2-3
2-4
98
157

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av første runde i cupen med oppgjøret mellom Frigg og KFUM fra Tørteberg!
    Endelig skal Frigg få lov til å spille en tellende kamp igjen. Sist gang laget spilte en tellende kamp er så langt tilbake som i oktober i 2019 hvor Follo stod på motsatt banehalvdel i serieavslutningen av 3-divisjon. Den gang endte de midt på tabellen, i år så blir det nye muligheter i samme divisjon.
    I NM sammenheng har Frigg bitt godt fra seg. De står faktisk med cuptriumfer i årene 1914, 1916 og 1921. I tillegg til dette har de vært tapende finalist en rekke ganger. Sist laget var med i NM var i 2019 da Eidsvold ble for sterke i den første runden etter ekstraomganger. En av klubbens mest kjente spillere gjennom tidene er ingen andre enn Egil Roger 'Drillo' Olsen. Han scoret forøvrig Frigg sitt mål da Arsenal ble slått 1-0 tilbake i 1973. De var på nest øverste nivå i 1991, men etter dette har det gått helt ned til 3. divisjon.
    Alt ligger til rette for en festdag for fotballen her på Tørteberg. Gradestokken viser godt over 20 grader. Lagene har så smått begynt sin oppvarming ute i varmen. Dette er forøvrig en merkedag for fotballen her i Norge. De fleste av lagene som er i aksjon i den 1. runden i cupen har ikke spilt tellende fotballkamper på lang, lang tid.
    KFUM stiller meget sterkt i denne kampen. Det er en merkelig sesong som gjør at Jørgen Isnes ikke tør å gjøre for mange endringer. Hadde det vært en vanlig sesong hadde han nok gjort flere endringer, men grunnet at 2. lagene ikke er i gang er det vanskelig å gjøre alt for mange endringer grunnet dårlig matchtrening. Ellers er det meldt om en meget forberedt KFUM-tropp. KFUM har til gode å ryke på de store blemmene i cupen under Isnes sin ledelse, dog har det ofte tatt tid før man har avgjort kamper tidlig i cupen.
    Frigg gjør hele syv endringer fra sist tellende kamp. Kun Evensen, Støvland, Holmedahl og Forgaard er å se fra den oppstillingen. Så skal det nevnes at den var i 2019.
    0'
    KFUM med avspark!
    1'
    Frigg på en tidlig visitt, men Taaje får kontroll på den løse ballen.
    2'
    Joakim Holmedahl viser stor ro på midten da ha tar ned en ball før han drar av to spillere sentralt i banen.
    3'
    Philip Romsaas kommer seg rundt på høyresiden før han slår et godt legg i retning av Alagie Sanyang som har tatt plass i boksen. Pape Bouna Ndiaye rensker unna i boksen.
    4'
    KFUM vinner et frispark på 20 meter. Alagie Sanyang står klar.
    5'
    Mål for KFUM Oslo!
    Frigg Oslo FK 0 - 1 KFUM Oslo
    Mål: Alagie Sanyang
    Setter frisparket rett i kassa! Tar et kort tilløp før han banker ballen over muren å i kassa! Meget godt frispark av KFUM sin toppscorer.
    5'
    Kalddusj for hjemmelaget som gjerne skulle ha holdt unna i litt flere minutter.
    7'
    Fryktelig mye gummi på denne kunstgressbanen som gjør at ballen hopper og spretter overraskende mye til å være kunstgress.
    8'
    Frigg kommer til brukbar mulighet. Keeper Knut André Skjærstein får til slutt kontroll på ballen.
    10'
    Moa skrur inn en dødball. Frigg header unna til corner rett foran Taaje.
    10'
    Keeper bokser unna farlig område. Innkast KFUM.
    10'
    Dadi Dodou Gaye med et OK innlegg, men igjen er Pape Bouna Ndiaye bunnsolid i egen boks.
    13'
    Ferdinand Nilsskog Clarke header en ball kaldt tilbake til egen keeper med motspiller i ryggen.
    14'
    KFUM har tatt hånd om denne kampen etter en jevn åpning.
    14'
    Sortevik med strålende dragninger i boksen til Frigg. Innlegget i neste omgang går rett i Ferdinand Nilsskog Clarke som hindrer det helt store.
