Jagielka pirker ballen over linja! Det starter med et langt innkast av Lucas Digne, før ballen stusses videre på første stolpe. Dominic Calvert-Lewin ofrer alt i en duell inne i feltet, og det resulterer i at han får kriget ballen bort til en ensom Jagielka, som enkelt kan føre ballen i nettet!
    Sokratis dundrer inn i en takling på Sigurdsson. Rett på ball.
    14'
    Gomes hamrer til med et langskudd. Et par meter til venstre for målet til Leno.
    16'
    Calvert-Lewin presser Bernd Leno til å gi bort en innkast helt nede ved hjørneflagget.
    18'
    Andre Gomes spilles gjennom, men er litt for treg i løpsduellen med Sokratis. Feller grekeren, og får frispark imot. Arsenal-stopperen blir liggende.
    19'
    Elneny prøver å finne Lacazette på løp. Pickford kommer ut og plukker.
    21'
    Sokratis Papastathopoulos
    Denne gangen er det Sokratis sin tur til å feie ned en motspiller. Everton setter i gang en overgang, og grekeren drar ned Calvert-Lewin på vei gjennom.
    25'
    Richarlison kommer til innlegg fra høyre. Leter etter Calvert-Lewin, men Arsenal-forsvaret avverger. Ballen lander hos Gana, som skyter fra spiss vinkel. Utenfor.
    26'
    Pickford slår en himmelhøy ball mot Calvert-Lewin på løp. Han har på seg to Arsenal-stoppere, og går i bakken. Får ingenting.
    29'
    Arsenal vinner ballen i angrep. Kolasinac slår hardt inn fra venstre, men Everton får klarert.
    34'
    Everton vinner kula, og kontrer. Calvert-Lewin kommer seg ned til dødlinja, men innlegget heades unna.
    35'
    Arsenal frempå. Maitland-Niles slår inn fra sin høyrekant. Pickford kommer ut og holder.
    37'
    Sigurdsson lader slegga fra avstand. Setter den rett på Leno.
    38'
    Gomes med en nydelig crosser til Richarlison på høyre. Han finner Calvert-Lewin inne foran mål, men han er hardt presset. Spissen mister ballen.
    40'
    Everton holder på å ta Arsenal på senga. Det er et frispark midt på bortelagets halvdel som Arsenal mener er sitt. Det er i stedet Everton som får det, og de tar det lynkjapt. Kommer seg til innlegg, og et febrilsk Arsenal-forsvar får den til corner.
    42'
    Coleman legger inn fra høyre, og Richarlison forsøker seg på en brasse! Bommer på ballen.
    45'+2
    En god omgang av hjemmelaget: Everton leder 1-0 etter et skikkelig krigemål av Phil Jagielka. Arsenal har vært frempå, men Jordan Pickford i Everton-buret har ikke vært voldsomt truet.
    PS! Michael Keane står i lagoppstillingen fordi han egentlig skulle starte. Han ble skadet under oppvarmingen, og ble erstattet av Phil Jagielka. Blessing in disguise for Everton der, altså.
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Aaron Ramsey
    Ut: Mohamed Elneny
    46'
    Inn: Pierre-Emerick Aubameyang
    Ut: Sead Kolasinac
    46'
    Arsenal går all in med to bytter i pausa.
    46'
    Ramsey får en stor mulighet! Waliseren header først mot mål. Den bokses ut av Pickford, men bare rett tilbake til Ramsey. Målet er åpent - men innbytteren setter den over tverrliggeren!
    49'
    Gomes hekter Ramsey bakfra, og Arsenal får frispark noen meter inn på hjemmelagets halvdel.
    50'
    Gult kort til Everton
    Andre Gomes
    50'
    Mkhitaryan slår en corner over hele feltet, og den lander hos en mutters alene Aaron Ramsey. Han drar til med strak vrist, men ballen suser noen meter utenfor.
    52'
    Sigurdsson lader, og fyrer! En liten meter over.
    54'
    Arsenal med en lang ball mot Lacazette. Han header ballen videre mot mål, men Pickford tar den greit.
    59'
    Bernard alene med Leno, men han klarer ikke få ballen forbi tyskeren! Angrepet er ikke over, og flere Everton-spillere får muligheten til å fyre, men ingen klarer å få ballen mellom stengene.
    59'
    Coleman drar seg lekkert forbi et par Arsenal-spillere, og leter etter medspillere foran mål. Blokkeres.
    60'
    Richarlison spilles fri til høyre. Slår inn, og Leno bokser ut!
