Ble dekket av Herman Folvik

Hei og velkommen til dekningen av denne eliteseriekampen mellom Haugesund og Vålerenga.
    Haugesund (4-4-1-1): Sandvik - Desler, Pallesen, Tiedemann, Bergqvist - Pedersen, Leite, Tronstad, Kallevåg - Grindheim - Velde. Benken: Gostomski, Krygård, Sandberg, Gunnarshaug, Samuelsen, Koné.
    Vålerenga (4-2-3-1): Klaesson - Juarez, Bjørdal, Näsberg, Adekugbe - Lekven, Shala - Dønnum, Vilhjálmsson, Ejuke - Finne. Benken: Haug, Borchgrevink, Nakkim, Abu, Myhre, Israelsson, Azemi.
    Haugesund gjør én endring fra sist seriekamp mot Odd: West Ham-utleide Martin Samuelsen starter på benken, mens Douglas Bergqvist kommer inn. Bergqvist tar venstrebacken, Thore Pedersen skyves opp på midtbanen og Christian Grindheim tar Samuelsens plass bak spissen.
    Vålerenga-elleveren inneholder to endringer fra sist runde: 18 år gamle Kristoffer Klaesson tar plass mellom stengene etter at førstekeeper Adam Larsen Kwarasey har slitt med ryggen sist uke. Det er Klaessons debut i Eliteserien. Med det blir han den yngste keeperen som starter en seriekamp for Vålerenga siden Gudmund Kongshavn i 2009. I tillegg er midtstopper Johan Lærdre Bjørdal fra karantene, og skyver med det Nakkim ut på benken.
    Vålerenga kunne virkelig trengt å ta med seg tre poeng hjem fra Vestlandet i kveld etter kun én seier på de fem siste. Hovedstadslaget har 18 poeng og ligger på 5. plass, men kan klatre forbi Brann på 4. med tre poeng.
    Haugesund røk på sin side på et tap mot Odd i siste runde, men har likevel hentet solide ti poeng på de fem siste. Med seier i dag vil haugalendingene også gå forbi Vålerenga på tabellen.
    Det virker som om Vålerenga er forberedt på en tøff batalje på Vestlandet. Både trener Deila og midstopper Bjørdal trekker fram at de må "vinne krigen" før de kan håpe å begynne å spille sitt eget spill i intervjuene før match.
    Haugesund vinner kast høyt i banen. Det skal kastes langt.
    2'
    Kastet klareres unna av et Vålerenga-hode.
    2'
    Det slås mye langt fra begge lag innledningsvis.
    3'
    Dønnum vinner fint og utfordrer framover høyrekanten, men klarer ikke å finne Finne. Ender med 5-meter til FKH.
    4'
    Bergqvist får slått inn, og den 18 år gamle keeperdebutanten for Vålerenga bommer regelrett på ballen. Ballen er fri, men ingen FKH-bein når fram. Ender med corner.
    5'
    Magnus Lekven
    Lekven prøver seg fra distanse. Over.
    6'
    Kristoffer Velde
    Velde prøver seg med en frekkis fra veldig skrått hold. Går laaangt utenfor.
    7'
    Bjørdal forserer fra stopperplass og opp til Haugesunds sekstenmeter. Prøver seg på legg, men det ender over kortlinja.
    9'
    Vålerenga gir ikke tilbake ballen til Haugseund etter en dropp. Det pipes på stadion.
    11'
    FKH prøver seg mye med lange baller og vinning av andreball. Med begrenset hell til nå.
    14'
    Mål for Vålerenga!
    FK Haugesund 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Matthias Vilhjalmsson
    Vålerenga spiller seg fint gjennom etter et kast som Vilhjalmsson bryster ned til Ejukeh. Vilhjalmsson får den tilbake igjen, før han finner Finne inne i straffefeltet, som setter den kontant i nærmeste hjørne.
    14'
    Dønnum gjør mye fint på høyrekanten til gjestene, men mangler å finne medspillere i boksen.
    17'
    Thore Pedersen
    Nærmere cornerflagget enn stengene til Klaesson.
    19'
    Frispark litt inne på FKHs halvdel. Enga flytter opp, men det heades unna av Bergqvist.
