7 049
3 765

Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til slaget om Storbritannia: England - Skottland.
    England fikk en drømmestart på mesterskapet da de slo Kroatia 1-0 etter scoring av Raheem Sterling. Kalvin Phillips hadde den målgivende pasningen til målet.
    Skottland fikk det langt tøffere i deres første kamp. Patrick Schick og Tsjekkia feide skottene av banen 2-0, blant annet med et mål fra midtbanen.
    Harry Maguire har meldt seg klar til kveldens kamp etter et skadeavbrekk. Vi får se om Gareth Southgate kaster Manchester United-stopperen rett ut på banen.
    Det blir også spennende å se hvem som spiller på venstrebacken denne gangen. Kieran Trippier gjorde en godkjent kamp, men i bakhånd lurer de "ekte" venstrebackene, Luke Shaw og Ben Chilwell.
    England (4-2-3-1): Pickford - Shaw, Mings, Stones, James - Rice, Phillips - Mount, Foden, Sterling - Kane
    Southgate gjør to bytter fra forrige kamp. Ut går Trippier og Walker, inn kommer Shaw og James.
    Skottland (3-5-2): Marshall - O'Donnel Hanley, Tierney - Robertson, Gilmour, McTominay, McGinn, McGregor - Adams, Dykes
    Englands benk: Ramsdale, Johnstone - Maguire, Grealish, Henderson, Rashford, Trippier, Coady, Sancho, Calbert-Lewin, Chilwell, Bellingham
    Både Chilwell og Sancho får være med på benken denne gangen.
    Skottland-benken: Gordon, McLauglin - Christie, Flack, Cooper, Armstrong, Nisbet, Fraser, Patterson, Hendry, Forrest, McKenna.
    Dette blir...
    .. enveiskjøring fra England.
    47%
    .. en kamp hvor Skottland overrasker.
    53%
    Antall stemmer: 1658
    Da står de klare i spillertunnelen. Harry Kane i fokus i TV-bildene nå.
    Andy Robertson smiler. Den fenomenale Liverpool-backen har en realtivt stor utfordring foran seg nå.
    Menn med kilt applauderer entusiastisk på Wembley.
    Den skotske nasjonalesangen spilles. Og da hører man sekkepipene med en gang.
    Den engelske nasjonalsangen runger. David Beckham synger av full hals på tribunen. En meget pent dresskledd Beckham.
    Spillerne kneler.
    Duell mellom Dykes og Shaw umiddelbart. Shaw går ned. Oppe igjen. Skjærer litt grimaser.
    1'
    Skottland spiller frem og jager ballen. England overtar.
    2'
    Den bakre fireren til England spiller ballen mellom seg. Før de spiller opp. Ballen over linjen. Phillips taper en duell og ballen går ut.
    3'
    Skottland får en kjempesjanse ved Adams, men ballen og avslutningen går i foten til Stones.
    5'
    Innkast til Skottland på egen halvdel. England bryter.
    5'
    Robertson presser Foden, får frispark mot seg skotten.
    6'
    Harry Kane får frispark. Blir tatt av McGinn.
    7'
    Frispark fra rundt 35-40 meter. Mount slår det. Den går gjennom det meste og i hendene til keeper Marshall.
    8'
    Phillips tar McGinn. Frispark.
    8'
    Frispark til Skottland på cirka 30 meter. Robertson slår, men Mings header den ut.
    9'
    Frispark til Skottland på egen halvdel. Blir til ett innkast. De kommer ned til linjen, men litt spesielt innlegg, som går veldig langt ut igjen.
    10'
    Enhland nå. Foden inn i feltet, til Mount som kommer til avslutning. Blir hjørnespark.
    11'
    Corner England. I stolpen fra Stones!!!!! Han kommer opp helt upresset og setter ballen i stolpen med hodet.
    12'
    McTominay misser duell mot Sterling. England kommer til ny mulighet ved Mount. Nå er det fyr i teltet!!
