De Jong90'+23
2 751
720

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei og velkommen til livedekningen av returoppgjøret i semifinalen i Copa del Rey. Sevilla leder 2-0 etter første kamp.
    Barcelona (3-1-4-2): Ter Stegen - Mingueza, Piqué, Lenglet - Busquets - Dest, De Jong, Pedri, Alba - Messi, Dembélé.
    Sevilla (4-3-3): Vaclík - Vidal, Koundé, Carlos, Acuña - Jordán, Fernando, Óliver - Suso, De Jong, En-Nesyri.
    Barcelona tapte altså 2-0 borte mot Sevilla i den første kampen i semifinalen 10. februar, men har nok god selvtillit etter at det ble 2-0-seier borte mot nettopp Sevilla på lørdag. Barcelona la da om til 3-1-4-2 før kampen - har de like stor suksess med det i dag?
    Sevilla starter med ballen og er også ivrige i presset fra start her.
    1'
    God start for Sevilla, som har sett farligst ut i åpningsminuttene.
    3'
    Du kan se kveldens kamp på VG+. Enkelte brukere opplever problemer med sendingen. Hvis du er abonnent på VG+, men ikke får sett kampen, ber vi deg forsøke i en annen nettleser eller enhet.
    4'
    Barcelona har én gang virkelig klart å spille av det høye Sevilla-presset, men pasningen inn mot Messi var ikke hard nok.
    5'
    Denne gangen er pasningen til Messi perfekt slått. Argentineren legger videre ut til Dest, som slår lavt inn i feltet. Ballen kommer frem til Dembélé, men går litt bak ham og Sevilla får ryddet unna.
    6'
    Dembélé stikkes gjennom og skyter fra 14 meter. Mye kraft, lite presisjon. Høyt over.
    6'
    Sevilla er veldig høye og intensive i presset, men Barcelona beholder roen og får spilt seg ut.
    10'
    Busquets skyter fra 20 meter. Godt treff, men rett på Vaclík, som redder fint.
    10'
    Nytt Barcelona-skudd. Denne gang er det Dembélé som lufter skuddfoten. Via en Sevilla-spiller og ut til hjørnespark.
    11'
    Tas kort. Svinges etter hvert inn fra Messi, lavt mot første stolpe. Lenglet kommer inn foran keeper og prøver å flikke den forbi, men treffer ikke godt nok. Ikke langt unna der!
    12'
    Mål for Barcelona!
    Barcelona 1 - 0 Sevilla
    Mål: Ousmane Dembele
    For et mål! Dembélé dundrer ballen i mål fra 20 meter. Rett i krysset! Først er det Messi som inviterer til vegg med Dembélé, men sistnevnte mister ballen, før han vinner den tilbake. Drar seg ut i banen og nærmest stillestående sender han ballen i mål.
    12'
    God start for Barcelona selvsagt, men de trenger fremdeles flere mål. Det skal bli en spennende kamp videre!
    16'
    Óliver løfter inn mot De Jong, men Ter Stegen er raskt ute og får bokset unna.
    17'
    Vidal kommer seg til skudd fra 20 meter, men får ikke noe supertreff og ballen humper inn til Ter Stegen.
    17'
    God Sevilla-kontring. Jordán kommer seg til skudd, men via en Barcelona-spiller og ut til hjørnespark.
    20'
    Heades unna foran første stolpe.
    21'
    Jeg har mottatt en del e-poster fra folk som dessverre ikke får sett kampen på VG+, til tross for at de har prøvd på flere enheter/nettlesere. Vi må bare beklage så mye at det ikke fungerer som det skal for øyeblikket og forhåpentligvis løses det snart.
    26'
    Óliver kommer seg til innlegg på høyresiden. Slår lavt inn mot En-Nesyri, som prøver å hælflikke ballen i mål, men han får ikke noe skikkelig treff på ballen.
    27'
    Óliver prøver å finne En-Nesyri i bakrom. Løpet er bra, men pasningen er litt for hard og Ter Stegen kommer først på ballen.
    29'
    Nære på for Barcelona. De Jong lurer inne foran mål, men Acuña får klarert over mål og ut til hjørnespark.
    32'
    Heades fint ut fra Sevilla.
    32'
    Pedri kommer i stor fart og brenner til fra 20 meter. Mye kraft i skuddet, men det sklir litt av foten og går et stykke utenfor.
