2-1
542
485

Ble dekket av NTB

Velkommen skal du være til Arkicon Arena Flekkerøy og andre runde i NM. Kampen vi får servert her i ettermiddag er 2. divisjonslaget Fløy som tar i mot Jerv fra 1. divisjon.
    Dagens hjemmelag Fløy har ikke fått den beste starten på sesongen og ligger nest sist i sin 2. divisjonsavdeling med fem poeng. Står fortsatt uten seier i ligaspillet denne sesongen og har kun én bokført seier, i den første runden av NM med 1-0 seier over erkerival Vindbjart.
    Jerv har vært høytflyvende helt siden sesongen startet og ligger på 3. plass i 1. divisjon etter 13 spilte serierunder. Klubben har truffet meget godt på overgangsmarkedet i forkant av sesongen og særlig Willis Furtado har stått frem som en fantastisk signering for gultrøyene fra Grimstad. I den første runden av NM måtte Grimstad-laget lenge jobbe for å ta seg videre og havnet under mot 3. divisjonslaget Donn, men takket være to sene scoringer og litt kynisme i sluttminuttene tok Jerv seieren 2-1 på Kristiansand Stadion.
    Lagene møttes her på Flekkerøya i NMs første runde tilbake i 2019. Fløy holdt da Jerv til 1-2 i det som var en jevnspilt kamp som Jerv avgjorde langt inne i overtiden og tok seg videre på bekostning av 'Rægan'.
    Jervs midtbanekriger John Olav Nordheim er tilbake på arenaen hvor han har vokst opp og knyttet sine første fotballsko. Mange smil og latter med gamle lagkamerater før lagene setter i gang med oppvarming.
    Etter at det har regnet i bøtter og spann i Kristiansand siden i dag morges har regnet lettet og sola skinner nå gjennom et lett skylag. Det hjelper på temperaturen som har steget fra 13 til nærmere 20 grader siste tjue minuttene.
    0'
    Campos sparker i gang kampen her på 'Øya'.
    1'
    Thorsen løpes overende på 25 meter av Thomas Kok. Fløy får et tidlig frispark.
    1'
    Hauge slår frisparket inn i feltet, men avleveringen er dårlig og sklir gjennom feltet og ut til utspark.
    2'
    Fløy kriger godt her de første minuttene. Presser Jerv til å gjøre feil. Corovic skal kaste langt.
    3'
    Kastes inn i feltet. Arrocha stuper ballen unna.
    3'
    Wichmann slår langt mot Nordheim. Den hjemvendte sønn forsøker å ta ned ball og spille ut på kant, men blir stoppet. Frispark på 25 meter. Campos, Wichmann og Furtado står alle klare. Her kan det bli en stor mulighet.
    4'
    Campos fyrer og skyter rundt muren. Knezovic ser utgangen og står riktig, gir likevel en retur, men er rask med å kaste seg over egen retur.
    5'
    Mafi kommer går til linja og får slått inn. Nygaard jobber god defensivt og rydder opp inne i eget felt.
    7'
    Kok dropper dypt og vender opp. Slår umiddelbart mot Furtado som skjærer inn i bakrommet bak Fløys tre stoppere, men ballen blir for lang og Knezovic kommer ut og plukker.
    8'
    Jerv har etablert et press mot Fløy de siste minuttene.
    10'
    Fløy kriger godt på midten og gir ikke Jerv noe som helst gratis.
    12'
    Hauge setter fart fremover og blir lagt i bakken på midtstreken. Dommer vinker spillet videre. Lagt seg på en tøff linje.
    12'
    Sandberg ser etter Campos i bakrom, men Costaricaneren starter for tidlig og blir avvinket for offside.
    14'
    Furtado brøyter seg vei fremover og dytter enkelt Holt unna. Spiller til Pibe som ser at Knezevic står langt ute. Argentineren forsøker seg med en lobb, men den går en liten meter over mål. Jerv nærmer seg noe.
    15'
    Corovic kaster langt. Lien vinner inne i boks og header videre til Bjørnar Hove som header godt over mål fra 10 meter. Klarer ikke å time headingen riktig. Hadde vært litt av en måte å hilse på gamle lagkamerater på.
