Ble dekket av Magnus Helle

Hei og velkommen til dekningen av kampen mellom Costa Rica og Tyskland!
    Tyskland starter med disse elleve: Neuer, Kimmich, Süle Rüdiger, Raum, Gündogan, Goretzka, Gnabry, Musiala, Sané, Müller.
    Costa Ricas lagoppstilling: Navas, Fuller, Duarte, Waston, Vargas, Oviedo, Borges, Tejeda, Aguilera, Campbell, Venegas.
    Tyskland må vinne denne kampen for å avansere fra gruppen! Costa Rica klarer seg med uavgjort dersom Spania slår Japan.
    Tyskland er likevel avhengig av hjelp fra Spania for å ta seg videre. Dersom Japan vinner kan ikke Tyskland ta dem igjen. Vinner de mot Costa Rica vil de havne på fire poeng, like mange som Spania, men de ligger før kveldens kamper åtte mål bak Spania på målforskjell.
    Det er en historisk VM-kamp. For første gang i et herre-VM er det en kvinnelig dommer som dømmer kampen. Neuza Back (t.v.), hoveddommer Stéphanie Frappart og Karen Diaz (t.h.) er de utvalgte.
    Nasjonalsanger nå!
    Der er vi i gang!
    1'
    Musiala skyter fra rundt 20 meter. Navas slår ut til corner.
    2'
    Hjørnespark til Tyskland
    3'
    Corneren skrur ut i feltet uten at noen er borte i den.
    3'
    Storfavorittene Tyskland har ikke uventet tatt styringen innledningsvis.
    4'
    Musiala spiller gjennom Gnabry som virkelig får testet Navas, men tyskeren blir korrekt avblåst for offside.
    5'
    6'
    Raum legger inn - Costa Rica får den unna.
    6'
    Musiala viser hans fantastiske nærteknikk. Kommer fra venstre inn mot midten av feltet og dribler seg nærmest fra San José til Tamarindo i Costa Rica. Han får til slutt dyttet ballen videre, men Tyskland kommer seg ikke til avslutning.
    7'
    Müller får en god mulighet på hodet, men den går utenfor.
    9'
    Mål for Tyskland!
    Costa Rica 0 - 1 Tyskland
    Mål: Serge Gnabry
    Målgivende: David Raum
    Fullt fortjent ledelse! Tyskland kombinerer flott på venstresiden. Raum legger et perfekt innlegg til Gnabry som styrer den med hodet i det lengste hjørnet.
    10'
    Har en følelse av at dette ikke er Tysklands siste mål i denne kampen. Fortsetter å presse på.
    12'
    Campbell fikser frispark til Costa Rica på egen halvdel.
    13'
    Navas med flott redning! Tyskland får god tid til å slå innlegg. Goretzka ruver i feltet og header på mål, men Navas redder ut til corner.
    15'
    15'
    Costa Rica får klarert.
    15'
    Costa Rica får for første gang noen trekk i laget.
    16'
    Det ender til slutt i innlegg fra høyre. Kimmich bare bryster den ned til Neuer.
    17'
    Kimmich prøver å chippe gjennom til Müller, men den er litt for lang.
    20'
    Sané spiller en utsøkt pasning mellom stopper og back til Gnabry. Han får lagt inn, Costa Rica må slå til corner.
    21'
    21'
    Müller vinner duellen, men den går rett til Navas.
    21'
    Spania leder 1-0 mot Japan. Det er godt nytt for Tyskland, som er avhengig av at Japan taper.
    22'
    Musiala kommer inn i feltet og får vippet ballen videre til Gnabry. Det er mange Costa-ricanere i feltet, så han får ikke kommet til avslutning.
    23'
    Ligger veldig dypt Costa Rica. Det blir fryktelig langt til mål når de først vinner ballen.
    25'
    Gündogan spiller en fantastisk pasning ut til Gnabry på venstrekanten. Innlegget hans blir blokkert.
