1-1
1-2
1 541
2 528

Velkommen til Haugesund Sparebank Arena og dagens oppgjør i Eliteserien mellom FKH Haugesund og Tromsø. Grått vårvær her i Haugesund i dag, men heldigvis er gressmatten grønn og fin. Jeg heter Espen Severeide og skal følge kampen her.
    Hjemmelaget har fått en dårlig stert på sesongen. Kun en seier og seks poeng totalt har det blitt. Det gjør at laget ligger på den utsatte fjortendeplassen før dagens serierunde. Trener Jostein Grindhaug og hans mannskap har fått lokal kritikk etter nok en dårlig sesonginnledning. En seier i dag hadde nok smakt veldig godt for hjemmelaget'.
    Tromsø har fått en mye bedre sesongstart enn vertene. De ligger på en flott sjetteplass med elleve poeng. På bortebane står de med to seire og en uavgjort, så det er et lag med selvtillit som kommer til Haugesund på jakt etter tre nye poeng i dag.
    Begge lagene tok seg videre fra første runde i cupen. Tromsø hadde full kontroll og vant hele 8-0 borte mot HF/Stein. FKH måtte slite mer for sitt avansement, men de vant til slutt 2-1 borte mot Staal Jørpeland.
    Begge lag gjør bytter på sine startellevere i dag. FKH mangler fremdeles viktige brikker som Søderlund, Eskesen og Liseth. I tillegg er Søren Reese vraket til fordel for Ulrik Fredriksen. Claus Niyukuri er gledelig tilbake på benken etter skade.
    Tromsø mangler også en del sentrale spillere. Psyche og Yttergård Jenssen er ute. Lasse Nilsen er henvist til benken. Inn kommer blant annet Øyvann Paintsil og Bassi.
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 2-1 til FKH. Da ble Mads Sande den store helten med sin avgjørende scoring ti minutter før slutt. Søderlund scoret det første målet til hjemmelaget, mens Kitolano sørget for gjestenes trøstemål.
    Tromsø-trener Gaute Helstrup hadde et opphold i FKH som spiller i 2001. Da var han lagkamerat med FKH-trener Jostein Grindhaug.
    0'
    Hjemmelaget med ballen mest i innledningen. Tromsø ligger lavt og kompakt.
    1'
    Tromsø kommer på en overgang, men Norheim har en dårlig berøring og mister ballen.
    2'
    Veldig forsiktig åpning fra begge lagene. De forsvarer seg lavt og tar liten risiko.
    5'
    Erlien får den første avslutningen, men det blir avvinket for offside.
    8'
    Offside for Tromsø
    8'
    Frispark
    8'
    Frispark i god posisjon for FKH. Ballen går rett i hendene til Haugaard.
    9'
    Krusnell går på et løp i bakrom, men ballen fra Fredriksen er litt for lang.
    12'
    Fremdeles lite å skrive hjem om fra Haugesund. Ingen målsjanser så langt.
    15'
    Hjørnespark til Tromsø
    16'
    Mål for Tromsø!
    FK Haugesund 0 - 1 Tromsø
    Mål: Jostein Gundersen
    Målgivende: Kent-Are Antonsen
    Det sitter den for bortelaget! Gundersen rager høyest på corneren til Antonsen og stanger ballen i mål bak en sjanseløs Selvik.
    17'
    Krusnell prøver seg på en snarlig utligning, men innlegget blir reddet av Haugaard.
    19'
    Tromsø har god kontroll på kampen slik det er nå. Hjemmelaget sliter med å komme til de store sjansene mot et kompakt Tromsø-lag.
    24'
    Erlien kommer på en overgang, men i det han skal skyte blir han blokkert.
    28'
    God mulighet til Tromsø. Jakobsen legger inn fra venstre. Vesterlund kommer på et godt løp, men Selvik får avverget avslutningen til corner.
    28'
    Denne gangen header Therkildsen unna.
    28'
    Skudd til Tromsø fra 20 meter. Det er Norheim som prøver lykken, Selvik redder greit.
    29'
    Haugaard bokser unna. Ballen detter ned til Bærtelsen som sender den over.
    29'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 1 Tromsø
    Mål: Bruno Leite
    For et kremmerhus! Bruno Leite klemmer til fra 25 meter. Ballen skyter fart og stopper ikke før den treffer nettmaskene bak en utspilt Haugaard. For en scoring av midtbanespilleren.
    31'
    Pajaziti prøver seg fra 15 meter. Skuddet går rett på Haugaard.
    37'
    FKH med en liten kanonade mot målet til Tromsø, men bortelaget forsvarer seg heroisk og blokkerer det som kommer.
    39'
    Frispark
    41'
    Gundersen prøver lykken fra langt hold, men skuddet går milevis utenfor.
    43'
    Frispark
    44'
    45'+1
    Da står det 1-1 etter halvspilt kamp mellom FK Haugesund og Tromsø. Bortelaget tok ledelsen etter 18 minutter da Gundersen headet i mål etter en flott corner fra Antonsen. Ledelsen varte til det 32. minutt da omgangens høydepunkt ble levert av Bruno Leite. Fra 25 meter klinket han til og så ballen fyke i nettet bak en sjanseløs Haugaard. Utenom scoringene har det vært en heller tam og kjedelig omgang. Hjemmelaget har hatt ballen mest, men de sliter med å bryte gjennom et kompakt og godt Tromsø-forsvar. Forhåpentligvis blir det litt mer sjanser og mål i andre omgang.
