4-1
5-1

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av Barcelona mot Lyon!
    Etter et målløst oppgjør i Lyon står alt på spill i dag. Vinneren går videre, og dersom det blir uavgjort med mål er det Lyon som kan juble. 0-0 etter 90 minutter gir ekstraomganger og potensielt straffekonkurranse.
    Barcelona (4-3-3): ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Busquets, Rakitic, Arthur - Messi, Suárez, Coutinho
    Barca-benken: Cillessen, Semedo, Dembélé, Malcom, Vidal, Umtiti og Aleñá.
    Det er laget, og der er altså Philippe Coutinho. Det er litt overraskende, for brassen har absolutt ikke levert som forventet i Barca-trøyen. Ousmane Dembele er på sin side henvist til benken.
    Lyon (5-3-2): Lopes - Dubois, Denayer, Marcelo, Marcal, Mendy - Tousart, Fekir, N'Dombele - Depay, Dembélé
    Lyon-benken: Gorgelin, Rafael, Tete, Cheikh, Aouar, Traoré og Cornet.
    Ifølge UEFA har Barcelona så absolutt taket på Lyon. Spanjolene har vunnet fire av syv møtene dem i mellom. De siste tre har endt uavgjort, og totalt er målforskjellen 16-7.
    Barcelona har også taket på franske lag. På 11 kamper har det gitt 8-2-1 på eget gress. Totalt står katalanerne med 13-6-5 mot fransk motstand. Lyon står på sin side med 11-9-13 mot spansk motstand. På spansk jord har det blitt 4-4-8 for franskmennene.
    Polske Szymon Marciniak er dagens dommer. Han har dømt 26 Champions League-oppgjør tidligere.
    Dagens arena Camp Nou tar nesten 100.000 tilskuere og er med det Europas største stadion. Banen måler 105 x 68 meter, og på de siste 29 hjemmekampene i Champions League har Barcelona vunnet 26 av 29 kamper. De tre siste har endt uavgjort, og forrige gang den spanske ligalederen tapte i europacupsammenheng hjemme var mot Bayern i 2013. Foto: REUTERS
    Ifølge Goal er statistikken på Barcas side. 68 prosent av lagene som spiller 0-0 i første bortekamp i en utslagsrunde i CL, går videre til neste runde, ifølge deres statistikk.
    Spillerne er på vei ut på banen og Champions League-hymnen runger ut over Camp Nou, delvis overdøvet av hjemmepublikums pipekonsert. Det er duket for den avgjørende åttedelsfinalen, dere! Barca-supporterne er ikke sånn veldig happy med UEFA, det fordi Det europeiske fotballforbundet ikke lar tilhengerne bruke det katalanske flagget på kampene deres.
    19 sekunder før Barcelona fikk første spark på ballen, men Busquets brytning ender bare i innkast for Lyon.
    1'
    Så får Barca ordentlig tak i ballen. Lyon presser høyt.
    2'
    Og bortelaget lykkes nesten. Ser ut til å bryte høyt i banen, men mister ballen kjapt.
    2'
    Nesten for Barcelona! Messi drar seg fri og finner Coutinho på venstresiden. Han forsøker å sentre til Suárez foran mål, men det blir for upresist og for nærme keeper. Lopes kaster seg ut og fanger ballen.
    3'
    Messiiii! Nesten. Coutinho og Suárez med et herlig veggspill før ballen ender opp hos Messi. Argentineren fyrer av, men Lopes i full strekk redder.
    4'
    Corner til Barca: Litt klabb og babb i feltet. Ny Barca-corner.
    5'
    Corner til Barca: Lopes bokser unna.
    5'
    Messi får ballen i Lyon-feltet, men Barcas nummer 10 vinkes av. Den er også klar.
    5'
    Lyon fortsetter å presse høyt når de kan. Fekir feller Busquets.
    7'
    Rakitic kommer til skudd etter at Barca spiller seg inn i Lyon-feltet. I blokka, men vi noterer nok en nesten-sjanse for hjemmelaget.
    8'
    Alba nær ved å finne Messi i midten. Tousart får et ben på ballen i siste liten.
    8'
    Arthur mister ball, men får frispark. I innleggsposisjon for hjemmelaget. Messi står ved ballen.
    9'
    Det er godt slått, men Piqué er ikke heeelt der ballen lander. Lyon får den unna.
    9'
    Lyon tar kontringen, og til slutt ender ballen hos venstreback Mendy. Han kommer seg nesten helt til kortlinja, men innlegget er ikke godt nok. Heades unna til N'Dombele, som lader børsa og fyrer av. Like til side for mål.
