3-3
3-4
314
395

God søndag! Ventetiden er over, endelig skal lagene fra 3. divisjon og ned spille tellende kamper igjen. For første gang på over to år kan vi endelig si velkommen til 1. runde av NM igjen! I denne kampen følger du oppgjøret mellom Byåsen og Ranheim, direkte fra Dalgård i Trondheim. Velkommen!
    Kampene startet allerede i går. Stord sto for den største overraskelsen etter at de slo ut Haugesund på straffesparkkonkurranse. Kristiansund trengte ekstraomganger for å ta seg videre mot Volda. Det blir spennende å se om dagens hjemmelag kan måle krefter mot de blå lenger nord i byen. Byåsen rykket ned til 3. divisjon etter 2019-sesongen. På grunn av nedstengningen fikk de dermed ikke spille noen kamper, eller trene med kontakt i hele 2020. 21 måneder har gått siden sist gang Byåsen spilte en tellende fotballkamp. Det er dermed en gledens dag for de rødkledde, som endelig kan gå utpå matta og spille en kamp som betyr noe.
    Ranheim byttet som kjent hovedtrener for tre uker siden. Hugo Pereira er ny sjef i fjæra, og har tatt seks av ni mulige poeng på sine første tre kamper. Sandnes Ulf og Åsane ble slått henholdsvis 4-0 og 3-1. På onsdag tapte de 4-3 på overtid mot Jerv, i en ellevill fotballkamp. Det har med andre ord vært mange mål i kampene så langt, vi får håpe på det samme også i dag!
    Da er lagene klare. Etter å ha vært i kontakt med begge lags hovedtrenere skal oppstillingen også være på det rene. Erik Selnæs setter opp sitt lag i 3-4-3, med en haug av debutanter. Kun Espen Langørgen, Simen Nordskag og Jonas Bolkan Nordli har spilt offisielle kamper for Byåsen tidligere. Preben Magnus Mohaug har kommet fra G19-laget til Bodø/Glimt, og debuterer som stopper sammen med kaptein Espen Langørgen og Brage Fjellheim Wiik. Sistnevnte debuterer også etter å ha kommet fra Skjervøy. Øvrige debutanter for hjemmelaget er sisteskansen Knut Skjervø, Stian Ludvigsen, Eirik Wågan Selnes, Jonas Lian Horten, Isak Helberg Moen og Mats Romsdalen.
    Ranheim stiller i sin vante 4-3-3. Sivert Solli går ned fra kanten og skal spille venstreback i dag, mens Martin Lundal får muligheten som 6´er, med Mads Reginiussen og Ruben Alte som indreløpere ved siden av seg. Nils Jonathan Johansson debuterer i målet.
    Sola steker på Dalgård, og gradestokken bikker godt over 20 grader. Forholdene ligger til rette og vel så det. Straks avspark !
    0'
    Hjemmelaget setter i gang de første 45!
    1'
    Rolig åpning de første minuttene. Ingen av lagene tar noe særlig med risiko.
    3'
    Vegard Erlien tryller på venstrekanten før han kommer seg forbi og slår inn på første stolpe. Knut Skjervø er dog på plass og plukker ballen.
    4'
    Frispark til Byåsen nede ved sidelinjen. Det skal slås inn. Ranheim setter linja høyt. Romsdalen sniker seg inn bak og flikker ballen mot mål, men kanten avblåses for offside.
    5'
    Begge lagene ønsker å presse høyt i starten. Tidlig slo de bare over presset, men nå har både vertene og gjestene forsøkt å spille det av.
    7'
    Sivert Solli banker inn et innlegg fra høyresiden. Legget er godt, og Mads Reginiussen kommer alene ut 45, midtbanespilleren skyter mot nærmeste hjørne, men Skjervø redder godt. Kampens første skudd på mål er notert.
    9'
    Marcus Mehnert får en lang ball og løpe på. Spissen er nesten på vei alene i bakrom, men en lang fot fra Espen Langørgen redder hjemmelaget.
    10'
    Mål for Ranheim!
