Slutt

0-3

0-1
0-2
0-3
Taylor90'+3
Supporterfordeling på VG
529
1 159
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Fana og Brann i cupens andre runde.
    Fanas sesongstart i 3. divisjon er en snau uke unna, og forrige ukes cupoppgjør mot Sotra var lagets første obligatoriske kamp på drøyt 600 dager. Prestasjonen var desto mer solid da 2. divisjonslaget ble slått 2-1 på Varden, som er Nesttun-lagets hjemmebane frem til september. Fana er i cupens andre runde for første gang siden 2017, og skulle man vinne i dag, betyr det tredje runde for første gang siden 2002.
    Brann tok seg greit av Bjarg i første runde, og 5-0 var ikke et mål for mye i solskinnet på Stavollen. Triumf i ordinær tid også i dag vil bety to seire på rad for første gang siden november, og fire kamper ubeseiret vil det samtidig være første gang siden høsten 2019 at rødtrøyene klarer. Brann jakter sin første cupfinale på 10 år, men etter tapet i 2011 er klubbens sjette cupfinaletriumf i 2004 den foreløpig siste gangen Brann har løftet kongepokalen.
    Fana og Brann har målt krefter to ganger siden tusenårsskiftet, og fellesnevneren for disse møtene er at de var jevne. I tredje runde i 2002 trengte rødtrøyene ekstraomganger for å vinne på Nesttun, før man i 2011 scoret tre det siste kvarteret da man vant 3-2. Til de som håper på cupgull til Brann og at alle gode ting er tre, kan det nevnes at både i 1999 og 2011 ble møte med Fana i andre runde avløst av cupfinaletap for rødtrøyene.
    Dagens hoveddommer er Torgeir Halsen fra Vanylven FK. Lasse Patrikainen og Amang Kanyi er assistentdommere, mens Lars Grønås Drange er fjerdedommer.
    Brann stiller i sitt vante 4-3-3-system, og i Eirik Hornelands startellever er det intet mindre enn tre debutanter. Danske Mikkel Andersen starter i mål, hans landsmann Japhet Sery Larsen som høyreback, mens Felix Horn Myhre er å finne i midtbanetreeren etter overgangen fra VIF. Det er også verdt å merke seg at 17-åringen Niklas Jensen Wassberg er med fra start for Brann. Vertene fra Fana er ventet i en 4-3-3-formasjon, de også.
    August innledes med nok en fin sommerdag i Bergen, og selv om det er en del vind fra nord, skaper snaut 20 grader og sol en fin ramme i forkant av oppgjøret.
    Fana og Brann entrer nå kunstgresset på Varden. Møtene mellom disse klubbene har gitt oppsiktsvekkende resultater både i 1989, 1992, 2002 og 2011, og den som lever får se hvorvidt 3. divisjonslaget fra Nesttun kan gi Brann kamp også i dag. Kampstart er få strakser unna.
    Kampen har startet
    0'
    Brann innleder oppgjøret.
    1'
    Vertene noe på hugget i innledningen her, men et innlegg fra høyre stanges unna.
    2'
    Delaveris på ferde for Brann, men Nissestad avverger mesterlig! Wassberg fører fremover for Brann, og til slutt er det Delaveris som får avsluttet fra god posisjon til høyre i boksen. Skuddet er bra, men redningen enda bedre fra Fanas sisteskanse. Slår ballen delvis unna, men avslutning nummer to fra Rasmussen får han rett på seg. Nesten for gjestene der.
    3'
    Ser for øvrig ut som om Rasmussen er sentralt på topp for gjestene her. Delaveris til høyre og Taylor til venstre.
    5'
    Delaveris mottar et fremspill, men Branns nummer 17 er i en klar offside.
    6'
    Passerer de fleste. Etter en halvveis klarering får til slutt Fana klarert.
    8'
    I tillegg til den nevnte posisjoneringen på topp ser det ut som om Myhre er sentralt på midtbanen for Brann. Pedersen er å finne til høyre.
    10'
    Fana med fine kombinasjoner til venstre i banen, men Martinsen må til slutt ta til takke med corner. Tendenser der.
    10'
    Stor sjanse for Ingebrigtsen, men gjestene slipper unna! Martinsens corner lander langt bak i feltet, hvor vertenes nummer 20 har posisjonert seg bra. Derfra får han headet, men dessverre for Fana blir hodestøtet stoppet lenger inne. Den hadde fin retning, og dermed står det 1-1 i store målsjanser her.
    10'
    Har fått se et uredd Fana-lag så langt på Varden. Man tør å sette fart på når man har muligheten.
