0-2
0-3
65
145

Velkommen til direkterapporteringen fra første runde i cupen. I denne kampen er det tredjedivisjonsklubben Fjøra som tar imot Sogndal på Fosshaugane Campus (ja, du leste riktig!).
    Fjøra har i likhet med resten av breddefotballen hatt et langt opphold uten tellende kamper. Det er nok derfor ekstra stas at første kamp er mot storebror Sogndal.
    Sogndal på sin side var før sesongen regnet som en av de største opprykkskandidatene i Obos-ligaen. Eirik Bakkes mannskap startet imidlertid sesongen litt under pari, men har nå spilt seg opp til en femteplass på tabellen. Den plasseringen gir opprykkskvalifisering. Det er nok imidlertid en av de to direkte opprykksplassene som er målet til Sogndal utover høsten.
    Men i dag får vi legge seriespillet til side. I cupen starter alle på blanke ark og da er det vinn eller forsvinn i hver eneste kamp. Sogndal er riktignok enorme favoritter her, og med en svært solid ellever fra start skal det nok mye til for at Fjøra står for en av rundens cupbomber i dag!
    Dagens kamp ledes av Jakob Sande Søgnen fra Gaular IL. Han har med seg Vegard Mathisen-Yndestad og Andreas Ytredal Akse som assistentdommere.
    0'
    Johan Bakke sparker i gang kampen for Sogndal.
    1'
    Fjøra tar tak i ballen innledningsvis. Frisk åpning på kampen fra tredjedivisjonsklubben.
    2'
    Uten ball ser vi at Fjøra legger seg i en lav 4-3-3-formasjon. Det er nok et kampbilde vi får se mye av i dag der Sogndal kommer til å ha et stort ballinnehav.
    3'
    Fjøra har allerede kommet seg til to innleggssituasjoner, men foreløpig har ikke kvaliteten på de to forsøkene vært god nok.
    5'
    Hoven legger inn, men Fjøra får klarert til ny corner.
    6'
    Heades ut til femmeter fra en Sogndal-spiller.
    6'
    Sogndal kjem til nytt angrep dei fyrste minutta, der Eid får headet ballen inn til Kupen som ventar kun nokre meter fra. Kupen for panna på, men headinga går over keeper.
    8'
    Fjøra scorer selvmål!
    Fjøra 0 - 1 Sogndal
    Mål: Mathias Flo
    Eid kastar langt inn. Flo er uheldig og setter den i eige mål.
    9'
    Uheldig av Fjøra å få den i mot så tidleg. Lokaloppgjeret har nerver og drama!
    12'
    Lereng tek hardt i mot Gjerde, og Fjøra får frispark på midten.
    14'
    Sogndal held på ballen og prøver å trenge gjennom, i det det blir slått langt mot Bjørnebye. Fjøra får klarert.
    15'
    Sogndal har tatt over ballen etter ei frisk åpning av Fjøra. No er det på den eine halvdelen det skjer.
    15'
    Eid spelar inn til Bakke som dreg seg frammover i bana. Avsluttar fra 20 meter, men enkelt for Rutlin.
    16'
    Sogndal hel på ballen, i det Bakke sender lang ball over til Eid. Sogndal får kast, og Eid gjer seg klar til å kaste inn.
    18'
    Valsvik svingar inn. På bakerste ventar Eid som header rett på keeper. Stor sjanse, som kunne ha enda i ei ny scoring.
    18'
    Gjerde kjem seg gjennom på 16 meter og kjem aleine med Fij. Gjerde kjem fyrst på ballen, før Fij og Gjerde støytar sammen. Stadion og Fjøra ropar på straffe!
    21'
    Etter sammenstøyten ligg både Gjerde og Fin nede etter støyten. Her kunne det fort ha blitt straffe! Fjøra vil nok frå no av ynskje VAR når dei møter Sogndal neste gong.
    23'
    Fjøra har fått meir i seg etter den store sjansen og prøver å spele seg oppover på bana.
    24'
    Hovland kjem framover på bana og får lagt inn til Olsen som er litt sein og kjem akkurat ikkje til avslutning, før ballen går utover dødlinja.
    25'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Tord Johnsen Salte
    Ut: Eirik Lereng
    26'
    Fjøra prøver å trenge gjennom mot eit godt etablert Sogndal.