    Byåsen 0 - 1 Ranheim
    Mål: Filip Brattbakk
    Målgivende: Ruben Alte
    Filip Brattbakk er iskald alene med keeper og sender gjestene opp i 1-0! Ruben Alte slår en perfekt pasning i bakrom. Byåsen ligger høyt nok til å fragi seg noe bakrom. Det utnytter vingen seg av og sørger for at bortelaget tar ledelsen.
    10'
    Eirik Wågan Selnes går i bakken etter å ha blitt rivd ned av Eggen Rismark alene mot mål, og dommer peker resolutt på krittmerket.
    12'
    Mål for Byåsen!
    Byåsen 1 - 1 Ranheim
    Mål: Simen Nordskag
    Simen Nordskag er sikker som banken fra krittmerket, og banker ballen ned til venstre. Johansson går riktig vei, men har ikke sjans på skuddet til 22-åringen.
    13'
    Marcus Mehnert banker til på halv volley fra rundt 20 meter. Skuddet går på mål, men Skjervø har ingen problemer med å redde.
    15'
    Martin Lundal banker ballen opp mot Mehnert. Igjen kommer spissen seg fri og banker til fra distanse. Dårligere treff denne gang, ballen sklir av foten og går et stykke utenfor.
    17'
    Vetle Wågan Selnes starter i bakrom igjen, som han gjorde da han skaffet straffe. Mats Romsdalen ser løpet og spiller i bakrom, men pasningen blir akkurat for lang, og Johansson kommer ut og tar ballen før spissen.
    18'
    Frispark til Sivert Solli etter å ha fått en ettersleng. Brattbakk slår inn, men Langørgen stanger unna.
    19'
    Christian Eggen Rismark setter seg ned og tilkaller fysio. Stopperen har levert fire målpoeng på de siste tre kampene. Tungt slag for Hugo Pereira dersom han mister 29-åringen til skade her.
    20'
    Lagene utnytter stoppen til å gjennomføre en drikkpause. Varmt på Byåsen i dag.
    22'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Jakob Tromsdal
    Ut: Christian Eggen Rismark
    Jakob Tromsdal erstatter en skadet Christan Eggen Rismark. Da går Martin Lundal ned som stopper.
    23'
    Bartel spiller kort til Brattbakk som slår inn på én. Ballen stanges unna.
    24'
    Ranheim trekker ned Tromsdal mellom stopperne og frispiller med tre bak. Bartel og Solli går høyt og er breddeholdere. Mens Reginiussen og Alte varierer om å stå sentralt eller dette ut til høyre/venstre i rommet mellom stopper og back. Alte slo assisten til Brattbakk i den posisjonen. Byåsen ligger lavt i 5-4-1, og er hissige på kontra dersom de vinner ballen i gunstige posisjoner.
    27'
    Frispark til Ranheim på kanten av 16-meteren til venstre. Mads Reginiussen skyter, men forsøket går over mål.
    28'
    Ranheim roter bak! Daniel Kvande slår en altfor svak pasning hjem til Johansson. Selnes jakter ballen og får en touch på den, før sisteskansen etter hvert får kontroll over ballen. Kunne gått riktig galt der for gjestene.
    28'
    Motsatt side denne gang. Brattbakk holder to armer i været og chipper ballen på bakerste. Daniel Kvande stiger høyest og stanger mot mål, men headingen stryker tverrliggeren og går over.
    30'
    Isak Moen lager et frispark i duell med Solli høyt i banen. Kvande slår langt opp mot Mehnert, men Byåsen har kontroll.
    33'
    Byåsen flytter presset høyrere og lykkes i det Ranheim spiller ballen ut over sidelinjen. Kastet klarer de dog ikke å utnytte seg av, da Isak Moen blir avblåst for feilkast.
