0-1
Brunes31' (Str.)
0-2
0-3
0-4
Supporterfordeling på VG
184
739
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av cupoppgjøret mellom FuVo og Lillestrøm på Funnefoss stadion.
    FuVo tar imot et Lillestrøm-lag som har vist svært solid form de siste par månedene. Kanarifuglene har ikke tapt siden 0-1-nederlaget mot Kristiansund 30. mai, og siden den gang står de med fem seire og tre poengdelinger. Dette har resultert i en sjetteplass i Eliteserien, med knappe to poeng opp til Kristiansund på tredjeplassen.
    Deler av grunnen til Lillestrøms suksess er Thomas Lehne Olsens sterke målform denne sesongen. Den tidligere HamKam-spilleren står med 11 nettkjenninger til nå, som gir en delt andreplass på toppscorertabellen sammen med Odds Mushaga Bakenga. Kun Ohi Omoijuanfo (15 mål) er foran dem.
    En annen av Lillestrøms spisser er Kent Håvard Eriksen, som har en fortid i nettopp FuVo. For ti år siden møttes lagene også i cupen, og den da 20 år gamle spilleren startet kampen for dagens hjemmelag. Den gang klarte ikke Eriksen å tegne seg på scoringslisten, i en kamp LSK vant 3-0. Klarer han å få nettsus i dag, nå for kanarifuglene?
    Tidspunktet for dette oppgjøret er nok imidlertid ikke optimalt for FuVo. Laget rykket opp til 3. divisjon i 2019, men har ikke spilt en tellende fotballkamp siden. Den eneste kamptreningen de står med er to treningskamper. Dermed er det duket for kamp mellom et LSK i storform og et FuVo uten reell kamptrening på over 500 dager.
    Lillestrøm har med seg fem potensielle førstelagsdebutanter på benken i dag. Både Jørgen Sveinhaug, Henrik Langaas Skogvold, Maximilian Mortensen Balatoni, Greg Dylan Dubese og Nikolai Solberg kan få sine første minutter for a-laget om de kommer inn.
    Hos FuVo får både Christian Røhne Jørgensen, Nicklas Brenna Karlsen, Martin Rosenkilde og Kristoffer Bugge Holtung sine debuter i dag. Også samtlige spillere på benken kan få sin første kamp for FuVo om de blir byttet inn.
    Dagens hoveddommer er Ali al Hatam. Med seg på sidelinjene har han Vegard Heggelund og Liv Boberg Kristiansen, mens Mohammad Hafezi er fjerdedommer for anledningen.
    Lillestrøm starter i en 4-3-3-formasjon i dag. Josef Baccay er tilbake fra det som ble et to-ukers lån hos Kongsvinger, hvor han fikk med seg to kamper. I dag starter han på venstrebacken. Kaptein Fredrik Krogstad har med seg førstelagsdebutant Martin Bergum i en midtbanetrio som også består av Ulrik Mathisen. I angrep får debutant Uranik Seferi sjansen på venstresiden, mens tidligere FuVo-spiller Kent Håvard Eriksen starter på motsatt side. I midten starter Jonatan Braut Brunes, som står med én scoring i Eliteserien denne sesongen.
    Lagene er på vei inn på banen.
    Kampen har startet
    0'
    Kampen er igang!
    1'
    Slørdahl prøver å spille igang Baccay på venstresiden, men sleiver ballen ut til et FuVo-innkast.
    1'
    Brunes tester slegga fra utenfor FuVos 16-meter, men forsøket går til side for mål.
    2'
    Baccay prøver å stikke gjennom til Seferi på venstrekanten, men Brenna har kontroll på LSK-unggutten.
    4'
    Gustafsson prøver en gjennombruddspasning mot Mathisen på høyrekanten, men forsøket går via en FuVo-spiller og ut over sidelinjen.
    4'
    Ballen lempes inn i FuVos 16-meter, men det vinkes for offside på Eriksen.
