Ble dekket av Geir Juva

Hei og velkommen til livedekningen av dagens eliteseriekamp i Haugesund mellom FKH og Sarpsborg 08.
    FKH (4-2-3-1): Selvik - Bojang, Fredriksen, Tiedemann, Pedersen - Therkildsen, Krygård - Sandberg, Liseth, Velde - Samuelsen. Benken: Sandvik, Bærtelsen, Stølås, Sande, Naustdal, "Badou", Søderlund.
    Sarpsborg 08 (3-5-2): Kristiansen - Næss, Utvik, Dyrestam - Ødegaard, Salétros, Vetti, Lindseth, Thomassen - Koné, Fardal Opseth. Benken: Vidtun Nilsen, Jarl, Karamoko, Halvorsen, Ofkir, Soltvedt, Maigaard, Wichne, Canadjija.
    FKH gjør én endring på laget som slo Brann 3-1 borte i forrige runde. Alexander Stølås åpner på benken i dag. Sulayman Bojang kommer inn i elleveren mot klubben han forlot for en måned siden. Thore Pedersen flyttes over på venstre backplass.
    S08 gjør tre endringer tross 5-0-seier over Sandefjord i forrige runde. Magnar Ødegaard (legg) og kaptein Joachim Thomassen (stempling i beinet) er tilbake etter skader. Eirik Wichne og Joachim Soltvedt er benket. På topp erstatter Kristian Fardal Opseth ankelopererte Guillermo Molins.
    Sulayman Bojang er ikke den eneste som møter en tidligere arbeidsgiver i kveld. Bjørn Inge Utvik (forlot FKH i 2013), Ibrahima Koné (i FKH i fjor) og Ben Kantie Karamoko (sist i spill for FKH i august 2020) har alle en fortid i Haugesund.
    Forrige rundes firemålsscorer Ibrahima Koné (S08) rekker kampen mot eks-klubben. Koné som har vært på landslagsoppdrag med Mali, fikk en forsinket avgang fra Gardermoen i morges grunnet tekniske problemer og flybytte. Men kl. 12.40 ankom han Karmøy, kan Sarpsborg Arbeiderblad fortelle.
    Ibrahima Koné scoret fire mål i forrige serierunde. Hvor mange mål scorer han i dag?
    Han scorer ett eller to mål.
    37%
    Han netter minst tre ganger.
    6%
    Han nøytraliseres helt av FKH-forsvaret.
    56%
    Antall stemmer: 186
    Sarpsborg 08 har ikke vunnet noen av de syv siste oppgjørene mot FKH i Haugesund, men fem av møtene er endt uavgjort. Siste S08-seier borte mot FKH kom i mai 2013. FKH vant fjorårets oppgjør 2-0 etter selvmål av Gaute Vetti og en scoring av Kristoffer Velde etter en keepertabbe.
    Sarpsborg 08 har vunnet sine to siste hjemmekamper i serien, men har slitt på bortebane: fire strake tap etter 1-0-seieren over Rosenborg på Lerkendal i siste halvdel av juni.
    Martin Samuelsen har ennå ikke scoret mål for FKH i fire kamper etter hjemkomsten. Samuelsens forrige eliteseriemål kom i november 2019, mot nettopp Sarpsborg 08.
    Lagene entrer banen, anført av hoveddommer Tom Harald Hagen. FKH i helhvitt, S08 i blått og hvitt, mest blått.
    Det er 14 grader og pent vær i Haugesund. Litt vind, dog.
    Sondre Liseth med avsparket.
    0'
    FKH med første skikkelige angrep. Velde prøver innlegg, vinner en corner.
    2'
    Kristiansen puffer ballen vekk fra farlig sone.
    2'
    FKH kommer igjen. Samuelsen krangler seg til et skudd, men avslutningen blokkeres.
    3'
    Mer FKH, men nå blokkeres innlegget fra høyre. S08 trykkes tilbake innledningsvis her.
    3'
    Pedersen svinger ballen inn fra venstre, med høyre fot, men over alle hoder i boksen.
