9 084

Ble dekket av Herman Folvik

Hei og velkommen til livedekning av Everton mot Arsenal fra Premier League. Avspark 21.00 fra Goodison Park.
    Mike Dean er dagens dommer.
    Arsenal er foreløpig nummer 7 med 23 poeng. Med seier i dag vil de klatre til 5. plass, poenget bak West Ham. Everton er nede på 16. plass med 15 poeng.
    To spanske managere i kveld. Rafa Benitez tar imot Mikel Arteta.
    Everton er i elendig form, kun en uavgjort på de siste fem kampene. Arsenal har vunnet tre og tapt to av de siste fem.
    Everton har slått Arsenal i to av de siste tre hjemmekampene.
    Martin Ødegaard starter for Arsenal. Ser ut som det er i en tierrolle.
    Sist kamp scoret Martin Ødegaard mot Manchester United, men han lagde også et straffespark som gjorde at Arsenal tapte 2-3.
    Lagene kommer ut på banen. Straks klart for kamp.
    Vi er i gang i Liverpool
    1'
    Everton kommer på venstre, men så faller Godfrey på vei inn i 16-meteren
    3'
    Richarlison drar av to Arsenal-spillere, så er det stopp
    5'
    Jevnt i starten her.
    8'
    Ødegaard henter ballen lavt, og triller ballen videre på egen halvdel.
    9'
    Partey slår langt mot Saka. Den blir for upresis.
    10'
    Everton med fine kombinasjoner, så kommer Gray til skudd fra 20 meter. Den går langt over. Ikke i balanse når skuddet går.
    12'
    Mina slår Lacazette i en duell ved midtbanen
    16'
    Regnet skyller innover stadion nå. Ikke noe julestemning i Liverpool-været
    17'
    Partey med skuddmulighet fra 25 meter. Laaangt over. Ødegaard hadde ballen ved 16-meteren i forkant to ganger, men fant ingen god åpning
    18'
    Saka blir liggende i smerter etter at han kolliderer i Godfrey. Ser ut som en "kne mot kne".
    20'
    Saka er oppe og går igjen, og er på banen
    22'
    Over halvspilt omgang. Foreløpig ikke en eneste målsjanse.
    24'
    Doucoure med dagens største farlighet. Han kommer til et skudd fra 12-13 meter, men han får ingen fart i den. Det triller så vidt over mållinjen, noen meter til side for mål. Muligheten kom etter en stygg feilpasning fra Gabriel.
    25'
    Everton med et skummelt innlegg. Hardt og lavt, men den går gjennom hele feltet
    28'
    Everton-supporterne på tribunen protesterer mot klubbens ledelse
    28'
    Godfrey stempler Takehiro Tomiyasu, som ligger på bakken etter en duell, i ansiktet/skulderen. Ser ikke ut som det er tilsiktet, men VAR skal se på den. Så litt brutalt ut på TV-bildene.
    29'
    Everton-stopper Mina må ut med en skade. Så ut til å være en hamstring-skade
    31'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Mason Holgate
    Ut: Yerry Mina
    31'
    Dean lar VAR-situasjonen gå uten å dele ut kort. Japaneren kommer greit fra det med et sår i ansiktet.
    31'
    Ødegaard med fin vending og god pasning. Arsenal vinner siden en corner.
    32'
    Arsenal får ingenting ut av corneren.
    32'
    Arsenal har ikke skapt noe som helst de første 32 minuttene
    32'
    Nære at Saka kommer fri, men pasningen fra Tomiyasu blir noen meter for lang
    34'
    Richarlison kommer til et legg, men der er bare White.
    35'
    Anthony Gordon kommer til et volleyskudd for Everton inne i feltet, men White blokker.
    36'
    Everton med litt trykk på Arsenal nå - vertene som har hatt mest å by på i denne sjansefattige omgangen.
    36'
    Arsenal får sin andre corner i kampen.
    38'
    Pickford bokser corneren vekk og får også frispark inne i feltet.
    40'
    Richarlison vinner et frispark i fin posisjon for innlegg
    43'
    VAR annullerer målet for offside! Richarlison headet et innlegg fra Townsend vakkert i mål. Men reprisene viser at det var korrekt offside. Dommer Dean var rask
    45'
    Legges til to minutter
    45'+1
    Mål for Arsenal!
    Everton 0 - 1 Arsenal
    Mål: Martin Ødegaard
    Målgivende: Kieran Tierney
    Ødegaard scorer for andre kamp på rad! På Arsenals første målsjanse for kvelden sitter den! Og det er vakkert. Arsenal ruller opp på venstre og Tierney får slått inn. Der er Ødegaard alene og han setter 1-0 inn på en vakker volley. Fint innløp av nordmannen.
    45'+2
    Pause! Richarlison headet ballen i mål etter 43 minutter, men det ble annullert for offside. Et par minutter senere satte Ødegaard inn kampens eneste mål til nå i regneværet.