    14'
    Skottland svarer med å gå i angrep, ballen går nesten gjennom til Dykes som er på mål. Du verden. Kok! Moro.
    14'
    Gult kort til Skottland
    John McGinn
    Snakker på seg et gult.
    16'
    Innkast til Skottland. Godt inne på Englands halvdel. England får den ut, men tilbake til Skottland. Dykes går opp med hodet. Ut med ballen.
    17'
    Foden står i offside når han får et suverent gjennomspill. Satte uansett ballen utenfor.
    18'
    England sopp og frem. Luke Shaw spiller Mount. Det blir corner.
    19'
    Corner til England. Det ble ingenting. Ballen til Pickford da forsøket på kontring fra Skottland ikke ble noe av.
    20'
    Skottland spiller seg fremover. Og bakover. Nesten så Mount får tak i ballen. Dykes blir overfalt av Stones, som tar rennafart opp ryggen hans. Frispark.
    22'
    Skottland med frispark fra rundt 30 meter. Fikk ikke noe ut av det. Avslutningen langt utenfor.
    23'
    Du verden for noen første 20 minutter. Frisk fotball i den engelske hovedstaden.
    24'
    Mount til Sterling. Mister, McTominay overtar ballen.
    25'
    Dykes får seg en liten smell etter en duell. Frispark Skottland.
    26'
    Robertson slår frisparket, går rett i pannen på Mings.
    26'
    De setter taklinger så gresstustene virkelig kjenner det, begge disse to lagene. Britiske taklinger.
    27'
    Harry Kane setter ballen utenfor med hodet. Men det var offside uansett.
    30'
    Kjempesjanse til Skottland. O'Donnell skyter fra god posisjon, litt skrått, fra cirka 10 meter, men Pickford redder.
    31'
    Foden får ballen litt for langt foran seg. Den går ut.
    32'
    Du verden...
    for en fotballkamp!
    37%
    dårlig ikke å sette ballen i mål.
    38%
    her skjer det så mye at jeg er helt sliten. Blir godt med pause.
    25%
    Antall stemmer: 1425
    Mount legger inn. Rett på McTominay, som får den ut.
    34'
    Mount til Sterling, men han bommer på nedtaket. Foten noen centimeter fra ballen. Utspill fra keeper, Marshall.
    35'
    Kane jager ballen som blir spilt opp, men Tierney er på den.
    35'
    England nå. Spiller opp. Foden misfornøyd med ett eller annet. Tierney går ned etter en duell med Mount.
    37'
    Skottland i angrep. Det blir litt for trangt på midten foran mål, så forsøker å spille ut på siden, den ballen er for lang.
    38'
    Innkast til England. Shaw spiller opp. Men Sterling sliter med mottaket.
    38'
    Corner til Skottland. Pickford bokser.
    39'
    England spiller bakover. Får innkast. Spiller mer bakover. Opp mot Shaw. Bakover. Så kommer et elendig oppspill. Skottland overtar.
    41'
    Skottland bryter. O'Donnell spiller langt opp. Får tilbake ballen. England har alle på rett side av ballen nå.
    44'
    Adams skyter, treffer Mings. Det betyr corner.
    45'
    Hjørnespark fra Robertson. England får tak i ballen. Sender den langt.
    45'
    Shaw slår inn. Men Tierney er på den, og får slått den ut. Corner.
    47'
    Hjørnespark. Tierney header den ut.
    47'
    Nå skjer det foran målet til Skottland. Mount skyter. Marshall redder. Corner.
    48'
    England slår corner på første stolpe, der står Foden. Men fortsatt ikke mål.
    49'
    Sir Alex Ferguson er (ikke overraskende) på tribunen. Med munnbind. Klappende.
    50'
    Southgate flakker med blikket. Hva tenker den engelske landslagssjefen på?
    51'
    Antall stemmer: 2702
    England i angrep. Spiller på tvers, ser etter rom.
    53'
    Kane legger inn til James som skyter fra 16 meter, over. God sjanse. Fikk god tid.