    10'
    Lyon så litt friske ut med det høye presset helt i starten av kampen, men dette ser ut til å kunne bli en lang kveld for bortelaget. Barcelona har til tider opprettet leir utenfor sekstenmeteren til franskmennene.
    11'
    Lyon spiller seg ut på hårfine marginer før ballen mot N'Dombele blir i lengste laget. Barcelona overtar.
    12'
    Kombinasjonene mellom Alba og Coutinho sitter bare nesten, men det tar ikke mange sekunder før Barcelona igjen har ballen i beina.
    13'
    Coutinho forsøker å dra seg innover for å skyte, men ballen treffer blokka før nesten før den har forlatt foten til brassen.
    14'
    God pasning i bakrom til Messi, men Lopes er våken. Kommer hurtig ut og får en hånd på ballen rett foran argentineren. Farligheten avverget for denne gang.
    14'
    Upresis ball fra Busquets til Sergi Roberto. Lyon får seg en pustepause.
    15'
    Ser ikke helt komfortable ut her nå, Lyon. Pasningene sitter ikke og laget ender på ny med å gi fra seg ballen.
    15'
    Suárez går i bakken og tar seg til rumpa. Får seg en liten trøkk midt på banen.
    16'
    Straffe til FC Barcelona! Messi og Suárez kombinerer, og idet sistnevnte ikke tar ballen slik det ser ut som, blir han felt av Denayer. Eller blir han det? Reprisene viser at Suárez tråkker på foten til Lyon-spilleren og så går i bakken.
    16'
    Straffen ses på i VAR-bussen...
    17'
    Det blir straffe. Messi står klar...
    18'
    Barcelona scorer på straffe!
    Barcelona 1 - 0 Olympique Lyon
    Mål: Lionel Messi
    MESSISKALDT! Lekker straffe fra argentineren. Chipper ballen elegant midt i mål på ekte panenka-vis. Iskaldt! Foto: AP
    18'
    Da blir det ikke ekstraomganger i Barcelona i kveld.
    19'
    NESTEN UTLIGNING! Lyon kontrer, og gjør det bra. Depay setter opp Dembele på 13-14 meter, men via Lenglet går ballen liiike utenfor krysset.
    20'
    Corner til Lyon: ter Stegen plukker.
    21'
    Barcelona kan kontre, men tar ikke den.
    21'
    Ballen går i mål, men dommeren har blåst. Lopes ligger nede etter å ha vært ute og avverget en farlighet fra Coutinho. Ser ut til å ha fått ballen rett i fleisen.
    22'
    Får behandling på banen, Lopes. Det var for øvrig blåst en god stund før Suárez satte ballen i det åpne målet.
    22'
    Ser ut til at Lyon forbereder et bytte her.
    24'
    Vi er fortsatt ikke i gang på Camp Nou. Lopes har kommet seg på beina, og virker å si "nei, nei" til å bli byttet ut.
    26'
    Lopes får lov til å fortsette.
    27'
    Og der er vi i gang igjen. Tok et par minutter, dette.
    27'
    Lopes med en ball rett i beina på Arthur. Ingen god omstart for Lyon-keeperen, uten at det blir veldig farlig på direkten av den grunn. Barcelona triller ball...
    28'
    Lopes skal ha vært borte i flere minutter, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad at han har fått opplyst fra en som sto nær situasjonen. Det er i så fall ikke helt bra.
    29'
    Messi finner Suárez på ett touch, og det blir ikke ufarlig. Uruguayaneren tar en skuddfinte før skuddet kommer, Lopes er på, men ender opp med å slå ballen rett ut i farlig område. Rakitic skyter over på returen.
    30'
    Ikke sikkert Lopes får lov til å fortsette sånn veldig mye mer. Ser ikke helt komfortabel ut, Lyon-keeperen.
    31'
    Barca triller...
    31'
    Mål for Barcelona!
    Barcelona 2 - 0 Olympique Lyon
    Mål: Philippe Coutinho
    Målgivende: Luis Suarez
    COUTINHOOOOH! Herlighet for et spill av Barcelona. Arthur trer Suárez gjennom, han varter opp med en tofotsfinte som sender Marcal i pølseboden, men istedenfor å skyte alene mot keeper, sentrer han til en klink åpen Coutinho. 2-0! Foto: AFP
    31'
    Gult kort til Olympique Lyon
    Fernando Marcal
    Tar armen rett opp i ansiktet til Messi. Frispark på kanten av sekstenmeteren.
