Haugesund (4-2-3-1): Selvik - Fredriksen, Bærtelsen, Tiedemann Hansen, Pedersen - Therkildsen, Krygård - Sandberg, Badou, Velde - Søderlund.
    Haugesund-benken: Sandvik, Naustdal, Stølås, Sande, Solheim, Lønning.
    Rosenborg (4-3-3): Faye Lund - Dahl Reitan, Hovland, Vagic, Andersson - Tagseth, Henriksen, Holse - Ceide, Holm, Vecchia.
    Rosenborg-benken: Hansen, Tangvik, Eyjólfsson, Konradsen, Skarsem, Skjelbred, Tettey, Islamovic, Wiedesheim-Paul.
    Jostein Grindhaug gjør to endringer på laget som tapte 1-2 borte mot Vålerenga søndag. Martin Samuelsen er ute med skade, mens Sondre Liseth er suspendert. Inn kommer Kristoffer Velde og Alexander Søderlund. Sistnevnte starter sin første kamp etter returen til Haugesund.
    Åge Hareide gjør én endring på laget som slo Sandefjord 4-1 sist. Markus Henriksen er tilbake fra suspensjon og går rett inn på laget. Per Ciljan Skjelbred henvises til benken.
    Rosenborg ligger på tredjeplass med 41 poeng før kveldens 24. serierunde. Haugesund har ti poeng færre på åttendeplass.
    Da lagene møttes på Lerkendal tidligere i sesongen endte det 0-0.
    Haugesund har vunnet hjemmekampen mot Rosenborg de to siste sesongene. I 2020 endte det 1-0, mens det ble 2-1 i 2019.
    Antall stemmer: 1628
    Dommer Marius Hansen Grøtta leder lagene ut på banen!
    Therkildsen sparker i gang oppgjøret!
    1'
    Henriksen slår opp mot Ceide, men den blir for lang og triller ut til femmeter fra FKH-keeper Selvik.
    1'
    Der kommer kampens første avslutning allerede. Badou spiller til Velde på venstre, som tar seg inn i feltet. Han skyter via blokka og ut til hjørnespark.
    2'
    Hjørnesparket heades utover i feltet, før Sandberg header ballen tilbake mot mål fra relativt langt hold. Den går til side for mål.
    2'
    Therkildsen slår ballen lavt inn i boksen, før Velde fanger den opp. Han skyter igjen via blokka og ut til corner.
    4'
    Velde slår inn på første stolpe, før ballen triller tilbake mot kantspilleren. Han prøver seg med nok et innlegg, men sender den skyhøyt over feltet og ut til kast på motsatt side.
    4'
    Vecchia får ballen på 16 meter, men mister den fort til Krygård.
    6'
    Innlegg mot Holm i feltet, men den går helt inn til Selvik.
    7'
    Therkildsen sender Badou på løp, men Andersson stopper pasningen med en susende takling. Godt backspill av svensken.
    7'
    Årets skuddforsøk går ikke til Ulrik Fredriksen. Trekker seg innover i banen, og fyrer løs. Den går så langt utenfor mål at det blir innkast til gjestene.
    8'
    Herlig forarbeid av Ceide, før han legger ballen inn i boksen. Den daler ned til Andersson, som klemmer til på volley. Han får ikke ordentlig klem i den, og Haugesund får den bort.
    10'
    Velde går i bakken etter en duell med Dahl Reitan, og får frispark midt på Rosenborgs banehalvdel.
    11'
    Sandberg slår inn, og Tiedemann Hansen vinner duellen. Ballen heades over mål, men det er uansett vinket for offside.
    12'
    Holm legges i bakken av Sandberg midt på banen og får frispark. RBK tar det kort.
    14'
    Fredriksen med en lang ball opp mot Velde. Dahl Reitan avverger den.
    16'
    Frekt forsøk fra Holm! Ceide tar med Pedersen ut på løpetur på høyre, før han slår inn til Holm foran mål. RBK-spissen prøver seg med en hælflikk, men Selvik er med på den og redder.
    16'
    Andersson slår gjennom til Vecchia på venstre. Avvinkes for offside. I beste fall hårfin.
    19'
    Strålende gjort av Søderlund, som hiver seg rundt i luften og brassesparker gjennom til Badou. Han trekker ned på dødlinja, før han slår inn. Klareres til enda et hjørnespark.
    20'
    Faye Lund bokser ut.
    20'
    Velde varter opp med et par overstegsfinter, før han slår lavt inn. Rett i fanget til Faye Lund.
    21'
    Rosenborg ruller opp et angrep. Ceide gir ballen til Vecchia i midten, som spiller fort ut til Holse på venstre. Han klinker til, men ballen går noen meter utenfor mål.
