1-5
115
253

Hei, og velkommen til 2. runde og NM-cup mellom Florø - Sogndal!
    Desse laga har møttest nokre gonger dei siste åra. I 2012 vann Florø heile 3-0 over Sogndal i første NM-runden, medan dei i 2017 slo ut Sogndal etter 2-1. I 2018 møttes desse laga i 1. divisjon og vann kvar sine kampar på bortebane.
    Sogndal har fått mykje omtale den siste veka, etter at Sivert Mannsverk er seld til Molde. Han må difor følgje cupkampen til gamlelaget sitt via denne livesendinga denne gongen.
    Sogndal gjennomførte treningsøkt på Hafslo på gras i forkant av denne kampen, og tek nok oppgjeret på alvor. Gjestene har ferie i serien til 18. august etter dette oppgjeret, medan Florø allereie på tysdag tek imot VIF 2 her på Florø stadion.
    Florø har henta keeper nummer tre for sesongen. Matias Finnestrand er klar for klubben att, som han var på lån på hausten i 2020-sesongen. I fjor fekk han åtte kampar i Florø-drakta, der han heldt nullen i tre av kampane.
    Vi kjem tilbake med lagoppstillingar når det nærmar seg kampstart i Florø.
    Laga er godt i gang med oppvarminga. Strøken grasmatte ventar spelarane, og temperaturen er rundt 20 grader. Perfekte forhold!
    Spelarane på veg ut på bana. Nærmar seg kampstart!
    0'
    Kampen er i gang, og det er gjestene som tek avsparket.
    1'
    Sogndal tar styringa med det same. Det er nok slik kampbilete vil bli sjåande ut, vil vi tru.
    1'
    Det har blitt vatna på graset før kampstart. Det liker nok gjestene, som dermed kan få litt meir fart på kula.
    2'
    Florø får låne ballen litt, men er for upreise og Sogndal overtek.
    2'
    Ingen spelarar att på bana frå sist desse laga møttest.
    4'
    Valsvik prøver å finne Hoven i bakgrom, men vertene får kontroll.
    4'
    Framleis Sogndal som har kontroll på banespelet her. Og fremst er det Kupen som jaktar scoringar mot gamleklubben sin.
    5'
    Makela prøver å finne Liset, men angriparen får ikkje kontroll. Berre nesten for Florø.
    6'
    Valsvik legg Makela i bakken. Hadde vore gult etter kvilen denne, men får berre kort tilsnakk.
    7'
    Omerovic ligg nede for telling, nede ved eige hjørneflagg. Viktig spelar for heimelaget, så får håpe han reiser seg att.
    8'
    Trenarane nyttar høve til å gi nokre beskjedar medan Omerovic får hjelp ut av bana.
    9'
    Framleis usikkert om midtbanegeneralen til Florø kan halde fram kampen. Sit framleis på sidelinja og får behandling.
    9'
    Liset og Florø kjem med kampens første avslutning! Skotet endrar retning, men keeper har grei kontroll.
    10'
    Er på ingen måte noko stor skilnad mellom laga - enno.
    10'
    Altså, Sogndal har klart mest ball. Så er det sagt! Men vertane blir på ingen måte spelt ut innleiingsvis.
    11'
    Skuffande få tilskodarar på stadion i dag. Det er ikkje same entusiasmen for fotball i kystbyen no, som for nokre år sidan.
    13'
    Sogndal har enno ikkje skapt en målsjanse her. Går nok ikkje lenge før trenar Bakke må heve stemma.
    14'
    Vertane har sendt fleire mann i oppvarming. Kan bli vrient for Omerovic å halde fram her.
    15'
    Mål for Sogndal!
    Florø SK 0 - 1 Sogndal
    Mål: Kristoffer Hoven
    Målgivende: Daniel Eid
    Flott scoring av gjestene! Eid vinn ballen lavt i bana, og spelar ut til høgre. Ballen blir slått inn på hovudet til måltjuven som stangar inn 1-0.
    15'
    Ny corner.
    17'
    Hjørnespark til Florø SK
    18'
    Mål for Florø SK!
    Florø SK 1 - 1 Sogndal
    Mål: Adonis Brahimi
    Målgivende: Yonas Larsen
    Corner rett på pannebrasken til Brahimi! Han nikkar ballen ned i hjørnet, og keeper Johnsen når ikkje ned i tide. 1-1!