    27'
    Sogndal tek over ballen og Salte svingar langt inn.
    28'
    Mål for Sogndal!
    Fjøra 0 - 2 Sogndal
    Mål: Iver Skorve
    Målgivende: Kristoffer Hoven
    Salte legg langt inn i feltet til Fjøra, der ballen til slutt havnar hos Skorve som får avslutta i lengste frå 5 meter. Utakbart for Rutlin.
    28'
    Fjøra 0 - 3 Sogndal
    Mål: Kristoffer Hoven
    Målgivende: Johan Bakke
    Fjøra tapar ballen og Bakke sender lang ball i bakrom der Hoven kjem fyrst på ballen og setter kontrollert inn i nettet bak Rutlin.
    30'
    No kom det plutseleg fleire på rappen i mot Fjøra og Sogndal viser at det er tydeleg forskjell på laga i bygda.
    31'
    Sogndal spelar seg oppover og Bakke får frispark nede ved hjørneflagget.
    32'
    Valsvik svingar inn, men linjedommer bles offside.
    33'
    Fjøra bygger opp nytt angrep der Halset kjem nær ballen, men blir dømt frispark i mot etter holding mot Skorve.
    35'
    Halset kjem framover i bana etter Sogndal tapar ball. Halset spelar tilbake mot Hovland som kjem for seint og blir dømt frispark i mot.
    38'
    Sogndal har mykje ball for tida og prøver på nytt å trenge gjennom.
    40'
    Fjøra tapar ball og Valsvik kjem framover. Valsvik finn Kupen som akkurat ikkje kjem til avslutning fra 15 meter og Rutlin får kontroll.
    41'
    Kryger sender lang ball mot Eid som legg hardt inn foran Rutlin. Hoven ventar i bakrom, men Hovland får klarert.
    42'
    Sogndal er på nytt frampå, og Valsvik sender lang mot Eid i bakrom. Linjedomar tek opp flagget.
    45'
    Fjøra får frispar på 40 meter og Mittet legg inn. Sogndal stussar ballen ut til corner.
    45'+1
    Hovland legg inn, men Sogndal får klarert.
    45'+1
    45'+2
    Fjøra åpna friskt og viste at dei ynskja å utfordre OBOS - laget. Likevel gjekk det ikkje så lenge før Sogndal fekk si første nettkjenning etter at Flo var uheldig og satt ballen i eige mål. Mål nr. 2 og 3 kom ikkje lenger etter fra Skorve og Hoven. Her må Fjøra finne fram nokre triks i ermet, og gjere eit cupmirakel. Men cup er cup, så her kan alt skje!
    45'
    Inn: Daniel Gjerde Sætren
    Ut: Renze Fij
    46'
    Inn: Andreas Hoven
    Ut: Kristoffer Hoven
    46'
    Spillerbytte - Fjøra
    Inn: Mads Bådsvik
    Ut: Andreas Lerheim Olsen
    46'
    Inn: Steffen Årseth Ljosheim
    Ut: Malvin Gjerde
    46'
    Bådsvik kjem innover i feltet og utfordrar. Får corner. Mittet svingar inn, men ballen går på første stolpe i ein Fjøra-spelar og ut til keeperball.
    49'
    Skorve kjem oppover på sida. Legger vidare til Hoven som kjem inn i feltet. Hoven legg inn, men rett i Fjøra-spelar.
    52'
    Inn: Eirik Stokkenes
    Ut: Skage Giljarhus Storheim
    54'
    Skorve kjem oppover langs sida, sender vidare til Hoven som mistar.
    55'
    Fjøra er meir med no enn førre omgang. No er plutseleg ikkje skilnaden mellom OBOS og 3. divisjon så stor.
    56'
    Khamurzayev går hardt opp i duell mot Hoven som får frispark på midten.
    56'
    Eid legg hardt inn, men Khamurzayev stanger ut til corner.
    57'
    Valsvik svingar inn, men ballen går høgt over og Fjøra får klarert.
    57'
    Skorve kjem gjennom i feltet og sender vidare til Hoven som kjem på utsida. Hoven prøver å avslutte, men Khamurzayev kastar seg framfør og får ballen ut til corner. Khamurzayev blir liggande nede, og medisinsk hjelp kjem inn på bana.