    16'
    Hove forsøker å vri spillet etter at Fløy for en gangs skyld har god tid med ball, men spiller en fryktelig pasning som forsvinner opp på tribunene.
    18'
    Fløy har kommer litt mer med etter en periode med sterkt Jerv-press. Corovic slår mot Thorsen som forsøker å stusse videre til spissmakker Lien, men får en dytt i ryggen og klarer ikke å finne Lien.
    19'
    Fløy har vært flinke til å sette linja og sette Jervs angrepsspillere i offside første snaue 20 minuttene.
    19'
    Rægestimen holder koken på Fløys supporterfelt. Enormt lydnivå på det 10 manns sterke 'koret'.
    21'
    Furtado viser muskler og gir Hella en liten luftetur. Litt for mye muskler for dommer Mikalsen.
    22'
    Furtado lager et nytt frispark. Denne gangen i meget farlig område. Rett utenfor egen boks. Nygaard står klar for å ekspedere ballen enten mot mål eller inn i feltet.
    22'
    Mål for Flekkeroy IL!
    Flekkeroy IL 1 - 0 Jerv
    Mål: Thomas Nygaard
    Drømmescoring! Midtbanespilleren sender Rægestimen til himmels med et perfekt frispark fra hjørnet av sekstenmeteren. Selv fra den distansen klarer han å skyte med ordentlig kraft og samtidig få ballen til å duppe nok til at ballen synger i krysset. Olsvoll i Jervs mål er sjanseløs! Jerv havner under for andre runde på rad.
    22'
    Jerv virker litt rystet etter baklengsmålet. Dette var det de ville unngå etter at det akkurat gikk også i forrige runde. Arne Sandstø stiller tross alt med toppet lag her.
    25'
    Mafi slår inn fra venstre, men gjennom hele feltet. Wichne plukker opp på motsatt og svinger inn på nytt, men da er Knezovic parat og plukker ned innlegget.
    26'
    Mafi med nytt innlegg fra venstre. Denne gangen treffer han panna på Furtado som kommer på et lurt løp. Jervs formspiller får heade fritt fra 10 meter, men rett på Knezovic.
    27'
    Fløy ikke redde for å spille ball på tross av ledelsen. Spiller seg fint ut før Ystanes blir løpt opp og overende. Mister ball da frispark da dommer mener han faller lett der.
    28'
    Furtado driver Hella til vanvidd ute til høyre her, forsøker en stikker til Campos, men blir upresist. Knezovic igjen offensivt ute og plukker ball.
    30'
    Mafi til linja og slår inn. Treffer ikke helt rent og sleiver litt. Knezovic på halvdistanse og har ikke helt kontroll i det den går like over tverrliggeren på bakre.
    31'
    Kort til Wichne som slår inn. Sandberg og Wichmann stormer mot bakre, men rekker ikke rem. Utspark.
    31'
    Slusene har igjen åpnet seg i Kristiansand. Regnet høljer nå ned igjen.
    31'
    Mafi med nok et innlegg fra venstresiden, men ballen kommer ned med snø på og ned i hanskene på Knezovic.
    32'
    Jerv presser på og jakter utlikning nå. Wichne kombinerer fint med Furtado før sistnevnte lurer av Hella og finner Campos. Costaricaneren snur på en femøring og legger an til skudd fra 20 meter. Skuddet like utenfor.
    34'
    Furtado med ny brytekamp. Denne gangen med Lien. Fløy får frispark ute til venstre. Holt skal svinge inn.
    35'
    Holt svinger frisparket inn. Lien høyest i lufta, men avvinkes for offside.
    36'
    Gult kort til Flekkeroy IL
    Det tenner til og Lien meier ned Arrocha nede ved hjørneflagget. Helt unødvendig fra Fløys spiss.
    37'
    Ny tøff duell. Denne gangen mellom Ystanes og Campos. Costaricaneren får frispark på 35 meter som han skal svinge inn selv.
    38'
    Frisparket svinges inn mot bakre. Sandberg har trukket seg ut og header ballen inn igjen i feltet mot Nordheim, men ballen når ikke frem. Eftevaag gjør en god jobb i lufta og får headet unna.
    39'
    Massivt Jerv-trykk her nå. Fløy blir presset tilbake inn i egen boks. Blir fem lange minutter før hvilen dette.