    6'
    Kim Brenna mottar ballen utenfor LSKs 16-meter, men blir fryktelig alene. Ser seg nødt til å slå bakover.
    7'
    Baccay prøver å ta ned en ball nede på venstrekanten, men snubler og mister kula. Blir uansett vinket av for offside der, backen.
    8'
    Slørdahl med en ny pasning mot Baccay på venstresiden som går over linja og til et FuVo-kast.
    9'
    Krogstad prøver å dytte ballen gjennom til Gustafsson i full fart nedover høyresiden, men FuVo-forsvaret får snappet opp og klarert.
    10'
    FuVo vinner et innkast høyt i banen.
    10'
    Holtung krangler med seg kula nede ved dødlinja på høyrekanten. Legger inn mot Emilsen som prøver et skudd fra utenfor LSKs 16-meter, men forsøket går til side for mål.
    12'
    Mathisen kommer seg forbi Røhne Jørgensen nede ved dødlinja på høyresiden av FuVos 16-meter, men det etterfølgende innlegget klareres.
    14'
    Stusses av Eriksen ved første stolpe. Brunes kommer deretter til skudd, men det går til side for mål.
    14'
    Krogstad prøver å legge ut til Gustafsson på høyrekanten, men det blir for hardt fra kapteinen og ballen krysser sidelinjen før LSK-backen rekker frem.
    15'
    Spiller for øvrig i en noe uvant rolle i dag, Gustafsson. Svensken tar vanligvis plass oppe på høyrekanten, men må lenger ned i banen i dag.
    17'
    Bergum med pasning ut mot Gustafsson på høyresiden, men svensken rekker ikke frem før den har krysset sidelinjen.
    19'
    Lillestrøm kan ikke skilte med spesielt vellykkede pasninger ut mot backene sine så langt i dag.
    19'
    Krogstad har trukket langt ut på venstrekanten. Brunes ser dette og legger ut til lagkameraten. LSK-kapteinen prøver et innlegg, men dette klareres.
    20'
    Rosenkilde får en smell i hodet, og får en kjapp sjekk inne på banen. Ser ut til å kunne fortsette, FuVo-spilleren.
    21'
    Seferi tar ned ballen på venstrekanten, men Brenna er tidlig oppe i LSK-spilleren og får kontroll.
    23'
    Krogstad lemper kula inn mot Brunes, men Thomsen er våken og fanger den foran LSK-spissen.
    23'
    Mathisen prøver et innlegg på venstrekanten, men den slås over alt og alle foran mål. Ender med et innkast på motsatt side.
    24'
    Det blir en rask drikkepause i varmen. Til nå har det ikke vært nevneverdig høyt tempo i kampen. Lillestrøm har som ventet hatt ballen mest, men har slitt med å spille seg gjennom et dyptliggende FuVo-mannskap.
    25'
    Ballen lempes opp mot FuVos 16-meter, men den spretter helt inn til Thomsen.
    27'
    Lillestrøm får et frispark ute på venstrekanten. Krogstad gjør seg klar til å svinge inn. Sendes i retning Garnås, men FuVo-forsvaret får klarert foran LSK-stopperen.
    27'
    Ballen vippes inn i FuVo-boksen. Seferi får lagt inn igjen fra dødlinja, men deretter får hjemmelaget klarert.
    29'
    God mulighet for Lillestrøm! Et innlegg kommer fra høyresiden. Midt foran kassa får Eriksen hodet på den, men Thomsen klarer såvidt å lempe ballen over tverrliggeren.
    30'
    Thomsen er ute og bokser. Sender den ut over sidelinjen på motsatt kant.
    30'
    Her går det fort, og FuVo henger ikke med! Gustafsson er i fullt klyv fremover, men felles inne i FuVo-boksen. Ali al Hatam peker sporenstreks på straffemerket.
    30'
    Lillestrøm scorer på straffe!
    Funnefoss/Vormsund 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Jonatan Braut Brunes
    Brunes sender den iskaldt til høyre, mens Thomsen går motsatt vei.
