Maupay90'+5
2 125
1 972

Ble dekket av Jostein Magnussen

Med seier i kveld så inntar Brighton tabelltoppen i Premier League. Det har aldri skjedd før.
    Crystal Palace-spilleren Odsonne Edouard, tidligere lagkamerat med Kristoffer Ajer i Celtic, får sin første Premier League-kamp fra start i kveld.
    Crystal Palace starter slik: Guaita - Ward, Andersen, Milivojevic, Mitchell - Gallagher, Guéhi, McArthur - Ayew, Edouard, Zaha.
    Dette er Graham Potters utvalgte: Sánchez - Duffy, Dunk, Burn - Veltman, Gross, Lallana, Cucurella - Welbeck, Trossard, Maupay.
    Crystal Palace har hatt en håndfull i sesongstarten ved å møte gode lag som Liverpool, Chelsea, West Ham, Brentford og Tottenham.
    Benken til Crystal Palace: Butland, Clyne, Kelly, Kouyate, Hughes, Schlupp, Olise, Mateta, Benteke.
    Benken til Brighton: Steele, Lamptey, Connolly, Mac Allister, Moder, Alzate, March, Roberts, Richards.
    - Odsonne Edouard har gjort det godt når han har blitt byttet inn. Han har trent godt også, så nå vil jeg gi ham sjansen fra start, sier Crystal Palace-manager Patrick Vieira til Sky Sports.
    Palace holder på ballen, spiller seg frem til en corner.
    3'
    Welbeck har fortsatt bra tempo i kroppen. Løper fra Joel Ward, men angrepet blir stoppet.
    4'
    Crystal Palace tar en kontring. Ayew prøver skuddfoten. Blokkeres til corner.
    7'
    Palace beholder ballen. Til slutt er det Gallagher som kommer til skudd. Nok en gang får en Brighton-spiller blokkert. Ny corner.
    8'
    Brighton prøver å slå langt på Welbeck. Blir for langt. Keeper Guaita kommer ut og plukker.
    9'
    Brighton prøver å spille seg ut fra egen sone. Mister ballen mot et Palace som presser høyt med flere spillere. Brighton får ryddet unna, faren over!
    11'
    Zaha utfordrer og kommer til innlegg. Brighton får blokkert, men Palace beholder ballen. Begynner på nytt bakfra.
    14'
    Vieira er fornøyd med det han ser av sine spillere nå. Er oppe av stolen og applauderer. Foto: Reuters
    18'
    Edouard skyter fra 16 meter. Får ikke noe kraft i skuddet som går rett på keeper.
    20'
    Danske Joachim Andersen har startet godt i Palace-forsvaret. Har full kontroll og slår strøkne pasninger.
    23'
    Brighton fortsetter å spille med høy risiko i eget forsvar. Det holder på å straffe seg - igjen.
    24'
    Ayew får seg en smell i hodet. Får frispark og er oppe igjen.
    25'
    Milivojevic prøver en frekkis på det frisparket. Skuddet går utenfor mål.
    25'
    Gult kort til Brighton
    Adam Lallana
    Holder igjen McArthur som er forbi.
    28'
    Brukbar Brighton-mulighet. Trossard kommer til avslutning fra skrått hold. Går like utenfor mål. Første sjansen til Brighton kommer etter 29 minutter ...
    29'
    Palace går ikke like høyt i presset nå. Det koster krefter.
    31'
    Kjempemulighet for Welbeck! Det er et langt utspill fra keeper som går bak Palace-forsvaret, men spissen blir såpass forstyrret at han ikke får til noen ordentlig avslutning. Keeper får en hånd på ballen og redder. Welbeck mener han blir hindret, men dommeren vinker spillet videre.
    33'
    McArthur prøver å finne Zaha med en stikker. Blir liiiiittt for lang for Zaha.
    35'
    Så kommer Zaha til en avslutning. Keeper er nede i hjørnet og holder ballen.
    36'
    Feilpasning av McArthur gir Brighton en kontring. Palace får blokkert innlegget fra Cucurella til corner. Kunne blitt farlig!
    37'
    Nå er det Brighton som kommer høyt i presset. Lager trøbbel for hjemmelaget.
    40'
    Gallagher kommer til innlegg, men pasningen glipper for Edouard. Dårlig mottak.
    40'
    Zaha blir litt for upresis når han skal legge inn, spiller ballen bak spisskollegaene.
    42'
    Så får Palace straffe! Det er Gallagher som blir dyttet av Trossard. Avgjørelsen blir stående etter en lynkjapp VAR-sjekk.
    45'+1
    Zaha gjør seg klar.
