0-2
Berisha73' (Str.)
609
1 035

Da er det duket for 2. runde i NM mellom 3. divisjonslaget Djerv 1919 og Eliteserie-laget Viking her på Djervbanen. Er det her cupskrellen skal komme? Jeg heter Espen Severeide og skal følge kampen her.
    Djerv 1919 er det eneste Haugesunds-laget som er igjen i cupen. FK Haugesund gikk jo på en stor skrell i forrige runde da de tapte mot 3. divisjonslaget Stord. Vard Haugesund tapte også, det mot divisjonskollegaen til Djerv 1919, Åkra IL. Det betyr at det er Djerv som er det eneste laget fra Haugesund som kom seg videre fra første runde. De vant 3-0 borte mot Vardeneset.
    Viking kom seg også videre fra første runde, men det var ikke helt knirkefritt. De vant 3-2 borte mot Staal Jørpeland. Da sikret Sebastian Sebulonsen seieren i det 84. minutt.
    Djerv 1919 er jo sammen med Haugar moderklubbene til FK Haugesund, og har levert fotballprestasjoner på høyere nivå før. I 1988 spilte de på øverste nivå i Norge. Deres største cupeventyr kom i 1986. Da tapte de 1-0 i semifinalen mot Tromsø. Siden klubben ble en del av FK Haugesund i 1993 har de aldri vært i 2. runde i cupen.
    Viking er jo regjerende cupmestre etter ad de slo et annet Haugesunds-lag, FKH, i cupfinalen i 2019. Da vant de sitt 6. cupmesterskap etter å ha vunnet 1-0 etter straffe av Zlatko Tripic. Siden den gang har det jo ikke blitt gjennomført NM i 2020 grunnet Korona. Nå er endelig cupen i gang igjen.
    Før sammenslåingen spilte Djerv 1919 hjemmekampene sine på Haugesund Stadion. Etter den tid har klubben hatt Djervbanen som sin hjemmebane. Det er en liten og intim kunstgressbane som ligger like ved klubbhuset i Idrettsparken i Haugesund. Her har klubben vært veldig solide, og i de siste årene har de vunnet de fleste kampene sine her. I dag blir det spennende å se hvordan Viking vil takle et aggressivt og hardtarbeidende hjemmelag.
    Fine spilleforhold i Haugesund. Solen skinner, og en liten bris fra nord som ikke skal påvirke spillet for mye.
    Da er lagene på vei ut på banen. Vi er straks klare for avspark.
    0'
    Djerv 1919 rett i angrep. En stikker fra Henriques er litt for lang og går ut til utspark for Viking.
    1'
    Viking noe naturlig med mest ball i starten. De har også medvind i første omgang.
    3'
    Stor sjanse til Viking. Harald Tangen setter avslutningen på Fossdal når han heller burde ha scoret.
    5'
    Viking har vært nære noen ganger nå. Djerv 1919 har nok med å forsvare seg.
    7'
    Den går over Berisha og ut til utspark for Djerv 1919.
    7'
    Innlegg fra Heggheim går forbi alle og ut bak dødlinjen.
    8'
    Berisha legger inn fra venstre, men den enste han finner er en våken Fossdal.
    9'
    Tripic prøver lykken på et frispark. Den går rett på Fossdal.
    11'
    Denne gangen treffer han Berisha, men headingen går utenfor.
    11'
    Fremdeles Viking som styrer det meste på Djervbanen.
    14'
    Heggheim prøver en ball i bakrom til Tripic, men Fossdal er våkent ute og plukker ballen.
    16'
    Vevatne tester skuddfoten fra langt hold. Fossdal redder enkelt.
    17'
    Vatland Karlsen prøver seg på en frekkis, men ballen triller fra han og inn til Østbø.
    18'
    Etter litt klabb og babb får Djerv 1919 klarert.
    19'
    Stor dobbelsjanse til Djerv 1919. Både Vatland Karlsen og Kjær får gode avslutningsmuligheter fra 7-8 meter, men begge ganger får Østbø reddet.
    20'
    Østbø bokser unna.
    20'
    Østbø bokser unn før Viking får et frispark.
    21'
    Igjen er Berisha målet, men denne gangen bommer han ballen i opphoppet sitt.
    24'
    Haaland får klarert.
    24'
    Pattyana prøver et innlegg, men det går rett i fanget til Fossdal.
    25'
    Djerv 1919 har fått litt bedre kontroll bakover. Samtidig har de klart å skape noen sjanser selv. Spesielt dødballer er et våpen de ønsker å bruke tid på. Der er de farlige.
    28'
    Jevnere periode i Haugesund nå. Hjemmelaget tør å bruke ballen når de har mulighet. Viking sliter litt med å finne ledig rom.
    31'
    Et mer og mer frustrert bortelag nå. Vikinghorden begynner også å vise sin misnøye.
    34'
    God mulighet til Viking. Et innlegg fra venstre blir nesten satt i mål av Kvia Egeskog. Dessverre for unggutten treffer han ikke skikkelig
    35'
    Gult kort til Djerv 1919
    Andreas Støle-Hansen
    35'
    Mål for Viking!
    Djerv 1919 0 - 1 Viking
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Der kommer den viktige førstescoringen! Berisha tåer en lang stikker fra Tripic forbi Fossdal og i det tomme buret.
    36'
    Litt typisk så kom målet i den perioden hjemmelaget var best. Klarer de å komme tilbake etter dette?
    39'
    Gult kort til Viking
    Shayne Pattynama
    Han får etter gjentatte forseelser.