    15'
    Så er den en kanonade med sjanser fra KFUM! Frigg prøver å spille seg ut fra keeper, men mislykkes da Sortevik treffer godt med presset. Playmakeren til KFUM tar med seg ballen inn i boksen før han leter etter Juba Moula på bakre. Frigg får ikke klarert som gjør at KFUM skyter i blokka 2-3 ganger på rappen på drøye fem meter. Burde stått 2-0 der.
    17'
    Stanges enkelt unna. Nesten en kontring andre veien ettersom KFUM ligger igjen tre mot tre.
    17'
    Tydelig at Frigg gjerne ønsker å spille seg ut, men får det tøft når KFUM står høyt.
    20'
    Petter Nosa Dahl drar seg nydelig innover i banen fra sin venstrekant. Etter å ha passert to mann prøver han å avslutte tilbake i hjørnet han kom fra, men ballen går en halvmeter utenfor buret til Skjærstein.
    21'
    Philip Romsaas prøver å spille en vegg med Dadi Dodou Gaye, men backen blir holdt godt igjen av Knut-Jørgen Rørnes Evensen uten at dommeren gjør noe med det. Utspill fra Frigg.
    22'
    Joakim Holmedahl med et nydelig legg inn mot Ulrik Ferrer. Knut André Skjærstein taper duellen mot Ferrer som header over fra kort hold. Det blåses uansett frispark til KFUM. Nærmere straffespark enn frispark fra denne posisjonen.
    24'
    Drikkepause!
    24'
    Romsaas, Moula og Sortevik kombinerer vakkert på få touch ute til venstre. Philip Romsaas bruker for mange touch som gjør at KFUM mister ballen.
    26'
    Taaje bryter nydelig foran Ferrer på topp for Frigg.
    28'
    Frigg vinner en dødball i venstre korridor.
    28'
    Knut-Jørgen Rørnes Evensen slår en meget god ball inn i boksen. Petter Nosa Dahl avslutter rett utenfor fra kort hold, men det er uansett vinket for offside. Solid mulighet.
    29'
    Frigg vinner nok en dødball i skummel posisjon.
    30'
    Velger å trille ballen inn til keeper. Ser ut som tanken er et innøvd trekk, men det lykkes de så absolutt ikke med.
    30'
    Juba Moula finner Sortevik med et glimrende innlegg fra venstre. Stian Sortevik bekrefter at han er bedre med beina enn på hodet i det han header den langt utenfor fra god posisjon.
    32'
    KFUM med et solid trykk nå.
    34'
    Philip Romsaas prøver å avslutte på volley da en ball lempes på bakre. Avslutningen blir en pasning på tvers til Moula som ikke får stokket beina inne i boksen.
    35'
    Ferdinand Nilsskog Clarke med en knallhard takling på Moula ute til høyre som som dommeren blåser på.
    35'
    Keeper Egil Evensen plukker dødballen i fast grep.
    35'
    Petter Nosa Dahl på farten igjen. Mottar en herlig ball fra Knut-Jørgen Rørnes Evensen som har gjort en meget god jobb i forkant. Avslutningen fra Dahl et god, men Knut André Skjærstein slår den ut til corner.
    38'
    Heades over! Frigg er ikke ufarlige i dette oppgjøret.
    38'
    Frigg jakter en utligning før pause. Hatt ballen høyt i banen nå i lang tid. Kombinerer ved flere anledninger meget godt på få touch.
    41'
    Gult kort til KFUM Oslo
    Juba Massinissa Moula
    Får et soleklart gult for å hindre en god overgangsmulighet.
    42'
    Stian Sortevik
    Får for protester mot frisparket som ble gitt. Absolutt ingen ting å si på det. Er nok mer misfornøyd med eget lags prestasjoner de siste minuttene enn selve frisparket.
    42'
    Vital Curtis Kaba kommer seg lekent rundt på venstresiden før han varter opp med en strøkent legg. Ulrik Ferrer er centimetere unna fra å stange inn 1-1. Frigg er gode nå!
    45'
    Lagene går til pause på stillingen 1-0 til KFUM. En god omgang fra Frigg.
    45'
    Lagene går til pause på stillingen 1-0 til KFUM.
    45'
    Lagene går til pause på stillingen 1-0.
    45'
    45'
    Philip Romsaas har slitt i denne omgangen på sin høyrekant. Spørs om ikke Håkon Hoseth kommer inn til pause.
    45'+1
    Stanges unna av Ferdinand Nilsskog Clarke!
    45'+1
    Frispark til KFUM i farlig område. Ligner litt posisjonen Alagie Sanyang scoret fra tidligere, men den er litt mer ut mot høyre denne gangen.