    55'
    Skottland nå, Dykes skyter, det blir blokkert. Skottland får en sjanse til ved Adams, men han får ikke helt stokket benene, før Harry Kane og England stormer frem. For frispark.
    58'
    Jack Grealish varmer opp.
    58'
    England frem. Sterling dribler seg vekk, Foden tar ballen.
    59'
    Kane får en mulighet, men det er for trangt der han står og fyrer av skuddfoten.
    60'
    Hjørnespark til England. Mount slår. Nesten til Mings.
    61'
    Så er det Sterling sin tur. Og England er i ferd med å feste et grep om denne kampen.
    61'
    Innlegg mot Dykes som nesten får den på hodet, men Mings hopper opp og får den over linjen. Corner.
    62'
    Hjørnespark til Skottland. Dykes kommer til avslutning, og det er centimeter fra å lykkes. James får den ut med hodet. Du store tid, nå er det spinnvilt trøkk utpå her.
    63'
    Spillerbytte - England
    Inn: Jack Grealish
    Ut: Phil Foden
    63'
    Pickford bokser ut.
    65'
    Grealish forsøker å legge inn, blir blokkert. Corner.
    66'
    Hjørnespark til England. Mot nærmeste stolpe. Der hadde Skottland kontroll.
    66'
    Skottland er tett oppi motstanderen. Men der var de for tøff mot Phillips. Frispark.
    69'
    Skottland bryter.
    69'
    Skottland spiller på tvers. Pasningen opp mot Dykes ikke god nok.
    71'
    Jeg var sikker på England-seier..
    ... men nå tror jeg jammen Skottland tar det.
    Sterling står i offside.
    72'
    Det ser ut som om Rashford skal på banen.
    72'
    England fremover. Luke Shaw kommer til avslutning. Eventuelt innlegg. Ikke helt adresse på den til det ene eller andre.
    74'
    Inn: Marcus Rashford
    Ut: Harry Kane
    Kaptein Kane går ut, da retter David Beckham litt på munnbindet på tribunen.
    75'
    Dykes vinner i luften for Skottland, men ballen går utenfor, og Pickford bare følger den kontrollert ut.
    76'
    Grealisj legges ned.
    76'
    Spillerbytte - Skottland
    Inn: Stuart Armstrong
    Ut: Billy Gilmour
    77'
    Adams får en kjempesjanse på bakerste stolpe. Mæler til og treffer ikke ballen helt rent. Går derfor ikke retning mål som han ønsket.
    79'
    Sterling går over ende i duell med Robertson. Dommeren rister på hodet ved Sterlings åpenbare ønske om straffe.
    80'
    Skottland nå, Robertson slår inn igjen. Pickford har den.
    80'
    Rashford med ballen, blir presset, Skottland får innkast.
    81'
    Denne kampen lukter ikke uavgjort akkurat.... Nå er det ni minutter igjen å gjøre det på. Blir det lillebror? Storebror? Ingen?
    82'
    Skottland får corner. Mings ruver i luften og header den ut. Et hode eller to over de andre.
    83'
    Skottland i angrep. Robertson peker og vil at det spilles bakover.
    84'
    Inn: Kevin Nisbet
    Ut: Che Adams
    86'
    Skottland med frispark nesten fra midtbanen. Den svinges hele veien mot mål. Der har Pickford full kontroll.
    86'
    Stephen O'Donnell
    Tok Grealish.
    87'
    Dykes nede. Opp igjen.
    90'
    Innkast Skottland på egen halvdel.
    90'
    Sterling tar ballen, men Skottland bryter, England vinner ballen tilbake.
    90'
    Det er lagt til to minutter.
    90'+1
    Kjempesjanse til England. Ballen blir nærmest liggende foran mål ved og under en haug med spillere. Den var blant annet nesten under McTominay. Men England klarte ikke å sette den i mål, selv om den var delvis fri foran mål lenge. Kaos!