Ble dekket av Kristian Arnesen Strømshoved

Hjertelig velkommen til dekningen av denne kvalifiseringskampen.
    Slik starter KFUM Oslo (3-4-3): Bratui - Dahl, Kiil Olsen, Taaje - Ghaedamini, Mahni, Sørås, Gaye - Nije, Sanyang, Svindland.
    Og slik starter FFK (4-3-3): Jenssen - Aukland, Nielsen, Aleesami, Molde - Åsheim, Lindström, Drage - Alba, Kjelsrud, Ismaheel.
    Vi er altså i den andre kvalifiseringsrunden til Eliteserien 2022. Vinneren av denne kampen møter årets tredjeplass i OBOS, altså Jerv, før vinneren av den kampen møter laget som ender på kvalikplass i Eliteserien. Akkurat nå er det Stabæk som ligger på kvalikplass, men det kan endre seg med én serierunde igjen av Eliteserien.
    Hvem tar seg videre?
    Fredrikstad FK.
    50%
    KFUM Oslo.
    50%
    Antall stemmer: 1385
    Da er vi bare noen små minutter unna avspark, her er det bare å henge med!
    Noen kjører stilongs og langermet, andre kjører kort kort. Fotball i desember. Det skal være rundt syv minusgrader på Fredrikstad-stadion i kveld.
    Der er vi i gang, mine damer og herrer!
    1'
    Og KFUM går rett i angrep, men ballen går ut over dødlinja.
    1'
    Så er det FFK som er frempå, kommer til innlegg fra venstre, men det blir for langt og ballen havner hos KFUM.
    2'
    Ai ai ai. KFUM kommer til legg fra høyre og det er nære på at den treffer et KFUM hode. Etter litt knoting havner ballen på nytt hos KFUM i boksen, men skuddet, det går langt langt over.
    4'
    KFUMs Mahni spiller Bilal fint gjennom, men de blir brutt.
    5'
    KFUM har ballen nå, bruker litt tid og prøver å etablere noe det kan lukte litt svidd av.
    7'
    Om den ikke daler ned, så er det noen snøfnugg som kommer fra oven akkurat nå.
    9'
    Det har ikke vært noen livsfarlige angrep enda, det har ikke det. Litt ta og føle på.
    10'
    Hjørnespark til KFUM Oslo
    13'
    Kommer en KFUM-spiller flyvende og prøver seg på et karatespark for å få ballen i mål, det går ikke. Frispark til FFK i egen boks etter den corneren.
    13'
    Så er det en ganske brukbar sjanse til FFK. Ismaheel slenger den inn fra høyre og Alba får foten på den. Men KFUMs keeper redder på strek.
    15'
    Nå svinger det litt av FFK. Er dette, i det 16-minutt starten på eliteserieplassen 2022?
    16'
    Blir spilt lave KFUM nå.
    17'
    Gult kort til Fredrikstad
    Ayoub Aleesami
    Løper nesten gjennom KFUM-spilleren der, Aleesami.
    19'
    Nytt frispark til KFUM noen meter fra midtstreken.
    21'
    Den blir klarert, den.
    21'
    Det bølger litt frem og tilbake nå. KFUM kommer til innlegg fra høyre, ballen går forbi FFKs målvakt som slenger seg etter den, men ballen går over til slutt over dødlinja.
    23'
    24'
    FFKs målvakt får bokset bort ballen, men den havner hos KFUM som får gått på skudd, og den ballen sniker seg like utenfor stolpen.
    24'
    Mål for KFUM Oslo!
    Fredrikstad 0 - 1 KFUM Oslo
    Mål: Alagie Sanyang
    Først spilles Bilal gjennom, der blir det rot, men Sanyang fanger opp ballen og setter den i nettet bak FFKs målvakt.
    27'
    Ja så ble det plutselig veldig varmt på Fredrikstad-stadion.
    30'
    Hvordan skal FFK svare på dette? Vel, de legger seg i alle fall ikke bakpå her nå. Prøver å etablere et høyt press.
    31'
    Kjelsrud fyrer av skudd fra distanse, men den kula har KFUMs målvakt grei kontroll på.
    33'
    KFUM spiller seg ut av trøbbel på egen banehalvdel, og får ballen inn i feltet. Der er det rett og slett en KFUM-spiller som bommer i det han skal skyte. Kunne blitt farlig.
    35'
    Fredrikstad 0 - 2 KFUM Oslo
    Mål: Bilal Njie
    Målgivende: Alagie Sanyang
    Nydelig angrep, radarparet. Bilal lurer seg bak forsvaret, og Sanyang slipper ballen akkurat i riktig øyeblikk. Ikke er det offside, og Bilal er sikker som banken foran keeper.
    36'
    Forsvarer seg godt og nå, KFUM. Kjelsrud prøver å legge inn fra høyre, men det blir verken fugl eller fisk, takket være forsvaret.
    38'
    Virker litt rådville FKK. Hva skal de finne på nå?