    59'
    Valsvik legg høgt inn. Ballen er på veg mot målet, men legg seg på nettaket.
    59'
    Fjøra flyttar opp laget og står høgare. Kan det komme noko frå underdogen?
    63'
    Salte sendar lang mot Skorve som kjem for seint i duell mot Hovland. Fjøra får frispark og setter tidleg i gang.
    63'
    Sogndal har holdt på ballen dei siste minutta og prøver å komme gjennom Fjøra som ligg kompakt.
    66'
    Solskjær får ballen høgt oppe og prøver å tre gjennom til Kupen. Khamurzayev får ei tå på ballen.
    67'
    Hovland legg inn. Valsvik stig til værs og header ut til ny corner.
    68'
    Hovland spelar kort før det blir lagt inn. Ballen går over feltet og ut langs dødlinja.
    68'
    Det er varmt i Sogndal i dag og dommar Søgnen bles til drikkepause.
    70'
    Inn: Filip Mardal
    Ut: Noah Solskjær
    70'
    Inn: Mathias Sunde Årdal
    Ut: Kenneth Skjerven
    70'
    Mardal kjem til stor sjanse der han skyt fra 5 meter. Rutlin reddar ut til corner. Valsvik svingar inn frå corner, men Fjøra får klarert.
    71'
    Mardal får ballen av Kupen inne i feltet. Etter duell med Flo, kjem Mardal bakpå, men får avslutta over Rutlin og i tverrleggaren.
    74'
    Fjøra får frispark fra 30 meter, og Mittet gjer seg klar til å avslutte. Skotet er ikkje av samme kaliber som frispark-målet i 2017 mellom Molde og Sogndal G16 og går til høgre for mål.
    76'
    Inn: Tom-Rune Sæle
    Ut: Mathias Hovland
    77'
    Bådsvik kjem framover for Fjøra og får avslutta fra 20 meter. Ballen går høgt over.
    78'
    Sogndal og Skorve kjem oppover bana og Skorve legg inn på bakerste. Eid er litt for sein på ballen, som går ut til dødball.
    79'
    Valsvik sender ut på kanten i bakrom der Eid kjem i full fart. Ballen går til corner.
    81'
    Hjørnespark til Sogndal
    81'
    Inn: Mikkel Erlandsen
    Ut: Endre Kupen
    81'
    Eid kjem opp langs kanten og legg hardt inn. Etter mykje fram og tilbake landar ballen hos Skorve som avsluttar godt over mål frå 14 meter.
    83'
    Hoven slår igjennom til Eid som kjem i full fart. Eid legg inn, der ballen til slutt havnar hos Bjørnebye. Ballen går til corner.
    86'
    Valsvik spelar kort, men Sogndal får lite ut av corneren og ballen går ut over linja.
    86'
    Halset kjem framover i bana og dreg seg forbi Bakke. Han kjem seg heilt ned til dødlinja i feltet før han legg hardt inn. Ballen går i nettveggen.
    88'
    Årdal kjem framover etter kontring frå Fjøra. Han dreg seg innover og legg inn, kor Kryger nesten gjer ein reprise av sjølmålet til Flo, men klareringa går like utanfor stolpen. Svært nære nytt sjølvmål.
    90'
    Mittet legg inn, men Sogndal stig høgst og får klarert.
    90'
    Eid får ballen gjennom på høgresida og legg hardt inn. Skorve får ballen på bakerste og ballen havnar til slutt hos Bjørnebye som kjem for langt bakpå og avsluttar godt over mål fra 15 meter.
    90'+2
    Mardal får ballen i feltet nede ved dødlinja og legg hardt inn. Ballen går via Fjøra-spelar og ut til corner.
    90'+3
    90'+3
    90'+3
    Sogndal vinn 3-0 i fyrste runde av cupen. Etter ein god start av Fjøra tok Sogndal over i fyrste omgang og fekk tre mål på kort tid. Kampen var med dette nesten avgjort, og Fjøra sleit mot eit Sogndal som skapa mykje. Etter sidebytte viste Fjøra seg bedre fram og spela ein jamn omgang mot storlaget i bygda. Cup-sirkuset er med det over for Fjøra, medan Sogndal er vidare til neste runde. Då takkar Trygve Brendehaug for kampen, og ynskjer alle ein fortsatt flott og solrik Laurdag!