    45'+2
    Godt forsøk fra Alagie Sanyang igjen, men Egil Evensen er med på notene ettersom skuddet går i keeperhjørnet.
    45'+3
    45'+6
    Lagene går til pause på stillingen 1-0 til KFUM. Alagie Sanyang satte inn 1-0 allerede etter fem minutter etter et glimrende frispark fra 20 meter. KFUM fortsatte å styre det meste som skjedde etter scoringen som også gjorde at de produserte flere gode muligheter. Etter drikkepausen halvveis ut i omgangen hevet Frigg seg betraktelig. Hjemmelaget skapte en rekke brukbare muligheter på dødball samt noen herlige angrep som hadde fortjent en bedre skjebne. Det betyr at alt ligger til rette for en underholdende andreomgang her fra Tørteberg kunstgress.
    45'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Håkon Hoseth
    Ut: Philip Eng Romsaas
    Så kommer spillerbyttet som ble meldt før pause.
    46'
    KFUM spiller ballen ut etter at Remi-André Svindland blir liggende etter en duell.
    47'
    Spillet er i gang igjen.
    47'
    Juba Moula plukker opp en ball i returrommet før han tester høyrelabben. Skuddet spretter svakt inn til keeper Evensen i buret til Frigg.
    49'
    Beskjeden start på den andre omgangen.
    50'
    Jesper Taaje får et frispark i duell med Ulrik Ferrer i det stopperen bryter foran. Bækkelaget futsal sin spiller viser gang på gang sin gode evne til å bryte foran frontspillerne til Frigg.
    52'
    Frigg Oslo FK 0 - 2 KFUM Oslo
    Mål: Håkon Hoseth
    Målgivende: Stian Sortevik
    Innbytter Hoseth med en lekker avslutning fra 17-18 meter! Får en ball på høyresiden av Stian Sortevik før han drar seg lekkert innover i banen å moser den i venstre kryss. Får ikke gjort det mye bedre enn det der.
    53'
    Hva nå Frigg?
    55'
    Stanges unna!
    56'
    En Frigg spiller meies ned i bakken etter at andreballen fra corneren lempes inn i boksen på ny. Dommer Bye er usikker på om den innenfor boksen, men etter å ha hørt med assistentdommer Andreassen pekes det på straffemerket!
    56'
    Frigg Oslo FK scorer på straffe!
    Frigg Oslo FK 1 - 2 KFUM Oslo
    Mål: Ulrik Ferrer
    Setter den ned til høyre for keeper. Knut André Skjærstein er på den, men klarer ikke annet enn å skyve den videre i mål. Reduseringen er et faktum.
    57'
    Da er det for alvor kamp igjen!
    58'
    Mål for Frigg Oslo FK!
    Frigg Oslo FK 2 - 2 KFUM Oslo
    Kaba bryter gjennom på høyresiden før han setter den alene med keeper! Frigg har altså scoret to meget raske mål mot KFUM fra OBOS-ligaen. Hvilken prestasjon fra laget i 3-divisjon! Vi er virkelig vitne til at cup er cup på Tørteberg her nå.
    59'
    For noen minutter vi har fått etter en tam start på denne omgangen.
    60'
    Frigg Oslo FK 2 - 3 KFUM Oslo
    Mål: Mohammed Mahnin
    Hva er det som skjer? Moa Mahnin moser KFUM opp i ledelsen på ny fra distanse! Midtbanespilleren fanger opp en ball på midten før han raskt fyrer avgårde et meget godt skudd som er helt nede ved stolperota til høyre. KFUM er igjen i ledelsen. Dette er altså det fjerde målet på 8 minutter.
    61'
    Spillerbytte - Frigg Oslo FK
    Inn: Brage Breivik
    Ut: Varg Støvland
    63'
    Aaron Kiil Olsen med en vanvittig sklitakling på Chris Safari! Dommeren vinker spillet videre til enorme protester fra hjemmelaget. Den så virkelig ikke god ut. Ligner på et frispark KFUM fikk for få minutter siden.
    64'
    Chris Safari er på beina igjen. Kommer seg rundt på høyrekanten, men Aaron Kiil Olsen beiner ballen til corner.
    66'
    Ballen heades i første omgangen rett opp i været før Vital Curtis Kaba plukker opp ballen. Han vender effektivt av sit motspiller før han skyter en meter over mål.
    66'
    Frigg jakter igjen på en utligning.
