2 504
3 475

Ble dekket av Sebastian Melsom Johansen

Hei og velkommen til livedekningen av London-oppgjøret mellom Chelsea og Fulham.
    Viktig kamp for begge lag dette. Chelsea leder an i kampen om fjerdeplassen, men West Ham, Liverpool, Tottenham og Everton er alle innenfor seks poeng bak. Fulham på sin side har ni poeng opp til sikker plass og trenger virkelig hvert poeng de kan få.
    Chelsea (3-4-3): Mendy - Christensen, Silva, Zouma - James, Gilmour, Mount, Chilwell - Ziyech, Havertz, Werner.
    Fulham (4-4-2): Areola - Aina, Andersen, Adarabioyo, Robinson - Cordova-Reid, Anguissa, Lemina, Lookman - Maja, Cavaleiro.
    Chelsea gjør med det fem bytter fra tirsdagens kamp mot Real Madrid, hvor Rudiger, Azpilicueta, Kanté, Jorginho og Pulisic alle spilte fra start. Returoppgjøret i Champions League-semifinalen er førstkommende onsdag.
    Der er kampen i gang o det er Havertz som tar avsparket for de blåkledde.
    1'
    Det er Fulham som starter best og de går rett i angrep på hjemmelaget. De ser riktignok ikke veldig farlige ut, enda.
    3'
    Maja får med seg ballen helt øverst i banen og vinner en corner for gjestene.
    4'
    Lookman legger inn i feltet, men chelseaforsvaret får klarert ballen ut av fare.
    5'
    Robinson går på skudd, men Mendy viser hvorfor han har 15 clean sheets denne sesongen og dytter ballen ut til corner.
    5'
    Corneren legges inn i feltet, men blir klarert ut av fare. Andersen plukker opp returen og skyter, men ballen går langt over mål.
    6'
    Stor sjanse til Chelsea. De spiller seg gjennom fulhamforsvaret med fine kombinasjoner. Det er Havertz som til slutt prøver å finne Werner, men tyskerne treffer ikke hverandre.
    8'
    Mål for Chelsea!
    Chelsea 1 - 0 Fulham
    Mål: Kai Havertz
    Målgivende: Mason Mount
    Kai Havertz får ballen fra Mount og lurer ballen enkelt under Areola.
    10'
    Nok en god sjanse for de blå. Havertz får ballen ca. midt på Fulham sin banehalvdel og sender den videre til Gilmour, som legger deg opp til Werner igjen. Tyskeren prøver seg på volley, men treffer ikke ballen.
    14'
    Chelsea fortsetter å presse på og Havertz vinner ballen høyt i banen, men mister den nesten like fort igjen.
    16'
    Offside for Chelsea. Mount sender ballen inn i feltet til Havertz som setter den i mål. Dessverre for de blåkledde var det en soleklar offside.
    17'
    Lemina får mye rom i midten av banen, men klarer ikke å komme seg forbi Chelsea sitt forsvar.
    20'
    Ny fulhamsjanse. Reid går på skudd fra skrått hold, men Silva klarer å blokkere skuddet ut til corner.
    22'
    Corneren legges inn i feltet og blir klarert ut. Fulham snapper opp klareringen og ballen ender hos Reid som igjen skyter mot mål. Denne gangen er det Mendy som stopper skuddet hans, og det blir ny corner.
    23'
    Fulham klarer ikke å få noe ut av den andre corneren.
    24'
    Mye bra Fulham-spill nå, men de klarer ikke å komme seg til det helt store.
    26'
    Nytt chelseaangrep. Ziyech spiller ballen opp på Werner, men tyskeren klarer ikke å få kontroll på ballen.
    31'
    Chelsea kommer seg til flere sjanser, men de klarer ikke å avslutte dem, de heller.
    34'
    Andersen mister ballen lavt i banen til Werner, men tyskeren klarer ikke å få kontroll på ballen, og Fulham kommer seg helskinnet ut av det.
    35'
    Werner kommer seg opp på kanten med ballen, men danske Andersen får klarert ballen ut til corner.
    36'
    Corneren blir klarert ut av fulhamforsvaret uten noen store problemer.
    37'
    Tosin vinner et frispark ca. ti meter forbi midtanestreken, men de hvitkledde klarer ikke å få noe særlig ut av det.
    38'
    Stor sjanse til Chelsea. Ziyech vinner ballen og sender den høyt opp på Werner som drar den med seg helt opp i 16-meteren før han legger den tilbake til marokkaneren. Ziyech får dessverre ikke noe godt treff på ballen, og den går rett på keeper.
    40'
    Gult kort til Chelsea
    Kurt Zouma
    41'
    Nok et godt angrep av Chelsea. Mount får ballen høyt i banen og gir den videre til Havertz som igjen legger den høyt mot landsmann Werner. Tyskeren klarer ikke å få hodet på ballen, og angrepet ender i ingenting.
    44'
    Det har blitt lagt til ett minutt tillegg i den første omgangen.
    45'+1
    Fulham vinner et frispark på Chelsea sin banehalvdel. Lookman legger den inn mot feltet, men James klarer ballen. Fulham spiller så litt frem og tilbake før de fikk gått på skudd, men Mandy er å jobb og redder.