    40'
    Fløy får en liten pause da Ystanes kriger til seg et frispark på egen halvdel. Fløy flytter opp og vinner innkast.
    42'
    Corovic kaster langt og finner Lien inne i feltet. Spissen får til en heading, men header rett på Olsvoll.
    42'
    Knezovic har vært meget solid i Fløy-buret i denne første omgangen. Kommer riktig ut og bokser ballen unna foran panna på Nordheim etter et godt innlegg fra Wichne.
    43'
    Corovic vinner innkast høyt i banen. Hove flytter opp.
    45'
    Corovic kaster langt. Arrocha header unna, men rett i beina på Ystanes som fyrer på direkten. Rett i skinka på Sandberg.
    45'+1
    45'+1
    Det er pause og Fløy leder 1-0 på Arkicon Arena Flekkerøy. Jerv har hatt ballen mest og sånn sett skapt mest, men har likevel ikke klart å skape det helt store. Campos hadde kampens første sjanse på et frispark fra 20 meter, men Knezovic reddet enkelt. Etter 22 minutter trappet Nygaard opp med et frispark fra hjørnet av sekstenmeteren og klinket den opp i nærmeste kryss. Et helt fantastisk frispark som sendte 'Rægestimen' til himmels! Jerv virket smårystet etter scoringen og klarte ikke helt å slå tilbake og lagene går med det til pause med at Fløy leder 1-0.
    45'
    Lien sparker i gang andre omgang. Jerv har gjort et bytte. Offensivt sådan.
    46'
    Spillerbytte - Jerv
    Inn: Ikhsan Bin Fandi Ahmad
    Ut: Thomas Kok
    46'
    Fløy spiller direkte i bakrom mot Lien. Lien i løpsduell med Sandberg, men stopperen får slengt ut en tå og klarert til innkast.
    47'
    Thorsen går i bakken i kroppsduell med Wichmann. For enkelt mener dommer.
    47'
    Fandi med sin første involvering. Setter fart ute til høyre og parkerer Hella, er uheldig med berøringen i det han skal slå inn og løper ballen utover linja.
    49'
    Jerv kontrer. Mafi bruker farta si og kommer til innlegg fra venstre. Pibe lurer inne i feltet, men Eftavaag følger godt og klarer å forlenge innlegget og likevel holde det unna eget mål. Jerv får innkast.
    51'
    Sandberg blir felt på vei fremover og det er Thorsen som er synderen. Frispark på 25 meter. Furtado og Campos står klare til å forsøke seg.
    52'
    Det er Furtado som tar frisparket. Får ballen over muren, men samtidig over mål.
    53'
    Spillerbytte - Flekkeroy IL
    Inn: Mathias Grundetjern
    Ut: Ole Fredrik Thorsen
    54'
    Furtado får seg en skikkelig rundtur og meies ned av sin gamle lagkamerat Hove. Hove heldig som slipper unna med kun tilsnakk der.
    55'
    Campos slår frisparket inn. Eftevaag header unna. Grundekjern setter fart på og kjører kontra.
    55'
    Innbytter Grundekjern lurer Mafi og forsøker å stikke gjennom til Lien, men Olsvoll er patent ute og får rensket unna.
    56'
    Sander Ystanes
    Ønsker å beholde drakta til Pibe. Drar så argentineren nesten mister drakta.
    56'
    Campos svinger inn frisparket. Hove header ballen rett ned i bakken. Nordheim er først på andreball og fyrer fra 14 meter, men Holt gjør en mesterlig jobb og kaster seg inn i skuddet.
    57'
    Jerv trykker på nå. Mafi slår inn fra venstre. Pibe får til en avslutning, men gis samtidig en skikkelig trøkk av Eftevaag. Dommer finner ingen grunn til å blåse.
    58'
    Furtado med ny brukbar Jerv-sjanse. Får ballen og tar fint ned ute til venstre. Knezovic kommer ut og forstyrrer, og det nok til at ballen går i nettveggen.
    59'
    Jerv kontrer på Fløys kontring. Nordheim legger igjen til Pibe som får frispark.
    60'
    Frisparket tas hurtig og havner hos Mafi som slår inn langs gresset til Pibe som forsøker å få til en avslutning, men ballen tar borti stamfoten i det han skal avslutte og det hele blir seende klønete ut.
