1-0
2-0

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av kampen mellom Chelsea og Crystal Palace!
    Chelsea er PLs formlag med fem strake seirer. Frank Lampard og hans mannskap ligger på 4. plass i ligaen.
    Crystal Palace ligger som nummer ni på tabellen. Ayew har scoret fire av lagets 10 mål.
    Lagene er inne...
    Chelsea (4-2-3-1): Kepa - James, Zouma, Tomori, Emerson - Kante, Kovacic - Pulisic, Mount, Willian - Abraham
    Chelsea-benken: Cabllero, Azpilicueta, Christensen, Gilmour, Hudson-Odoi, Batshuayi og Giroud.
    N'Golo Kanté er tilbake. Franskmannen har ikke spilt for London-klubben siden 6. oktober, men blir å finne i toeren dypt på midtbanen for Chelsea. Unggutten Reece James er også inne i varmen. Han kom inn og scoret 4-4-målet mot Ajax i midtuken.
    Crystal Palace (4-2-3-1): Guaita - Ward, Tomkins, Cahill, van Aanholt - Milivojevic, Kouyate - McArthur, Townsend, Zaha - Ayew
    Palace-benken: Hennessey, Dann, Kelly, McCarthy, Riedewald, Schlupp og Benteke.
    Dommer Mike Dean plukker opp ballen, spillerne er på vei ut på Stamford Bridge-matta - det er straks duket for kamp!
    Chelsea frempå med en gang. Pulisic drar seg innover, men kommer seg ikke til skudd. Spiller Mount, som skyter i blokka.
    1'
    Reece James' innlegg blir som et skudd. Guaita er i full strekk og slår til corner.
    2'
    Corner til Chelsea: Heades unna ved første stolpe.
    2'
    Townsend legger inn fra bak i banen. Zouma header unna.
    5'
    Kovacic vinner ballen med en saftig takling, men stikkeren mot Mount er ikke like god.
    5'
    Reece James bryter og vinner ballen foran Zaha.
    6'
    Pulisic forsøker seg med et skudd mot korthjørnet. Løskrutt.
    7'
    Zouma med en liiiitt skummel pasning mot Tomori. Ayew lukter, men når akkurat ikke ballen.
    8'
    Willian kommer seg rundt van Aanholt og til innlegg. Det blokkeres til corner.
    9'
    Corner til Chelsea: Tomori går opp i duellen, men taper den. Chelsea må begynne på nytt.
    10'
    Sterkt gjort av Mount, som vinner ballen høyt i banen. Blir tatt idet han sender avgårde ballen igjen.
    10'
    Inn fra Mount. Ut fra Cahill.
    11'
    Det er hjemmelaget som har vært best på banen de første ti minuttene. Presset har imidlertid ikke gitt uttelling - og heller ingen store sjanser.
    11'
    KJEMPESJANSE! Tomkins vinner duellen på midten, men header ballen bare rett til Willian. Brassen setter fart, finner Pulisic på venstrekanten, og amerikaneren varter opp med et øyeblikks magi. Sender Ward til pølseboden, men heldigvis for Palace-stopperen så kaster Guaita seg kjapt ned og redder mens Ward får seg en wiener med tur-retur ketchup!
    13'
    James med en skuddfinte mot McArthur - og blir tatt. Her kan det skytes.
    14'
    23-24 meter til mål, ganske midt på. Willian og Emerson står ved ballen...
    14'
    NÆRE! Willian skrur ballen rundt muren, men ikke nok. En liten meter til side for krysset.
    15'
    Bortelaget har faktisk ikke vært i nærheten det første kvarteret. Ikke i det hele tatt.
    17'
    Corner til Chelsea: Det blir litt klabb og babb, men så får Palace rensket unna.
    17'
    Gult kort til Chelsea
    Willian
    Ayew setter fart, men Willian setter en effektiv stopp for kontringsmuligheten.
    18'
    Ballbesittelse: 72-28
    19'
    Chelsea forsøker å tre seg gjennom, men mot 11 Palace-forsvare er ikke det bare, bare.
    20'
    Avslutninger (på mål): 5(1)-0(0)
    21'
    Gult kort til Crystal Palace
    Wilfried Zaha
    Zaha i kortboken etter å ha taklet Willian. Nytt frispark i god posisjon for Chelsea.
    22'
    Litt skrått hold denne gang, men ikke særlig mer enn 20 meter til mål. Willian og Emerson står ved ballen.
    22'
    Denne gang er det Emerson som får lov til å prøve seg, men heller ikke han lykkes. Et par meter over og til siden for målet til Guaita.