    31'
    Nesten igjen for LSK! Baccay med en lekker pasning ut til Seferi. Kantspilleren slår inn fra dødlinja, men foran kassa rekker Brunes akkurat ikke opp til ballen.
    33'
    Brunes prøver å ta den ned på venstresiden av 16-meteren for å komme til skudd, men spissen får ikke til det. Gir videre til Seferi, men unggutten mister kula til FuVo-forsvaret.
    33'
    Lillestrøm får frispark noen meter utenfor FuVos 16-meter. Rismoen får tilsnakk for duellen med Bergum, hvor LSK-debutanten fikk en trøkk i hodet.
    36'
    Krogstad velger å løfte ballen inn i boksen, men der er det ingen som har fulgt opp og den spretter helt inn til Thomsen.
    38'
    Bergum prøver å legge ut til Gustafsson på høyresiden, men svensken rekker ikke frem før ballen har krysset sidelinjen.
    39'
    Mathisen vinner til seg ballen på høyrekanten. Setter fart mot dødlinja, men går i bakken. Ser ut til at han rett og slett mister balansen, LSK-spilleren.
    40'
    Krogstad svinger inn fra venstre. Westerheim roter fryktelig med kula midt foran eget mål, og Krogstad stuper inn i et forsøk på å få pirket den i mål. Får imidlertid dømt frispark mot seg for den duellen, LSK-kapteinen.
    41'
    Gustafsson prøver å dytte ballen gjennom til Eriksen, men FuVo-forsvaret får klarert.
    42'
    FuVo slår langt opp mot Brenna, som er i duell med gjestenes to stoppere. Klarer ikke å komme seg forbi Garnås, og til slutt er det Lillestrøm som tar over.
    43'
    Bergum vipper gjennom mot Seferi, men unggutten rekker ikke frem får Thomsen er på ballen.
    44'
    Emilsen kommer til skudd fra distanse, men det går rett på Christiansen.
    45'
    Brunes tester skuddfoten fra kanten av FuVos 16-meter, men det går via et bein og ut til corner.
    45'
    Går rett i ryggen på første mann, som står noen meter fra Krogstad. Ny corner. LSK-kapteinen klager på at FuVo-spilleren står for nære, og dommer er oppe og justerer avstanden.
    45'
    Inn i feltet denne gangen. FuVo klarerer.
    45'+1
    FuVo med et frispark midt på banen. Flytter opp mann nå, hjemmelaget. Lempes frem mot 16-meteren, og den forlenges inn via en heading. Deretter tar LSK over.
    45'+2
    Gult kort til Funnefoss/Vormsund
    Oliver Nicolai Nøvik
    Går hardt inn i Mathisen omtrent midt på banen.
    45'+3
    Nørvik sikter mot Brenna, men sleiver kula ut over sidelinjen. Det blir det siste som skjer i denne første omgangen.
    45'+4
    Pause
    45'+4
    Det er pause på Funnefoss stadion. Lillestrøm leder 0-1 mot FuVo etter en straffescoring signert Jonatan Braut Brunes. Alt i alt har gjestene vært det førende laget i stort sett hele omgangen. FuVo hadde et par skudd, men klarte ikke å skape noe særlig press mot Eliteserie-laget. LSK slet med sin side å komme til altfor mange sjanser mot et FuVo-mannskap som lå dypt og forsvarte seg godt. Vertene måtte allikevel gi tapt da Gustafsson skrudde på turboen inn mot mål og deiset i bakken. Om dette fortsetter etter hvilen skal vi ikke se bort fra at FuVo kan skape noen overraskelser, så fremt de klarer å forsvare seg like godt. Spørsmålet er dog hvor lenge det holder for et lag som ikke har spilt tellende fotballkamper siden 2019.
    Lagene er på vei tilbake ut på gressmatta.
    2. omgang
    45'
    Lillestrøm sparker igang den andre omgangen.
    46'
    Baccay prøver å tre gjennom til Seferi, men unggutten rekker ikke frem før Thomsen er på ballen.