    61'
    Rægestimen holder koken og støtter sine gutter, som nå begynner å se mer kjørt ut.
    62'
    Lien vinner et frispark inne på Jervs halvdel. Får Sandbergs stive armer i ryggen. Flytter opp mange mann.
    64'
    Holt slår frisparket inn, men av svært laber kvalitet. Rett i førsteforsvarer.
    64'
    Mafi slår inn fra venstre etter et fint Jerv-angrep. Pibe får hodet på den, men må litt tilbake å hente ball for å få til en heading. Knezovic har dermed få problemer med å holde den i fast grep.
    65'
    Kjempesjanse for Campos! Hove roter i det han skal klarere og gir bort ballen til Campos som fra 16 meter forsøker å skru ballen ned i lengste, men ballen tar innom Holt og går til corner.
    66'
    Bakre. Fandi vinner første duel
    66'
    Mål for Jerv!
    Flekkeroy IL 1 - 1 Jerv
    Mål: Diego Campos
    Målgivende: Erik Tobias Sandberg
    Der sitter utlikningen! Furtado slår corneren mot bakre hvor Fandi ruver høyest. Klarer å heade ned til Campos vakkert header ballen bort i det lengste hjørnet bak Knezovic som strekker seg som lang han er, men likevel ikke rekker bort.
    66'
    Inn: Jone Kleppa
    Ut: Johannes Eftevaag
    69'
    Jerv fortsetter å trykke på. Fløy virker slitne og det kan bli lange 20 siste minutter for hjemmelaget her.
    70'
    Furtado holder på å gjøre 1-2! Høyrekanten får ballen på 25 meter, forserer og lurer både Hove og Holt før han går inn i feltet og avslutter. Corovic kaster seg inn i skuddet og får avverget i siste liten. Corner.
    71'
    Treffer Pibe som forsøker å stusse ballen i lengste. Like over.
    71'
    Furtado er den skapende for Jerv her nå. Kommer til linja og får slått inn. Fandi kriger inne i femmeteren og får til en slags avslutning selv om han er nære ved å gå ut i spagat. Knezovic redder igjen.
    75'
    Tempoet i kampen har dalt de siste minuttene. Fløy får tid til å hente seg inn.
    77'
    Inn: Boubacar Konté
    Ut: Pibe Pereira
    77'
    Furtado med nytt innlegg fra høyre. Dårlig kommunikasjon mellom Knezovic og Hove gjør at det blir en vill klarering.
    78'
    Knezovic bokser unna.
    78'
    Campos prøver å løfte ballen opp til Fandi på bakre, men Knezovic er igjen parat og plukker ballen enkelt ned.
    79'
    Grundetjern får stjernetreff fra 25 meter, men treffer Arrocha. Den hadde meget god retning.
    81'
    Fandi vinner et frispark på 30 meter. Dyttes i ryggen av Kleppa.
    82'
    Campos velger å gå på skudd på frisparket fra 30 meter. Treffer særdeles dårlig og skuddet går langt, langt til side for mål.
    83'
    Fløy kommer til sin første ordentlige sjanse i andre omgang. Grundetjern slår inn mot bakre hvor målscorer Nygaard har klart å snike seg inn. Får til en heading, men den går rett på keeper Andreas Olsvoll.
    84'
    Hella kommer til innlegg fra høyre. Arrocha header til innkast.
    86'
    Corovic kaster langt. Grundetjern stusser mot Nygaard som igjen er fri på bakre, men Olsvoll kaster seg inn i ballbanen og gjør en god redning.
    86'
    Kjempesjanse Fandi! Furtado tar ballen lekkert ned ute til høyre før han legger inn. Fandi stiger til værs og knuser en utrustende Knezovic i lufta, men headingen sniker seg like utenfor. Nære på for den singaporske landslagsspilleren.
    88'
    Det smeller voldsomt mellom Fandi og Holt. Sistnevnte blir liggende med en stygg smell i leggen.
    90'
    Fløy ypper seg litt her på tampen! Hove slår langt mot Lien som header ned mot Nygaard.
    90'+1
    Stor mulighet i andre enden! Furtado får masse rom ute til høyre. Går til linja og slår inn. Fandi lurer inne foran mål men Knezovic får avverget. Jerv plukker opp enda en gang og kommer til nok en stor sjanse. Knezovic bommer på ballen og den sniker seg like utenfor. Corner.