    32'
    Redning på strek! Messi får ballen ut på venstresiden, drar av en mann og fra fire meter prøver han å vippe den mot mål. Går via en Sevilla-spiller og i bue over keeper, men på streken står Acuña og får klarert i siste sekund.
    33'
    Messi løfter inn et frispark, men Sevilla-forsvaret klarerer enkelt.
    37'
    Gult kort til Sevilla
    Fernando
    37'
    39'
    Hjørnespark til Barcelona.
    41'
    Beklager at det er litt frem og tilbake med VG+ og oppdateringene fra selve kampen. Sevilla som har ballen nå og jakter et mål før pause.
    44'
    45 minutter igjen. Barcelona leder altså kampen 1-0, men sammenlagt er det Sevilla som leder 2-1.
    46'
    Sevilla kontrer fint fremover. Vidal slipper ut på kanten, men innlegget blir for upresist.
    48'
    Hjørnespark til hjemmelaget.
    52'
    52'
    Pedri med en flott kroppsfinte og plutselig kommer han inn i boksen. Legger inn foran mål, men finner ingen lagkamerater.
    52'
    Spillerbytte - Sevilla
    Inn: Ivan Rakitic
    Ut: Luuk De Jong
    54'
    Inn: Jesus Navas
    Ut: Aleix Vidal
    54'
    Inn: Karim Rekik
    Ut: Marcos Acuna
    54'
    Barcelona har slitt med å skape noe i denne andre omgangen.
    57'
    Dest legger inn fra høyre, men Sevilla står igjen meget bra defensivt og header unna.
    59'
    Så er det Dembélé som setter fart. Kommer seg forbi to, men tre blir én for mye og han mister ballen.
    59'
    Sevilla bruker tid med ballen i laget. Foreløpig har de hatt veldig god kontroll i denne omgangen.
    62'
    Inn: Lucas Ocampos
    Ut: Oliver Torres
    62'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Antoine Griezmann
    Ut: Sergino Dest
    Offensivt bytte fra Koeman her ...
    63'
    Barcelona har løftet seg de siste minuttene.
    67'
    I tverrliggeren! Dembélé løfter inn fra høyre og inne i feltet prøver Alba seg med en hoppende saksespark. Får godt treff og keeper er helt sjanseløs, men tverrliggeren står i veien.
    67'
    Gult kort til Barcelona
    Óscar Mingueza
    Stanser en kontring.
    68'
    Alba kommer seg inn i feltet igjen, men blåses av for hands.
    69'
    Griezmann prøver seg med et slags skudd fra 12-13 meter, men det blir for veikt og enkelt inn til keeper. Mulig det var et innlegg også, men i så fall uten en medspiller å sikte på.
    71'
    Straffe til Sevilla! Sevilla kontrer fint og Ocampos går i bakken i en duell med Mingueza. Ser vel helt greit ut det.
    72'
    Det er Ocampos selv som skal ta straffen.
    73'
    Sevilla bommer på straffe! Ocampos prøver å skyte lavt ned mot venstre, men der ligger Ter Stegen og venter. Holder ballen.
    73'
    Jordi Alba svinger inn fra venstre, men Sevilla header unna igjen.
    76'
    Frispark til hjemmelaget like utenfor hjørnet av 16-meteren.
    77'
    Messi tar det kort. Ballen slås etter hvert inn igjen mot Messi. Argentineren er først på ballen, men sender ballen over mål.
    78'
    Inn: Moriba Ilaix
    Ut: Sergio Busquets
    79'
    Inn: Papu Gomez
    Ut: Suso
    80'
    Gult kort til en person på benken til Sevilla. Ikke helt sikker på akkurat hvem som fikk det.
    82'
    Ja, Barcelona, har dere en sluttspurt her i dag?
    83'
    Dembélé skyter fra godt hold, men høyt, høyt over.
    85'
    Så får Messi muligheten Barcelona har ventet på. Kommer seg til skudd fra tolv meter, men Sevilla-forsvaret jobber heorisk og får blokkert skuddet. Barcelona roper på straffe, men blir ikke hørt.
    87'
    Nå har hjemmelaget satt opp tempoet. Roper igjen på straffespark etter en tett duell i feltet, men får ikke medhold denne gang heller.
    88'
    Pique kommer seg til avslutning inne i feltet, men får ikke nok kraft i headingen og enkel redning for keeper.
    88'
    Det var Ocampos som kastet seg ned i forbindelse med Messis sjanse. Mulig at den var i hånden.