    47'
    Gustafsson og Mathisen prøver å kombinere nedover høyresiden, men sistnevnte mister ballen til FuVo-forsvaret.
    48'
    Krogstad spiller fremover til Eriksen, men den tidligere FuVo-spilleren sliter med mottaket og ser seg nødt til å gi videre til Seferi. Ender til slutt i ingenting for gjestene.
    49'
    Mathisen går i bakken i duell med Nilsen på høyrekanten. Gustafsson svarer med å meie ned FuVo-stopperen, og får følgelig frispark dømt mot seg.
    50'
    God mulighet for LSK! Et innlegg ender hos Brunes på kanten av 16-meteren. Spissen tar imot ballen og klemmer til, men Thomsen får dyttet den ut til et hjørnespark med en god redning.
    51'
    Hjørnespark til Lillestrøm
    51'
    Mål for Lillestrøm!
    Funnefoss/Vormsund 0 - 2 Lillestrøm
    Mål: Espen Bjørnsen Garnås
    Målgivende: Fredrik Krogstad
    Hjørnesparket heades kontant i mål av Garnås! Krogstad svinger inn mot første stolpe, hvor LSK-stopperen stanger inn gjestenes andre for dagen.
    51'
    Nå er veien fryktelig lang for FuVo. Klarer de å slå tilbake?
    52'
    Holtung tar med seg ballen innover fra høyrekanten. Prøver til slutt et innlegg mot Brenna, men dette klareres.
    53'
    Bergum legger ballen bak Gustafsson på høyrekanten, men svensken rekker å løpe opp den og holde den inne på banen. Gjestene beholder derfor initiativet.
    54'
    FuVo vinner til seg ballen, men klarer ikke å spille seg lenger opp enn midten av banen hvor Mathisen krangler den tilbake.
    54'
    Brunes mottar ballen feilvendt på kanten av FuVos 16-meter. Holder på å krangle den med seg inn mot femmeteren, men mister den til slutt.
    56'
    Lillestrøm får frispark i god posisjon utenfor FuVos 16-meter. Diskuterer seg imellom hvem som skal ta det. Blir nok skudd, men hvem av Krogstad, Brunes og Eriksen tar det?
    56'
    Mål for Lillestrøm!
    Funnefoss/Vormsund 0 - 3 Lillestrøm
    Mål: Jonatan Braut Brunes
    Stanger inn sitt andre for dagen, Brunes! Krogstad sender frisparket rett i muren. Rosenkilde prøver en klarering foran mål, men sleiver ballen tilbake inn i egen femmeter. Der står Brunes, som enkelt header inn 0-3.
    57'
    Bergum prøver å lempe inn mot Brunes, men det blir for hardt og målscoreren rekker ikke frem.
    58'
    Mathisen med en god ball fremover mot Gustafsson, men Thomsen er våken og får kastet seg over den like foran svensken.
    60'
    Et FuVo-innlegg lempes opp mot Rismoen, men midtbanespilleren når ikke opp til ballen.
    61'
    Klareres ut. Heades tilbake inn til Mathisen, som kommer fra offside og det blir blåst.
    61'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Lars Ranger
    Ut: Espen Bjørnsen Garnås
    62'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Henrik Skogvold
    Ut: Uranik Seferi
    63'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Magnus Knudsen
    Ut: Fredrik Krogstad
    63'
    Mads Christiansen overtar kapteinsbindet etter Fredrik Krogstad.
    64'
    Ranger lemper ballen fremover mot Eriksen, men angrepsspilleren rekker ikke frem før den har krysset dødlinja.
    65'
    Slås mot Brenna, men spissen rekker ikke frem i tide. Innkast til LSK.
    66'
    Spillerbytte - Funnefoss/Vormsund
    Inn: Jonas Grahn
    Ut: Stian Westerheim
    66'
    Mathisen prøver å legge over til Skogvold, men det slås for hardt og det ender med femmeter fra Thomsen.