    35'
    Byåsen 2 - 1 Ranheim
    Mål: Eirik Wågan Selnes
    Målgivende: Jonas Bolkan Nordli
    Hjemmelaget har snudd kampen etter en mesterkontring! Jonas Bolkan Nordli løper fra egen halvdel og forserer nedover hele høyresiden. I det han nærmer seg dødlinjen slår han hardt inn foran mål. Kvande strekker seg etter ballen men sneier den så vidt. Den lander perfekt opp hos Eirik Wågan Selnes som enkelt setter inn 2-1 fra syv meters hold.
    37'
    Fem minutter igjen til pause. Byåsen har hatt kun to skudd denne kampen, og begge har gått i mål. Ranheim har dominert ballen men ikke skapt veldig mye.
    40'
    Brattbakk og Bartel tar den kort. Ender i ny corner.
    41'
    Bartel slår inn mot Kvande på seks meter. Stopperen går opp, men det er en motspiller som treffer ballen. Dommer blåser like etter av for en offside.
    41'
    Det nærmer seg pause på Dalgård. 'Flytt ut', roper Erik Selnæs når Byåsen får fem-meter.
    44'
    To minutter legges til!
    45'+1
    Vegard Erlien fremtvinger et frispark for Ranheim på rundt 20 meter. God posisjon.
    45'+1
    Byåsen 2 - 2 Ranheim
    Mål: Mads Reginiussen
    Målgivende: Vegard Erlien
    Mads Reginiussen banker frisparket rett i krysset! For en fantastisk scoring av kapteinen. Skjervø er sjanseløs på det skuddet der.
    45'+2
    45'+3
    1. omgang er over. Byåsen har virkelig yppet seg så langt. Filip Brattbakk sendte gjestene opp i ledelsen etter ti minutter. Kort tid etter gikk Eirik Wågan Selnes i bakken innenfor boksen, og Simen Nordskag satte straffen sikkert i mål. Selnes skulle igjen komme i fokus. Byåsen utnyttet en kontring til det fulle da Jonas Bolkan Nordli slo inn til spissen som satte ballen i mål fra kort hold. Ledelsen så ut til å holde hele veien inn, helt til Ranheim fikk et frispark rett før pause. Mads Reginiussen stilte seg opp og banket ballen perfekt i krysset. Det står dermed 2-2 til pause!
    45'
    Mehnert setter i gang de siste 45! Ingen bytter i pausen fra noen av lagene.
    46'
    Kontringsmulighet for vertene! Simen Nordskag spiller fri Mats Romsdalen ut til venstre. Kanten skjærer innover før han forsøker å passere to motspillere, men han blir stoppet enkelt.
    47'
    Mads Reginiussen plukker opp en retur like utenfor 16-meteren og banker til. Forsøk nummer én blir blokkert, før neste går langt til side for mål.
    48'
    Vegard Erlien spiller vegg med Reginiussen før han banker til fra 16 meter. Skjervø strekker seg så lang han er og redder mesterlig.
    49'
    Brattbakk slår på bakerste. Skjervø plukker ballen men mister den ut over linja.
    49'
    Kanten slår mot Kvande. Ender i ny corner.
    50'
    Wiik header unna.
    50'
    Cornerbonanza! Wiik stanger unna igjen.
    51'
    Kontringsmulihet for vertene etter corneren. Ludvigsen mottar ballen i bakrom, litt skrått ut til høyre banker midtbanespilleren til, men skuddet går i blokkka.
    52'
    Inn: Jarl Magnus Knutsen
    Ut: Adrian Bartel
    Dobbeltbytte for gjestene. Knutsen erstatter Bartel.
    53'
    Inn: Elias Hoff Melkersen
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    Elias Hoff Melkersen erstatter Marcus Mehnert. Innbytteren scoret to mål mot Jerv på onsdag. Vi får se om han kan fortsette scoringsformen i dag.
    53'
    Han kommer seg til en avslutning tidlig her Melkersen. Kanten banker til fra 20 meter, men Skjervø redder enkelt.
    55'
    Her kommer vertene! Lian Horten spiller Romsdalen i bakrom. Kanten har hele banehalvdelen å løpe på, og kommer først på ballen. Men gode returløp fra gjestene gjør at muligheten favner.