    27'
    28'
    Raum legger inn. Borges header ut.
    28'
    Oviedo kommer til innlegg fra venstre. På 15 meter står Campbell, men han bommer på ballen,
    29'
    Gnabry kommer til skudd i sekstenmeteren - går i en rød legg og til corner.
    30'
    31'
    Aguilera kommer til innlegg, men det er ufarlig.
    31'
    Antall stemmer: 1595
    Det er ikke mye Costa Rica får lov til å være borte i ballen i denne omgangen.
    36'
    Musiala driver nydelig inn i sekstenmeteren. 19-åringen blir litt forstyrret i avslutningsøyeblikket - ballen går et godt stykke til side for mål.
    36'
    Raum legger inn igjen. Duarte header den vekk.
    39'
    Gnabry er nære sitt andre. Til venstre i feltet skrur han et skudd like til side for stolpen.
    40'
    Kjempesjanse til Costa Rica! Tyskland roter det til i eget forsvar. Raum lar den sprette og bak han begynner Rüdiger å rote. Venegas skyter på halvspretten og Neuer må varte opp med en strålende redning.
    43'
    Hjørnespark til Costa Rica
    43'
    Neuer er ute og bokser.
    44'
    Costa Rica skaper en ny sjanse når Süle roter det til i eget forsvar.
    45'
    45'+1
    Den er litt for høy for Müller.
    45'+1
    Costa Rica kontrer.
    45'+1
    De er i overtall der, men Venegas sin pasning til Campbell kommer bak han og da stopper hele kontringen opp.
    45'+2
    Ingen har flere mål og målgivende for Tyskland siden Serge Gnabry debuterte i 2016.
    Spillerbytte - Costa Rica
    Inn: Youstin Delfin Salas Gomez
    Ut: Brandon Aguilera Zamora
    46'
    Spillerbytte - Tyskland
    Inn: Lukas Klostermann
    Ut: Leon Goretzka
    46'
    Klostermann går ut på høyreback og Kimmich tar plassen til Goretzka på midtbanen.
    46'
    Japan scorer! Det betyr at Tyskland er nede på tredjeplass i gruppen akkurat nå.
    49'
    Poeng, målforskjell og antall scorede mål er helt likt mellom Tyskland og Japan nå. Derfor er det innbyrdes det går på slik resultatet er nå, og derfor ligger Japan over, siden de vant 2-1.
    51'
    Scorer Tyskland ett mål til nå så er Tyskland over.
    53'
    53'
    Men der scorer Japan igjen!! Krise for Tyskland dette. De har nå like mange poeng som Spania, men de er hele 6 mål bak på målforskjellen.
    54'
    55'
    Inn: Niclas Füllkrug
    Ut: Ilkay Gündogan
    56'
    Sané måker ballen over mål.
    56'
    Mål for Costa Rica!
    Costa Rica 1 - 1 Tyskland
    Mål: Yeltsin Tejeda
    Målgivende: Kendall Waston
    Krisen er nærmest komplett! Fuller blir spilt gjennom og Waston header rett på Neuer. Han gir en retur og der kommer Tejeda stormende og setter den i mål.
    58'
    Nå er ikke bare Tyskland i fare, men også Spania! Scorer Costa Rica her nå og Spania taper så er både Spania og Tyskland ute av VM!
    60'
    Musiala skyter på innsiden av stolpen! Nok en gang kommer unggutten stormende inn i feltet. Med venstrefoten sikter han på det lengste hjørnet. Den går på innsiden av stolpen!
    61'
    62'
    Rüdiger i stolpen nå! Tyskland er desperate etter scoring her. Midtstopperen får ballen på fem meter og setter den i stolpen og ut til utspark.