    90'+1
    Inn på første. Nygaard stanger unna.
    90'+2
    Det er tillegg i spilletid på minimum fire minutter.
    90'+3
    Fandi tester lykken fra distanse. Treffer godt, men skuddet går en god meter over mål.
    90'+4
    Det går mot ekstraomganger på Arkicon Arena.
    90'+4
    Ante Knezovic
    Drøying av tid.
    90'+4
    Jerv får en siste sjanse! Mafi slår inn. Nordheim forsøker å bryste ballen videre og finner Fandi. Knezovic kommer ut og meier ned singaporeren og Jerv roper på straffe, men dommer Mikalsen blåser av for offside.
    90'+5
    90'+5
    Straffesparkkonkurranse
    120'
    Lagene tar seg en velfortjent hvil før vi er klare for 30 minutter med ekstraomganger her på Flekkerøya. Jerv har vært det klart beste laget etter pause og har skapt sjanse på sjanse, men har bare klart å sette ballen i mål den ene gangen hvor Campos headet ballen i mål. Det ble kampen mot døra for Fløy som klarte å holde unna. Her kan alt skje i ekstraomgangene.
    1. ekstraomgang
    90'
    Inn: André Richstad
    Ut: Arent-Emil Hauge
    91'
    Da er vi i gang med første ekstraomgang. Jerv med ballen.
    91'
    Konté tester skuddfoten fra 25 meter. Skyter ballen langt inn i skogen bak banen.
    92'
    Richstad med skremmeskudd! Innbytteren har kommet inn med friske bein, vender bort Wichmann og banker til fra 20 meter. Skuddet er knallhardt og sniker seg like over. Nære på for hjemmelaget.
    92'
    Inn: Jørgen Solli
    Ut: Iman Mafi
    94'
    Solli har kommet inn med friske bein og kan gjøre mål med sin første involvering, men roter i medtaket og bommer fullstendig i det han skal avslutte.
    95'
    Kollisjon mellom Lien og Olsvoll. Lien blir liggende med kramper. Jerv fortsetter å spille.
    97'
    Wichne pisker ballen inn i feltet. Hella rensker unna.
    98'
    Furtado tryller og vinner corner. Kantspilleren dribler seg inn i feltet og går til linja. Skyter ballen inn i femmeter og ballen er innom Knezovic og Hove før den spretter til corner.
    99'
    Treffer Fandi på fremre stolpe, men singaporeren header utenfor.
    99'
    Fløy får frispark på 25 meter. Skal vi få en ny perle fra Nygaard?
    101'
    Flekkeroy IL 2 - 1 Jerv
    Han gjør det igjen! Hvilken dødballfot han har godeste Thomas Nygaard! Midtbanespilleren løfter frisparket over muren og opp i vinkelen. Temperaturen er høy på benk og bane nå. Jerv mener at en Fløy-spiller står i muren til Jerv noe som etter det nye regelverket ikke har lov til.
    101'
    Kampen omsider i gang igjen. Sandstø og Urdal har kranglet høylytt på linja her. Støtteapparatet i Jerv tar opp telefoner og tar samtaler. Skal det legges inn protest her? Urdal kontrer med at det er videobevis på det ikke var noen Fløy-spiller i muren. Målet står og Fløy leder 2-1.
    103'
    Nordheim med kjempesjanse! Wichne har arbeidet utrettelig ute til høyre. Slår inn fra høyre og finner Flekkerøya-gutten Norheim som får heade fritt fra 10 meter, men header utenfor. Der burde det stått 2-2.
    104'
    Richstad kjører karusell med Campos og blir lagt i bakken. Fløy får omsider tid til å puste litt.
    105'+1
    105'+2
    Fløy har gjennomført en god første ekstraomgang og leder 2-1 når vi har 15 minutter igjen. Målet kom etter et nytt vakkert frispark fra Nygaard som gikk i vinkelen. Det oppstod likevel høy temperatur da Jerv mener at det står en Fløy-spiller i muren i det frisparket går. Støtteapparat, spillere og også mediafolk fra klubbene stormer til assistentdommer nærmest benkene og vil høre hva som foregår.
