1 056

Hei og velkommen til livedekningen av Barcelona - Arsenal!
    Begge lag er i skrivende stund serieledere og står med full pott i hjemlig serie.
    Caroline Graham Hansen starter for Barcelona mens Frida Maanum starter for Arsenal. På benken hos Barcelona finner vi Ingrid Syrstad Engen.
    Barcelona er regjerende Champions League-mester etter 4-0-seieren over Chelsea i fjor.
    Frida Maanum og Ingrid Syrstad Engen har begge skiftet klubb i sommer. Engen har slitt litt med en skade og derfor ikke kommet skikkelig i gang. Maanum har allerede blitt en viktig brikke for den engelske storklubben etter overgangen fra Linköping.
    0'
    Kampen er i gang!
    1'
    Barcelona går rett i angrep langs ventresiden, men ballen ender opp hos Arsenals keeper.
    1'
    Graham Hansen utfordrer ute til høyre og slår inn. Oshoala er nær å få hodet på ballen.
    3'
    Ikke uventet er det Barcelona som har tatt kommandoen i kampen, den regjerende mesteren.
    3'
    Mariona kommer til kampens første avslutning, men Zinsberger slår ut til corner.
    7'
    Tas kort. Ender til slutt opp hos keeper.
    7'
    Graham Hansen kjører karusell og avslutter i blokka. Barcelona presser voldsomt på!
    9'
    Oshoala får en ny mulighet, denne gangen kommer hun alene mot keeper, men avslutter utenfor fra skrå vinkel. Arsenal henger ikke med!
    10'
    Ny kort corner ender til slutt med et innlegg i blokka.
    12'
    Ny corner.
    13'
    Skudd fra 20 meter i blokka.
    14'
    Her skjer det ting hele veien, Barcelona kjører over Arsenal akkurat nå.
    14'
    Hvor lenge holder Arsenal ut dette kjøret?
    15'
    Roet seg litt nå, Arsenal med litt bedre kontroll de siste minuttene.
    18'
    Maanum mister skoen, og Barcelona spiller ut ballen. Litt merkelig situasjon, der!
    19'
    Bruker god tid, den norske landslagsspilleren.
    19'
    Graham Hansen forsøker et lavt innlegg, men Beattie klarerer.
    21'
    Arsenal har nok knapt hatt 20 prosent ball her. Fullstendig Barcelona-dominans første halvdel av 1. omgang.
    21'
    Patri skyter i blokka fra 17 meter.
    23'
    Putellas forsøker å finne Bonmati, men mislykkes. Graham Hansen plukker opp og vinner et frispark på 17-18 meter.
    24'
    Putellas skyter i muren. Ny corner.
    25'
    Tas kjapt. Graham Hansen er nær å finne en medspiller foran mål!
    25'
    Arsenal får omsider litt pusterom når McCabe skaffer et frispark. Maanum med en lekker detalj i forkant.
    27'
    Heades av Torrejon på bakre stolpe, rett på keeper.
    29'
    Mål for Barcelona!
    Barcelona 1 - 0 Arsenal
    Mål: Mariona Caldentey
    Der sitter den omsider for hjemmelaget, og det er fullt fortjent! Barcelona har presset på i en halvtime og får til slutt belønning. Oshoala mottar i offsideposijon, men vinkes ikke av. Spissen trekker seg innover i banen og skyter fra 18 meter. Keeper gir retur, og på returen er Mariona iskald når hun tar noen touch og setter ballen enkelt i mål.
    31'
    Arsenal er endelig litt inne på Barcelonas halvdel, men får ikke noe ut av et frispark ute til høyre.
    34'
    Bonmati vinner ballen og settere fart fremover i banen. Midtbanespilleren skyter midt på keeper fra 17 meter.
    34'
    Dette er altså serielederne i Spania og England, men det har vært klasseforskjell så langt i kampen - slik det var i Champions League-finalen sist da Barcelona smadret Chelsea.
    35'
    Gult kort til Arsenal
    Katie McCabe
    Fikk gult kort for å sparke bort ballen etter en situasjon.
    35'
    Miedema forsøker seg langs venstresiden, men blir altfor alene.
    36'
    16-0 i avslutninger, altså, det sier sitt.
    37'
    Nesten så en Barcelona-spiller får til en avslutning, men Arsenal får klarert.
    39'
    Arsenal har kommet litt høyere i banen etter scoringen, men uten å skape noe som helst.
    41'
    Catley spiller bort ballen, Barcelona vinner nok en gang.
    41'
    Barcelona 2 - 0 Arsenal
    Mål: Alexia Putellas
    Målgivende: Asisat Oshoala
    Selvfølgelig er det Alexia Putellas! Barcelona dobler ledelsen, Oshoala kommer fri ute til høyre i bakrom og slår inn. Der venter kapteinen og øker enkelt til 2-0.
    42'
    8-0 i skudd på mål også like før pause viser statistikken.
    45'
    Ett minutt legges til.
    45'+1
    45'+1
    Der er de første 45 minuttene over, Barcelona leder fullt fortjent etter en maktdemonstrasjon av en omgang. Hjemmelaget har vært fullstendig overlegne og kunne fort ha ledet enda mer. Kanskje får vi tre norske spillere på banen ut over i den andre omgangen.
    45'
    Gjestene sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    De får et frispark umiddelbart inne på Barcelonas halvdel.
    46'
    Gult kort til Barcelona
    Irene Paredes
    Hun er litt tøff i duellen.
    46'
    Rett inn i klypene på Paños.
    47'
    Barcelona 3 - 0 Arsenal
    Mål: Asisat Oshoala
    Målgivende: Mariona Caldentey
    Og der er kampen over allerede! Igjen er hurtigtoget fri i bakrom - hun kan bare på enkelt vis trille ballen forbi Zinsberg og i mål. Lekestue.
