1-0
2-2

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Velkommen! Her skal vi følge Chelsea mot Arsenal.
    Lagene møttes så sent som 29. desember. Da var Arsenal lenge best og ledet 1-0, men Chelsea snudde kampen og vant 2-1 på Emirates.
    På tabellen er Chelsea som nummer fire, Arsenal ligger på en skuffende 10. plass, ti poeng bak.
    CHELSEA (4-3-3): Kepa - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Emerson - Kanté, Jorginho, Kovacic - Willian, Abraham, Hudson-Odoi.
    ARSENAL (4-2-3-1): Leno - Bellerin, Mustafi, David Luiz, Saka - Torreira, Xhaka - Pepe, Özil, Martinelli - Lacazette.
    Lampard benker Mount for Kovacic. James er ute med skade, Emerson kommer inn og tar venstrebacken, Azpilicueta over på høyre fra tapet mot Newcastle.
    Arsenal må klare seg uten en suspendert Aubameyang. Martinelli får tillit på venstrekant, akkurat som forrige kamp.
    Chelsea ligger på den viktige 4.-plassen i PL med sine 39 poeng, seks bak Leicester og fem foran Man. United. Arsenal ligger helt nede på 13 plass. Laget har 29 poeng på 23 kamper.
    Tammy Abraham er Chelseas målscorer nummer én med 13 ligamål på 22 kamper, men har en liten formdupp. Har bare to mål på de siste åtte i ligaen.
    Det bues litt på David Luiz idet han tar sine første touch på ballen. Gikk fra Chelsea til Arsenal før denne sesongen, stopperen.
    1'
    Arsenal kommer til en farlighet, men det blir mest med tanken når Saka slår innlegget hardt, men for høyt. Ender med innkast.
    2'
    Bra trøkk på tribunen i starten. Mye sang.
    3'
    David Luiz går i overkant hardt i ryggen på Abraham. Blir buet på nytt.
    3'
    Saka feilberegner ballen, men David Luiz redder ham.
    4'
    Corner til Arsenal: Mustafi header unna.
    4'
    Corner til Chelsea: Dårlig slått, men Kovacic tør ikke annet enn å gi til ny corner.
    5'
    Corner til Arsenal: Blir noen flikker inn i feltet, men der får hjemmelaget ballen unna.
    5'
    Jorginho gjør en god jobb i sikringen. Og så får Emerson frispark.
    6'
    Arteta og Lampard står begge oppreist ved sidelinjen. To klubblegender som har tatt over treneransvaret i hver sin London-klubb.
    6'
    NYDELIG CHELSEA-SPILL der Hudson-Odoi er arkitekten. Ender med et skudd fra 12-13 meter fra Kovacic, men Mustafi blokkerer.
    7'
    Mustafi får ballen rett der det ikke gjør så godt... Off. Blir liggende og dommeren stopper spillet.
    8'
    Abraham prøver å legge tilbake til Azpilicueta, men Xhaka er på plass. Corner til hjemmelaget.
    9'
    Hva skjer der? Torreira ligger nede i feltet, corneren lar vente på seg...
    10'
    Bildene viser at Azpilicueta er oppe med en arm, men Torreira viser også hvorfor han fikk et par avslag på søknaden til teaterskolen. Overspiller.
    11'
    Kort variant som ender i ny corner.
    11'
    Corner til Chelsea: Og det er så nære, så nære. Christensen ser ut til å bli overrasket over at ballen når ham på bakre, for den bare treffer danskens hode og går liiiike til side for mål. Nære!
    11'
    Özil trekker mye mot høyre, men Jorginho følger ofte etter. Har ikke fått mye rom, tyskeren.
    14'
    Ny corner til Chelsea. Deres fjerde.
    15'
    Kort variant igjen, men innlegget kommer til slutt - og igjen er det NÆRE! Rüdiger header inn i feltet, og fra fem meter får Abraham sjansen. Header rett på keeper.
    15'
    Bellerín tar ingen sjanser. Header til corner.
    16'
    Denne gangen heades ballen unna, men bare til ny corner.
    16'
    Tas kort...
    16'
    TVERRLIGGER! Er det et skudd eller et innlegg? Trolig sistnevnte, men Leno må takke tverrliggeren for at det ikke blir mål. Hudson-Odoi er det som nesten blir kampens første målscorer.
    17'
    Litt roligere de siste to minuttene, men det har alt i alt vært en ganske forrykende åpning på kampen tross 0-0. Hjemmelaget nærmest scoring.
    20'
    Gult kort til Chelsea
    Emerson
    Blir sendt en liten tur i pølseboden av Pepe, og velger å svare på det med å kakke driblefanten på hælen. Kynisk.
    22'
    Corner til Chelsea: Kort variant...
    22'
    ...og igjen blir det ganske farlig. Til slutt banker Emerson ballen inn. Den går via et Arsenal-bein og ut.