    39'
    Så lander ballen hos Ismaheel inne i KFUMs boks, men han får ikke kontroll på den ballen! Blir riktig nok forstyrret av en FFK-forsvarer.
    40'
    Hjørnespark til Fredrikstad
    41'
    Ballen klareres, på den corneren.
    41'
    Gult kort til KFUM Oslo
    Tore Sørås
    42'
    FFK stormer i angrep så fort sjansen byr seg, men de klarer ikke få hull på KFUM.
    43'
    Skal sies at KFUM er disiplinerte utpå her. Så fort de får færten av at det kan bli et angrep i mot, så er det full fart hjemover.
    44'
    Der blåser dommeren i fløyta. Det legges ikke til et eneste sekund eller minutt.
    Der er vi i gang!
    46'
    FFK har gjort bytter, du skal få de her fortløpende.
    46'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Olav Øby
    Ut: Jakob Lindstrom
    47'
    Inn: Adnan Hadzic
    Ut: Thomas Drage
    47'
    Inn: Nicolay Solberg
    Ut: Håvard Huser Åsheim
    47'
    Bytter vel rett og slett hele midtbanen der, Bjørn Johansen.
    47'
    Fredrikstad-spillerne har dårlig tid, nå skal det ikke dveles, signaliseres det om.
    51'
    Så er det en knalltøff duell mellom Kjelsrud og en KFUM-spiller. Sistnevnte blir liggende nede litt lengre, men kommer seg på bena.
    51'
    Og det er ingen tvil om at det er FFK som presser her nå. Det er et trykk, men enn så lenge er KFUM gode til å demme opp.
    54'
    56'
    Det er kok inne i boksen, men det blåses, og det blåses utover.
    57'
    Så slår Molde hardt inn i feltet fra venstre, men den når ikke frem. Vi sniker oss opp mot timen nå.
    57'
    Njie på farten igjen, slår inn fra venstre, men den går forbi alt og alle.
    58'
    Ballen slås opp mot Sanyang som er helt alene gjennom, men det blåses for offside. Det er litt futt og fart i KFUM også.
    60'
    KFUM ruller strålende opp, ballen går inn i feltet og tvers gjennom. To KFUM-spillere makter ikke få labben på den ballen.
    61'
    FFK med ballen nå, så får vi se om de klarer å få til noe fremover.
    63'
    Inn: Ludvik Begby
    Ut: Stian Stray Molde
    64'
    Mål for Fredrikstad!
    Fredrikstad 1 - 2 KFUM Oslo
    Mål: Henrik Kjelsrud Johansen
    Målgivende: Nicolay Solberg
    Tiki-taka her nå! Herlig passningsspill som ender opp hos Kjelsrud, og Kjelsrud er nådeløs. Redusering!
    64'
    Så lander ballen hos Kjelsrud i boksen igjen! Men denne gangen blåser han den himmelhøyt over målet. Det lukter mer fugl av FFK nå!
    67'
    KFUM prøver seg fremover, men tankene ligger vel på egen banehalvdel og det å forsvare seg.
    68'
    Solberg går på et langt langt skudd, og det er ikke så aller værst. Til side for mål.
    70'
    71'
    Den blir kort og Ismaheel går på skudd, men skuddet blir blokkert.
    71'
    Så er Kjelsrud frempå nok en gang, lang ball opp fra Begby. Går på skudd, men skuddet blokkeres og lander i klypa på KFUMs keeper.
    72'
    Et voldsomt trøkk mot KFUM nå. FFK får fire muligheter inne i boksen, men makter ikke sette den i kassa.
    74'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Johannes Andres Nunez Godoy
    Ut: Remi Andre Svindland
    76'
    KFUM prøver seg i angrep nå, bruker tiden på motstanderens banehalvdel godt. Holder i ballen og har ingen planer om å ta de største sjansene.
    79'
    Så er det nesten så Sørås tråkler seg gjennom hele FFK-forsvaret og får fyrt av, men blir stoppet i siste sekund.
    79'
    81'
    Inn: Maikel Nieves
    Ut: Riki Alba
    81'
    Corneren slås ut over dødlinjen.
    81'
    Alle mann til pumpene hos begge lag her nå. FFK i angrep, KFUM i forsvar.
    83'
    Så går Solberg på et langskudd, og den kula er det futt i. Går riktignok rett på keeper, men keeper må gi retur. Snapper den til slutt.
    83'
    KFUM spiller helt tilbake til keeper nå. Fem minutter igjen av ordinær tid.
    85'
    KFUM kommer til en god sjanse, legger inn fra venstre, Sanyang er i feltet, men det er og FFKs målvakt.
    86'
    Nok en gang er FFK farlig frempå, og nok en gang kommer Bratui til unnsetning.
    87'
    Så er det nok en gang Brauti. Ismaheel er gjennom går på skudd, men keeper får blokkert. Lever farlig nå KFUM.
    87'
    88'
    Den corneren blir det ikke noe av.
    88'
    Fredrikstad 2 - 2 KFUM Oslo
    Kjelsrud får en lang ball og utfører en følsom vipp over Brauti i KFUM-målet. Det er likt!
