Omar88'
120
114

Hei, og velkommen til NSE-banen Midjord, hvor 3. divisjonslaget Brodd skal ta imot Sandnes Ulf!
    Hjemmmelaget har satt et tak på 450 tilskuere til denne kampen og det er ventet at det vil bli omtrent fullt til cupfesten. Brodd har ventet i nesten 16 måneder på å få spille en tellende kamp og i dag er altså dagen kommet.
    Sandnes Ulf ledes for øyeblikket av Bojan Zajic, men er åpne om at de ser etter andre trenere. Zajic skal være lysten på jobben og leverte en god søknad i forrige kamp, da Sandnes Ulf endelig vant etter seks uten seier. Bryne ble slått 1-0, etter scoring av Jostein Ekeland.
    Med tidenes lengste sesongoppkjøring, er det også mange nye navn i Brodds tropp. I lagoppstillingen er det mest overraskende at Sindre Haarberg, som har 43 mål på 71 kamper for klubben, starter på benken. Se opp for Jonas Halsne, som er hentet fra KFUM. Han scoret tre ganger i sin debut mot Hinna tidligere denne uken.
    Hjemmelaget trenes av 28 år gamle Ali Kilinc, som har lang fartstid i lokalfotballen i Rogaland. Han tok over i 2019, men har ennå ikke fått ledet laget i en seriekamp. Etter at det ble tillat med treningskamper har Brodd spilt tre kamper og vunnet samtlige. I disse kampene har de slått 3. divisjonslagene Madla og Hinna henholdsvis 2-1 og 5-1, mens erkerival Vardeneset fra 4. divisjon ble slått 4-0.
    0'
    Brodd tar avspark og kampen er i gang!
    1'
    Det er strålende sol, rundt 21 grader på Storhaug i Stavanger i dag.
    1'
    Brodd legger seg umiddelbart dypt på egen halvdel, som nok blir gjennomgangsmelodien. Jonas Halsne vinner et frispark for hjemmelaget på egen halvdel.
    3'
    Fine detaljer av Adam Touroupo på midtbanen for Brodd. Alltid spennende å se om noen fra cup-askeladden kan vise seg fram
    4'
    Baidoo prøver å flikke gjennom Christian Landu Landu, men Vaaland beiner ballen unna for hjemmelaget.
    6'
    Sju relativt rolige minutter er unnagjort. Baidoo har hatt ballen mye. Sandnes Ulf avslo et bud på midtbanespilleren på flere millioner denne uken.
    8'
    Frispark til gjestene i god posisjon. Ringberg blir felt litt ut mot venstre, ti-femten meter fra 16-meterstreken. Jónsson skal slå den inn.
    9'
    Espen Berger er først på ballen. Header over fra sju-åtte meter.
    9'
    Hele Brodd-laget ligger fra midten av egen halvdel og bakover. Presses bakover av Sandnes Ulf. Scheffler får frispark i egen 16-meter.
    11'
    Det ser ut som at kunstgresset på Midjord er veldig tørt. Ballen lugger litt til tider.
    11'
    Sandnes Ulf tar et kjapt frispark. Olsen Øveraas skaffer hjørnespark fra høyre.
    12'
    Heades ut ved første stolpe!
    12'
    God kontring etter hjørnesparket for Brodd. Leonidaas må langt ut til høyre for å motta ballen. Legger ut til Halsne, som skyter rett i et Ulf-bein.
    13'
    Halsne får lagt inn fra høyre. Keeper Lønning holder innlegget.
    14'
    Hjemmelaget viser en herlig innsats innledningsvis og hindrer et nytt hjørnespark. Leonidas slår deretter en luke på en Ulf-spiller som ildner opp publikum. Herlig start på kampen!
    14'
    Innlegg fra Olsen på høyresiden. Nær ved en misforståelse blant Brodds forsvar, men ballen klareres til slutt.
    17'
    Sandnes Ulf har vist at de ikke tar lett på dette. Til tross for stor innsats fra hjemmelaget har Ulf vært svært kvikke i gjenvinningen.
    17'
    God sjanse for Sandnes Ulf. Ekeland finner Hustad ut til venstre, som prøver et skudd fra skrå vinkel. Valecillos blokkerer i siste liten. Espen Berger avslutter deretter fra 20 meter. Rett på keeper, som holder ballen.
