1-2
Omoijuanfo72' (Str.)

Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen av Dundalk og Molde!
    Molde åpner årets gruppespill i Europa League borte i Irland. Dundalk ligger på 3.-plass i hjemlig serie og kommer til dagens oppgjør fra en borteseier mot Derry City. Molde er på 2.-plass i Eliteserien, hvor de kjemper om medalje og europaplass til neste sesong.
    Dundalk (4-3-3): Rogers - Gannon, Gartland, Cleary, Leahy - Murray, Shields, Sloggett - Mountney, Hoban, Duffy
    Dundalk-benken: McCarey, Hoare, Flores, McEleney, Colovic, Dummigan, Wynne, Kelly, McMillan, Boyle.
    Molde (4-3-3): Linde- Pedersen, Bjørnbak, Gregersen, Haugen - Aursnes, Wolff Eikrem, Hussain - Hestad, Omoijuanfo, Bolly
    Molde-benken: Craninx, Ranmark - Risa, Sinyan, Moström, Ellingsen, Knudtzon, Christensen, Brynhildsen, Ulland Andersen.
    Erling Moe sender på banen det samme laget som spilte forrige kamp i Eliteserien mot Bodø/Glimt. Romsdalsklubben knuste serielederen 4-2 på hjemmebane, så det er kanskje ikke så rart at Moe betror seg til de samme på nytt. Samtidig går Molde inn i et tøft kampprogram fremover, hvor friske og raske bein kan bli nyttig.
    Playoff-tapet til Champions League mot Ferencvaros stakk nok dypt hos Molde-spillerne. Europa League er derimot en fin erstatning, hvor de blant annet er garantert to heftige oppgjør mot Arsenal. Først venter imidlertid Dundalk, før Rapid Wien er motstander torsdag neste uke.
    Dundalk er tilbake i Europa League for første gang sidne 2016/17-sesongen. Heller ikke Molde har deltatt i turneringen de to siste årene, da det har sagt stopp i playoffen.
    Finske Petri Viljanen dømmmer kveldens kamp.
    Dette er tredje gang Molde er med i gruppespillet i Europa League. I 2016 tok de seg videre til 16-delsfinalen. Dundalk er med i turneringen for andre gang i klubbens historie.
    Der er kampen i gang i Dublin!
    1'
    Molde må tåle å være små favoritter her i kveld. På papiret er det romsdalingene og Rapid Wien som skal kjempe om andreplassen i gruppa.
    2'
    Lite trøkk innledningsvis. Molde slår langt - rett til keeper.
    3'
    Der er Molde som har mest ball de første minuttene. Dundalk ligger relativt lavt og satser muligens på noen gode overganger i denne kampen.
    5'
    Hjemmelaget får slått inn fra venstre. Blir noen sammenstøt i boksen og det kriges godt, men blir aldri farlig.
    7'
    Gjestene vinner et hjørnespark.
    7'
    Eikrems corner er god og det duelleres mellom keeper og Gregersen. 39 år gamle Rogers får et frispark.
    8'
    Det kriges på gresset og Molde får et frispark halvveis inn på vertenes halvdel.
    10'
    Eikrem og Hestad kombinerer godt, men ballen rotes til slutt bort av Aursnes. Fine tendenser der.
    10'
    Mimrer tilbake til en kald høstkveld på Tallaght Stadium i 2013. Arbeidskrav i sportsjournalistikk. Ble vel karakter D i kjent stil. Irsk pubkultur trumfet det meste under utvekslingssemesteret.
    13'
    Ohi er for het på grøten der.
    13'
    Molde har slitt med å komme seg gjennom vertens forsvar så langt. Dundalk har nok fått kampen inn i sporet de ønsker.
    15'
    Dundalk får frispark. Prøver en hard markkryper, men langt utenfor.
    16'
    Ingen sjanser på Tallaght Stadium de første 17 minuttene.
    18'
    Eikrem prøver Omoijuanfo i bakrom, men spissen er ikke hurtig nok i den løpsduellen.
    20'
    Gult kort til Molde
    Stian Gregersen
    Midtstopperen er for tøff med Murray.
    21'
    Dundalk er aggressive og gode. Molde får ikke mye tid med ball og gjestene er upresise i angrepsspillet.
    23'
    Bolly kommer seg rundt på kant og slår inn. Stoppes på første stolpe.
    23'
    Der havner Molde i trøbbel! Det kriges i boksen og til slutt får hjemmelaget stanget ballen i mål. Dommeren mener imidlertid at det var litt veeeeel mye armbruk i boksen der. Molde kan puste lettet ut.
    25'
    Molde som har holdt mest i ballen etter den annullerte scoringen, men sjansene uteblir.
    28'
    Et innlegg fra Haugen stoppes og klareres til corner.
    30'
    Eikrems corner er hard og god, men stanges unna.
    30'
    Eikrem finner Haugen på kanten med en nydelig crosser. Backen stoppes, men gjestene får en corner.