    33'
    Messi forsøker å skru ballen inn i lengste kryss, men denne gang går ballen over.
    34'
    Spillerbytte - Olympique Lyon
    Inn: Mathieu Gorgelin
    Ut: Anthony Lopes
    Ville ikke gi seg, Lyon-keeperen, som sliter med å holde tårene tilbake på vei ut av banen. Får stående applaus av publikum. Bildet er fra da han trengte behandling etter en kollisjon for noen minutter siden. Foto: REUTERS
    34'
    NESTEN 3-0! Lyon forsøker å stå høyt, men Suárez finter bort Marcelo på lekkert vis idet han hopper over ballen og løper den opp igjen. Samme Suárez ender til slutt opp med å avslutte etter litt om og men og noen pasninger innad i laget, men ballen triller liiiike til side for mål.
    38'
    Alba til innlegg etter veggspill med Rakitic. I blokka og til corner.
    39'
    Corner til Barca: Tar den kort før innlegget kommer. Rakitic header laaaangt over.
    39'
    KJEMPEREDNING! Busquets spiller Messi alene med keeper, men fra skrå vinkel leser Gorgelin skuddet. God start for innbytteren! Foto: AFP
    40'
    Lenglet takler Depay idet det ser ut til at nederlenderen kanskje kan få avgårde et skudd fra distanse. Vært dyktig i dag, den franske stopperen.
    41'
    Coutinho forsøker å legge igjen til Suárez med et hælspark. Denne gang er Lyon-forsvaret med på notene.
    42'
    Coutinho drar seg innover og spiller Suárez. Han drar en liten tunnel før han mister ballen. Roper på frispark, Barca-spissen, men får ikke det. Foto: REUTERS
    43'
    Det stemmer rett og slett ikke når Lyon kommer fremover. Treffer ikke på pasningene sine på Barcas tredjedel.
    44'
    Lyon vinner ballen høyt i banen, men mister den kjapt igjen. Symptomatisk for deres omgang hittil.
    45'
    Suárez utfordrer. Vinner corner.
    45'
    Corner til Barca: Rett i klypene til keeper.
    45'+1
    Det er lagt til seks minutter. Det er på grunn av skaden på Lopes.
    45'+1
    Messi tar et tak defensivt. Viser Mendy hvem som er sjefen på Camp Nou.
    45'+3
    Moussa Dembele
    Kommer for sent inn i taklingen på Alba etter selv å ha tatt et for langt touch. Farefullt spill.
    45'+4
    Depay kommer til skudd fra skrå vinkel. I blokka og til corner.
    45'+7
    Siste sjanse for Lyon å få med seg noe inn til hvilen nå...
    45'+7
    Corner til Lyon: Heades unna av Piqué.
    45'+7
    Pause! Og 2-0 til Barcelona etter de første 45. Messi startet ballen med en panenka-straffe før Coutinho økte til 2-0 på åpent mål etter en herlig Suárez-assist. Hjemmelaget er nærmere 3-0 enn Lyon er redusering, så dette ser tungt ut for franskmennene.
    2. omgang er i gang.
    NESTEN! Arthur ser ut til å komme alene med keeper, men blir løpt opp. Får akkurat dyttet til Messi, som lobber ballen elegant over keeper. Men det er ikke nok kraft i avslutningen, for ballen løpes opp og blir klarert på streken.
    48'
    Gult kort til Barcelona
    Clement Lenglet
    Takler Fekir.
    49'
    Ballen slås inn og Denayer går i bakken. Vil ha straffe, men den hadde vært billig. Spillet fortsetter.
    50'
    Coutinho blir tatt, men Barca får fordel.
    53'
    Coutinho hadde vært alene med keeper om det ikke var for at han var offsideplassert.
    54'
    Suárez krangler med seg ballen og får dyttet til Messi. Denayer takler både mann og ball, men denne gang får han ikke straffe mot seg.
    56'
    Corner til Barca: Kort variant... Og så stoppes Coutinho.
    56'
    Lyon kontrer, men får ikke det ordentlig til. Noen feil valg fremover, før Fekir til slutt får ballen lagt igjen. Skuddet hans går et godt stykke til side for mål.
    57'
    Mendy med et innlegg som går mot mål. Ter Stegen slår til corner.
    58'
    Mål for Olympique Lyon!
    Barcelona 2 - 1 Olympique Lyon
    Mål: Lucas Tousart
    TOUSARU SETT PÅ MAKEN! Corner er mål, er det noe som heter, og denne gang stemmer det. Barca får aldri klarert ordentlig, Tousart demper ballen på brystet og hamrer ballen i mål. Da er det kamp igjen!