    22'
    Ceide prøver å ta seg inn i feltet, men stoppes av duoen Pedersen og Therkildsen.
    23'
    Velde kan sette fart på en kontring, men stoppes av en god Tagseth.
    23'
    Ceide tar med seg ballen inn i banen, og prøver å stikke gjennom Henriksen i feltet. Den blir dog for lang, og triller ut over dødlinja.
    24'
    Holse spiller opp på feilvendt Holm. Han prøver å legge igjen, men den blir for upresis. Haugesund kan ta over.
    25'
    Sandberg lager frispark i duell med Vagic. Svensken holder seg litt til ankelen, før han kommer seg opp.
    25'
    Flott Rosenborg-angrep. Vecchia spiller til Henriksen i feltet, som flekker ballen tilbake til Vecchia. Han slår så lavt inn foran mål, men treffer ingen lagkamerater.
    26'
    Enorme rom for Holse og Rosenborg å angripe i. Gjestene kommer tre mot to, men avleveringen fra Holse mot Henriksen blir for svak. Tiedemann Hansen får den bort.
    27'
    Badou skaffer vertene nok en corner.
    27'
    Sandberg slår inn igjen, før Vagic header den vekk.
    28'
    Badou snapper ballen fra Vecchia godt inne på RBKs halvdel, men får frispark imot seg. Strengt fra dommer Grøtta.
    29'
    Henriksen vender fint inne i feltet, men skuddet stopper i FKH-blokka. Følges av at Pedersen gir bort et hjørnespark.
    30'
    Hjørnesparket fra Holse heades bort ved første stolpe.
    31'
    Smart innlegg fra Tagseth, som treffer Holm nokså alene foran mål. Fra fem-seks meter burde spissen klare mye bedre, men får ikke noe godt treff. Ballen går høyt opp i luften, før den daler ned på nettaket.
    31'
    Feilkast fra Andersson faktisk. Det ser vi ikke på dette nivået så ofte.
    32'
    Holse tar med seg ballen i midten, før han spiller gjennom til Holm. Han klarer ikke å holde igjen løpet sitt, og avvinkes derfor for offside.
    33'
    To strake armer fra Sandberg i ryggen på Tagseth som går i bakken. Rosenborg-frispark midt på banen.
    35'
    Henriksen får ballen i mellomrommet, og går på skudd fra 25-30 meter. Ballen går langt over mål, og Henriksen beklager til sine medspillere.
    36'
    Velde header et oppstill ut til Sandberg som har trukket seg ut til venstre, før det blåses offside på Velde.
    37'
    Ceide spiller til Holse, som lader skuddfoten fra 18-19 meter. Den flyr høyt over mål. Dansken vil ha corner, men blir ikke hørt. Rå riktig ut av dommer Grøtta.
    38'
    Vecchia får frispark mot seg etter å ha lagt Fredriksen i bakken nede ved Haugesunds hjørneflagg.
    40'
    Dahl Reitan er på vei gjennom på høyre, før han legges i bakken av Sandberg.
    41'
    Gult kort til FK Haugesund
    Niklas Sandberg
    Får kampens første gule kort for den forseelsen.
    41'
    Holse slår inn frisparket, men det er et håpløst forsøk fra dansken. Kommer lavt inn i boksen, og da blir det enkelt for Haugesund å klarere.
    42'
    Holse klinker til fra distanse. God klem i det skuddet, men det fyker rett over mål.
    44'
    Therkildsen header ballen over til Badou, som prøver å legge igjen ballen med hælen. Det blir for svakt, og Andersson vinner ballen for Rosenborg.
    45'
    Det legges ikke til noe i første omgang her. 0-0 å ikke spesielt mye å skrive hjem om.
    Rosenborgs Erlend Dahl Reitan og Haugesunds Kristoffer Velde i aksjon i Haugesund. Foto: NTB.
    Holm sparker i gang de siste 45.
    46'
    Ingen bytter i pausen.
    46'
    Henriksen skyter i blokka, før ballen går ut til kast.
    47'
    Ceide kommer til innlegg, men den bankes bort av FKH-forsvaret.
    47'
    Vecchia sin tur til å skyte i FKH-blokka.
    50'
    Vecchia går i bakken i feltet, men får ikke straffe. Får seg en smell i kneet, og tar telling på gresset. Heldigvis for vertene kommer formspilleren seg på beina igjen.
    51'
    Rosenborg får omgangens første hjørnespark.
    51'
    Andersson slår inn, før Velde header bort på første stolpe.
    52'
    Rosenborg holder trykket oppe etter hjørnesparket, og kommer til flere innlegg. Haugesund vinner duellene i feltet hver gang, og rir av den lille stormen.