    68'
    Ny drikkepause i varmen. Lillestrøm ser samtidig ut til å foreta to nye bytter.
    68'
    Edh og Solberg står klare til å komme inn, men det kommer ikke før neste stopp i spillet.
    70'
    Mathisen med en god ball ut til Gustafsson på høyresiden. Svensken prøver et innlegg fra dødlinja, men det går via en FuVo-spiller og til corner.
    71'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Nikolai Solberg
    Ut: Ulrik Mathisen
    71'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Eskil Edh
    Ut: Daniel Gustafsson
    71'
    Heades unna.
    71'
    Edh tar over høyrebackplassen til Gustafsson, mens Solberg går inn i midtbanetrioen.
    72'
    Solberg med en fin pasning ut mot Edh, men FuVo får klarert til innkast før unggutten rekker frem.
    72'
    Knudsen svinger et frispark inn foran kassa, men vertene får klarert.
    73'
    Brunes prøver å ta med seg ballen inn mot mål fra høyresiden av 16-meteren, men det blir frispark til FuVo når Grahn deiser i bakken.
    74'
    Nære på for LSK og Brunes! Skogvold drar seg forbi nede på venstrekanten og fosser innover mot mål. Gir videre til Brunes, som såvidt ikke klarer å komme til avslutning på mål.
    77'
    Knudsen vipper gjennom til Brunes, men spissen klarer ikke å få kontroll på ballen og den triller over dødlinja.
    78'
    Funnefoss/Vormsund scorer selvmål!
    Funnefoss/Vormsund 0 - 4 Lillestrøm
    Mål: Martin Rosenkilde
    Ai ai ai! Uheldig dag på jobben for Rosenkilde. Edh har i utgangspunktet et fryktelig hardt nedtak på den presise pasningen fra Solberg, men klarer å vinne den til seg. Tar seg videre til dødlinja og spiller innover, hvor Rosenkilde får en vond touch og sender den i eget nett.
    79'
    Gult kort til Funnefoss/Vormsund
    Jonas Grahn
    80'
    Jørgensen slår inn fra venstre, men ingen FuVo-spillere får kontakt med ballen foran mål.
    81'
    Brunes tester slegga på et frispark, men det går rett i muren.
    83'
    Edh legger inn fra høyre, men FuVo får klarert.
    86'
    Gult kort til Lillestrøm
    Lars Ranger
    Stopper Jørgensen på vei fremover.
    86'
    Heades unna.
    87'
    Holtung tester slegga, men skuddet går over mål.
    88'
    Knudsen gjør seg klar til å ta et frispark noen meter utenfor FuVos 16-meter. Prøver et skudd, som Thomsen må gi retur på. Solberg sender det etterfølgende skuddet rett i lagkamerat Brunes.
    89'
    Brunes blir liggende etter skuddet fra Solberg. Er nå på beina og kan nok fullføre kampen.
    89'
    Knudsen sender en crosser midt mellom Skogvold og Baccay, hvor ingen av dem er i nærheten av å nå frem til den før den krysser sidelinjen.
    90'+1
    Solberg prøver å piske gjennom til Skogvold, men sistnevnte rekker ikke frem i tide. Femmeter fra Thomsen.
    90'+2
    FuVo vinner et innkast høyt i banen.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Der er det over. Lillestrøm har vunnet 0-4 over FuVo på Funefoss stadion. Hjemmelaget hadde kampens første skudd, men ser vi bort fra det handlet det aller, aller meste om gjestene. LSK hadde riktignok ingen mål i åpent spill, men det spiller ingen rolle når de kan skilte med fire nettkjenninger - to av dem signert midtspiss Jonatan Braut Brunes. FuVo slet på sin side med å skape noe eget etablert spill, men det er ingen enkel oppgave å bli kastet inn i dette som sin første tellende fotballkamp på over 500 dager. Lillestrøm går derfor videre til neste runde av cupen. Jeg ønsker med det å takke alle sammen for følget. Ha en fortreffelig aften!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her