    18'
    Touroupo er aggressiv i presset og vinner et kast på høyresiden. Det ender med et hjørnespark fra høyre!
    21'
    Slås mot bakre. Vaaland må strekke seg for å avslutte, men får til et brukbart volleyskudd. Han kommer ikke over ballen, som går et stykke over mål.
    21'
    Hjemmelaget har fått løftet laget de siste minuttene og vunnet ballen høyt i banen ved et par anledninger.
    22'
    Valecillos setter opp Touroupo, som legger lavt inn fra høyre. Igjen går den rett i klypene til Lønning i Sandnes Ulf-målet.
    25'
    Olsen Øveraas kommer på et fint raid på høyresiden. Blir felt utenfor 16-meteren og får frispark. Ikke så langt fra hjørneflagget. Jónsson skal slå den inn mot mål.
    26'
    Det legges i stedet lavt inn. Baidoo får fatt i ballen og skyter via et bein.
    26'
    Vaaland er først på ballen ved to anledninger. Den siste blir en solid klarering.
    26'
    Gult kort til Brodd
    Jonas Halsne
    Lang førstetouch fra Halsne, som får gult kort i forsøket på å rette opp det påfølgende balltapet.
    28'
    Ekeland drar seg inn fra høyre. Smeller til med venstrefoten, men ballen går et lite stykke utenfor lengste stolpe.
    29'
    Brodd er nok fornøyd med den første halvtimen. Selv om det ser farlig ut når Sandnes Ulf angriper helhjertet. Det kan nok bli tungt ut over kampen, for de har svidd av en del krefter de første 30, ser det ut som.
    31'
    Farlig innlegg fra Olsen Øveraas. Valecillos får så vidt hodet på ballen på bakre stolpe foran en Ulf-spiller.
    32'
    Hjørnespark til Sandnes Ulf
    33'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Brodd 0 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Ari Jonsson
    Jónsson slår ballen rett i mål! Sandnes Ulf flokker seg foran mål, og presser keeper helt inn til mållinjen. Ståle Sæthre er ledig på bakre, men ser ikke ut til at han er nær ballen. Dermed er det foreløpig Jónsson som blir kreditert målet!
    33'
    Nytt frispark til Sandnes Ulf, nesten midt på hjemmelagets halvdel. Det kan se ut til at Ståle Stålinho Sæthre skal skyte.
    36'
    Stålinho smeller til, han. Skuddet er hardt, og keeper Nygård Berg har kontroll når han ser at den går en meter over.
    36'
    Farlig tilbakespill fra Jónsson, som legger ballen i knehøyde til egen keeper. Lønning beholder i midlertidig roen, tar en berøring, før han sparker den langt opp.
    37'
    Så er Vaaland på tynn is. Prøver å drible seg ut av egen 16-meter under sterkt press. Det ender med at han lager frispark 20 meter fra eget mål.
    39'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Christian Landu Landu
    Litt krangling i etterkant av frisparksituasjonen ender med gult kort til Christian Landu Landu, selv om det var Sandnes Ulf som fikk frisparket.
    39'
    Frisparket fra Baidoo går rett i muren.
    40'
    Muhamadou Touroupo
    Nytt frispark til Sandnes Ulf. Touroupo er for tøff mot Sander Ringberg. Frisparket skal slås litt utenfor venstre hjørne av 16-meteren.
    42'
    Strålende frispark av Jónsson. Ender med hjørnespark fra høyre etter tøffe dueller foran mål.
    44'
    Denne gangen bokser Nygård Berg ut fra feltet.
    44'
    Bortelaget biter seg fast etter en dødball. Sæthre legger ballen ut til Ekeland, som drar av en mann før han skyter over og utenfor med stor kraft.
    45'
    Liban Abdi
    Abdi er alt for seint ute i en takling, som hindrer Sandnes Ulf-kontring.
    45'+1
    Ny, god corner fra Jónsson! Denne hadde faktisk også gått rett i nota om det ikke hadde vært for Christian Vaaland, som stanger unna fra streken!
