i beinet til Andersen og deretter ut til utspark.
    37'
    Det er høyt tempo og temperament i kampen for øyeblikket, men de store målsjansene uteblir for begge lagene.
    38'
    Sundfør prøver å slå en lang ball i bakrom mot Huseklepp som har gått på løp, men Marthinussen er frempå og header unna.
    40'
    Hjorteseth mister rett og slett skoen etter en takling fra Andersen, men dommeren vinker spillet videre.
    41'
    Aga kommer seg rundt ute til venstre og får slått inn, men innlegget er svakt og bortelaget overtar.
    42'
    Hjemmelaget triller ballen i forsvar mens Øygarden-spillerne må jage og jage. Til slutt lar Eiane frustrasjonen ta overhånd, og spissen river ned Jonsson. Dommeren nøyer seg med å dømme frispark til Fyllingsdalen.
    44'
    Moldenes med et lekkert raid fra egen banehalvdel før han trer gjennom Thornes. Angrepsspilleren kommer alene med Mossestad, men keeperen varter opp med en fantastisk redning.
    45'+1
    45'+1
    Da er det pause på Varden Amfi. Eiane sendte Øygarden i føringen før fem minutter var spilt, men Christophersen utliknet for Fyllingsdalen minuttet etterpå. Selv om hjemmelaget startet best, så er det bortelaget som har styrt kampen i store deler av omgangen og vært nærmest 2-1. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'
    Hjemmelaget sparker i gang de siste 45.
    46'
    Spillerbytte - Øygarden FK
    Inn: Mathias Sundberg
    Ut: Fredrik Flo
    46'
    Inn: Joachim Edvardsen
    Ut: Henrik Andersen
    46'
    Spillerbytte - Fyllingsdalen
    Inn: David Tufekcic
    Ut: Joachim Hatland Sundfør
    46'
    Waagan løper nedover venstrekanten og spiller videre til Mykkeltvedt. Kapteinen kommer seg inn i feltet og ned til dødlinjen før han slår 45 grader ut, men ballen klareres til slutt av Rimestad.
    47'
    Hopsdal får ballen ute til venstre og velger å utfordre Helgesen, men backen lar seg ikke lure og får taklet ballen unna.
    49'
    Sundberg mottar ballen utenfor Fyllingsdalen sin sekstenmeter og prøver å komme til avslutning, men innbytteren får ikke stokket beina og mister til slutt ballen.
    51'
    Mykkeltvedt vender opp på midtbanen og prøver å tre gjennom Waagan, men Rimestad leser pasningen og får brutt.
    52'
    Bankes unna av Thomas.
    53'
    Moldenes får ballen ute til høyre før han drar seg ned til dødlinjen og slår inn foran mål. Inne i feltet er imidlertid Hopsal først på ballen og banker unna.
    54'
    Moldenes plukker en løs ball før han finner Eiane inne i feltet. Spissen får en dårlig første touch, og dermed får Jonsson muligheten til å få klarert.
    56'
    Aga stormer nedover venstrekanten før han spiller videre til Waagan inne i feltet. Spissen skaper seg rom før han drar til fra 14 meter. Skuddet er hardt, men ballen fyker over tverrliggeren.
    58'
    Huseklepp jager en lang ball i bakrom og kommer alene med Thomas, men linjedommeren er opp med flagget og vinker for offside på angriperen.
    58'
    Etter at Øygarden styrte kampen mot slutten av første omgang er det nå Fyllingsdalen som har startet best i andre. Hjemmelaget har holdt seg meget bra mot gjestene i det vi runder 60 minutter spilt.
    60'
    Frispark til Øygarden i det Hopsdal kommer altfor sent inn i en takling på Moldenes. Midtbanespilleren er heldig som slipper det gule kortet der.
    62'
    Huseklepp er nære på å sette 2-1! Hjemmelaget kontrer og Mykkeltvedt finner Huseklepp som er helt fri ute til venstre. Han drar seg innover og avslutter mot lengste, men Thomas får akkurat en hånd på ballen som går ut over dødlinjen.
    62'
    Fyllingsdalen skulle fått corner etter redningen til Thomas, men dommeren ender opp med å dømme utspark til bortelaget.
    64'
    Moldenes stjeler ballen fra Huseklepp på midtbanen før han stormer fremover. Han prøver deretter å finne Eiane inne i feltet, men Jonsson leser pasningen og får klarert.
    66'
    Aga raider nedover venstrekanten og inviterer til vegg med Huseklepp, men pasningen fra sistnevnte blir for upresis og Øygarden overtar.
    67'
    Hopsdal prøver å slå langt i bakrom mot Tufekcic, men pasningen er håpløs og ballen flyr ut over sidelinjen.
    68'
    Denne gangen er det Jonsson som prøver å slå i bakrom mot Tufekcic. Forsøket er bedre, men Thomas er lynraskt ute og snapper ballen foran nesen til innbytteren.
    69'
    Inn: Sebastian Brudvik
    Ut: Nicholas Marthinussen
    70'
    Moldenes prøver å slå en lang pasning mot Eiane som har gått på løp i bakrom, men Jonsson er våken og får en fot på ballen som triller inn til Mossestad i målet.