    47'
    Dette var på ingen måte starten Arsenal hadde sett for seg her. Hva gjør de nå?
    49'
    Ny stor mulighet! Bonmati kommer alene mot Zinsberger når León vinner ballen høyt og header til midtbanespilleren. Zinsberger stopper forsøket fra Bonmati.
    50'
    Bethany Mead
    Får gult kort for en tidligere situasjon når hun river en Barcelona-spiller ned i frustrasjon.
    51'
    Arsenal får låne ballen litt nå.
    53'
    I noen sekunder..
    54'
    Miedema kommer til Arsenals første avslutning i kampen, men hennes forsøkt blir altfor slapt. Paños redder enkelt.
    55'
    Så kommer Mead til en avslutning fra langt hold når Barcelona roter det til i bakre rekker.
    55'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Tobin Heath
    Ut: Bethany Mead
    55'
    Inn: Foord. Caitlin
    Ut: Vivianne Miedema
    55'
    Inn: Nikita Parris
    Ut: Katie McCabe
    55'
    Graham Hansen forsøker seg nok en gang, men stoppes på ny. Ikke helt hennes dag foreløpig.
    57'
    Så får vi også se om byttene hjelper for Arsenal.
    58'
    Sikkert ikke lenge før Ingrid Syrstad Engen får muligheten nå.
    59'
    Ellers er det jo også verdt å nevne at Ada Hegerberg endelig gjorde comeback i kveld etter 20 måneder på sidelinjen med sin korsbåndsskade. Hun ble byttet inn etter 79 minutter i Lyons 3-0-seier over Hacken.
    61'
    Mariona skyter fra lengre hold, men over mål.
    63'
    For en fotball dette Barcelona-spiller... Enormt imponerende, rett og slett! De ruller opp det ene angrepet etter det andre.
    65'
    Maanum forsøker et innlegg, men mislykkes.
    66'
    Har denne kampen flere scoringer i seg, da?
    67'
    Arsenal er litt mer med i kampen nå. De har klart å flytte laget høyere i banen, og det er lengre mellom hjemmelagets sjanser.
    69'
    Forsøker en liten variant. Går gjennom hele feltet til slutt.
    70'
    Inn: Jordan Nobbs
    Ut: Lia Wälti
    71'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Lieke Martens
    Ut: Asisat Oshoala
    71'
    Graham Hansen finner Martens på motsatt side alene med keeper under en kontring, men innbytteren klarer ikke å sette ballen i nærmeste hjørne.
    73'
    Parris får Arsenals største sjanse i kampen når hun får muligheten på åpent mål. León redder på strek når Paños er ute på en liten tur!
    74'
    Kan faktisk bli scoring begge veier her nå.
    74'
    Mål for Arsenal!
    Barcelona 3 - 1 Arsenal
    Mål: Frida Maanum
    Målgivende: Tobin Heath
    Og den kommer fra Frida Maanum! Den norske landslagsspilleren scorer sitt første mål for klubben når hun header inn et frispark fra Heath fra kort hold.
    74'
    Foord. Caitlin
    Legger ikke listen så veldig høyt her, dommer. Tar Putellas på baksiden av kneet, riktignok.
    76'
    Inn: Fridolina Rolfo
    Ut: Ana-Maria Crnogorcevic
    76'
    Fortsatt ingen Syrstad Engen å se...
    77'
    Arsenal har vært klart bedre etter 0-3.
    78'
    Inn: Mana Iwabuchi
    Ut: Kim Little
    78'
    Klareres på første stolpe, men Arsenal holder trykket oppe.
    80'
    Maanum skyter fra 18 meter, men det blir helt ufarlig.
    81'
    Martens forsøker å curle ballen i mål fra 19 meter, men forsøket går til side for mål.
    82'
    Det er faktisk Arsenal som styrer oppgjøret nå.
    82'
    Inn: Bruna Vilamala
    Ut: Mariona Caldentey
    83'
    Barcelona 4 - 1 Arsenal
    Mål: Lieke Martens
    Målgivende: Patri Guijarro
    Det er så enkelt, så enkelt! Patri spiller en glitrende ball i bakrom, og Lieke Martens gjør alt rett når hun drar seg forbi et par Arsenal-spillere og på elegant vis chipper ballen i mål. Vakker scoring!
    84'
    Barcelona triller igjen.
    87'
    Paredes er så nær å øke til 5-1, men en vanvittig redning hindrer scoring!
    87'
    Ser dessverre ikke ut som det blir noe kamp på Syrstad Engen i dag.
    90'
    Parris og Paños kolliderer i en duell. Sistnevnte blir liggende.
    90'
    Kun kort tid igjen nå.
    90'+3
    Barcelona får straffe sekunder før slutt! Putellas blir felt og skal ta den selv.
    90'+4
    Zinsberger gjør en strålende redning på forsøket fra Putellas! Barcelona-spilleren forsøker å plassere den til sin høyre side, men den østerrikske målvakten redder fint.
    90'+4
    Jordan Nobbs
    Fikk gult i straffesituasjonen.
    90'+5
    Nikita Parris
    Får for protester.
    90'+5
    90'+5
    Det er over i Barcelona, hjemmelaget har smadret den engelske serielederen 4-1 på overbevisende vis og tar en fullt fortjent seier. Den regjerende seriemesteren var best fra start til slutt og kunne fort ha vunnet enda mer. Caroline Graham Hansen og Frida Maanum spilte begge 90 minutter, mens Ingrid Syrstad Engen ble sittende hele kampen på benken. Maanum scoret også Arsenals mål! Undertegnede takker for følget!