    19'
    Bruno Leite
    Portugiseren prøver seg med en volley. Treffer godt, men noen knepp for høyt.
    22'
    FKH kommer framover i en lovende posisjon på høyrekanten, men linjemannen er oppe med flagget.
    23'
    Ingen høydare av en kamp hittil, dette. Som spådd har det blitt mye krig og lite finspill, med unntak av forspillet til Finnes scoring.
    24'
    Tronstad vinner ballen fra Shala nede ved dødlinja. Han finner Kallevåg som skyter på første, men Klaesson er med på notene og slår til corner med en fin redning i korthjørnet.
    25'
    Den påfølgende corneren plukkes også av Klaesson. Spilt seg opp etter den tidlige missen i feltet, unggutten!
    25'
    Vålerenga kontrer et FKH-frispark, men Lekven bruker for lang tid før han fyrer av.
    27'
    FKH vil ha gult på Shala når han stopper en kontring. Dagens dommer Kristoffer Hagenes gir imidlertid Shala en sjanse til, til publikums misnøye.
    28'
    Velde vinner frispark i duell med Juarez. Spissen slår selv inn, men altfor lavt. Klareres unna.
    30'
    Näsberg må ut til behandling etter en smell i hodet, men kommer raskt på banen igjen.
    32'
    Desler kommer til legg fra Haugesunds høyrekant, men Klaesson får bokset unna i en tøff duell.
    33'
    Vålerenga stresser ikke med å komme seg fram i banen, her. Er nok fornøyde og vel så det om de kan ta med seg 1-0 til pause.
    35'
    Velde vinner en duell og drar fint av nestemann. Sluttproduktet står imidlertid ikke i stil. Utenfor.
    36'
    Finne utfordrer langs venstrekanten, men må ta til takke med corner.
    37'
    Corneren er småskummel, men Vålerenga-spillerne er litt passive inne i femmeteren til Sandvik.
    38'
    FK Haugesund 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Aron Dønnum
    Målgivende: Bård Finne
    Ejuke med en deilig stikker til Finne. Spissen får slått inn litt bak Dønnum, men Dønnum klarer å la en fot henge igjen og sette den hardt ned i nærmeste.
    39'
    Gult kort til Vålerenga
    Efrain Juarez
    River ned Pedersen og får korrekt gult. Frispark i innleggsposisjon.
    41'
    FK Haugesund 0 - 3 Vålerenga
    Målgivende: Sam Adekugbe
    Kontrer etter frisparket. Ejukeh til Adekugbe, som har mye rom. Han finner Finne, og spisen er så kald, så kald. Tar ned ballen når de fleste ville avsluttet på direkten, drar av en FKH-forsvarer, og setter den pent og rolig. Deilig å se på!
    41'
    Tre målsjanser, tre mål hittil for Vålerenga. Ronny Deila har grunn til å smile over sånn effektivitet.
    43'
    Martin Samuelsen gjøres klar på benken til et tidlig bytte.
    45'
    Tungt å ta med seg dette inn i garderoben for hjemmelaget. Kunne hatt behov for en redusering før pause, men det ser dårlig ut med det.
    45'+1
    "Christian lengter hjem til Vålenga", synger bortefansen.
    45'+1
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Mikkel Desler
    Desler har fått en liten trøkk, men jogger av banen greit nok. Kan se ut som det er vel så mye et taktisk bytte.
    45'+2
    Det som egentlig var en sjansefattig omgang ender likevel med tre mål i første omgang. Vålerenga har puttet tre mål på tre sjanser, der Finne sto for to av dem og hadde målgivende på den siste. Haugesund har kriget, men lite mer. De må mange hakk opp i andre om det skal finnes håp for poeng.
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Douglas Berggvist
    46'
    Inn: Ibrahima Koné
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    46'
    FKH har tatt unna alle sine bytter før ett minutt av andre omgang er spilt. De må gamble nå, men får krysse fingrene for at de unngår skader og den slags utover omgangen.
    47'
    Trenger en tidlig scoring for å tenne håpet om poeng. Vi får se om Vålerenga rir av stormen.
    47'
    Ballen slås inn i Vålerenga feltet, og det er tendenser til at det kan skje noe. Men et høyt spark gjør at dommer blåser motsatt vei.