    68'
    Inn: Robin Rasch
    Ut: Remi Andre Svindland
    69'
    Lagene tar seg en fortjent drikkepause!
    70'
    Chris Safari starter lekkert i bakrom etter å ha tatt turen opp fra sine posisjon på høyreback. Han mottar en strøken pasning fra Joakim Holmedahl, men får ikke stokka beina godt nok til at han kan komme til en avslutning.
    73'
    Blir spennende å se om Frigg-spillerne orker å stå hele kampen ut. Har spilt noen treningskamper før dette oppgjøret, men det er noe helt annet å spille kamp spesielt mot et lag fra to nivåer opp. For øyeblikket ser de bra ut.
    75'
    Vital Curtis Kaba tar ned en ball på kassa etter en godt fremspill fra Ferdinand Nilsskog Clarke. Angrepsspilleren vender opp før han skyter en lompe inn på keeper Knut André Skjærstein.
    76'
    Inn: Bo Hegland
    Ut: Chris Safari
    Nok et bytte for Frigg som trolig trenger noen friske bein.
    76'
    KFUM med mye ball de siste minuttene. Mye skal innom innbytteren Robin Rasch som gjentatte ganger kommer dypt for å hente ball.
    78'
    Pape Bouna Ndiaye er først på dødballen å stanger den unna farlig område.
    79'
    Hoseth vinner et firspark ute til høyre etter at han rett før hadde vunnet ballen på midten å satt stor fart fremover. Godt innhopp av Håkon Hoseth.
    81'
    Gult kort til Frigg Oslo FK
    Ferdinand Nilsskog Clarke
    For taklingen på Hoseth!
    82'
    Alagie Sanyang skyter frisparket rett i muren.
    82'
    Frigg Oslo FK 2 - 4 KFUM Oslo
    Mål: Stian Sortevik
    Målgivende: Juba Massinissa Moula
    Moula drar seg seg lekkert rundt på venstresiden før han finner Sortevik midt foran kassa som har få problemer med å sette inn 4-2 fra kloss hold. Dette er nok spikeren i kista for laget fra OBOS-ligaen.
    84'
    Inn: Bilal Njie
    Ut: Alagie Sanyang
    Bilal får noen minutter på sluten her.
    85'
    Brage Breivik
    86'
    Juba Moula vinner et firspark i det han stormer fremover i angrep. Joakim Holmedahl er synderen.
    86'
    Robin Rasch prøver sin meget gode høyrefot, men rett i muren.
    87'
    Inn: Aksel Baran Potur
    Ut: Keivan Ghaedamini
    87'
    KFUM har full kontroll for øyeblikket.
    89'
    Heades unna på første stolpe.
    89'
    Jacob Stubberud sklitakler en ball unna farlig område da Ulrik Ferrer starter i bakrom. Corner.
    90'
    Stopperen Jesper Taaje header ballen unna! Andreballen plukkes opp av Frigg før det skytes langt utenfor.
    90'
    Frigg kommer til en kjempemulighet etter lekkert fremspill av Ulrik Ferrer. Knut André Skjærstein varter opp med en solid benparade fra kort hold!
    90'+3
    Tas kort før KFUM setter ballen i laget. Bilal Njie kommer ti len avslutning, men rett på keeper.
    90'+3
    90'+4
    KFUM tar seg videre til den 2. runden av cupen etter å ha slått Frigg 4-2 i en underholdende kamp. Etter at KFUM ledet 1-0 til pause trodde nok mange at kampen var over da Håkon Hoseth satte ballen i krysset for KFUM etter 53 minutter. Det ville ikke Frigg ha noe av som faktisk maktet å redusere og ikke minst utligne med få minutters mellomrom. Først satte Ferrer inn 1-2 på straffe, mens Vital Curtis Kaba minutter senere satte ballen enkelt i mål alene med keeper. Da Moa Mahnin satte inn 3-2 fra distanse etter 61 minutter hadde vi altså fått 4 mål på under 10 minutter. Det får man virkelig kalle underholdning. Etter dette hadde KFUM kontroll på matchen som også gjorde at Sortevik enkelt kunne sette spikeren i kista fem minutter før slutt etter lekkert forarbeid av Juba Moula. Uansett er dette en bunnsolid kamp fra Frigg som ga KFUM fra OBOS-ligaen kamp helt til døra. Simen Skogstad takker for følget å ønsker alle en riktig god cup-lørdag videre!