    - Ødegaards avslutning er spesiell, et øyeblikk med kvalitet, sier Stephen Warnock, Premier League-ekspert og tidligere Liverpool-spiller.
    Andre omgang er knapt i gang før Evertons Gray får en trøkk i låret.
    46'
    En høy ball går inn i femmeteren til Arsenal. Ramsdale er litt under press og tar ingen sjanser, dytter den bare til corner.
    48'
    Ramsdale tar seg av den påfølgende corneren og holder trygt
    48'
    Gult kort til Everton
    Ben Godfrey
    Stempler Saka og er på etterskudd. Godfrey har vært involvert i en del situasjoner i dag.
    51'
    Saka legges i bakken igjen. Nytt frispark
    52'
    Ødegaard med et strålende frispark. Finner Gabriel, som er fri, men han får ikke noe fart i den. Rett i klypene til Pickford
    52'
    Everton prøver å presse Arsenal høyt, men gjestene spiller seg fint ut
    54'
    Arsenal ser mye piggere ut i åpningen av denne omgangen
    54'
    Arsenal med et innlegg fra høyre og et fra venstre. Begge blir småfarlige, men treffer ikke lagkamerater.
    55'
    Everton kommer på en god overgang, men Partey gjør en god jobb og rydder opp
    57'
    VAR skal se på dette målet også. Richarlison fikk et mål annullert før pause for offside. Det er tilfelle her også. Han blir sendt fri alene med keeper og setter den, men det vil seg ikke for Richarlison i dag. To mål annullert for hårfine offsider.
    58'
    Martinelli kommer fri på høyre og Pickford er langt ute. Martinelli prøver å skyte fra skrå vinkel, men får den ikke i det tomme buret. Den går på nettaket.
    60'
    Vært langt mer fart i denne omgangen hittil
    62'
    Gult kort til Arsenal
    Granit Xhaka
    63'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Nuno Tavares
    Ut: Kieran Tierney
    Mannen med assisten på Ødegaards mål går ut.
    65'
    Inn: Andre Gomes
    Ut: Andros Townsend
    66'
    Pipekonsert når Martinelli ligger nede med krampe
    68'
    Inn: Edward Nketiah
    Ut: Gabriel Martinelli
    71'
    Gabriel ligger nede nå etter en duell. Everton-fansen misfornøyde
    72'
    Martin Ødegaard
    Gult kort til nordmannen for å hale ut tiden ved et frispark
    73'
    Ødegaard lager frispark denne gangen.
    75'
    Tavares blir liggende etter en smell. Gordon slipper unna med tilsnakk.
    77'
    Ser ut som Tavares fortsatt er litt halt.
    78'
    Nå er det mye rør i kampen her. Frispark til Arsenal.
    79'
    Mål for Everton!
    Everton 1 - 1 Arsenal
    Mål: Richarlison
    Målgivende: Demarai Gray
    DENNE MÅ VEL STÅ!? Arsenal under langvarig press - Gray banker ballen i tverrliggeren og Richarlison stanger ballen i en bue over Ramsdale.
    79'
    Spillet er i gang, VAR har ikke brutt inn - på det tredje skulle det skje!
    81'
    STOR SJANSE FOR ØDEGAARD! Han ligger godt i feltet, banker til på direkten - men i blokka til Godfrey, som tydelig berører ballen med hånda. Mike Dean vinker bort nordmannens protester.
    82'
    NKETIAH I STOLPEN! Ai, ai, ai - for en kamp. Saka inn til Nketiah på bakre, som stanger ballen i stolpen fra kloss hold.
    84'
    Inn: Pierre-Emerick Aubameyang
    Ut: Alexandre Lacazette
    85'
    Saka banker til fra distanse - i Keane og inn til Pickford.
    86'
    Holgate får frispark i duell med Aubameyang.
    86'
    Inn: Anthony Gordon
    Ut: Alex Iwobi
    Oddsen på Iwobi-scoring mot gamle lagkamerater her? Sikkert høy - kort tid igjen.
    87'
    Begge lag vil mye, Arsenal ser ut til å ville mest - men det går litt i stå på vei frem i banen.
    89'
    Everton-skudd fra spiss vinkel - ufarlig for Ramsdale.
    90'
    Seks minutter legges til.
    90'+1
    ØDEGAARD KAN AVGJØRE! Plutselig er han alene med mye rom i feltet. Han finter den over på venstre, men Coleman kaster seg inn og får blokkert.
    90'+1
    Everton 2 - 1 Arsenal
    Mål: Demarai Gray
    Målgivende: Andre Gomes
    PERLE FRA DEMARAI GRAY! Andre Gomes gjør en god jobb på midten og spiller opp Gray. Han trekker seg inn og banker ballen i mål via stolpen fra tjue meter!