    39'
    På det påfølgende frisparket får Djerv 1919 en stor mulighet. Ballen detter ned til Horneland på 3-4 meters hold, men Djerv-spilleren klarer ikke å presse avslutningen under tverrliggeren.
    40'
    Nok en god sjanse til bortelaget. Kvia-Egeskog avslutter skrått fra 6-7 meter, men skuddet går like utenfor motsatt stolpe.
    43'
    Viking roper på straffe når Egeskog-Kvia går i bakken etter en duell med Støle Hansen. Dommeren vinker spillet videre.
    45'
    45'+1
    Viking går til pause med en 1-0 ledelse over Djerv 1919. Etter spill og sjanser er det fortjent, men hjemmelaget har ikke vært ufarlige. De har hatt 2-3 gode muligheter til å score, uten å lykkes. Viking har også hatt sine store muligheter. Spesielt Tangen hadde en stor sjanse etter bare noen minutters spill, men en våken Fossdal reddet flott.
    45'
    Ingen bytter på lagene i pausen.
    46'
    Djev 1919 ligger veldig lavt og lar Viking styre spillet.
    48'
    Auklend skyter via en Djervspiller til corner.
    48'
    Den ender i hanskene til Fossdal.
    48'
    Godt innlegg fra Undheim finner nesten en umarkert Eikje.
    50'
    Deilikås prøver seg fra 20 meter. Østbø har full kontroll og redder enkelt.
    51'
    Frispark til Tripic helt nede ved dødlinjen. Han slår ballen rett i hendene på Fossdal.
    52'
    Tangen prøver et innlegg fra høyre. Det ender opp bak mål.
    54'
    Frispark til Djerv 1919, midtveis inne på Viking sin banehalvdel.
    56'
    Støle Hansen får hodet på frisparket, men headingen går en meter utenfor.
    57'
    Pattynama kommer til innlegg fra venstre, men nok en gang er Fossdal ute og plukker.
    59'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Simen Kvia-Egeskog
    60'
    Djerv 1919 får klarert.
    60'
    Spillerbytte - Djerv 1919
    Inn: Andreas Mardal Thorsen
    Ut: Håvard Vatland Karlsen
    62'
    Roligere tempo i Haugesund nå. Djerv 1919 ligger fremdeles lavt og kompakt. Viking blir sjelden utfordret, men så lenge det bare er 0-1 er det fremdeles et håp for hjemmelaget.
    65'
    Inn: Vetle Høystad Rødje
    Ut: Eirik Viland Andersen
    67'
    Tripc finner nesten Tangen med en flott pasning, men Viking-spilleren treffer ikke på ballen så den går inn til Fossdal.
    69'
    Henriques får ballen på halvspretten på 12-13 meter. Han har god tid, men velger å brenne til. Skuddet går langt over.
    70'
    Den får Djerv 1919 klarert
    70'
    Inn: Rolf Daniel Vikstøl
    Ut: Shayne Pattynama
    72'
    Straffe til Viking. Støle Hansen feller Tangen.
    72'
    Straffe til Viking
    73'
    Viking scorer på straffe!
    Djerv 1919 0 - 2 Viking
    Han setter straffen kontant opp i nett-taket bak en sjanseløs Fossdal.
    73'
    Nesten ny scoring til Viking, men Helgesen er på rett plass og får reddet på streken.
    74'
    Fridjonsson får ballen på 18 meter, men skyter langt over.
    75'
    Den ender tilbake hos Tripic som er offside.
    76'
    Andreas Mardal Thorsen
    Han er litt for tøff i duellen med Løkberg.
    77'
    Etter litt behandling er Løkberg på beina igjen.
    79'
    Inn: André Solstrand
    Ut: Sebastian Lie Haaland
    80'
    Inn: Tolleiv Helgesen
    Ut: Andreas Støle-Hansen
    81'
    Inn: Adrian Mardal Thorsen
    Ut: Mathias Kjær Eikje
    81'
    Trøtte bein der ute nå. Litt oftere stopp i spillet for pleie og behandling.
    84'
    Inn: Lars Erik Sødal
    Ut: Kristoffer Løkberg
    84'
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Zlatko Tripic
    84'
    Inn: Kristoffer Paulsen
    Ut: Henrik Heggheim
    84'
    Lennart Henriques
    Han takler både en og to Viking-spillere før han får kortet.
    86'
    Djerv med en litt forsøk på sluttspurt nå.
    88'
    Den treffer nesten Rødje.
    89'
    Tangen header til ny corner.
    90'
    Paulsen header unna.
    90'
    Thomas Horneland
    Han river ned Tangen
    90'+1
    Haugen prøver et innlegg, men det går forbi alle og ut til utspark for Djerv 1919.
    90'+2
    Rødje får muligheten når ballen detter ned til han etter et frispark. Han treffer godt, men ballen går himmelhøyt over.
    90'+4
    90'+6
    Det ender med 2-0 til Viking over Djerv 1919 i dagens 2. rundeoppgjør i Haugesund. Dermed er de regjerende cupmesterne videre til 3. runde. Viking vinner fortjent, og har stort sett full kontroll kampen gjennom. Hjemmelaget yppet seg i perioder, og hadde faktisk muligheter til å få seg ett mål eller to. Flere mål kunne Viking også hatt, men det ble med to scoringene av Berisha, en i hver omgang. Da blir det spennende å se hvem Viking trekker opp av hatten når trekningen for neste runde skal gjøres.