    63'
    Coleman og Richarlison har vært veldig produktive, og kombinerer fint igjen. Denne gangen går førstnevnte i offside da den siste pasningen kommer.
    66'
    Gomes kommer til innlegg! Sokratis med en merkelig klarering, header ballen rett i bakken, men Leno plukker.
    68'
    Richarlison prøver å skru ballen i lengste hjørne fra 20 meter. Utenfor.
    68'
    Calvert-Lewin går, og går, og går, og går seg fast.
    69'
    Sigurdsson brenner til med venstrefoten! Den går via et Arsenal-bein, og suser rett foran nesa på Calvert-Lewin foran mål. Unggutten rekker ikke reagere!
    70'
    Digne slår corneren på hodet til Calvert-Lewin. Heades rett på keeper.
    70'
    Mkhitaryan er nære ved å utligne! Drar seg inn fra venstre, og sender av gårde en suser mot høyre hjørne. Noen centimetere på utsiden av stolpen!
    71'
    Stor Everton-sjanse! Richarlison setter fart nedover kanten, og han slår perfekt inn til Sigurdsson. Islendingen avslutter på direkten, men rett på Leno!
    72'
    Hva gjør du der, Richarlison! Braslianeren får all tid i verden på bakerste stolpe. Han lader foten, og fyrer i nettveggen!
    74'
    Inn: Alex Iwobi
    Ut: Mesut Ozil
    75'
    Iwobi avanserer og slipper til Lacazette i feltet, men Zouma kommer til.
    76'
    Digne ligger nede etter en ettersleng fra Mkhitaryan. Ser ikke godt ut for backen, som har fått flere smeller denne kampen.
    77'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Theo Walcott
    Ut: Richarlison
    Kantbytte for Everton. Walcott får noen minutter mot gamleklubben.
    79'
    Kjempesjanse for Everton! Bernard har all tid i verden inne i feltet, men avslutter rett på keeper.
    81'
    Enorme rom å kontre i for Everton nå.
    81'
    Shkodran Mustafi
    Mustafi parkeres av Calvert Lewin, og feier ned spissen som hadde vært i farlig posisjon, selv om forseelsen skjer ved sidelinja.
    82'
    Iwobi utfordrer, men Coleman viser enorm styrke. Går i kroppen og skjermer ut ballen.
    84'
    Gomes skyter fra distanse. Noen meter til side for mål.
    84'
    TV-bildene viser at det er temperatur på sidelinja. En jakke har blitt kastet fra Arsenal-benken over til Everton-benken. Ser ut som Özil kastet jakka.
    85'
    Walcott kommer rundt på høyre og slår inn, Bernard kommer ikke på ballen, corner til Everton.
    86'
    Nacho Monreal
    86'
    Ballen faller til Walcott på bakerste. Skuddet blokkeres. Ny corner.
    86'
    Zouma får hodet på ballen, den går ikke mot mål, men Everton får en ny corner.
    87'
    Igjen får Zouma hodet på Sigurdssons corner. Men han header langt utenfor.
    88'
    Inn: Ademola Lookman
    Ut: Bernard
    88'
    Sterk jobb av Gomes som vinner frispark midt på banen.
    90'
    Lookman får ballen i god posisjon i feltet, men flagget kommer for offside.
    90'
    Inn: Tom Davies
    Ut: Gylfi Sigurdsson
    90'
    Fem minutter lagt til.
    90'+1
    Lookman utfordrer, får et hjørnespark.
    90'+2
    Lookman tar corneren kort, Gomes vinner ny corner.
    90'+3
    Ny kort variant. Men så klarer Lookman å stå i offside.
    90'+3
    Så får Arsenal frispark midt på Evertons halvdel.
    90'+4
    Zouma stanger unna frisparket.
    90'+4
    Davies vinner ballen, går så for avslutning, men det brytes.
    90'+5
    Everton mister ball gang på gang.
    90'+5
    Så vinner Aubameyang en corner. Siste sjanse for Arsenal!
    90'+5
    Everton får den unna.
    90'+6
    Everton slår Arsenal!
    Dermed er topp fire-kampen jevnere enn noensinne. Arsenal er på 4. plass, men kan passeres av Chelsea mandag, de blå har like mange poeng. Manchester United på 6. plass er to poeng bak. Tottenham på 3. plass er ett foran Arsenal og Chelsea.
    Everton på sin side har nå kun ett poeng opp til 7. plassen etter tre strake seire.