    71'
    Stopp i spillet mens Thornes ligger nede etter å ha fått seg en smell.
    71'
    Kampen fortsetter mens Thornes får behandling ute på sidelinjen.
    73'
    Øygarden-spilleren får kommet seg på banen igjen.
    74'
    Aga stormer inn i feltet og slår 45 grader ut, men ballen blokkeres ut til corner.
    74'
    Finner hodet til Jonsson på bakerste, men headingen går langt over mål.
    74'
    Bortelaget kontrer og Thornes slår en lekker ball til innbytter Edvardsen ute til venstre. Han drar seg innover i feltet før han skyter mot lengste, men Mossestad får reddet skuddet.
    75'
    Øygarden har tatt grep om kampen igjen etter at hjemmelaget startet best i andre omgang. Bortelaget har mye ball og kommer til flere brukbare sjanser, mens Fyllingsdalen har lagt seg veldig lave.
    77'
    Straffe til Øygarden! Sundberg trer gjennom Edvardsen på lekkert vis og innbytteren blir felt inne i boksen av Christophersen.
    78'
    Mossestad redder straffen. Eiane prøver å finte ut keeperen, men han lar seg ikke lure. Sundberg er først på returen, men igjen så redder Mossestad. For en dramatikk!
    78'
    Mads Christophersen
    Får det gule kortet som følge av fellingen som førte til straffen.
    78'
    Det er snaut ti minutter igjen å spille på Varden Amfi. Øygarden hadde en gylden mulighet til å ta ledelsen, men nå ser det ut som det går mot ekstraomganger.
    82'
    Frispark til bortelaget ute til høyre i fin innleggsposisjon.
    82'
    Fantoft slår frisparket inn i feltet, men Fyllingsdalen-forsvarene får klarert ballen.
    83'
    Fyllingsdalen 1 - 2 Øygarden FK
    Mål: Joachim Edvardsen
    Målgivende: Eirik Moldenes
    Edvardsen sender Øygarden tilbake i føringen! Moldenes mottar ballen inne i sekstenmeteren før han drar seg ned til dødlinjen på lekkert vis. Han slår deretter knallhardt inn foran mål, og der har Edvardsen løpt seg fri og kan enkelt sette ballen i mål.
    83'
    Inn: Robin Johnsen Vindenes
    Ut: Ivar Mykkeltvedt
    84'
    Da ser det ut som det kanskje ikke blir ekstraomganger ute på Varden Amfi, allikevel. Nå må Fyllingsdalen-spillerne opp.
    85'
    Edvardsen er nære på å punktere kampen! Målscoreren får ballen ute til venstre før han avslutter mot lengste. Avslutningen er fin, men skuddet går akkurat til side for stolpen til Mossestad.
    86'
    Frispark til hjemmelaget i god innleggsposisjon ute til venstre. Hopsdal gjør seg klar for å slå inn.
    87'
    Frisparket fra Hopsdal er meget svakt slått, og bortelaget har få problemer med å klarere ballen.
    87'
    Eiane kommer én-mot-én etter en klarering. Spissen prøver å få skutt inne i sekstenmeteren, men Jonsson får blokkert til corner.
    88'
    Klareres.
    88'
    Tas kort. Ender i ny corner.
    89'
    Igjen tas den kort, men denne gangen mister Øygarden-spillerne ballen.
    89'
    Eiane blåser en gedigen mulighet til å sette 3-1! Bortelaget kontrer og kommer tre mot én. Sundberg trer ballen videre til Eiane som står helt alene åtte meter fra mål. Han smeller til, men skuddet går langt over målet til Mossestad.
    90'
    Øygarden-spillerne tar seg god nå. Prøver å drøye så mye tid som mulig idet vi er inne på overtiden.
    90'+2
    At det ikke står 3-1!? Moldenes drar seg ned til dødlinjen og legger igjen til Sundberg som skyter fra syv meter, men skuddet går rett på Mossestad som redder fint.
    90'+3
    Hopsdal slår inn fra venstre, men innlegget går over alt og alle. Spørs om ikke det er det siste som skjer i kampen.
    90'+5
    90'+6
    Da er det over på Varden Amfi. Øygarden vinner lokaloppgjøret etter det som har vært en meget underholdende kamp. Bortelaget tok ledelsen tidlig i kampen etter at Eiane fant veien til nettmaskene, men like etterpå utliknet Christophersen for Fyllingsdalen. Begge lagene kom til flere brukbare sjanser, men drøyt ti minutter før slutt ble det dømt straffe til bortelaget. Eiane var klar for å sette sin andre for dagen, men Mossestad varet opp med en mesterlig redning og reddet også returen. Det holdt likevel ikke, for noen minutter etterpå satte innbytter Edvardsen inn 2-1. Øygarden hadde flere store sjanser til å punktere kampen, men det holdt med 2-1. Dermed går Øygarden videre til den tredje runden i cupen, mens cup-eventyret til Fyllingsdalen er over for i år.