    18'
    Ingen tvil om at den scoringa var etterlengta for Florø-laget som har slitt i serien i år. Heile laget var samla for å feire 1-1 målet.
    21'
    Knuffing i feltet før corneren blir tatt. Ny corner.
    21'
    Blir utspark frå mål.
    22'
    Framleis Sogndal som styrer spelet her.
    23'
    Ser ut som Omerovic skal riste av seg skaden han fekk tidleg.
    25'
    Keeper boksar ut.
    25'
    Gjestene får nok betre matching enn dei kunne tenke seg her. Sjølv om Florø ikkje skapar særleg med målsjansar, er det framleis spenning så lenge det står 1-1.
    27'
    Fin sjanse for Sogndal. Ballen går inn feltet, før Valsvik får sjansen får 12 meter. Han avsluttar, men skotet blir blokkert.
    27'
    Florø SK 1 - 2 Sogndal
    Innlegg frå høgrekanten, og Hoven får ei enkel oppgåve å sette inn 2-1 opp i nettaket!
    29'
    Gjestene held fram med å styre kampen. Vil han meir her, Bakke sine menn.
    30'
    Sola skin på Palmekysten, sjølv om det bles godt. Jakke og solbriller er rett antrekk no.
    31'
    Halvtimen er passert, og oppskriftsmessig er Sogndal i føringa. Fortent, utifrå spel og sjansar.
    33'
    Lur variant ut til Bjørnebye, men han får ikkje skikkeleg treff på ballen.
    33'
    Bjørnebye og Valsvik som styrer midtbana til Sogndal. Har klart seg greitt begge desse to, i Mannsverk sitt fråvær.
    35'
    Sogndal har full kontroll på kampen. Trillar ball, gjer som dei vil utpå graset akkurat no.
    37'
    Hamde slit med å avklare eit innlegg, men keeper Raniowski snappar opp. Florø kan starte bakfrå.
    38'
    Nok ein gong er Valsvik tøff i ei takling. Også denne gongen slepp han unna det gule kortet.
    40'
    Steinset får frispark imot seg på midtbana for heimelaget. Født i 2005, og er dermed kampens yngstemann!
    40'
    Får straffe etter hands i feltet. Hoven skal ta det.
    41'
    Sogndal scorer på straffe!
    Florø SK 1 - 3 Sogndal
    Hoven er langt sikrare enn mange av straffeskyttarane i EM. Enkelt nede til høgre for keeper, som går motsett veg.
    42'
    Nærmar seg pause her i Florø. Blir nok ikkje lagt til noko her.
    43'
    Sogndal-benken ser meget konfortable ut på sidelinja no. Liker det dei ser.
    44'
    Liset viser seg fram og får applaus frå heimepublikum. Dreg seg fint fri på 23 meter, men skotet går dessverre for han og Florø langt over.
    45'+1
    Florø SK 1 - 4 Sogndal
    Mål: Tobias Bjørnebye
    Scoring rett frå læreboka. Hurtig overgang, ut til høgre, hardt inn i feltet på første touch og der bankar Bjørnebye kula knallhardt i nettet.
    45'+1
    45'+2
    Der er første 45 minuttane unnagjort. Det blir nok ingen cupbombe på Florø stadion i år. Sogndal har vore klart best, og Florø scora sitt eine på ein corner. Vi er tilbake med siste 45 minutt etter litt kaffi og sjokolade.
    Det er straks klart for 2. omgang.
    Florø skal gjere to byter.
    45'
    Spillerbytte - Florø SK
    Inn: Nelsinho
    Ut: Dino Omerovic
    46'
    Inn: Leander-Nikolai Jacobsen Høyvik
    Ut: Kristoffer Steinset
    46'
    Kupen liker seg på Florø stadion, men i dag har det ikkje lukkast heilt for den tekniske målscoraren.
    47'
    Andre omgang opnar slik den første var. Gjestene har ball og styrer spelet.
    49'
    Solskjær legg Nelsinho i bakken. Frispark i fin posisjon til heimelaget.
    50'
    Svakt utført, og Sogndal overtek.
    51'
    Både Rosø og Liset kom frå Bremanger før denne sesongen. Har vore eit langt steg frå Kretsligaen til PostNord-ligaen for unggutane, men duoen har klart seg bra i dag. Jobbar på!