    88'
    Det legges til tre minutter!
    90'+1
    Tverrliggeren! For en spinnvill avslutning på kampen. Solberg fyrer av fra distanse nok en gang, men den går i tverrliggeren og ned.
    90'+2
    KFUM er frempå, men det er ikke mange sekunder igjen.
    90'+3
    Der blåser dommer, det blir ekstraomganger!
    Snødrevet tiltar i plankebyen.
    91'
    Vi er i gang med den første ekstraomgangen. Det er litt teknisk trøbbel, men du skal få med deg alt her, altså!
    91'
    Solberg skyter han, igjen, men denne ganger går skuddet over!
    91'
    Inn: Marius Svanberg Alm
    Ut: Keivan Ghaedamini
    92'
    Inn: Noa Williams
    Ut: Henrik Kjelsrud Johansen
    93'
    Det spilles med tålmodighet nå. FFK har ballen på KFUMs banehalvdel.
    95'
    KFUM prøver å etablere et angrep, men det er langt fra like mye snert over deres spill nå.
    98'
    KFUM kommer til innlegg fra venstre, men ballen snappes enkelt opp av FFKs målvakt.
    100'
    Ismaheel prøver seg på høyrekanten, men får ikke til noe ordentlig innlegg for FFK.
    101'
    KFUMs Olsen rydder opp i egen boks. FFK roper på straffe. No dice sier kveldens dommer. Det virker helt korrekt.
    102'
    Ballen lander hos Sanyang inne i FFKs boks, men KFUM-spilleren får ikke vendt opp. Det blir corner.
    104'
    Ismaheel går på et langskudd, men ballen går rett på keeper.
    105'
    Der blåser dommeren i fløyta, den første ekstraomgangen er over. Og OL-floka spilles på anlegget.
    105'+1
    1. ekstraomgang
    2. ekstraomgang
    Da er vi i gang igjen!
    106'
    Det samme er teknikken!
    106'
    Blir det ingen scoringer her, er det altså duket for straffespark.
    108'
    KFUM går på skudd, og det er Godoy. Men den går til side for mål.
    109'
    Stor stor mulighet! Innbytter Nieves brenner til i stolpen. Du verden det var nære.
    111'
    Fredrikstad slår langt. KFUM vinner duellene
    111'
    Fredrikstad 3 - 2 KFUM Oslo
    Mål: Maikel Nieves
    FREDRIKSTAD HAR SNUDD DET! Maikel Nieves får ballen litt skrått på, og klinker til langs det sleipe underlaget og mellom beina på keeper.
    112'
    Nieves er on fire nå. Skaffer FFK et frispark i snødrevet.
    114'
    Hjemmelaget får hjørnespark - men KFUM klarerer unna.
    115'
    Kåffa forsøker å hente seg inn igjen.
    116'
    GODT SKUDD! Men det blokkeres. Fredrikstad er ikke trygge her!
    117'
    Andre gule kort til KFUM Oslo
    Tore Sørås
    TO GULE PÅ SØRÅS! For seint inne i taklingen her.
    118'
    Inn: Håkon Hoseth
    Ut: Alagie Sanyang
    118'
    Inn: David Tavakoli
    Ut: Dadi Dodou Gaye
    Alle mann i angrep.
    119'
    En på benken til FFK får gult kort.
    119'
    KFUM får et frispark og lemper inn, men hjemmelaget klarerer.
    120'
    To minutter legges til i Fredrikstad.
    120'+1
    Aaron Kiil Olsen
    120'+2
    Fredrikstad 3 - 3 KFUM Oslo
    HVA ER DET SOM SKJEEER?! Bilal Njie utnytter et passivt Fredrikstad-forsvar og lobber inn en utrolig utligning. Blir det straffekonk, da?!
    120'+3
    Andre gule kort til Fredrikstad
    KFUM får et frispark. Aleesami et gult kort - som dermed blir rødt. Begge lag med ti mann nå, ja - uten at det føles unaturlig i en sprø kamp som dette.
    120'+4
    Nå blir det straffesparkkonkurranse!
    Det skal sparkes retning Plankehaugen.
    Og FFK begynner - som vi vet er en fordel.
    Straffesparkkonkurranse
    FREDRIKSTAD STARTER MED BOM - I TVERRLIGGEREN!
    Mål: Mohammed Mahnin
    Mohammed Mahnin skal ta Kåffas tredje. I mål!
    Neves banker den i mål for Fredrikstad! 3-3.
    Fredrikstad 3 - 4 KFUM Oslo
    Bilal N'jie med to scoringer så langt i dag. På straffen er han også sikker som banken!
    Nå må Mads Nielsen må score for Fredrikstad ...
    Fredrikstad 4 - 4 KFUM Oslo
    Mål: Mads Nielsen
    DET ER SÅ VIDT! Målvakt får en handske på den, men den sniker seg inn.
    Fredrikstad 4 - 5 KFUM Oslo
    Mål: Johannes Andres Nunez Godoy