    62'
    Inn: Kai Havertz
    Ut: Thomas Müller
    67'
    Inn: Mario Gotze
    Ut: David Raum
    67'
    Nok en gang i stolpen! Uheldige nå tyskerne. Musialia har en herlig curl på det skuddet i det lengste hjørnet.
    67'
    Gnabry kommer inn i feltet, Oviedo går ned for å takle og Gnabry går i bakken. Dommer Frappart blåser bare utspark. Reprisen viser at det ikke er noen kontakt.
    69'
    Costa Rica med innleggs-mulighet til venstre nå.
    69'
    Costa Rica 2 - 1 Tyskland
    Mål: Juan Pablo Vargas
    DET ER SÅ SYYYKT! SJOKK, VANTRO, MIRAKEL! Bruk alle superlativer!! Dødballen blir slått inn og Waston vinner duellen ute på sekstenmeteren, og de vinner de påfølgende duellene også. Til slutt får Vargas pirket den inn.
    70'
    Den skal sjekkes.
    71'
    Målet står!!
    72'
    Costa Rica 2 - 2 Tyskland
    Mål: Kai Havertz
    Målgivende: Niclas Füllkrug
    Gleden er ekstremt kortvarig! Han blir flikket flott gjennom av Füllkrug og alene med Navas chipper han den i mål.
    73'
    Inn: Ronald Matarrita
    Ut: Johan Venegas
    74'
    Inn: Jewison Francisco Bennette Villegas
    Ut: Keysher Fuller Spence
    75'
    Costa Rica har ikke gitt seg. Klarer å komme seg langt høyere i banen enn tidligere i kampen.
    75'
    ER DET VMS BESTE REDNING DA!? Füllkrug blir spilt inn på åpent mål, men Navas kommer stormende over på den andre stolpen og med et tigersprang redder han med hodet! Enormt av PSG-keeperen!!
    76'
    Begge lag må score! Spennende minutter det her
    78'
    Waston henter seg flott inn når Sané kommer inn i feltet, får pirket den ut til corner.
    78'
    79'
    Tyskland får ny corner.
    79'
    13-1 i cornere i favør Tyskland.
    79'
    Heller ikke på den får de uttelling.
    79'
    Tyskland står høyt i banen og jager scoring.
    81'
    Matarrita kommer stormende fremover. Får lagt inn foran mål, men Tyskland får rensket ut.
    83'
    Musiala dribler seg flott frem igjen. Avslutningen står ikke i stil.
    84'
    Costa Rica 2 - 3 Tyskland
    Målgivende: Serge Gnabry
    HÅPET LEVER! Gnabry slår et eminent innlegg fra høyre. Det går perfekt mellom forsvaret og keeper. Havertz setter den enkelt i mål.
    85'
    Tyskland er en Spania-scoring unna avansement nå!
    86'
    Tyskland som har initiativet nå.
    89'
    Annullert scoring! Füllkrug setter den i nettet, men dommer blåser for offside.
    89'
    VAR skal sjekke den. Ser ikke ut til å være offside.
    89'
    Costa Rica 2 - 4 Tyskland
    Mål: Niclas Füllkrug
    Målgivende: Leroy Sane
    Sané blir spilt gjennom og bryster den nydelig ned til Füllkrug, som enkelt setter inn Tysklands fjerde.
    90'+1
    Tyskland er fortsatt avhengige av at Spania utligner.
    90'+2
    Ti minutter er lagt til her.
    90'+3
    Havertz får nok en god sjanse - Navas redder!
    90'+3
    Fire minutter igjen av Japan - Spania!
    90'+4
    Havertz har vært glimrende etter han kom inn. Han legger inn på bakre stolpe der er Füllkrug, men avslutningen blir fra litt skrått hold. Headingen ender på nettaket.
    90'+6
    90'+7
    Tyskland er ute av VM! Japan slår Spania 2-1.
    90'+8
    Musiala kommer til nok et skudd, men Navas redder igjen. Spilt en god kamp keeperen, til tross for fire innslupne mål.