    23'
    Corner til Chelsea: Kort variant igjen, men denne gang blir det totalt ufarlig når innlegget kommer. Over alt og alle og til femmeter.
    23'
    Arsenal har trillet litt ball de siste minuttene. Skjer ikke voldsomt mye.
    25'
    Straffe til Chelsea
    26'
    Rødt kort til Arsenal
    David Luiz
    26'
    HØYDRAMATISK! Mustafi bommer på tilbakespillet, Abraham plukker rett foran keeper og runder ham, før David Luiz klipper han ned.
    27'
    Det sjekkes, men det virker som om VAR ikke overstyrer denne.
    27'
    David Luiz går inn i garderoben - Jorginho gjør seg klar til å ta straffe.
    28'
    Chelsea scorer på straffe!
    Chelsea 1 - 0 Arsenal
    Mål: Jorginho
    JORGINHGJØR ALT RETT! Leno går riktig, men straffen er heeeelt i hjørnet. Foto: REUTERS
    28'
    Det var vel første gangen David Luiz var tilbake på Stamford Bridge etter overgangen i sommer. Ingen god retur...
    29'
    - He's one of our own, synger Chelsea-fansen nå om David Luiz. Moro.
    31'
    31'
    Og Chelsea roer det heeelt ned.
    31'
    KJEMPEREDNING idet Hudson-Odoi får nok tid til å lade skuddfoten og brenner til på halvspretten. Leno får bokset unna.
    32'
    Arsenal har slitt med å få tak i ballen etter utvisningen. Må bare akseptere at Chelsea triller.
    34'
    Men når Arsenal har ballen prøver de å holde seg til det ballbesittende spillet sitt - uten veldig suksess.
    36'
    Kanté vinkes av.
    37'
    Arteta forbereder et bytte. Holding kler av seg.
    37'
    Så åpner det seg opp for bortelaget, Saka kommer til innlegg, og denne gang er det bra. Rüdiger får akkurat hodet på ball, slik at den ikke detter ned hos Lacazette. Så roter Pepe bort ballen.
    39'
    Pepe utfordrer og kommer til innlegg. I Emerson og til corner.
    39'
    Bellerín forsøker å finne Martinelli feltet, men sistnevnte blir for alene.
    40'
    Arsenal har faktisk hatt en del ball de siste minuttene. Kommet litt opp igjen etter sjokket.
    41'
    Corner til Chesea: Headingen fra Rudiger går over.
    43'
    Kovacic får hodet på ballen, men header utenfor.
    45'
    Det er lagt til to minutter. Chelsea styrer.
    45'+2
    Saka stoppes etter en frekk tunnel på Hudson-Odoi.
    45'+2
    Kanté vender opp innenfor sekstenmeteren og får skutt. I blokka. Godt Chelsea-spill i forkant.
    46'
    Reprisene viser at ballen treffer hånden til Mustafi, men den har han helt inne ved kroppen.
    47'
    Martinelli får seg en liten trøkk, men er oppe på beina igjen.
    47'
    Arsenal vinner en corner.
    48'
    Utoverskrudd fra Özil. Heades unna.
    48'
    Chelsea-forsvaret holder på å surre det til for seg selv, men slipper med skrekken.
    50'
    Kovacic inn til Abraham, men spissen er ikke våken nok. Ender istedenfor med å rope på hands når ballen treffer Saka bak ham.
    51'
    Reprisen viser at ballen treffer hånda til Saka, men VAR griper ikke inn.
    52'
    Azpilicueta felles. Slipper med tilsnakk.
    54'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Matteo Guendouzi
    Ut: Mesut Ozil
    Guendouzi gjør seg klar til å komme inn.
    55'
    Pepe felles og blir liggende. Får frispark.
    56'
    Smart Chelsea-spill, som ender med at Azpilicueta banker ballen inn fra kortlinja. Abraham oppfatter det ikke kjapt nok til å komme seg foran Leno, som holder ballen.
    59'
    Emersom legger inn. Saka header ut.
    59'
    Andreas Christensen
    Klipper ned Lacazette - og forhindrer en kontringsmulighet. Soleklart kort.
    60'
    Emerson banker ballen inn langs bakken, men der er Mustafi. Hjemmelaget beholder ballen.
    62'
    Trykker på nå, Chelsea. Med 2-0 blir jobben betraktelig vanskeligere for Arsenal.
    62'
    Corner til Chelsea, deres ellevte.
    63'
    Mål for Arsenal!
    Chelsea 1 - 1 Arsenal
    Mål: Gabriel Martinelli
    Målgivende: Shkodran Mustafi
    LØPER HELE BANEN! Det er Chelsea som har corneren, men det er Arsenal-spillerne som jubler. Mustafi header ballen unna, Martinelli plukker opp den, ser ut til å miste ballen, men så sklir Kanté - og da har Martinelli fri bane frem mot målet. Alene med keeper gjør han ingen feil - 1-1!