    32'
    To cornere på rad for Molde. Den første styres rett utenfor mål av en Dundalk-spiller. Den andre klareres ut til Holmgren Pedersen, som fyrer løs. Godt forsøk fra backen! Hardt, men litt til side for mål.
    33'
    Mål for Dundalk FC!
    Dundalk FC 1 - 0 Molde
    Mål: Sean Murray
    Målgivende: John Mountney
    SMELL FOR MOLDE! En nydelig scoring av hjemmelaget. Crosses inn fra høyde og styres perfekt i hjørne via Murrays hode. Men hvor var midtstopperne som skulle plukke opp Dundalk-spillerne?
    35'
    Dundalk er rangert som Europas 139. beste klubb. Molde er 95 på den samme listen. Irene er dermed det svakeste laget i gruppa på papiret, men så langt har romsdalsklubben vært lite farlig.
    38'
    Lang crosser mot Haugen, men bac ken bommer med mottaket. Utspill for vertene.
    40'
    Aursnes vinkes av for offside etter et brukbart Molde-angrep.
    41'
    Hjørnespark til Molde
    42'
    Eikrem slår corneren ut 45 grader utenfor 16-meteren. Der avslutter Holmgren Pedersen med feil fot. Ikke en svært imponerende variant.
    43'
    Nok en corner til Molde. Eikrem har slått godt tidligere i omgangen, kan det bl ien sjanse nå?
    44'
    Corneren klareres ut til Holngren Pedersen. Banker til - laaaangt utenfor.
    44'
    Holmgren Pedersen kommer seg rundt på kant, men ballen går over dødlinjen før han får slått inn.
    45'
    Molde har 45 minutter på seg til å snu denne kampen.
    46'
    En Dundalk-spiller får tatt ned ballen i boks, men det blir aldri farlig.
    47'
    Bolly slår inn fra kant, men stanges unna.
    48'
    Ohi får headet et innlegg mot mål, men forsøket reddes. Dessuten er spissen i offside.
    48'
    Dundalk slår inn, men Linde plukker. Lite trykk fremover i begge ender de siste minuttene.
    52'
    Godt angrep av Molde. Kombinerer fint utenfor 16-meteren og får spilt gjennom Pedersen, men innlegget stoppes.
    53'
    Frispark til Molde på kanten. Eikrem som skal slå inn.
    55'
    Molde holder oppe trykket og får lagt inn flere ganger. En serie farligheter der! Blant annet blir Gregersen bokset i hodet i en duell med keeper. Kunne kanskje blitt dømt straffe der? Selv om det sjelden blir det i disse duellene med keeper.
    56'
    Molde har vært langt mer positive etter pause. Det lukter større og bedre muligheter her, og kanskje kommer målet snart også?
    57'
    Mål for Molde!
    Dundalk FC 1 - 1 Molde
    Mål: Etzaz Hussain
    Målgivende: Marcus Holmgren Pedersen
    ENDELIG LYKKES DET FOR MOLDE! Gjestene har prøvd og prøvd, og der banker Hussain ballen i mål på volley! Kommer etter et innlegg fra høyre.
    62'
    Spillerbytte - Dundalk FC
    Inn: Patrick McEleney
    Ut: Gregory Sloggett
    64'
    Det er Molde som styrer kampen. Spiller med en helt annen energi, og har gode muligheter til å ta med seg tre poeng hjem. Men snuoperasjonen er ikke komplett ennå.
    67'
    68'
    Eikrems corner stanges unna.
    69'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Mathis Bolly
    69'
    Straffe til Molde! Innbytter Knudtzon felles og dommeren blåser straffe.
    71'
    Molde scorer på straffe!
    Dundalk FC 1 - 2 Molde
    Mål: Ohi Omoijuanfo
    Spissen plasserer ballen helt nede i hjørnet! Molde har snudd kampen!
    72'
    Inn: Cameron Dummigan
    Ut: Darragh Leahy
    77'
    Ohi går i bakken og holder seg til hodet, men ser ut som det går bra med spissen.
    80'
    81'
    Inn: Martin Ellingsen
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    82'
    Knudtzon spiller inn til Ohi, som får en litt dårlig treff i avslutningsøyeblikket. Men Molde har vært positive denne omgangen, har dominert ganske klart.
    83'
    Godt forsøk fra høyre. Innlegget stanges unna foran Ohi.
    87'
    Ohi ligger nede med en smell igjen. Dommeren stopper kampen.
    90'
    Det er lagt til seks minutter.
    90'+1
    Det ser ut som det går bra med Ohi. Jogger langs sidelinjen og gjør seg klar til å komme inn i igjen.
    90'+1
    Molde gir vekk en corner. Kan vertene slå tilbake på tampen?
    90'+3
    Godt slått corner, som det også blir et skudd fra utenfor q6-meteren på. Irene får et frispark i brukbar posisjon til slutt.
    90'+4
    Godt innlegg fra høyre, men Dundalks angripere header langt til side for mål. Presser litt på på slutten her.