    12'
    Bra besøkt i Fyllingsdalen i ettermiddag, selv om det naturligvis er en del restriksjoner og oppgjøret ikke spilles på Fanas egentlige hjemmebane. Hjemmetilhengerne er nok tilfreds med det de har fått se så langt. Ganske så jevnspilt det første kvarteret, selv om Brann har hatt ballen mest.
    14'
    Brekkhus med en fin jobb for vertene idet han fører ballen ut av egen sone. Er nok sammen med back Martinsen den mest kjente av spillerne hos vertskapet. Spilt for blant andre Sogndal, vossingen.
    16'
    Hjørnespark til Brann
    17'
    Mål for Brann!
    Fana 0 - 1 Brann
    Mål: Daniel Alexander Pedersen
    Målgivende: Robert Taylor
    Pedersen scorer med ryggen (?), og da står det plutselig 0-1 på Varden! Taylors serve er god idet den får Nissestad ut på en aldri så liten bomtur i feltet, og bak ham står en noe overrasket Pedersen. Trolig får dansken ballen i ryggen på rundt fem meter, og ballen spretter så over streken før Lie får klarert unna. Definitivt ikke en scoring for glass og ramme, men like fullt ledelse til Brann!
    17'
    Myhre får foten på ballen på rundt 16 meter, men Fana har marginene med seg der! Noe tilfeldig spretter ballen ut på rundt 16 meter, der Myhre har kommet fra dypet. Han får avsluttet, og selv om forsøket ikke har veldig mye kraft, er retningen god. Ender rett utenfor. Der kunne det stått 0-2.
    20'
    Taylor er på ballen foran i feltet, men forsøket er enkelt for Nissestad.
    22'
    Brann med mye ballbesittelse i kjølvannet av scoringen, og det spørs om ikke 0-1 tok noe av luften ut av vertene.
    24'
    Treffer Rasmussen foran i feltet, hvor det først treffes dårlig. Avslutning nummer to går rett på Nissestad.
    24'
    Begynner å bli en stund siden Brann-debutant Andersen hadde en ballberøring nå. Etter en tidvis frisk innledning har vertene satt Branns sisteskanse på få prøver.
    27'
    Wassberg og Taylor kombinerer fint til venstre i banen, men avslutningen fra sistnevnte går et stykke utenfor.
    29'
    Brann har fått oppgjøret i det sporet de ønsket nå, og det bærer begivenhetene preg av. Tar seg god tid i det oppbyggende spillet her.
    30'
    Lite stopp i spillet idet man tar en drikkepause etter halvtimen spilt.
    31'
    Dankertsen virker å måtte gi seg her. Tar seg til lysken og setter seg på benken. Dårlig nytt for vertene, som spiller med 10 mann nå. Virker ikke å ha hastverk med å bytte innpå ny spiller.
    33'
    Taylor på ferde fra venstre, men finnen blir til slutt omringet. Får nesten avsluttet fra bra posisjon.
    34'
    Spillerbytte - Fana
    Inn: Henrik Leander Øvrebø Flagtvedt
    Ut: Joachim Dankertsen
    36'
    Barmen får til slutt en stor mulighet for Brann! Treffer Delaveris foran i feltet, men han varter nesten opp med en klarering. Sane er dog involvert lenger bak i feltet, og etter en del klabb og babb får Barmen avsluttet fra saftig posisjon på fem meter, noe til høyre i boksen. Ballen triller rett utenfor. Den muligheten er stor, men flere forventet nok 5-meter først der. Ballen var muligens over dødlinjen.
    36'
    Er naturligvis meget fortjent at Brann leder her. Har også hatt muligheter til å score flere, selv om det ikke har vært en sjansebonanza gjennom snaut 40 minutter.
    39'
    Wassberg med lekre detaljer på vei innover i Fanas boks, men dessverre for Brann stoppes han. Kunne blitt litt av en fulltreffer. Gode 40 minutter for Branns nummer 25, som har vært mye involvert.
    40'
    Fortsatt veldig mye Brann idet det lakker og lir mot pause. Wassberg får nesten avsluttet fra god posisjon, men ballen måkes til corner.
    42'
    Stanges unna både én og to ganger.
    43'
    Fana med ballen i egne rekker, men man nærmest spaserer fremover i angrep. Er nok interessert i å ta pause på 0-1, og ikke mer, her.
    45'
    Moldestad med en kvalifisert mulighet på tampen, men Andersen redder Brann! Lund er på tur til høyre i banen, hvor han får lagt inn. Bak i feltet viser Moldestad enorm spenst idet han kommer høyest, og hodestøtet fremtvinger en kvalifisert redning fra Andersen. Skal redde den, men like fullt en bra mulighet.