    4'
    FKH prøver igjen, men nå har eks-FKH'er Utvik kontroll.
    5'
    Sarpsborg prøver et høyere press. Får også tak i ballen, i hvert fall et innkast.
    6'
    Thomassen kaster langt. Men ballen lander på et FKH-hode og det klareres.
    7'
    FKH kombinerer tålmodig.
    8'
    Så prøves det innlegg som ikke når frem.
    8'
    Sandberg prøver skudd fra 15 meter, men ballen slår i en forsvarer.
    9'
    FKH vinner en corner.
    9'
    Ballen klareres. Sarpsborg får innkast og kan løfte laget.
    9'
    Fin vinklet ball ut mot Thomassen på venstre, men kapteinen klarer ikke å hindre at kula krysser sidelinjen.
    11'
    Stygg tversoverpasning av Fredriksen på egen halvdel. Innkast Sarpsborg.
    12'
    Krygård hektes og får frispark.
    12'
    Fredriksen prøver igjen, nå i lengderetningen. Men adressen er igjen dårlig. Kan være at den skjemmende vinden har skylden.
    13'
    Velde utfordrer på venstre, men kommer ikke forbi Ødegaard. Velde er irritert. Gjør et utfall med armen mot S08-backen. Pass deg, Velde. Sånt kan det fort bli kort av.
    14'
    Sarpsborg jobber seg til en corner.
    15'
    Skummelt! Næss-corneren forlenges ved første stolpe. Opseth prøver skudd, men treffer en forsvarer.
    15'
    Therkildsen spiller vegg, før han går i bakken på 17-18 meter. Men dansken får ingenting. Hagen vifter ham opp. Vetti var vel på ball der.
    17'
    Liseth holder seg til baken. Men kan vel fortsette.
    18'
    Næss vrir igjen fint mot Thomassen, men angrepet stopper opp nok en gang, denne gang grunnet offside.
    19'
    Sarpsborg kombinerer seg nesten gjennom FKH-forsvaret. Men Tidemann griper inn i siste liten. FKH får innkast.
    20'
    20 minutter er passert. FKH åpnet friskt, men S08 er kommet mer med i kampen i de siste minuttene.
    21'
    Ny feilpasning av Fredriksen. Grindhaug ser litt bister ut på benken.
    22'
    Vetti drar seg fint fri, spiller til Saletros, men svenskens innlegg blir blokkert.
    23'
    Sarpsborg får til enda et innlegg. Fredriksen stusser opp i luften, før Selvik får labbene på ballen.
    23'
    Mye småspill av FKH. Velde får omsider lagt inn, men med mye luft under ballen. Helt ufarlig.
    25'
    FKH har mye ball, men tempoet er dårlig og det er relativt enkelt å demme opp for gjestene.
    27'
    Therkildsen løfter inn fra høyre, i Kristiansens klyper.
    27'
    Litt småfrustrerte tilrop fra tribuneplass. Hjemmefansen vil se bedring.
    28'
    Nytt FKH-innlegg fra høyre, nå fra Samuelsen. Men bak mål.
    29'
    Koné stjeler ballen på 20 meter. Innlegget blir blokkert, men Sarpsborg biter seg fast. Ødegaard tvinger frem en corner motsatt.
    30'
    Næss sikter mot bakre stolpe, men FKH får ryddet unna.
    31'
    Trenerne snakket om å nulle hverandre ut. Slik er det også blitt.
    32'
    Pedersen prøver en utsidepasning opp venstresiden, men finner ingen medspillere.
    33'
    Lindseth kan skyte fra 20 meter, men bruker for lang tid. Skuddet blokkeres.
    34'
    Koné prøver et saksespark på neste innlegg, men avslutningen går høyt, høyt over. Men han skal ha for forsøket.
    34'
    Saletros har plass på høyre, vandrer innover, men treffer en motspiller med pasningen.
    35'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Gaute Vetti
    Klipper ned Sandberg. Greit kort.
    36'
    Sandberg trer opp Bojang på høyre, men innlegget er litt for høyt.
