1-0
2-0

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og velkommen til denne live-dekningen av Europaliga-oppgjøret mellom FK Haugesund og østerrikske Sturm Graz!
    Haugesund tok seg komfortabelt videre mot Cliftonville i første kvalifiseringsrunden. Der vant de 6-1 sammenlagt, men dagens motstander er en del knepp opp på nivå.
    FKH XI (4-3-3): Sandvik - Desler, Bergqvist, Tiedemann Hansen, Baardsen Pedersen - Leite, Tronstad, Krygård - Sandberg, Koné, Velde.
    På benken for FKH: Stople, Samuelsen, Ikedi, Ndayisenga, Kvarven.
    Det er et ekstremt skadepreget Haugesund-lag om dagen. Kevin Martin Krygård på midtbanen starter sin første kamp for A-laget i dag om man ser vekk fra tidlige runder i cupen. Benken er også tynn, og i tillegg er Stople, Ndayisenga og Kvarven spillere som har sin vanlige kamparena på lagets 2'er lag.
    Ben Karamoko, Alexander Stølås, Dennis Horneland, Joakim Våge Nilsen, Christian Grindheim og Fredrik Pallesen Knudsen er alle på skadelisten og ikke med i troppen. Kallevåg har karantene og Ibrahima Wadji har avlagt positiv dopingprøve. Det er altså mannefall i FKHs stall, og i tillegg til disse var Baardsen Pedersen og Bergqvist usikre før kampen, men begge er altså i startelleveren.
    Sturm Graz XI (4-2-3-1): Siebenhandl - Sakic, Avlonitis, Spendlhofer, Schrammel - Dominguez, Ljubic - Pink, Kiteishvili, Jantscher - Hosiner.
    På benken for Sturm Graz: Schützenauer, Lackner, Huspek, Koch, Maresic, Eze og Lema.
    Sturm Graz kom på 3. plass i Østerrike forrige sesong. Det var et lag som både scoret og slapp inn lite. De fikk så vidt over ett mål i snitt per kamp, og vant faktisk bare 7 av 22 kamper i fjor. De spilte imidlertid 10 uavgjort og tapte kun 5.
    Er vel rundt 200-300 supportere fra Østerrike som har tatt turen til Haugesund i kveld. De gir fra seg mye lyd allerede!
    1'
    Koné triller gjennom til Leite, men ballen kommer en liten halvmeter foran midtbanespilleren. Hadde vært en stor sjanse om han fikk ballen i fot der, men slik gikk det altså ikke!
    3'
    Sandberg med et fint innlegg i boks etter strålende spill fra Leite først. Avlonitis slenger frem beinet og klarerer akkurat unna ballen før den går til Koné!
    6'
    Krygård kommer til innlegg ved dødlinjen, men ingen i hvit dukker opp på den i boks, og den triller hele veien ut til utspark for keeper.
    10'
    Det er hjemmelaget som har tatt initiativ så langt i kampen. Sturm Graz har hatt en svak åpning på dette oppgjøret.
    11'
    Jantscher slår et langt frispark i boks, og Sandvik blir usikker på hva han skal gjøre. Slår ballen ut til corner.
    12'
    For en mulighet! Bortelaget får avsluttet etter corneren, men avslutningen går i egen spiller! Hadde gått i mål om ikke! Haugesund er heldig der.
    12'
    Gult kort til Sturm Graz
    Emanuel Sakic
    Setter knottene til mot Velde, og får det gule kortet.
    13'
    Pink blir spilt i bakrom, men kanten er offside-plassert.
    14'
    Velde med en lekker pasning til Desler ute til høyre. Backen legger inn, via en spiller, og til corner.
    15'
    Haugesund setter ballen i mål, men det er avvinket for offside! Det er Bergqvist som header ballen i mål etter en corner, men stopperen rekker ikke å juble noe særlig for fløyta går for offside.
    17'
    Kiteishvili fører ball på venstresiden, men innlegget sitter ikke helt. Pedersen klarerer unna.