    45'
    Jakobsen forserer flott oppover venstresiden, men innlegget hans er det ingen adresse på. Ballen seiler fint inn til Selvik.
    47'
    Frispark
    47'
    48'
    FK Haugesund 1 - 2 Tromsø
    Mål: Anders Jenssen
    Nok et cornermål til Tromsø. Denne gangen er det Jenssen som får satt pannebrasken på corneren til Antonsen. Ballen styres inn på bakerste stole bak et tafatt FKH-lag.
    48'
    En skikkelig kalddusj for hjemmelaget med nok en dødballscoring. Klarer de å komme tilbake igjen her?
    52'
    Haugaard fanger ballen på andre forsøk.
    52'
    Paitsil prøver en stikker til Jakobsen, men pasningen er for svak og blir fanget opp av FKH.
    56'
    Pajaziti prøver seg med et skudd fra 18 meter. Dessverre for FKH-spilleren treffer han dårlig så ballen daler enkelt inn til Haugaard.
    57'
    Norheim vil ha straffe når han går ned i feltet. Han blir liggende etter situasjonen og må få medisinsk tilsyn.
    58'
    Frispark til FKH i brukbar posisjon.
    60'
    Ballen ender til slutt hos Leite som skyter like over.
    60'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Sory Diarra
    Ut: Vegard Solheim
    61'
    Inn: Mikkel Hope
    Ut: Bilal Njie
    61'
    Inn: Søren Reese
    Ut: Bruno Leite
    62'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Runar Norheim
    62'
    Offside for FK Haugesund
    64'
    Frispark
    64'
    Frispark
    66'
    Tromsø med god kontroll midtveis i andre omgang. Hjemmelagets forsøk blir litt spede og tilfeldige. De klarer ikke å sette Tromsø under skikkelig press.
    68'
    Gult kort til Tromsø
    Daniel Bassi
    Han drøyer tiden ved et innkast.
    68'
    Inn: Troy Nyhammer
    Ut: Adrion Pajaziti
    71'
    Stopp i spillet etter Jenssen blir liggende etter en duell. Han får medisinsk hjelp.
    72'
    Jenssen må ut. Spillet er startet uten at Tromsø får byttet.
    74'
    Inn: Miika Koskela
    Ut: Anders Jenssen
    74'
    Jakobsen prøver et innlegg, men det går rett i hendene til Selvik.
    76'
    FKH jakter utligningen, men det blir mye nesten. Tromsø er farligere på sine overganger slik det er nå.
    78'
    Gundersen blir liggende nede, til hjemmepublikummet store fortvilelse. Han kommer seg etter hvert på beina.
    82'
    I neste situasjon blir Øyvann liggende. Hjemmepublikummet holder på å eksplodere.
    83'
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Casper Øyvann
    84'
    Inn: Tobias Hafstad
    Ut: Yaw Paintsil
    85'
    Frispark
    86'
    Krusnell legger in på bakre stolpe, men der er det ingen FKH-spillere.
    88'
    Nyhammer prøver skuddfoten fra 25 meter. Skuddet er hardt, men det går noen meter over.
    89'
    Maï Traoré
    Han får kortet etter en tøff duell med Krygård.
    89'
    Antonsen header unna.
    90'
    8 minutter lagt til i Haugesund.
    90'
    Jostein Gundersen
    Han kaster vekk ballen.
    90'+2
    Traore heade unna.
    90'+2
    Fredriksen rager høyest på et innlegg, men headingen går utenfor.
    90'+3
    Etter mye klabb og babb får Haugaard tak i ballen.
    90'+4
    Espen Bull-Tornøe og Gaute Helstrup får hvert sitt gule kort på sidelinjen.
    90'+7
    Traore får en mulighet til å punktere det, men skuddet hans blir blokkert.
    90'+8
    90'+9
    Der blåser dommer Hauge av. Tromsø vinner 2-1 mot FK Haugesund, og fortsetter med det sin solide bortestatistikk. Kampen var jevn og sjansefattig, men bortelaget scoret to viktige dødballmål som ble avgjørende for kamputfallet. Den første scoringen satte Jostein Gundersen inn etter 18 minutter. En god corner fra Antonsen fant midtstopperen foran mål. FKH fikk sin utligning etter en drøy halvtime, denne gangen på den spektakulære måten. Bruno Leite fikk drømmetreff fra 25 meter og sendte hjemmepublikummet i ekstase. Slik var stillingen til pause, men kun fire minutter etter hvilen satte bortelaget inn nok en corner. Denne gang var det Jenssen som fikk stanget ballen i mål. FKH prøvde å få utligningen de jaktet, men Tromsø forsvarte seg på strålende vis. Dermed kan de ta den lang veien hjem med tre poeng i bagasjen. For hjemmelaget ble dette en ny nedtur i det som ser ut til å bli en lang og vanskelig sesong.