262
615

Hei, og hjertelig velkommen til Sveum idrettspark, hvor 3. divisjonslaget Brumunddal skal ta i mot ligaleder i Obos, HamKam.
    Forrige kamp Brumunddal spilte var 26. Oktober i 2019! Så med andre ord så begynner det virkelig å bli på tide med kamp for disse gutta igjen også. Det har jo som kjent blitt gitt klarsignal for at breddeidretten endelig kan starte igjen, og at Brumunddal kan kickstarte det hele med en tellende kamp mot HamKam er jo bare helt nydelig.
    Dagens bortelag HamKam har virkelig bitt fra seg i Obos, og topper tabellen når vi nærmer oss halvspilt sesong. Men kommer riktignok fra ett forsmedelig tap mot Aalesund sist, og ønsker nok å slå tilbake med en seier i første runde av cupen i dag.
    Brumunddal har gjort store utskiftinger i troppen siden den siste tellende kampen sin. Blant annet har Emil Hatten Engerbakk signert han kommer fra Ready, men er kjent her i distriktet etter en fortid i blant annet Elverum og Nybergsund. Også har Mathias Nilsen Hjemsæter blitt signert fra dagens motstander, HamKam.
    Som nevnt litt før i dag, skal det jo være litt nivåforskjell på disse lagene, Brumunddal har ikke spilt en tellende kamp siden Oktober 2019, mens HamKam leder Obos-ligaen. Men man skal aldri si aldri i cup, og det er det som er så fint! Så får vi se hvem som trekker det lengste strået. Vi teller ned til kamp, heng med!
    Da er lagene ute! Og vi kan se at Kjetil Rekdal mønstrer ett meget sterkt lag, gjør fem endringer fra laget som tapte mot Aalesund i serien. Lukasz Jarosinski får blant annet sin første start for sesongen. Og har relativt store sko og fylle etter at Julian Faye-Lund ble hentet tilbake til Rosenborg. Rekdal, Arzani, Abubakar og Berisha får også muligheten fra start. Hos Brumunddal er det nok elleve sultene spillere som er interesserte i og vise seg fram i det som blir deres første tellende kamp siden 2019.
    Det er 50 minutter til avspark, sola skinner og gradestokken viser 27 grader. Vi gleder oss til kamp, heng med!
    0'
    Der er kampen i gang, HamKam med avspark.
    1'
    Så kommer bortelaget til en mulighet allerede etter 27 sekunder, innlegget blir slått mot Abubakar men headingen går over mål.
    1'
    Så kommer Arzani til ett innlegg, men ballen klareres ut til innkast.
    3'
    Mål for HamKam!
    Brumunddal Fotball 0 - 1 HamKam
    Mål: Albert Berisha
    Målgivende: Vetle Skjaervik
    Så sitter den for bortelaget etter tre minutter! Etter mye klabb og babb i feltet ender ballen til slutt opp hos Albert Berisha som enkelt setter inn 0-1.
    3'
    Det var en tidlig kalddusj for Brumunddal. Som knapt nok har vært borti ballen, Så får vi se om de har noe å slå tilbake med.
    5'
    Så tar Jarosinski seg vel god tid, blir presset av Markus Andersen og sisteskansen klarerer til slutt ballen til innkast.
    7'
    Så kombinerer Sildnes og Arzani fint på venstresiden, hvor sistnevnte kommer til innlegg. Ballen går mot Berisha som blir for tøff i duellen og det blåses frispark.
    9'
    Melgalvis kommer til innlegg, blir klarert til corner.
    10'
    Klareres til ny corner.
    10'
    Heades unna på første stolpe.
    11'
    Jarosinski slåt langt opp mot Abubakar som blir for ivrig i duellen, frispark.
    12'
    Tøff duell mellom Skjærvik og Abdilahi nede ved cornerflagget til HamKam, hvor sistnevnte vil ha corner, det får han ikke.