    45'+3
    Kampen er i gang igjen, og det er Fulham som tar avspark i andreomgang.
    46'
    Akkurat nå ligger Chelsea på fjerdeplass i Premier League med seks poeng mer enn West Ham. Sistnevnte har riktignok én kamp mindre spilt og skal møte Burnley borte på mandag.
    48'
    Chelsea 2 - 0 Fulham
    Målgivende: Timo Werner
    Nok en gang er det Havertz som setter ballen bak i nettet. Denne gangen er det landsmann Timo Werner han kombinerer med.
    49'
    Dermed har Havertz doblet antall Premier League-scoringer. Han sto med to før dagens kamp, og nå står han med fire. En meget sterk kamp av den unge tyskeren så langt.
    52'
    Fulham prøver å presse frem en sjanse nå, men de treffer dårlig på pasningene og klarer ikke å komme seg gjennom chelseaforsvaret.
    55'
    Fulham klarer å presse frem en corner.
    57'
    Dårlig slått corner som legges lavt på første stolpe. Tomålsscorer Havertz header ballen enkelt ut av fare.
    58'
    Fulham kommer seg til nok en sjanse, men det er rett og slett alt for dårlige avslutninger.
    59'
    Nytt chelseaangrep, men fulhamforsvaret får stoppet Werner før det blir noe ordentlig farlig ut av det.
    61'
    Nok et innlegg i boks fra Fulham, men James får headet ballen ut til corner.
    61'
    Corneren er svak og slås rett på Mendy som enkelt kan plukke den ned.
    61'
    Havertz jakter hattricket da han kommer på løp mot mål med ballen, men Tosin klarer i siste liten å takle ballen ut av beina til tyskeren.
    62'
    Spillerbytte - Chelsea
    Inn: N'Golo Kante
    Ut: Hakim Ziyech
    66'
    Det er tydelig at Chelsea-leieren er fornøyd med resultatet nå, og gjør defensive bytter for å ro seieren enkelt i land.
    67'
    Fulham fortsetter å jobber seg opp på kantene og legge ballen inn i feltet, men James er ustoppelig inne i feltet og feier alt ut av fare.
    67'
    Nok en svak corner, og Havertz klarerer ballen enkelt.
    67'
    Mount går i bakken etter en duell med Lemina, og briten blir liggende. Lite stopp i spillet mens han blir behandlet nå.
    70'
    Mount kommer seg å beina for egen maskin og går ut på sidelinjen sammen med det medisinske personalet.
    71'
    Werner vinner ballen høyt i ballen, men klarer ikke å få noe stort ut av det. Kun sekunder etter er det Chilwell som vinner ballen og spiller vegg med Werner, men backen blir vinket for offside.
    73'
    Nok et chelseaangrep, men heller ikke nå klarer de å få ballen i mål igjen. James får ballen fra Havertz, men han klarer ikke å sende den videre til Werner inne i boksen.
    74'
    Inn: Tammy Abraham
    Ut: Mason Mount
    Mount har vært god i dag! Inn med Abraham det siste kvarteret.
    76'
    Spillerbytte - Fulham
    Inn: Joshua Onomah
    Ut: Ivan Cavaleiro
    78'
    Inn: Fabio Carvalho
    Ut: Bobby Reid
    78'
    Dobbeltbytte fra Fulham. Kan de komme med en sluttspurt?
    78'
    Fulham med mye ball, men de sliter med å spille seg til gode posisjoner.
    80'
    Lang ball opp mot Lookman, men James får hodet på ballen og header tilbake til keeper.
    80'
    Inn: Marcos Alonso
    Ut: Ben Chilwell
    Venstreback ut - venstreback inn.
    81'
    Inn: Aleksandar Mitrovic
    Ut: Josh Maja
    83'
    Fulham har ikke gitt opp, men presisjonen er ikke helt der den må være for bortelaget i siste tredel.
    84'
    Fulham får et frispark inne på Chelseas halvdel. Flytter opp hele laget inn mot boksen.
    85'
    Løftes mot Mitrovic. Abraham stusser ballen videre og ut til corner.
    85'
    Igjen mot Mitrovic, men spissen får ikke avsluttet skikkelig. Fem-meter for Chelsea.
    86'
    Chelsea-forsvaret rygger og rygger og da tar Robinson muligheten. Skuddet fra 22-23 meter er imidlertid ikke noe å rope hurra for og går et stykke over mål.
    88'
    Mitrovic felles og Fulham får et frispark 35-40 meter fra mål. Fulham flytter igjen godt opp og Lookman gjør seg klar for å slå inn i boksen.
    89'
    Abraham header unna.
    90'
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Mendy ligger nede. Fikk seg en liten smell i hodet i kamp om ballen med en Fulham-spiller.
    90'+2
    Spillet er i gang igjen.
    90'+2
    Werner går og går. Felles til slutt av Aina, 18 meter fra mål. God skuddposisjon.
    90'+4
    Gult kort til Fulham
    Aina Ola
    90'+4
    Alonso skyter, men rett i en Fulham-spiller.
    90'+5
    Chelsea vinner 2-0! To mål fra Kai Havertz sørget for det. Viktig seier for Chelsea i topp fire-kampen, mens det ser veldig tungt ut for Fulham i kampen om å unngå nedrykk.