    23'
    Upresis pasning fra Milivojevic, og dermed mister Palace ballen når de for en gangs skyld hadde den et lite øyeblikk.
    24'
    Pulisic viser igjen frem teknikken sin når han holder på ballen med mange Palace-forsvarere rundt seg inne i boksen. Legger til slutt ut til Kanté, som fyrer - rett i Abraham.
    28'
    McArthur med en benkrok på Mount. Frispark midt på mål fra 17-18 meter.
    29'
    Denne vil Mount ta selv...
    29'
    Forsøker seg i keeperhjørnet, men ballen når ikke frem. Treffer pannebrasken til Ayew i muren.
    29'
    Mike Dean ser an fordelen etter at James klipper ned Zaha. Men så blåser han.
    31'
    Emerson
    Ikke helt sikker på hvorfor, kanskje munnbruk, men Mike Dean viser i hvert fall det gule til Emerson.
    32'
    Hardt inn fra McArthur, men ingen Palace-spiller kommer på ball.
    32'
    Mateo Kovacic
    Takler Townsend bakfra. Helt greit med gult.
    34'
    James med en god defensiv inngripen idet han tar ballen fra Zaha. Palace-angriperen gjør selv en iherdig jobb med å vinne tilbake den når James spiller Willian.
    37'
    Palace står kompakte. Alle 11 på egen banehalvdel. Chelsea sliter litt med å bryte dem ned.
    38'
    Zaha med en tofotsfinte - og vipps så er Kanté borte.
    39'
    Willian går i bakken - frispark til Chelsea i god innleggsposisjon.
    40'
    Inn fra Willian og på bakre forsøker Emerson å legge ballen inn i feltet igjen. I en Palace-forsvarer og over kortlinja, men Mike Dean signaliserer for femmeter.
    41'
    Pulisic forsøker et innlegg. I blokka og til corner.
    42'
    Ward setter seg ned i feltet. Virker ferdigspilt.
    43'
    Corner til Chelsea: Hardt inn fra Willian. Stanges unna av Kouyate.
    43'
    Willian forsøker seg med et skudd fra distanse, og via Kouyate så får ballen en fin dupp. Guaita har imidlertid få problemer med å holde ballen.
    44'
    Spillerbytte - Crystal Palace
    Inn: Martin Kelly
    Ut: Joel Ward
    Ser ut til at det er lysken som er problemet for Ward. Inn med Kelly.
    44'
    Det er lagt til fire minutter. Det var mye.
    45'+1
    James legger igjen til Kanté, som slår inn. I feltet vinner Pulisic duellen mot Kelly, men amerikaneren nikker over.
    45'+3
    10-0 i avslutninger. Men 0-0 i målprotokollen.
    45'+3
    Kepa og Zouma samarbeider om å skape trøbbel for hverandre, men akkurat idet Zaha ser ut til å vinne ballen og komme alene med keeper, så blåser dommer Dean. Litt billig.
    45'+4
    DOBBELSJANSE! Abraham legger igjen til Mount, som spiller ut til James. Han skyter innlegget inn, og foran mål er Abraham en liten skostørrelse unna å skli inn kampens første. Det er ikke over, for Guaita slipper ut i farlig område. Willian skyter mot det tomme buret, men ballen blokkeres.
    45'+5
    Pause - og 0-0 på Stamford Bridge. Hjemmelaget har hatt et par-tre gode sjanser mot et ekstremt defensivt Palace-lag, men det er også det. Ikke all verdens til morsom fotballkamp så langt.
    2. omgang sparkes i gang av Abraham.
    Pulisic går seg bort i Palace-boksen.
    46'
    STYGG BOM! Plutselig detter ballen Chelseas vei og Abraham får ballen helt alene foran mål. På halvspretten og fra kloss hold blåser spissen ballen flere meter over og til side for mål.
    49'
    Abraham ble for øvrig vinket av for offside, men reprisene viste at det var feil. Hadde han scoret, hadde det blitt stående.
    49'
    Mål for Chelsea!
    Chelsea 1 - 0 Crystal Palace
    Mål: Tammy Abraham
    Målgivende: Willian
    ABRAHAMKADABRA! Kovacic rekker akkurat å få avgårde pasningen mot Willian. Han flikker Abraham gjennom, og alene med keeper gjør spissen ingen feil. 1-0!
    52'
    Men den skal vel tittes på. Lå på offsidegrensen... ...men er på rett side. Målet står.
    53'
    Mount brenner til, i blokka.
    54'
    Åpnet seg litt opp nå, denne kampen. Kanskje ikke så rart nå som Palace må tørre mer.