    56'
    Spillerbytte - Byåsen
    Inn: Alexander Øyangen Johansen
    Ut: Stian Westavik Ludvigsen
    Alexander Johansen erstatter Stian Ludvigsen for vertene. Kampens første bytte fra Selnæs-
    58'
    Erlien har vært frisk i denne 2. omgangen. Den tidligere Byåsen-spilleren kommer seg fri på venstrekanten og slår ut 45. Brattbakk får til en slags avslutning under press, før Langørgen banker ballen vekk fra farlig område.
    61'
    Drikkepause. Litt raskere drikkepause i denne omgangen, vi er i gang igjen.
    61'
    Frispark til Ranheim rundt 30 meter fra Byåsens mål. Det skal slås inn. Jarl Magnus Knutsen svinger ballen inn mot bakerste. Greit slått, men en offensiv Skjervø kommer ut og plukker ballen.
    62'
    Gult kort til Byåsen
    Simen Nordskag
    Målscoreren får kampens første gule kort etter en ettersleng.
    64'
    Nytt frispark for Ranheim. Denne gangen i ganske lik posisjon som målet kom fra. Kvande banker til og tvinger frem en redning fra Skjervø.
    64'
    Frispark til Byåsen etter en tøff duell i feltet.
    65'
    Ny mann ligger nede for telling for vertene nå. Jonas Bolkan Nordli som ligger nede, men han kommer seg etter hvert opp på beina igjen.
    67'
    Johansson holder på å rote det til. Keeperen blir presset av Wågan Selnes, og forsøker å vende av spissen uten å lykkes. Spissen er dog litt for tøff i det han forsøker å vinne ballen, og keeperen får frispark.
    68'
    Andre gule kort til Byåsen
    Simen Nordskag mottar sitt andre gule kort, og må dermed se resten av kampen fra sidelinjen. Byåsen må fullføre kampen med én mann mindre.
    69'
    Brattbakk banker frisparket inn mot første stolpe. Melkersen møter og får til en slags avslutning, uten å skremme noen med den.
    70'
    Byåsen kontrer. Mats Romsdalen spiller fri Wågan Selnes i bakrom som runder Johansson og setter ballen i mål. Publikummet jubler, men spissen er avblåst for offside.
    72'
    Fortsatt mye energi i hjemmelaget. De har holdt unna lenge, spesielt med tanke på at de ikke har spilt kamp på 21 måneder.
    73'
    Isak Helberg Moen
    Moen mottar det gule fra kampleder.
    73'
    Inn: Michael Karlsen
    Ut: Sivert Solli
    Karlsen erstatter Solli.
    73'
    Inn: Simon Marklund
    Ut: Filip Brattbakk
    Simon Marklund kommer også inn og erstatter Filip Brattbakk.
    73'
    Drikkepause med drøyt kvarteret igjen. Erik Selnæs mottar litt tilsnakk fra kampleder i mellomtiden. De har gjensidig respekt og ser ut til å løse det fint.
    74'
    Ballen chippes mot første, Erlien stanger unna i første omgang før gjestene får frispark.
    76'
    Inn: Erik Iver Eriksen
    Ut: Jonas Bolkan Nordli
    Erik Eriksen erstatter Jonas Bolkan Nordli.
    76'
    Inn: Jonas Næss Nilsen
    Ut: Jonas Lian Horten
    Næss Nilsen erstatter også Lian Horten. Friske bein inn for vertene.
    77'
    Byåsen 2 - 3 Ranheim
    Mål: Jakob Tromsdal
    Jakob Tromsdal sender gjestene opp i 3-2! Midtbanespilleren tar ned en retur på 20 meter, og plasserer rett og slett ballen bort i lengste kryss. Vakkert!
    78'
    Innbytter Alexander Johansen banker til fra 20 meter. Reginiussen kaster seg ned og blokkerer heltemodig. Hjemmebenken roper på hands på kapteinen, men blir ikke hørt av kampleder.
    81'
    Gult kort til Ranheim
    Vegard Erlien
    Vegard Erlien mottar det gule etter en obstruksjon på Isak Moen.