    45'+1
    Er lagt til to minutter her.
    45'+2
    Gult kort til Fana
    Fredrik Fosse-Iversen
    Stopper Delaveris på vei frem.
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Vi er halvveis i programmet på Varden, hvor Brann leder 1-0 mot Fana. Ettermiddagen i Fyllingsdalen har så langt vært av den oppskriftsmessige sorten, selv om også vertene har hatt sine muligheter. Filip Delaveris stod for gjestenes første mulighet tidlig, før Malvin Ingebrigtsen nesten kronet en god innledning fra vertene med scoring. Etter vel kvarteret sendte imidlertid Daniel Pedersen gjestene foran, en fulltreffer som innledet en god Brann-periode. Eliteserie-laget skapte etter hvert bra med muligheter, den største ved Kristoffer Barmen, før Lars Christian Moldestad avsluttet omgangen med Fanas andre mulighet. Alt i alt velfortjent med Brann-ledelse halvveis, men på 0-1 er det fortsatt alt å spille for for et tidvis uredd Fana-lag.
    2. omgang
    45'
    Fana innleder andre omgang.
    46'
    Vertene har glemt å skru av musikken etter pausen, men muligens er det bare konseptet 'discofotball' som introduseres i Fyllingsdalen i ettermiddag. Er en aldri så liten prikk over i-en hva angår ramme her.
    47'
    Nissestad bommer noe, men Fana får klarert.
    48'
    Barmen tar telling for Brann, og vi får et stopp i spillet. Kan fortsette.
    49'
    Gult kort til Fana
    Petter Martinsen
    Får for duellen med Barmen.
    50'
    Nok et stopp i spillet, denne gangen grunnet skade på Larsen. Har et problem med foten, dansken, men går selv av banen.
    51'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ole Didrik Blomberg
    Ut: Japhet Sery Larsen
    52'
    Sane med en fryktelig klarering etter et innkast, og plutselig er Stakset fri og frank i god posisjon. Hodestøtet får dog ikke mye kraft, og Andersen kan redde greit. Der er nevnte Sane, som header feil vei, noe heldig.
    54'
    Delaveris finner Rasmussen, som i boksen legger inn. Presisjonen er mangelfull, og Fana slipper unna. Kort tid etter skaper Martinsen i overkant med spenning idet han skal heade inn til egen keeper. Tilbakespillet ender i tverrligeren (!) og går over. Corner.
    56'
    Bokses unna.
    56'
    Brann har definitivt ikke tatt veldig tak i dette etter hvilen, og mot et Fana som tør angripe, kan det fort straffe seg. Vertene skaper langt flere muligheter enn Bjarg gjorde mot Brann forrige helg.
    57'
    Fana på en visitt, og det er fra venstre angrepet skapes. Til slutt skyter Sørevik over fra ganske så langt hold. Vertene er definitivt med på leken her.
    59'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Moonga Simba
    Ut: Niklas Wassberg
    60'
    Noe dårlig kommunikasjon bak hos Brann skaper en situasjon der Barmen klarerer foran en Andersen ute av posisjon, og fra et par meter lenger ute prøver Fosse-Iversen å gjøre det helt store. Bommer med en del, men nok en gang tendenser fra Fana.
    62'
    Spillerbytte - Fana
    Inn: Vebjørn Høynes
    Ut: Anders Moe Lund
    64'
    Simba med en mulighet for Brann, men ballen går til himmels! Brann bearbeider på Fanas halvdel, hvor det ikke er all verden med tempo. Til slutt lander dog et innlegg i god posisjon, og nyankomne Simba får avsluttet. Fra rundt 10 meter, noe til høyre i boksen, skyter han et stykke utenfor. God mulighet når skuddet kommer fra den posisjonen.
    65'
    Kort tid etter Simbas sjanse prøver Pedersen seg, men forsøket går langt utenfor.
    67'
    Forlenges. Ender med innkast.
    67'
    Et meget rotete oppgjør idet vi er halvveis i den andre omgangen. Brann var langt mer på hugget før hvilen, og etter har man skapt langt mindre.
    68'
    Andre gule kort til Fana
    Petter Martinsen
    Martinsen får sitt andre gule etter en kollisjon med Pedersen! Fana-backen og Pedersen kolliderer nær midtstreken, og det går hardest utover sistnevnte. Dommer Halsen er noe nølende, men vurderer det til slutt som kort, og da er det marsjordre for Fanas nummer 21. Trolig noe strengt idømt, ser ut som en 50/50-duell ved første øyekast.