    36'
    Velde utfordrer Ødegaard, men Ødegaard vinner også denne duellen.
    37'
    Tidemann drar av Koné, sender eks-lagkameraten nesten ut i pølsekøen. Selvsagt populært blant FKH-fansen.
    38'
    Frispark Sarpsborg. Blir innoverskrudd, dette.
    38'
    Frisparket klareres til corner.
    39'
    Ballen spretter gjennom boksen. Neste innlegg, fra motsatt side, ender opp med keepers ball.
    40'
    FKH kommer til et par innlegg. Det første, fra venstre, finner nesten Samuelsen i boksen. Det andre, fra høyre side, går bak mål.
    41'
    Vi nærmer oss pause. Fortsatt ingen målsjanser å snakke om.
    42'
    Ødegaard prøver to ganger fra høyre. Første innlegg blokkeres, det neste finner hodet til Lindseth på åtte meter. Lindseth timer litt dårlig og headingen går over.
    42'
    Fardal Opseth klemmer til skrått høyre i 16-meteren. Ballen suser like over. Opseth vil ha corner, men dommer Hagen mener at Selvik ikke var på ballen.
    43'
    Brukbar pasning i bakrom av FKH, men Utvik avskjærer.
    45'
    Dommer Hagen legger ikke til noe som helst. De første 45 minuttene er tilbakelagt. Og vi har vel sett bedre omganger. Ingen målsjanser, ingen avslutninger på mål. - En død fotballkamp, sier Niklas Sandberg til intervjuer. Vi får håpe på bedring i 2. omgang.
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: Sulayman Bojang
    46'
    - Vi må bli mer presise på siste tredjedel, sier Lars Bohinen. - Vi ha mer trafikk på siste tredjedel, sier Jostein Grindhaug. Trenerne har tydeligvis sett samme kamp, for å si det sånn.
    46'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Alexander Stølås
    For et bytte! Samuelsen driver inn fra høyre. Ballen havner hos Stølås som klemmer til fra drøye 20. Ballen skifter retning på Næss og lurer keeper!
    47'
    Bjørn Inge Utvik
    Får gult for en stygg takling i forkant av målet.
    47'
    FK Haugesund 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Sondre Liseth
    Målgivende: Martin Samuelsen
    Ketchupeffekt i Haugesund! Liseth får kommet forbi Utvik og slengt av et skudd fra venstre side i boksen. Ballen sniker seg mellom bena på Kristiansen og FKH leder 2-0! Passivt av Utvik, muligens pga. det gule kortet han akkurat fikk.
    48'
    Velde klemmer til fra 20 meter, men utenfor Kristiansens venstre stolpe.
    51'
    FKH får nesten enda en scoring! Sandbergs innoverskrudde frispark får ekstra luft i vinden. Kristiansen feilberegner, men ballen sniker seg på utsiden av stolpen!
    52'
    FKH kommer til halvannen avslutning fra kloss hold, men verken Liseth eller Velde får skikkelig treff. S08 slipper med skrekken.
    54'
    Nye farligheter! Kristiansen spreller mellom stengene ved to anledninger. Først et skummelt innlegg, så et skudd fra distanse av Sandberg!
    55'
    Ti stygge minutter for Sarpsborg. To baklengsmål og bud om flere.
    56'
    Opseth kommer fri på venstre, men pasningen ut i feltet avskjæres av Therkildsen.
    57'
    Skummelt! Thomassens innlegg fra venstre slår i Sandberg. Ballen går i bue over Selvik, men også rett over tverrliggeren! Corner.
    58'
    Corneren går over alt og alle. Nytt innlegg kommer. Sarpsborg forsøker å komme til skudd, men FKH-forsvaret er potte tett.
    59'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Benjamin Karamoko
    Ut: Anton Jonsson Saletros
    60'
    Inn: Dario Canadjija
    Ut: Jonathan Lindseth
    60'
    Inn: Mikkel Maigaard
    Ut: Kristian Fardal Opseth
    61'
    Trippelbytte av Bohinen. Inn med en eks-FKH'er i Karamoko og en debutant i danske Maigaard (eks-Strømsgodset).