    13'
    Så kommer hjemmelaget seg til sin første målsjanse, Holmlund som får ballen på 20-meter. Banker til men skuddet går rett på Jarosinski.
    14'
    Lekker detalj av Andersen som vipper ballen over Onsrud og setter fart framover. Spiller så til Abdilahi som mister ballen. Gode tendenser hos hjemmelaget nå!
    15'
    Halvsjanse for HamKam, Sildnes setter fart på venstresiden og spiller ballen 45 grader ut til Bjørlo, han bommer regelrett på ballen og hjemmelaget får klarert.
    17'
    Melgalvis kommer til nok ett innlegg, slår ballen lavt inn i feltet, Men der er det ingen lagkamerater og Svendsberget kan plukke ballen.
    19'
    Ny mulighet til Brumunddal, Andersen som får ballen og setter fart framover, velger å skyte fra 16. meter, men ballen går rett på Jarosinski.
    19'
    Har faktisk kommet til noen greie muligheter i dag hjemmelaget. HamKam ikke så dominante som man kanskje forventet selv om de helt klart har vært det beste laget.
    20'
    Arzani med ett lang kast inn i feltet, Abubakar vinner første dueller og stusser ballen videre inn i feltet, etter litt klabb og babb ender det til slutt med frispark for hjemmelaget.
    21'
    Liten drikkepause etter halvspilt første omgang. Kan være greit det når det er såpass varmt som det er i dag.
    25'
    Så kommer hjemmelaget til ett innlegg, Jarosinski fanger ballen enkelt. Osmo blir liggende nede etter duellen. Men kommer seg kjapt opp igjen.
    27'
    Bjølo blir løpt over ende på midten, Klart frispark.
    29'
    Arzani som er for tøff i duellen med Osmo, frispark til hjemmelaget denne gangen.
    30'
    Nok en duell mellom Osmo og Arzani. Osmo henger ikke med og river Arzani over ende, blir frispark. Fått kjørt seg i dag Osmo.
    31'
    Frispark i grei posisjon for hjemmelaget nå.
    32'
    Holmlund slår ballen inn i feltet, den går i midlertidig over alt og alle. Ender med utspark fra Jarosinski.
    33'
    Hjemmelaget biter seg fast på banehalvdelen til HamKam nå, ender til slutt med ett skudd fra Abdilahi som går himmelhøyt over.
    35'
    Kan faktisk driste meg til og si at Brumunddal har vært det beste laget etter drikkepausen. Skapt en del gode muligheter, og hatt mye ball på motstander sin banehalvdel.
    35'
    Kjempemulighet for Holmlund. Blir spilt gjennom av Abdilahi, tar med seg ballen før han banker til. Skuddet blir reddet av Jarosinski, og HamKam får til slutt klarert.
    38'
    Melgalvis kommer seg rundt på høyrekanten og får slått inn, der venter Abubkar som får stå helt upresset men leverer en svak avslutning og Svendsberget redder enkelt.
    38'
    Onsrud for tøff i duellen med Andersen, og hjemmelaget for frispark.
    39'
    Holmlund prøver seg på en frekkis. Hele Brumunddal venter på innlegg, men Holmlund ser en mulighet i nærmeste hjørne og prøver skuddet. Det forsøket går imdeltidig like utenfor.
    41'
    Osmo kommer seg fram på høyresiden og kommer til ett innlegg, det er ikke av det beste slaget og Jarosinski plukker enkelt.
    42'
    Jonas Enkerud og Kristian Eriksen er sendt i oppvarming nå rett før pause, og det kan være dårlig nytt for Brumunddal. Obos-ligaens to store formspillere der!
    45'
    Berisha snapper ballen i farlig posisjon, er på vei alene gjennom men dommer blåser frispark. Heldige der hjemmelaget.