    81'
    Byåsen har for øvrig lagt om til 4-4-1 etter å ha blitt en mann mindre.
    82'
    Inn: Fabian Klingen Langås
    Ut: Isak Helberg Moen
    Fabian Klingen Langås inn for Isak Moen.
    83'
    Inn: Martin Risan
    Ut: Brage Fjellheim Wiik
    Martin Risan kommer også inn for Brage Fjellheim Wiik. Erik Selnæs gir beskjed om å legge om til tre bak.
    84'
    Byåsen 3 - 3 Ranheim
    Mål: Martin Risan
    Er det mulig?! Byåsen utligner helt på tampen! Martin Grong Risan finter av Daniel Kvande og kommer alene med keeper. Innbytteren trenger to forsøk, men på det andre så sitter den. Han sklir ballen i mål, før han løper rett bort til Erik Selnæs og hopper i fanget på treneren! Drømmedebut for den tidligere Strindheim-spilleren!
    86'
    Herlig intensitet og spenning gjennom 90 minutter på Dalgård i dag. Ranheim har ledet to ganger, men klarer ikke å holde på ledelsen helt inn. Dette Byåsen-laget har virkelig vist hva som bor i dem i dag. Det går mot ekstraomganger!
    89'
    Mads Reginiussen går i bakken etter en takling på midten, kapteinen skriker fælt og må få behandling. Ser ikke bra ut dette.
    90'
    Reginiussen må ut, og Ranheim må også avslutte denne kampen med ti mann. Ti mot ti siste minuttene på overtid her altså. Skal det bli ekstraomganger har dog begge lag et ekstra bytte.
    90'
    Det legges til fem minutter i denne 2. omgangen! Herlig!
    90'+1
    Martin Grong Risan kommer seg til skuddmulighet ute til venstre. Målscoreren treffer mål, men Johansson redder.
    90'+2
    Erik Iver Eriksen
    Innbytter Eriksen er neste mann i boka til dommer.
    90'+2
    Frispark til bortelaget i god innleggsposisjon. Marklund skal slå. Kvande vinner duellen på bakre og stanger innover, men stopperen er avblåst for offside.
    90'+3
    Erlien banker til fra 25 meter. Skjervø holder på å glippe ballen, men fanger den på forsøk nummer to.
    90'+4
    90'+6
    Etter 96 minutter blåser dommer av på stillingen 3-3. Det betyr at vi får ekstraomganger! Vi takker og bukker, for dette har vært fantastisk underholdning. Det er slitne bein fra begge lag, og det har utviklet seg til å bli kaos til tider. Byåsen spilte de siste 20 minuttene med én mann mindre. Reginiussen måtte gå av med skade like før slutt, og etter at gjestene brukte alle byttene var det ti mot ti på tampen. De har dog et ekstrabytte nå, så da får bortelaget satt inn en mann ekstra.
    1. ekstraomgang
    90'
    Ranheim setter i gang de første 15 av ekstraomgangene.
    91'
    Inn: Waren Hakon Christofer Kamanzi
    Ut: Mads Reginiussen
    Byttet kommer som forventet. Mads Reginiussen ut med skade, inn med Warren Kamanzi. Ti mot elleve nå.
    91'
    For en mulighet for Byåsen! Mats Romsdalen spiller en strøken stikker igjennom til Martin Risan som kommer helt alene ute til venstre i boksen. Innbytteren legger til rette og sikter mot lengste, men ballen går like utenfor lengste stolpe.
    92'
    Daniel Kvande bærer kapteinsbindet etter at Reginiussen måtte ut.
    94'
    Mats Romsdalen har fortsatt friske bein og utfordrer hver gang han får muligheten. Rett og slett imponerende motor på den tidligere Namsos-spilleren.
    95'
    Nevnte Romsdalen kommer seg til avslutning etter innlegg av Næss Nilsen. Angriperen kommer for langt bak med overkroppen, og skuddet går høyt over.