    48'
    Christian Grindheim
    Samuelsen drar av en mann og spiller 45 til Grindheim. Grindheim blåser den over fra god posisjon.
    49'
    Dønnum snurrer rundt med to motstandere nede ved hjørneflagget. Vinner en corner.
    50'
    Shala slår inn, men Pallesen Knudsen header unna.
    51'
    Samuelsen er et friskt pust for Haugesund, og vinner en corner i duell med Adekugbe.
    52'
    Klareres fra et Vålerenga-hode.
    53'
    Velde prøver seg fra distanse etter en kontring. Langt over. Hadde medspillere i bedre posisjoner der, spissen...
    54'
    Skudd fra distanse, men Klasesson slår unna. Skal selvsagt redde den, men unggutten opptrer solid!
    56'
    Stillingskrig nå etter en frisk FKH-start på omgangen. Har Vålerenga ridd av stormen?
    59'
    Kommer til skudd fra 16, men avslutning er puslete. Rett på Sandvik.
    61'
    FK Haugesund 0 - 4 Vålerenga
    Mål: Chidera Ejuke
    Ejukeh plukker opp nedfallsfrukt utenfor 16-meteren, drar av en rusende FKH-forsvarer og bøyer den i hjørnet. Vakkert!
    61'
    Finner Haugesund kreftene til å kjempe videre når det er så å si umulig å snu dette?
    65'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Markus Nakkim
    Ut: Ivan Näsberg
    Näsberg får seg en trøkk i hodet i duell med Kone. Nakkim kommer inn og tar plassen hans i midtforsvaret.
    67'
    Skudd fra distanse går over via en forsvraer. Corner.
    68'
    Corneren klareres, men ballen kommer inn igjen til runde to. Heades ned til Samuelsen som er alene på bakerste, men Klasesson slår til med en kjemperedning!
    68'
    Klaesson bokser unna neste corner.
    69'
    Ejukeh utfordrer innover og kommer til avslutning, men Helge Sandvik i buret kommer raskt ned i nærmeste. God sjanse!
    70'
    Stolpetreff! Finne spilt på kanten gjennom av keeper (!) Klaesson. Spiller 45 til Viljalmsson, som treffer stolpen!
    71'
    Prøver seg på et frispark fra 30 meter. Langt over, ikke for første gang i kveld fra spissen.
    73'
    Inn: Christian Borchgrevink
    Ut: Efrain Juarez
    73'
    Finne blir felt når han er alene gjennom med Sandvik, men blåses av.
    75'
    Aron Dønnum
    Fikk gult for å spille bort ballen på frisparket før målet.
    76'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 4 Vålerenga
    Mål: Ibrahima Koné
    Målgivende: Niklas Sandberg
    Shala gir frispark i innleggsposisjon. Sandberg slår inn og Kone header i krysset! Debutant Klaaeson er ikke i nærheten.
    77'
    Dønnum drar seg forbi både tre og fire, men takles i det han skal avslutte.
    79'
    Christian Borchgrevink
    Borchgrevink pådrar seg gult for en hard takling i en av hans første involveringer etter at han kom inn.
    79'
    Inn: Erik Israelsson
    Ut: Aron Dønnum
    Målscorer Dønnum får hvile siste ti, mens Israelsson får sjansen til å vise seg fram i en avslutning der det bør bli en del rom.
    82'
    Fredrik Pallesen Knudsen
    Sandberg slår inn et frispark, men Pallesen Knudsen header utenfor.
    84'
    Hands på Shala. Skummel innlegsposisjon, men Vilhjalmsson header unna.
    86'
    Herolind Shala
    Shala feller Velde og hindrer en kontring, og får korrekt gult.
    87'
    Det legges til fem minutter.
    90'+1
    Frispark til Vålerenga på egen halvdel. De lar naturlig nok klokken tikke.
    90'+3
    Samuelsen skusler bort en god innleggsmulighet. Da er dette fort over.
    90'+5
    Det ble for mye for Haugesund å skulle hente opp supereffektive Vålerengas tremålsledelse til pause. Bård Finne ble dagens mann med to scoringer og en målgivende da Ronny Deila og hans menn kom inn på vinnersporet igjen.