    61'
    Sarpsborg prøver, men Vetti sklir og FKH kan bryte.
    62'
    Sarpsborg med ballen igjen. Ødegaard kommer seg fint fri på høyre, men innlegget styres utover.
    63'
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Martin Samuelsen
    Ut med en hjemvendt sønn, inn med en annen.
    64'
    Næss og Therkildsen ligger nede etter et sammenstøt.
    65'
    Therkildsen er oppe igjen. Næss også, like etter. To tøffinger.
    66'
    Innlegg fra venstre av Sarpsborg. Mot Koné. Men ballen når ikke frem. Sarpsborg prøver igjen, men FKH-forsvaret renser unna.
    67'
    Maigaard skaffer Sarpsborg en corner. Gjestene har fortsatt tid nok til å reparere her.
    69'
    Slås på bakre stolpe, nikkes innover. Karamoko prøver et hælspark, men forsøket er mislykket.
    70'
    FKH kontrer, ballen tres ut til høyre til Sandberg som legger venstre bredside til. Men Utvik blokkerer delvis avslutningen.
    73'
    Inn: Mads Sande
    Ut: Sondre Liseth
    75'
    Inn: Alioune Ndour
    Ut: Niklas Sandberg
    75'
    Inn: Eirik Wichne
    Ut: Magnar Ødegaard
    75'
    Søderlund går ned i en duell utenfor 16-meteren. Dyrestam er synderen, men dommer Hagen får ikke med seg situasjonen. Heldig for svensken som er ufin.
    77'
    Thomassen og Pedersen går ned i feltet etter en luftduell.
    79'
    Begge kommer seg opp. Godt å se.
    80'
    Dyrestam slurver nær egen 16-meter. Therkildsen driver fremover, men stoppes idet han skal inn i feltet.
    81'
    Maigaard ser etter Koné, men Tiedemann er i veien.
    81'
    Sarpsborg får corner. Begynner å haste nå.
    83'
    Mål for Sarpsborg 08!
    FK Haugesund 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ibrahima Koné
    Målgivende: Joachim Thomassen
    Og der kommer reduseringen! Maigaard skyter, ballen slår i Thomassen og går videre til Koné som styrer den i nettet fra kloss hold!
    84'
    Konés 9. mål for sesongen. Har han flere på lager?
    86'
    Sarpsborg truer rundt 16-meteren, men Therkildsen får klarert.
    87'
    Vetti finner Thomassen i boksen, men kapteinens skudd går rett på Selvik.
    87'
    Wichne avanserer på høyre, fyrer løs, men treffer Tiedemann.
    88'
    Smånervøst i Haugesund nå.
    88'
    Skummelt! Sarpsborg hamrer inn et flatt innlegg fra høyre. Ballen blokkeres til corner.
    89'
    Karamoko nikker fra to meter, men er ute av balanse og headingen går over.
    89'
    Velde kommer til skudd fra 18 meter, men treffer bare Karamoko.
    90'
    Minimum fire minutters tillegg.
    90'+1
    Maigaard svinger ballen inn fra venstre. Selvik presses tøft av Koné. Selvik får frispark. Samtidig blir det litt gruff. FKH-spillerne er irritert på Koné.
    90'+1
    Ibrahima Koné
    Kortet betyr karantene i neste kamp, mot Rosenborg.
    90'+2
    Sarpsborg har ballen, men på egen halvdel.
    90'+3
    Velde jobber hardt, FKH vinner tilbake.
    90'+3
    Badou takler hardt, får også innkastet.
    90'+3
    Badou står på, vinner en corner. 25 sekunder igjen.
    90'+4
    Sarpsborgs ball. Men tiden er nesten ute.
    90'+4
    Haugesund tar tre fortjente poeng etter å ha løftet seg skikkelig i andre omgang. To mål på 91 sekunder tidlig i omgangen skaffet FKH overtaket. Sarpsborgs sene redusering skapte litt nervøsitet, men heller ikke mer. Vi takker for følget og ønsker god kveld videre!