    45'+1
    45'+2
    Da er det pause på Sveum, hvor HamKam leder 0-1. HamKam tok ledelsen etter tre minutter ved Albert Berisha. Og da tenke vel de fleste at dette ville bli en grei gjennomkjøring for gjestene, men det har det så langt ikke vært. Brumunddal har vært fullt på høyde med Obos-liga lederne, og har kommet til flere gode muligheter. Og i siste halvdel av første omgang så har faktisk Brumunddal vært det beste laget. Vi får se om hjemmelaget henger like godt med i andre omgang, eller om Kjetil Rekdal sine menn våkner og setter inn støtet.
    45'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Kristian Eriksen
    Ut: Jibril Abubakar
    Eriksen inn for Abubkar er ett tydelig signal fra Rekdal. Vært en av Obos-ligaens absolutt beste spillere denne sesongen, Eriksen.
    46'
    God mulighet for Brumunddal. Innlegget kommer fra Nysæther, treffer Andersen inne i boksen men headingen er ikke god nok, og rett på keeper.
    48'
    Berisha kommer til en grei mulighet, får ballen på 14 meter, men blåser ballen høyt over.
    48'
    Frankmo blir felt av Onsrud rett ved 16-meter streken og hjemmelaget får frispark i drømmeposisjon.
    51'
    Mål for Brumunddal Fotball!
    Brumunddal Fotball 1 - 1 HamKam
    Mål: Jonas Jensbak Nysæter
    For en nydelig skåring av Nysæter! Curler ballen nydelig over muren og rett i krysset.
    51'
    Corneren klareres, men Kamma kommer til nytt innlegg, Svendsberget er litt på halvdistanse men får slått unna.
    52'
    Gått respektløst til verks i dag Brumunddal, og har fått betalt for det nå. Skåringen var både fin og ganske fortjent.
    55'
    Strand Osmo blir felt av Arzani og hjemmelaget får frispark i innlegsposisjon.
    56'
    Nysæter svinger ballen inn, men Jarosinski fanger.
    56'
    Liten pause i spillet når Strand Osmo ligger nede. Vært god i dag, Høyrebacken. Synd for hjemmelaget om han må ut.
    57'
    Frankmo kommer en god mulighet, men blir avblåst etter en duell med Opsahl.
    59'
    Ingenting her som tyder på at det 1,5 år siden Brumunddal spilte en kamp sist. Gått respektløst til verks i dag, og vært fullt på høyde med HamKam i dag.
    60'
    Gult kort til HamKam
    Niklas Rekdal
    Går meget hardt til i en duell med Frankmo. Soleklart gult.
    62'
    Så blir Frankmo liggende etter den duellen. Ser ut som det er ankelen det har gått utover.
    63'
    Oppe på beina igjen nå, Frankmo.
    63'
    Spillerbytte - Brumunddal Fotball
    Inn: Gaute Granmo
    Ut: Jørgen Hårseth Holmlund
    64'
    Inn: Jonas Enkerud
    Ut: Niklas Rekdal
    65'
    Kastet inn både Eriksen og Enkerud nå, Rekdal. Da kan stopperne til Brumunddal få kjørt seg.
    66'
    Gult kort til Brumunddal Fotball
    Gaute Granmo
    Går for hardt til i en duell med Onsrud. Greit kort det
    67'
    Sliter virkelig med å komme til muligheter i andre omgang, HamKam. Kjetil Rekdal er tydelig frustrert på benken. Forståelig det.
    69'
    Meget godt angrep av hjemmelaget. Berg tar med seg ballen oppover i banen, spiller så ut til Nysetær som banker til fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet går ett lite stykke utenfor. God mulighet det!
    70'
    Inn: Syver Karlsen
    Ut: Eivind Strand Osmo
    70'
    Jonas Enkerud setter ballen i mål etter ett nydelig innlegg. Men dessverre for gjestene er flagget oppe, og målet annuleres.
    72'
    Ja, da er hjemmelaget advart mot Enkerud. Trengte kun en mulighet, men var litt for ivrig.
    73'
    Arzani svinger inn mot Enkerud, men ballen klareres. Tatt mer og mer over nå bortelaget.