    52'
    Ceide vil ha frispark etter å ha blitt holdt og revet i av Velde. Får ingenting av Grøtta, og det ender med femmeter til FKH og Selvik.
    53'
    Så får Rosenborg og Anderssen frispark. Venstrebacken går i bakken rett utenfor feltet, og gjestene får frispark i meget godt hold.
    54'
    Vecchia står klar.
    55'
    Vecchia går for skuddet i keeperhjørnet, men der er Selvik og redder. Går ut til nok et hjørnespark.
    56'
    Klareres nok en gang ved første stolpe, før Holse fyrer av i returrom. Den flyr opp i leilighetene på kortsiden.
    56'
    Søderlund blåses av for offside.
    57'
    Dahl Reitan vinner omgangens tredje hjørnespark for Rosenborg.
    58'
    Tas kort denne gangen, før Rosenborg broderer seg inn i feltet. Ballen slås lavt inn foran mål, før den klareres til kast.
    59'
    Nok en gang blåses det offside. Denne gangen på Holm.
    59'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Mads Sande
    Ut: Niklas Sandberg
    Ikke fått til mye i dag, Sandberg.
    60'
    Badou banker ballen inn mot RBK-feltet, men den klareres.
    63'
    Begge lag sliter med å skape noe her nå...
    63'
    Der er Haugesund nærme! Velde får trillet ballen ut til Fredriksen, før høyrebacken legger inn. Det er et godt innlegg, men verken Velde eller Badou får hodet på den. Uansett det nærmeste vertene har vært i kveld.
    65'
    Islamovic gjøres klar for Rosenborg. Kanskje det er han som skal få fart på gjestene.
    67'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Dino Islamovic
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    68'
    Therkildsen prøver seg på volley i feltet, men forsøket går godt til side for mål.
    68'
    Vecchia tråkler seg gjennom en flokk av Haugesund-spillere, før han prøver å chippe gjennom en lagkamerat. Det blir upresist og ballen går ut til femmeter. Svensken kunne nok fått et frispark i den situasjonen, får han ble både sparket litt på og stemplet.
    70'
    Faye Lund glipper et innlegg, men Haugesund klarer ikke å utnytte det. Ender med femmeter.
    72'
    Så får Islamovic muligheten! Holm med et strøkent innlegg, som Islamovic får hodet på. Dessverre for gjestene går forsøket rett på Selvik.
    73'
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: Alexander Søderlund
    Søderlund har løpt seg tom på topp. Erstattes av venstreback Stølås.
    76'
    Inn: Olaus Skarsem
    Ut: Stefano Vecchia
    76'
    Badou får beskjed om at han skal spille spiss nå, etter at Søderlund gikk ut.
    76'
    Rosenborg ruller endelig opp et fint angrep igjen. Ballen trilles ut til Holse, som skyter fra skrått hold. Selvik gir til corner.
    78'
    Hjørnesparket blir nok en gang ufarlig.
    78'
    Nesten så Holm får tak i ballen i feltet, men Pedersen holder unna.
    78'
    Henriksen løpes overende av Pedersen. Frispark til Rosenborg midt på FKHs banehalvdel. Da flytter de opp laget.
    79'
    Andersson slår inn, før ballen lander nede hos Islamovic. Han prøver seg med et skudd med hælen. Går via en FKH-spiller og ut til enda et hjørnespark.
    80'
    Selvik bokser den unna.
    80'
    Fredriksen ligger nede. Fikk seg en god trøkk på det hjørnesparket, men kommer seg opp igjen.
    80'
    Holm header ut til Henriksen, som slår lavt inn mot Skarsem. Vertene hindrer den.
    81'
    Haugesund prøver seg på et par overganger her, men Rosenborg stopper de fort hver gang. Virker som det er trønderne som har mest å kjøre med her.
    82'
    Stølås kommer til innlegg, men Faye Lund bokser ut.
    84'
    Enormt gratismulighet for Badou og Haugesund! Blir spilt gjennom og er helt alene med Faye Lund. Han får dessverre for hjemmelaget ikke ballen forbi RBK-keeperen, og trønderne slipper med skrekken.
    85'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    86'
    Henriksen vinner duellen i feltet.
    86'
    Therkildsen kommer til innlegg, men den blokkeres.
    87'
    Thore Pedersen kommer til innlegg, men den går bak mål.
    88'
    Pedersen sin tur til å legge inn. Hovland klarerer.
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Holse legger inn. Fredriksen header ut.
    90'+1
    Badou lager frispark godt inne på egen halvdel. Kan Rosenborg få en siste mulighet her da?