    58'
    Eller er det det? VAR er inne i bildet. Sjekker vel om det er offside eller et frispark som skulle ha vært gitt...
    60'
    Det dømmes mål. Ett mål til for Lyon og ingen til Barcelona - og Barca er ute.
    61'
    Fekir brenner til fra skrå vinkel. Like over og utenfor.
    63'
    Fekir går i bakken og vil ha straffe uten at han får det, men lagkompis Mendy overtar ballen. Han legger perfekt inn til Depay, som demper ballen og sklir i skuddøyeblikket. Ter Stegen redder relativt enkelt, men nå er Barca under press.
    66'
    Sterkt av Lenglet. Vinner ballen og så frispark.
    67'
    Reprisene viser vel at Fekir sklir selv i situasjonen nevnt under.
    67'
    Så er det Barcelona sin tur til å varte opp med festfotball. Messi til Suárez, som flikker gjennom Coutinho. Brassen drar seg forbi en utrusende keeper, men vinkelen blir for skrå. Utenfor.
    68'
    Alba forsøker å finne Messi. Marcal header ballen til egen keeper.
    69'
    Lyon finspiller på midten før Rakitic takler ballen til en medspiller.
    70'
    Messi ser ut til å komme alene med keeper, men ender istedenfor med å gå seg litt fast. Får til slutt skuddmuligheten, men via en forsvarer og til corner.
    70'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Ousmane Dembele
    Ut: Philippe Coutinho
    Ernesto Valverde bruker sitt første bytte for kvelden.
    70'
    Corner til Barca: Kort variant før Dembele svinger ballen inn. Blir ikke noe ut av den, men hjemmelaget beholder ballen.
    71'
    Jordi Alba bryter, og Barca kan kontre...
    71'
    Dembele finner Messi, men argentineren mister ballen.
    72'
    Inn: Bertrand Traore
    Ut: Memphis Depay
    73'
    Frispark til Lyon i god innleggsposisjon...
    73'
    Det er nære. Headingen til Dembele går en meter til side for mål.
    74'
    Inn: Arturo Vidal
    Ut: Arthur Melo
    74'
    Mendy tar telling etter å ha blitt felt av Busquets. Trenger behandling.
    75'
    Inn: Maxwel Cornet
    Ut: Ferland Mendy
    78'
    Barcelona 3 - 1 Olympique Lyon
    Målgivende: Sergio Busquets
    MESSI, MESSI, MESSIAS! Så åpner det seg for Barcelona, og Lionel Messi er ikke vond å be når han får sjansen. Finter bort to Lyon-forsvarere med en skuddfinte og overlister keeper så vidt det er. Gorgelin er på ball, men kan ikke annet enn å se den trille over streken. 3-1!
    78'
    Corner til Lyon: Over alt og alle. Barca kan kontre...
    80'
    Barcelona 4 - 1 Olympique Lyon
    Mål: Gerard Pique
    Målgivende: Lionel Messi
    PIQFIRE-ÉN! Og kontre gjør den katalanske giganten på ypperste vis. Messi går og går med ballen, og når han først slipper den, er det perfekt timet. Piqué dytter ballen over streken til 4-1!
    81'
    Inn: Nelson Semedo
    Ut: Sergi Roberto
    83'
    Fekir skyter og ter Stegen må ut i full strekk for å forhindre mål.
    84'
    Corner til Lyon: ter Stegen holder.
    84'
    Barcelona 5 - 1 Olympique Lyon
    Mål: Ousmane Dembele
    DEMBELEKENDE LETT! Nok en kontring i verdensklasse, og nok en gang er Messi arkitekten. I fire mot tre tar han ballen med seg og venter med å spille Dembele til tiden er inne. Franskmannen setter inn kampens sjette scoring - 5-1!
    86'
    Lyon til innlegg. Alba klarerer til kast.
    89'
    Barcelona med full kontroll på dette nå. Det er også en underdrivelse.
    90'+1
    Det er lagt til to minutter.
    90'+1
    Kampen er slutt! Det gikk som det måtte gå. Barcelona herjet med Lyon i den første omgangen, men fikk en veldig omdiksutert straffe som gjorde at laget gikk til hvilen med 2-0. Etter hvilen var det spenning da Tousart reduserte, men etter å ha stått av presset, viste Messi at han var på jobb. To mål og to assist på argentineren i 5-1-seieren. Barca er videre. Lyon er ute.