    69'
    Mektige Løvstakken ruver bak anlegget her i Fyllingsdalen, og med 10 mann er det nok et fjell i den størrelsesordenen Fana må bestige nå.
    72'
    Brann med 11 mot 10 nå, men fortsatt er man meget omstendelige. Sliter med å spille ut et dyptliggende Fana-lag. Horneland aktiv på sidelinjen nå.
    74'
    Spillerbytte - Fana
    Inn: Isak Østerbø Fimland
    Ut: Lars Christian Moldestad
    75'
    Spillerbytte - Fana
    Inn: Øystein Takle Eide
    Ut: Fredrik Fosse-Iversen
    75'
    Stakset har definitivt mer energi på lager, og Fanas nummer 8 stresser Branns bakre rekker. Løper og løper.
    76'
    Blomberg klemmer til etter en halvveis klarering, men backen bommer med mye. Nissestad bak hos Fana settes på særs få prøver nå.
    77'
    Mål for Brann!
    Fana 0 - 2 Brann
    Mål: Daniel Alexander Pedersen
    Pedersen setter 0-2 etter en retur, og da er nok spikeren i kisten på Varden! Brann angriper til venstre i banen, hvor både Taylor og Rasmussen er involvert. Sistnevnte får avsluttet fra god posisjon, men Nissestad varter opp med en fin beinparade. Returen er dog av den saftige sorten, og da blir det trøbbel når den ender hos en fri og frank Pedersen på snaut 16 meter. Enkelt for dansken, som setter sitt andre!
    78'
    Scorer på sin andre store mulighet i omgangen, Brann. Var langt bedre før hvilen, og hadde Fana hatt litt marginer her, kunne det fort straffet seg.
    80'
    Barmen prøver seg fra langt hold, men Nissestad får den rett på seg.
    82'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Filip Møller Delaveris
    82'
    Ingen av Branns tre debutanter har for øvrig markert seg nevneverdig i dag. Horneland er nok fornøyd med å få dem i gang.
    84'
    En av dem, Myhre, forserer mot boksen, hvor han legges i bakken. Får ikke frispark, noe han trolig skulle hatt.
    86'
    Andersen med en stor redning når Stakset kommer gjennom! Fana med den som trolig er sin største mulighet i oppgjøret. Vertene har Brann noe i ubalanse, og det er Eide som til slutt spiller fri Stakset med en fin stikker. Han har god tid til å avslutte, men Andersen varter opp med en solid redning. Danskens viktigste involvering i ettermiddag.
    87'
    Kort variant. Etter duell med Simba blir det etter hvert 5-meter.
    88'
    Gult kort til Fana
    Vebjørn Høynes
    Stopper Simba.
    89'
    Det er lagt til fire minutter her.
    90'+1
    Pedersen setter nesten sitt tredje, men Nissestad sier nei! Brann med en saftig kontring på overtid, og det er Heggebø som fører ball over store deler av vertenes halvdel. Etter hvert får Pedersen en stor mulighet nærmest alene med Nissestad, men sisteskansen varter opp med en stor redning. Nesten danskens tredje.
    90'+3
    Mål for Brann!
    Fana 0 - 3 Brann
    Mål: Robert Taylor
    Målgivende: David Møller Wolfe
    Taylor setter dagens tredje i nettet bak Nissestad! Avstandene er store i Fanas bakre rekker på overtid, og etter Pedersens mulighet oppstår det fort en ny. Taylor forserer fra venstre mot høyre, og på rundt 16 meter klemmer han til. Finnen treffer bra, noe som gjør at 0-3 sitter i nettet på kontant vis. Brann cruiser mot avansement her!
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+5
    Torgeir Halsen markerer for full tid i solskinnet på Varden, hvor det ender 0-3 mellom Fana og Brann. Avansementet ble etter hvert av den komfortable sorten for Brann, som til slutt får satt tre bak et heroisk Fana-lag. Daniel Pedersen sørget for borteledelse halvveis, men det varte og rakk før Brann ble nevneverdig farlige etter hvilen. Vertenes Petter Martinsen fikk sitt andre gule halvveis i omgangen, og kort tid etter satte dansken sitt andre for kampen. Robert Taylor sørget så for tremålsseier sekunder før slutt. Brann skapte klart mest før hvilen, men i den andre omgangen slet man langt mer mot et tidvis godt Fana-lag. Vertene hadde sine sjanser, de også, og med litt marginer kunne dette blitt virkelig spennende. Alt i alt er Brann fortjente vinnere på Varden, og etter nok en cuprunde i sol og varme er Brann klare for tredje runde.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her