    2. ekstraomgang
    105'
    Kampen i gang igjen. Dette blir 15 meget intense minutter på Arkicon Arena.
    106'
    Fløy kriger til seg et innkast nede ved Jervs venstre hjørneflagg. Bruker god tid.
    107'
    Jerv prøver febrilsk å få opp balltempo. Furtado får ball ute til høyre og slår inn. Fandi møter, men header utenfor.
    108'
    Wichmann slår inn. Fandi og Nordheim går i den samme duellen og roter bort muligheten. Knezovic kaster seg over den løse ballen.
    110'
    Campos skyter rett i blokka til Ystanes. Ballen havner i beina på Wichne som drar seg inn i banen og fyrer med sin antatt svakeste fot. Skuddet er godt, men går like over.
    111'
    Knezovic ligger nå nede med krampe.
    112'
    Inn: Kristian Novak
    Ut: Diego Campos
    112'
    Sandberg slår inn fra dypet i mangel på andre alternativer. Ballen kommer ned med snø på i hanskene til Knezovic.
    113'
    Flekkeroy IL 2 - 2 Jerv
    Mål: Ikhsan Bin Fandi Ahmad
    Ny drømmescoring på Arkicon! Fløy blir passive i presset sitt, noe Fandi utnytter med å fyre av en rakett fra 25 meter som går som en prosjektil opp i krysset. For en scoring av mannen fra Singapore!
    113'
    Inn: Thomas Zernichow
    Ut: Torje Wichne
    114'
    Ny kjempesjanse for Jerv! Furtado slår inn fra høyre. Novak har kommet inn som spiss her og stiger til værs. Knuser Corovic i lufta og får til en god heading, men den sniker seg like utenfor.
    116'
    Fløy virker sluttkjørte her nå. Straffer er nok det beste de kan håpe på.
    117'
    Grundetjern får seg en smell i duell med Furtado. Holder seg til hofta. Om det er for å bruke tid eller ikke blir bare spekulasjoner, men Fløy får tid til en liten drikkepause.
    118'
    Solli slår inn fra venstre. Knezovic plukker enkelt.
    118'
    Ballen sitter i mål! Solli slår inn fra venstre og finner Nordheim som header på mål. Knezovic gjør en kjemperedning, men slår ballen rett ut i beina på Fandi som måker ballen i mål, men blir avblåst for offside. For en dramatikk vi får servert her på Arkicon.
    119'
    Tillegg i spilletid på minimum to minutter.
    120'+2
    Nordheim med kampens siste sjanse. Knezovic redder.
    120'+2
    Det blir straffekonk på Arkicon Arena Flekkerøy! Hvem takler presset? Fløy har ingenting å tape her.
    120'
    Flekkeroy IL scorer på straffe!
    120'
    Jerv scorer på straffe!
    Mål: Mathias Wichmann
    120'
    Mål: Mats Holt
    120'
    Jerv misses the penalty
    120'
    Flekkeroy IL 3 - 1 Jerv
    Mål: Sander Ystanes
    120'
    120'
    Flekkeroy IL 4 - 1 Jerv
    Mål: Mathias Grundetjern
    120'
    120'
    Kampen er over og Fløy detonerer en cupbombe her på Flekkerøya! Det var en meget innholdsrik kamp som etter 1-1 ved fulltid tok fullstendig av i ekstraomgangene. Et meget kontroversielt frisparkmål signert Thomas Nygaard som gikk opp i krysset. Jerv var oppspilte og mente at det var en Fløy-spiller i muren, noe som er mot regelverket. Målet ble stående og Jerv måtte hente opp ledelsen på andre måter. Fandi ordnet 2-2 med et magisk langskudd som smalt opp i krysset og det var duket for straffekonk. I straffekonken startet Fløy best og satte sine første straffer. Fandi var andremann for Jerv, gjør alt riktig og sender Knezovic feil vei, men setter ballen i stolpen. Når Furtado som Jervs tredje straffetaker blir hindret av en mesterlig redning fra Knezovic kunne Grundetjern avgjøre noe han gjorde iskaldt ved å sende Olsvoll feil vei og legge ballen enkelt i mål. Fløy er videre til tredje runde i NM og kan møte alt fra Bodø/Glimt til Start.