    18'
    Thomas Schrammel
    Igjen får Velde kjenne på knotter, men denne gangen kommer de fra Schrammel.
    20'
    FK Haugesund har vært gode i de første 25 minuttene. Styrer mye av spillet, men Sturm Graz angriper godt når de har sjansen. En spennende åpning på Haugesund stadion!
    25'
    Velde trekker seg innover og fyrer av, men skuddet går langt over mål.
    35'
    Det har vært mye trilling, men lite fint og effektivt spill i det siste.
    35'
    Gult kort til FK Haugesund
    Ibrahima Koné
    36'
    Juan Dominguez
    38'
    Frispark til Haugesund i ypperlig posisjon.
    38'
    Sandberg går for keeperhjørne, men den blir enkel for Siebenhandl.
    39'
    Stor mulighet for FKH! Velde skjærer inn og sikter mot korthjørne, men skuddet sniker seg en meter til side for mål!
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt av denne første omgangen.
    45'+1
    I tverrliggeren! Jantscher skjærer inn og fyrer av, og den treffer midt i metallet!
    45'+2
    Da er det pause på Haugesund stadion, og stillingen er 0-0.
    Frispark til Haugesund i god innleggsposisjon!
    49'
    Sandberg og Velde står begge klare til å slå den.
    50'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Sturm Graz
    Mål: Kevin Krygård
    Målgivende: Kristoffer Velde
    Haugesund tar ledelsen!! Og det er Krygård, dere!! Har enda ikke startet en kamp for Haugesund i Eliteserien, men fikk tillit fra start i kveld! Han takker og bukker og dunker inn ledelsen for Haugesund!
    51'
    Stor sjanse for bortelaget, men Sandvik er på plass!
    54'
    Trener til Sturm Graz får gult kort faktisk!
    55'
    Det vil være svært så imponerende om Haugesund holder dette ut kampen! Sturm Graz er vel et lag som er å regne bedre enn FK Haugesund. I hvert fall med tanke på skadesituasjonen til rogalendingene.
    57'
    Oioioi! Stor mulighet for østerrikerne. Et innlegg blir slått mot bakre stolpe, og headingen sniker seg utenfor stolpen!
    61'
    Haugesund forsvarer seg godt mot et Sturm Graz som jakter en viktig scoring på bortebane.
    63'
    FK Haugesund 2 - 0 Sturm Graz
    Mål: Niklas Sandberg
    Målgivende: Mikkel Desler
    Og Haugesund går opp i 2-0! Desler får ballen fra Krygård ute til høyre, og sender videre til Sandberg som curler ballen elegant i lengste til 2-0! Dette er mektig imponerende av Haugesund!
    64'
    FKH er på vei til å sikre seg et kjempe utgangspunkt før returoppgjøret neste uke!
    65'
    Spillerbytte - Sturm Graz
    Inn: Michael John Lema
    Ut: Emanuel Sakic
    72'
    Inn: Emeka Friday Eze
    Ut: Philipp Hosiner
    72'
    Dobbeltbytte fra Sturm Graz i jakten på scoring.
    72'
    Sturm Graz presser noe voldstomt nå, men Haugesund står fint i mot.
    76'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Ibrahima Koné
    76'
    Martin Samuelsen
    Litt uforståelig gult kort til Haugesunds innbytter der.
    77'
    Så danser Samuelsen litt ute til høyre og vinner en corner for Haugesund.
    78'
    Velde trekker seg innover på venstresiden og Haugesund vinner frispark.
    79'
    Brannalarmen har utrolig nok godt på Haugesund stadion! Spillerne og kommentator er litt satt ut, og de lurer litt på hva som skjer.
    80'
    Speaker forteller at alt er OK, og ber alle blir sittende.
    80'
    Velde klinker frisparket en meter og to over mål.
    81'
    Sandvik med ny redning for Haugesund. Redder enkelt forsøket til Lema som skyter fra skrå vinkel.
    84'
    Så går en spiller ned i boksen til FKH, men dommer dømmer corner og ikke straffe.