    74'
    Spilt i 75 minutter nå, og vi kan vært på vei mot en aldri så liten cupbombe om dette resultatet står seg. Var vel ikke så mange som hadde forventet at det skulle stå 1-1 så langt ute i kampen.
    76'
    Inn: Rasmus Lindkvist
    Ut: Davod Arzani
    78'
    Skjærvik med en halvhjertet pasning opp mot Enkerud. Den er av fryktelig lav kvalitet og ballen triller rolig inn til Svendsberget.
    79'
    Frankmo med en nydelig stiker gjennom til Andersen, men Jarosinski er lysvåken og snapper ballen rett før Andersen når den.
    80'
    Det er altså Brumunddal som har de fleste og største sjansene denne kampen.
    81'
    Mikkel Frankmo blir felt av Opsahl og får frispark.
    81'
    Det frisparket er meget dårlig slått, og går over alt og alle.
    82'
    Sildnes blir spilt alene gjennom, men vinkes av for offside. Ser grei ut den.
    83'
    Brumunddal Fotball 1 - 2 HamKam
    Mål: Jonas Enkerud
    Målgivende: Albert Berisha
    Så går bortelaget opp i 1-2. Lindkvist setter fart på venstresiden og slår ballen inn til Berisha som får ballen på blank goal. Han velger og spille til Enkerud som får ballen litt bak seg, men får kranglet med seg den videre. Og kan enkelt pirke inn 1-2.Så ut som Berihsa skulle søle bort tidenes mulighet når han valgte å spille Enkerud istedenfor å skyte selv, men heldigvis for bortelaget var Enkerud sterkest i den duellen.
    83'
    Så blir Andersen spilt gjennom, kommer alene mot Jarosinski, men sisteskansen gjør seg stor og redder mesterlig. For en mulighet til å utlikne for hjemmelaget!
    86'
    Inn: Preben Finstad-Hemma
    Ut: Christoffer Heier Solbakken
    87'
    Så får vi se da om Brumunddal har en sluttspurt i seg, eller om HamKam skal ta en sliteseier.
    89'
    Bruker god til med ball her nå, gjestene. Har sett hva Brumunddal er kapable til framover, og ønsker ikke ta noen store sjanser mot slutten.
    90'
    Langt kast fra Granmo, men ballen klareres.
    90'+1
    To kjempe muligheter for bortelaget. Først er det Lindkvist som kommer alene med Svendsberget, han redder første. Returen ender hos Bjørlo som banker til, men også denne redder sisteskansen.
    90'+3
    Tas kort og Eriksen roter bort ballen. ender med utspark.
    90'+3
    Nok en god mulighet for Andersen. Innlegget fra Nysæter er godt slått, Andersen får stå helt umarkert i boksen, men headingen går over.
    90'+4
    Melgalvis utfordrer og kommer seg til skudd. Skuddet går ett lite stykke utenfor.
    90'+5
    Finstad blir felt og hjemmelaget får ett frispark.
    90'+6
    90'+7
    Der er det slutt og HamKam vinner til slutt 1-2, og er videre til neste runde. Det ble på ingen måte den kampen de fleste hadde sett for seg. Brumunddal var fullt på høyde med HamKam gjennom hele kampen og skapte flere gode muligheter. HamKam tok ledelesen oppskriftsmessig etter tre minutter ved Albert Berisha, og da trodde de fleste at dette ville bli en grei gjennomkjøring for gjestene. Det ble det på ingen måte og Brumunddal slo tilbake med flere gode muligheter. Og det hele toppet seg når Jonas Nysæter banket ett frispark i mål fem minutter ut i andre omgang. Utover i andre omgang fortsatte hjemmelaget og legge press på HamKam, men klarte ikke å ekspedere mulighetene til mål. Det gjorde i midlertidig Jonas Enkerud når han fikk muligheten etter 83. minutter og avgjorde kampen. Og dermed er HamKam videre til andre runde av cupen.Vebjørn Ljunggren takker for følget og ønsker deg en fin søndag videre.