    52'
    Bjørnebye lagar frispark like utanfor sekstenmeteren. Husa ville nok ha lada venstrefoten her, men det blir anten Makela eller Larsen.
    54'
    Det blir Makela som tek det, men Sogndal får rydda unna til innkast ved hjørneflagget.
    55'
    Florø får låne kula litt no.
    55'
    Ser ut som Sogndal er godt nøgde med 4-1, og ser nok mest fram til en liten friperiode - før haustsesongen tek til.
    57'
    Gult kort til Sogndal
    Noah Solskjær
    Litt for tøff i ein duell der.
    57'
    Florø SK 1 - 5 Sogndal
    Målgivende: Noah Solskjær
    Solskjær med strøken pasning gjennom til Hoven som plutseleg er aleine med keeper. Han gjer ingen feil, og det står 5-1 på resultattavla.
    58'
    Bjørnebye legg Gjerstad i bakken. Frispark til heimelaget.
    60'
    Tobias Bjørnebye
    Etter duellen med Gjerstad.
    60'
    Gjerstad må ut på sidelinja, men ser ut som han vil halde fram.
    61'
    Florø-trenar Gonçalo Pereira fekk altså sin første seier i 1. runde i NM-cupen mot Årdal. Har vore ein tung sesongstart for den portugiske trenaren.
    63'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Johan Bakke
    Ut: Tobias Bjørnebye
    63'
    Inn: Akor Adams
    Ut: Endre Kupen
    63'
    Adams nære frampå, men keeper kastar seg fram i beina på spissen og får kontroll.
    66'
    Fin sjanse for begge lag no til å gi fleire spelarar sjansen. Tett kampprogram for Florø i det siste, og ny kamp ventar mot VIF2 på tysdag.
    67'
    Enok Naustdal skal inn for Florø.
    67'
    Nelsinho er nære på for Florø, men får ikkje kontroll på ballen når han blir spelt gjennom. Vi noterer ein halvsjanse.
    68'
    Inn: Enok Naustdal
    Ut: Yonas Larsen
    69'
    69'
    Inn: Anders Nord
    Ut: Daniel Eid
    70'
    Inn: Eirik Lereng
    Ut: Noah Solskjær
    70'
    Friske bein inn på bana, så får vi sjå om det gir ekstra liv i kampen siste 20 minuttane.
    71'
    Nelsinho skyt frå 30 meter. Langt utanfor. Fekk lykketreff frå same avstand i ein treningkamp før sesongstart.
    71'
    Nord med ein fin sjanse for Sogndal! Keeper Raniowski leverer ei flott redning nede i hjørnet på skotet frå 16 meter.
    73'
    Adrian Solberg
    Etter ei takling.
    73'
    Speaker opplyser om dagens tilskodartal: 325.
    75'
    Norddal viser seg fram, i det han får ballen på 12 meter. Vender og skyt - like over!
    78'
    Inn: Finnestrand
    Ut: Maciej Raniowski
    78'
    Frispark i fin posisjon for Florø. Nelsinho vil prøve lykken..
    79'
    .. like utanfor!
    79'
    Fint forsøk frå Nelsinho det. Har i alle fall namnet på plass for å lykkast som fotballspelar.
    80'
    Under 10 minutt att no.
    81'
    Innbytar Høyvik med fint innlegg, men ingen Florø-spelarar når fram. Berre nesten.
    82'
    Inn: Filip Mardal
    Ut: Kristoffer Hoven
    82'
    Liset langt nede på eigen banehalvel og køyrer nok kroppsfinter. Spelar seg fint ut der, Florø.
    85'
    Lite som skjer akkurat no. Sogndal let Florø trille meir ball no enn tidlegare i oppgjeret.
    87'
    Sogndal overtek.
    89'
    Lereng slår inn, men Brahimi avklarar til innkast. Sogndal held oppe trøkket.
    90'
    Er ingen grunn til å leggje til noko her, sjølv om det har vore ein del spelarbytte. Det blir ingen cupbombe her.
    90'
    90'+2
    90'+3
    Sogndal tek seg lett vidare til 2. runde i NM-cupen. Det var spenning på 0-0 og 1-1. Ellers var det Sogndal som eigde kampen slik dei ville. Fortent utifrå spel og sjansar. Vi takkar for følget og ynskjer gjestene lykke til på vegen mot Ullevaal.