    45'+1
    Mål for Crystal Palace!
    Crystal Palace 1 - 0 Brighton
    Mål: Wilfried Zaha
    I sin kamp nummer 400 sender Zaha keeperen i et hjørne og ballen i det andre. Palace er foran! Foto: AP
    45'+2
    Zaha når scoret åtte mål mot Brighton totalt. Det har han ikke klart mot noen annen motstander. Nå har han fem mål mot Brighton på de fem siste kampene på Selhurst Park.
    Spillerbytte - Brighton
    Inn: Steven Alzate
    Ut: Dan Burn
    46'
    Vieira ser ingen grunn til å gjøre noen endringer - foreløpig.
    47'
    Gallagher prøver et tidlig innlegg, men det har dårlig retning og ender rett i klypene på Brighton-keeperen.
    48'
    Brighton får frispark på vel 30 meter.
    50'
    Dunk får headet ballen mot mål. Keeper slår den til corner.
    51'
    Gallagher blokkerer et skudd fra Lallana. Ny corner.
    51'
    Så presses Brighton igjen bakover og tvinges til å gjøre feil. Palace overtar.
    53'
    Brighton fortsetter å spille seg ut, og nå lykkes de.
    55'
    Brighton klorer seg fast. Får frispark igjen. Nå er det 25 meter til målet.
    55'
    Den slås på bakre, men Palace får ryddet unna. Brighton må begynne bakfra igjen.
    56'
    Palace får en corner. Lallana tar et defensivt løp og blokkerer et innlegg.
    57'
    Gross prøver et innlegg mot bakerste stolpe, men der er Guaita som holder den ballen.
    59'
    Zaha spiller vegg med Milivojevic, men får ballen litt for langt foran seg. Ender i corner.
    60'
    Innbytter Alzate er skadet. Fikk seg en grusom vridning i venstrefoten.
    63'
    Inn: Jakub Moder
    Ut: Steven Alzate
    Nei, Alzate må gi seg. Fikk ikke mange minuttene i aften.
    65'
    Brighton får corner.
    67'
    Palace skal sette inn Benteke. Da blir det fort Odouard som ryker.
    68'
    Odouard får en siste mulighet, men spiller ballen over dødlinjen.
    71'
    Spillerbytte - Crystal Palace
    Inn: Christian Benteke
    Ut: Odsonne Edouard
    72'
    Inn: Cheikhou Kouyate
    Ut: Luka Milivojevic
    72'
    Brighton må begynne bakfra igjen.
    73'
    Nå er ikke Palace så interessert i å presse, naturlig nok. Det er de som leder.
    74'
    Corner til Brighton. Stopperne kommer opp.
    74'
    Nå er det Welbeck som har problemer og blir sittende på gresset.
    75'
    Inn: Aaron Connolly
    Ut: Danny Welbeck
    77'
    Kjempesjanse for Ayew! Spilles fri slik at han kommer alene med keeper. Setter ballen til side for mål. Ett mål på de 46 siste kampene. Her ser vi hvorfor.
    77'
    Marc Cucurella
    Backen får gult for fellingen av Gallagher rett før Ayews store sjanse.
    78'
    Leandro Trossard
    Blir rett og slett fraløpt av Zaha - med ball. Feller Palace-spissen og får fullt fortjent et gult kort.
    81'
    Gallagher slår det frisparket for langt inn, og keeper kan enkelt plukke, uforstyrret.
    82'
    Gult kort til Crystal Palace
    Conor Gallagher
    Kommer for sent inn i en takling på Cucurella.
    84'
    Inn: Jeffrey Schlupp
    Ut: Jordan Ayew
    86'
    Andersen med viktig ryddejobb når Brighton jager utligning. Dansken har vært god i dag.
    88'
    Brighton får en dødball-mulighet. Sender opp stopperne.
    90'
    Nesten! Duffy får headet, men rett på keeper.
    90'
    Da er vi på overtid.
    90'+1
    Brighton har fem minutter på seg nå.
    90'+1
    Corner til Palace.
    90'+1
    Gallagher tar seg fryktelig god tid på den. Spiller kort til Benteke. Brighton vinner et innkast.
    90'+2
    Gallagher, som allerede har et gult, får klar beskjed av dommeren om at han må roe seg.
    90'+2
    Duffy havner i duell med Palace-keeperen. Keeperen får bokset unna, men treffes jo av stopperen. Det blir et frispark.
    90'+4
    Mål for Brighton!
    Crystal Palace 1 - 1 Brighton
    Mål: Neal Maupay
    Det er et fryktelig dårlig utspark av keeper Guaita. Ballen lempes opp til Maupay som lobber over keeper.