    96'
    Skuddstatistikken så langt viser 11-20 fordel Ranheim.
    97'
    Vegard Erlien fortsetter å skyte. Også denne gangen redder Skjervø enkelt.
    98'
    Simon Marklund denne gangen som kommer til en avslutning. Innbytteren banker til med feil fot fra 18 meter, men forsøket går mitt på keeper.
    99'
    Ranheim har ført kampen de siste minuttene.
    100'
    Erlien skyter, igjen. God redning av Skjervø som må ut i full strekk.
    101'
    Frispark til Ranheim i innleggsposisjon. Kvande stanger først på mål, før Karlsen tar returen. Skjervø redder begge!
    101'
    Byåsen 3 - 4 Ranheim
    Mål: Simon Marklund
    Målgivende: Elias Hoff Melkersen
    Ranheim går opp i 4-3 i det 102. minutt! Elias Hoff Melkersen danser seg forbi noen motspillere før han spiller fri Marklund ute til venstre. Innbytteren vender av Mohaug og setter ballen kontrollert ned i lengste.
    102'
    105'+1
    Liten pause og sidebytte, så er vi i gang igjen.
    2. ekstraomgang
    105'
    Da er vi i gang med de siste 15! Har denne kampen flere kapitler i seg?!
    106'
    Hoff Melkersen løper seg fri på høyrekanten og slår hardt inn foran mål. Erlien får en fot på ballen, men ikke noe mer. Står godt plassert der kanten, men får ikke satt ballen i mål fra kort hold.
    108'
    Byåsen-spillerne ligger strødd i eget felt etter å ha blokkert både ett, to og tre forsøk. De gir seg ikke.
    108'
    Mats Romsdalen tvinger frem et frispark på midten, noe som gir Byåsen endelig litt tid til å puste.
    109'
    Inn: Ingebrigt Onshuus Brænden
    Ut: Eirik Wågan Selnes
    Ingebrigt Brænden kommer inn for en tom Eirik Wågan Selnes. Vært glimrende i dag spissen!
    110'
    Ruben Alte
    Ruben Alte kynisk i det han feller Risan på vei fremover. Klart gult kort til unggutten.
    113'
    Hoff Melkersen ligger nede etter en smell. Martin Lundal spiller ballen ut over sidelinjen. Kan se ut som krampe på angriperen.
    114'
    Kamanzi og Melkersen forsøker å brodere seg gjennom i boksen, men blir stoppet etter litt frem og tilbake.
    118'
    Espen Langørgen har gått opp som spiss de siste minuttene her. Martin Lundal går ned med krampe.
    119'
    Vi er i gang igjen.
    120'
    Det legges til to minutter.
    120'+1
    Frispark til Byåsen på 40 meter. De flytter opp alt utenom keeper og. Johansson går opp og plukker ballen.
    120'+2
    120'+3
    Det hele er over. Ranheim tar seg videre til neste runde av NM etter en ellevill fotballkamp! Byåsen klarte å score tre mål, få en mann utvist, men allikevel holde OBOS-liga-laget til ekstraomganger på Dalgård i ettermiddag. Filip Brattbakk sendte Ranheim i ledelsen etter ti minutter. Simen Nordskag utlignet på straffe like etterpå, før Eirik Wågan Selnes snudde kampen og sendte vertene i ledelsen ti minutter før pause. Vi skulle dog få enda et mål før hvilen, da Mads Reginiussen scoret på et frispark. Jakob Tromsdal sendte Ranheim opp i 3-2 etter en perle tolv minutter før full tid, og da trodde de fleste at dette var kjørt for et hjemmelag som var én mann mindre. Erik Selnæs satte innpå Martin Grong Risan i det 84. minutt, og debutanten trengte kun to minutter på seg før han satte inn 3-3. Resultatet sto seg etter 90, og vi fikk 30 ekstra minutter. Simon Marklund fikk æren av å sette inn avgjørelsen i det 102. minutt. Innbytteren var klinisk da han fikk muligheten, og fastsatte resultatet til 4-3. Takk for følget!