    59'
    KJEMPEREDNING! Guaita ligger langstrak i krysset og forhindre Pulisic i å score.
    59'
    Willians corner går over alle.
    59'
    Willian dribler seg inn i feltet, får ballen videre til Abraham som fyrer av et skudd, men høyt over mål.
    61'
    Kovacic slår en luke på Milivojevic og felles. Får frispark.
    62'
    Tomori dunker ballen i bakrom, Abraham jakter, men Guaita kommer ut og plukker den.
    63'
    Zaha vinner ballen fra James og setter fart inn i feltet, men Zouma gjør en viktig takling.
    63'
    Zaha med et innlegg som får Stamford Bridge til å juble, går over alle og ut.
    65'
    Men når det er sagt - Zaha er i ferd med å skaffe seg et lite overtak på høyreback James.
    65'
    Chelsea mister ball på egen halvdel, men Townsends innlegg blir for svakt.
    66'
    Pulisic får skutt fra 15-16 meter, men over.
    67'
    Hodgson har bedt Jeffrey Schlupp gjøre seg klar.
    68'
    Chelsea har forøvrig aldri tapt i ligaen når Tammy Abraham har scoret.
    69'
    Sterk jobb av Ayew som vinner et frispark i innleggsposisjon under press fra Zouma og Tomori.
    69'
    Inn: Jeffrey Schlupp
    Ut: James McArthur
    En midtbanekriger ut, en med fart og fysikk inn.
    70'
    NÆRE FOR PALACE! Frisparket er perfekt slått inn, rett på panna til Tomkins, men han står mutters alene og header den utenfor.
    70'
    Spillet fortsetter selv om Zouma blir liggende med hodeskade inne i feltet, Palace får uansett ikke skapt noe.
    72'
    Spillerbytte - Chelsea
    Inn: Michy Batshuayi
    Ut: Tammy Abraham
    Målscoreren tas av banen. Batshuayi møter gamle lagkamerater. Han var på lån i Palace forrige sesong.
    73'
    Zouma ser ut til å kunne fortsette.
    74'
    17-2 i avslutninger i favør Chelsea sier sitt om denne kampen, men den lever likevel fortsatt.
    76'
    Willian serverer Mount på 20 meter, men han skyter rett i Tomkins.
    77'
    Så er det Emerson som stormer fremover og skyter, Guaita redder.
    77'
    Milivojevic header ut Willians corner.
    77'
    Chelsea 2 - 0 Crystal Palace
    Mål: Christian Pulisic
    Målgivende: Michy Batshuayi
    2-0! Et Batshuayi-skudd blokkeres av Cahill, men fluktes videre til Pulisic som stuper frem og header den i mål.
    79'
    Inn: Callum Hudson-Odoi
    Ut: Christian Pulisic
    En deilig avslutning for Pulisic. Klappes av banen og får en klem av Lampard.
    80'
    Palace prøver en kontring, men Tomori med en resolutt inngripen.
    81'
    Inn: James McCarthy
    Ut: Cheikhou Kouyate
    Er vel ikke å kaste inn alle sine offensive kort på bordet med å bytte inn James McCarthy på stillingen 0-2.
    82'
    Schlupp sender en stikker mot Ayew, men Kepa er våken. Sklir ut og plukker.
    83'
    Så blir Chelsea snytt for et soleklart frispark på 25 meter. Mount som stemples.
    84'
    Så får de frispark når Willian felles av Schlupp, men et stykke lenger ut.
    84'
    Townsend skyter fra god posisjon, men Kepa redder. Det var Palace sitt første skudd på mål for dagen.
    87'
    Inn: Billy Gilmour
    Ut: Mason Mount
    Så lar Lampard unggutten Gilmour få noen minutter på tampen. Populært på Stamford Bridge.
    87'
    Hudson-Odoi løper over halve banen før han skyter, en halvmeter utenfor.
    88'
    James lager et frispark mot en frustrert Zaha.
    89'
    Fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Batshuayi snur seg rundt i feltet og skyter, via et Palace-bein og til corner.
    90'+1
    Zouma med en vill dobbeltakling. Treffer ball begge ganger. Zaha blir liggende.
    90'+2
    Zaha har kommet seg opp i knestående.
    90'+2
    James McCarthy
    McCarthy viser knotter. Frispark til Chelsea på drøyt 20 meter.
    90'+4
    Lampard hylles av supporterne.
    90'+4
    Willian skyter over på frisparket.
    90'+4
    Det var det fra Stamford Bridge. Chelsea klatrer opp på 2. plass før Manchester City og Leicester spiller senere denne runden.