    89'
    Inn: Martin Braithwaite
    Ut: Pedri
    89'
    Inn: Trincao
    Ut: Ousmane Dembele
    89'
    90'
    Det dømmes frispark til Sevilla inne i eget felt.
    90'
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Andre gule kort til Sevilla
    Fernando
    Det er unødvendig. Drar ned en Barcelona-spiller. Frispark til Barcelona fra drøyt 20 meters hold.
    90'+2
    Messi gjør seg klar.
    90'+3
    Går via muren og ut til hjørnespark.
    90'+3
    Barcelona 2 - 0 Sevilla
    Mål: Gerard Pique
    Målgivende: Antoine Griezmann
    For en dramatikk! Hjørnesparket klareres, men Griezmann plukker opp ballen igjen og slår inn. Fra fem meter stanger Pique ballen i mål.
    90'+4
    Den andre omgangen er slutt. Da blir det ekstraomganger.
    90'+5
    Da blir det altså en halvtime ekstra her og Sevilla er nede i ti mann. Gode sjanser for hjemmelaget nå.
    90'+7
    Jeg må beklage at liveverktøyet ikke helt er med tiden her, men jeg skal prøve å gi manuelle tidsoppdateringer. Straks klart for første ekstraomgang.
    90'+9
    90'+10
    Første ekstraomgang er i gang.
    90'+10
    Barcelona styrer fra start.
    90'+11
    Hjørnespark til Barcelona. Spilt 91.45.
    90'+12
    Tas kort. Messi slår inn mot Griezmann langt bak i feltet, som blåses av for offside.
    90'+12
    Barcelona 3 - 0 Sevilla
    Mål: Martin Braithwaite
    Målgivende: Jordi Alba
    94.10: Barcelona er på vei til finale! Alba slår inn fra venstre og fra fem meter stupheader Braithwaite ballen i mål - via keeper Vaclík.
    90'+14
    Sevilla har ikke gitt seg! Kommer seg inn i feltet og Rekik slår lavt inn foran mål, men han finner ingen lagkamerater.
    90'+17
    Messi drar seg inn i banen og skyter, men får ikke nok kraft i skuddet og Vaclík holder fint.
    90'+19
    Det sjekkes for en hands! Kan bli straffe til Sevilla.
    90'+20
    Det ender opp med et kast. Ikke straffe der altså.
    90'+20
    Jules Kounde
    Får kort for munnbruk, vil jeg anta.
    90'+21
    Spilt 101.15 nå.
    90'+21
    Youssef En-Nesyri
    90'+22
    Rødt kort til Sevilla
    Luuk De Jong
    De Jong er byttet ut, så han fikk altså rødt kort fra benken.
    90'+23
    Spilt 105 minutter nå.
    90'+25
    Lagt til ett minutt i den første ekstraomgangen.
    90'+26
    Der er det pause etter den første ekstraomgangen.
    90'+26
    Den andre ekstraomgangen er i gang.
    90'+28
    Piqué sitter nede. Ser ut til å fått seg en smell i kneet eller leggen.
    90'+31
    Spilt 107.30 nå. 12.30 igjen av den siste ekstraomgangen.
    90'+31
    Piqué er i gang igjen, men halter ute på banen.
    90'+33
    Barcelona triller med ball. Har naturligvis god tid. Syv og et halvt minutt igjen av ekstraomgangen.
    90'+36
    Trincão kommer seg inn i boksen og får skutt. Via en Sevilla-spiller og ut til hjørnespark.
    90'+38
    Tas kort. Barcelona holder i ballen.
    90'+38
    Tre og et halvt minutt igjen + tillegg. Sevilla flytter stadig flere folk fremover.
    90'+40
    Koundé har kommet seg opp og prøver å komme seg til avslutning etter et innlegg, men han mangler noen centimetere for å komme seg opp til ballen.
    90'+41
    Koundé skyter fra 20 meter. Greit treff, men rett på Ter Stegen.
    90'+42
    Trincao
    90'+42
    Ett minutt + overtid igjen.
    90'+42
    Messi får en kontringsmulighet og spiller til Braithwaite, men vinkelen blir for spiss for dansken.
    90'+43
    Ett minutt lagt til.
    90'+43
    Barcelona holder ballen nede ved cornerflagget.
    90'+44
    Skaffer seg også et hjørnespark.
    90'+44
    Barcelona tar seg altså videre til finalen i Copa del Rey! Det ble en dramatisk avslutning på den andre omgangen og i ekstraomgangene hadde Barcelona ganske god kontroll. Den smakte nok godt for Ronald Koeman & co.