    63'
    Rüdiger skyter fra 30 meter. Bra kraft i det, men Leno holder den.
    66'
    Spillerbytte - Chelsea
    Inn: Ross Barkley
    Ut: Mateo Kovacic
    66'
    Kanté får ballen inne i feltet, men presses og ballen glir inn til Leno.
    69'
    Både Torreira og Xhaka nede med skade for Arsenal.
    69'
    Xhaka går det fint med, Torreira må følges ut av Arsenal-legen.
    69'
    Inn: Mason Mount
    Ut: N'Golo Kante
    Uheldige Kanté ut.
    69'
    Saka fikser et hjørnespark for Arsenal, tenner Arsenal-fansen bak målet.
    70'
    Corner til Arsenal: ut fra Azpilicueta.
    71'
    Arsenal har løftet seg etter målet. Misnøye blant hjemmesupporterne.
    72'
    Martinelli fosser fremover på venstre, men innlegget leses av Jorginho.
    72'
    Lacazette scorer, men flagget kommer for offside. Soleklar.
    72'
    Willian får gå helt fritt inn i feltet og skyte, men Leno gjør en god redning.
    73'
    Godt innlegg på bakerste fra Barkley, Willian slår inn igjen, men Mustafi får sparket den unna Abraham.
    74'
    Torreira ligger nede med krampe, så blåser dommer av. Chelsea-spillerne raser, og har vel et poeng. Er ikke slike ting dommerne skal stoppe kampen for.
    75'
    Spillet er i gang igjen.
    75'
    Gult kort til Arsenal
    Matteo Guendouzi
    Guendouzi på etterskudd mot Mount. Først drar han i trøya, så sparker han Mount på leggen. Kunne nesten fått et dobbelt gult der.
    76'
    Det koker litt på banen nå - det er gøy!
    77'
    Abraham får hodet på frisparket, men rett i klypene på Leno.
    77'
    Godt innlegg av Emerson, men Saka med en god klarering under press.
    78'
    Willian utfordrer, Bellerin takler til corner.
    79'
    Inn: Michy Batshuayi
    Ut: Willian
    79'
    Corner til Chelsea: Heades ut i returrom, der står Barkley, men skuddet er elendig.
    79'
    FOR EN REDNING! Barkley på et løp inn i feltet, stusser den ned mot hjørnet når ballen kommer, men Leno er som en tiger i buret.
    80'
    Inn: Rob Holding
    Ut: Nicolas Pepe
    81'
    Corner til Chelsea: Kort variant, så kommer innlegget fra Hudson-Odoi, ut til ny corner fra hodet til innbytter Holding.
    81'
    Corner til Chelsea: Ut fra Mustafis hode.
    81'
    Batshauyi får ballen inne i feltet, men vinkes av for offside.
    83'
    Abraham med et langt raid langs venstre, skaffer corner.
    84'
    Men så deiser spissen inn i reklameskiltene.
    84'
    Mål for Chelsea!
    Chelsea 2 - 1 Arsenal
    Mål: Cesar Azpilicueta
    Målgivende: Callum Hudson-Odoi
    KAPTEINEN SCORER! Corneren tas kort, så plutselig får Azpilicueta stå helt alene i feltet og triller den i mål fra fem meter.
    84'
    Men Chelsea må ned i ti mann her de også. Abraham klarer knapt å gå, og Chelsea har brukt alle sine bytter.
    86'
    Abraham ligger nede, men denne gangen blåser ikke dommeren av. Da piper Stamford Bridge-publikummet.
    86'
    Men heller ikke Chelsea spiller ut ballen.
    87'
    Nå prøver Abraham.
    87'
    Chelsea 2 - 2 Arsenal
    Mål: Hector Bellerin
    2-2! Så scorer den andre høyrebacken! Også han er kaptein og fra Spania. Emerson og skadde Abraham i tidenes slappeste press, Bellerin drar seg inn og skyter med venstre, perfekt ned i lengste hjørnet.
    87'
    Azpilicueta slår inn langs bakken, klareres.
    89'
    Så får Batshuayi en kjempesjanse! Hudson-Odoi serverer, spissen får avslutte fri fra seks meter, men utenfor.
    90'
    Mount med et innlegg, over alle.
    90'
    Inn: Joseph Willock
    Ut: Gabriel Martinelli
    90'+1
    Fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Corner til Chelsea: Kort igjen, Hudson-Odoi drar seg inn og skyter, utenfor.
    90'+3
    Så får Chelsea en siste corner. Sekunder igjen på klokka.
    90'+4
    Corneren heades ut.
    90'+5
    Det ender 2-2.
    En underholdende kamp mellom to av klubbene som har dominert Premier League, men viser hvorfor de ikke er topplag denne sesongen, fordi de nærmest hjelper motstanderne å sette ballen i målet deres.