    45'+2
    45'+3
    Det er pause på Midjord. Omgangen har inneholdt de fleste ingrediensene 1. runde i Cupen skal ha. Et oppofrende hjemmelag som viser prov på fine, tekniske ferdigheter innimellom. Det er likevel ingenting å si på at Sandnes Ulf leder til pause. De har skapt en rekke sjanser, spesielt på dødballer. Det ga avkastning etter 33 minutter da Ári Móhr Jónsson skrudde et hjørnespark rett i mål med sin presise venstrefot.
    45'
    Spillerbytte - Brodd
    Inn: Sindre Haarberg
    Ut: Moses Leonidas Mairah
    46'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Chris Sleveland
    Ut: Christian Landu Landu
    46'
    Sandnes Ulf setter andre omgang i gang. Som grafikken viser er det gjort et bytte hos hvert av lagene. Det er verdt å merke seg at det er toppscoreren til Brodd som er kommet inn på banen. Haarberg har scoret 43 mål på 72 kamper for klubben.
    47'
    Brodd skyter ut av startblokkene her. To innleggsforsøk på kort tid. Ballen har foreløpig kun vært på Sandnes Ulfs halvdel etter pause. Friskt fra hjemmelaget!
    49'
    Så er det Sandnes Ulfs tur. Baidoo legger hardt inn fra høyre, men Scheffler får en fot på ballen. Deretter slår innbytter Chris Sleveland et innlegg gjennom hele feltet.
    51'
    Publikum roper på frispark når Pires legges i bakken av Olsen Øveraas. Men dommer vinker spillet videre.
    55'
    Stolpetreff for hjemmelaget! Det er høyrebacken Olsen Øveraas som er farlig frampå. Avslutningen er fra så skrått hold at keeper har kontroll, men likefult et stolpeskudd!
    55'
    Nære på for Baidoo, som spiller vegg med Ekeland og sendes gjennom. Han får i midlertidig ballen litt kjapt på seg, og deretter en dårlig berøring, som gjør at ballen går inn til keeper.
    56'
    Det ser ut som at hjemmelaget tenker at det får briste eller bære her nå. De løper utrettelig og har flere tilløp til muligheter. Det siste lille mangler allikevel for å true Lønning i Sandnes Ulf-målet.
    59'
    Ny avslutning, denne gangen fra Jostein Ekeland. Drar seg fint forbi en spiller før han skyter langs bakken fra 16 meter. Nygård Berg har god kontroll i Brodd-buret.
    59'
    Inn: Casper Aalen Norseng
    Ut: Eriel Pires
    60'
    Inn: Idris Ahmed Omar
    Ut: Muhamadou Touroupo
    60'
    Går over alle til femmeter.
    61'
    Langt jevnere i andre omgang enn før pause. Det må sies å være en litt overraskende utvikling på kampen. Se likevel ikke bort fra at det kan gi Sandnes Ulf kontringsmuligheter.
    63'
    Inn: Adnan Hadzic
    Ut: Horenus Taddese
    65'
    Inn: Mathias Bringaker
    Ut: Jostein Ekeland
    65'
    Etter to bytter for Sandnes Ulf har det vært litt stillstand i kampen.
    67'
    Sterkt gjort av keeper Nygård Berg. Er utenfor egen 16-meter, men tupper ballen i motstanderen og får femmeter.
    68'
    Hjemmelaget får sin klart største sjanse. Haarberg flikker ballen videre og skaffer seg selv plass, før han skyter fra 16-meterstreken. Skuddet tvinger Lønning ut i full strekk! Returen fanges opp av Brodd, som får avsluttet. Denne gangen et svakere skudd, som går rett på keeper.
    70'
    Jose Alejandro Valecillos
    Seint ute i en takling på Baidoo. Frispark midt på Brodds banehalvdel, ute til venstre for Sandnes Ulf
    71'
    Frisparket heades ut fra Calderon.
    71'
    Brodd 0 - 2 Sandnes Ulf
    Mål: Mathias Bringaker
    Målgivende: Erlend Hustad
    Innbytteren scorer ut av ingenting! Et langt kast går via Hustad og i beina til Bringaker, som plutselig har klar vei mot mål. Han gjør ingen feil, og skyter via keepers fot og i mål!
    71'
    Faller i beina til Omar, som skyter via en forsvarer.
    73'
    God overgangsmulighet for bortelaget etter hjørnesparket. Sandnes Ulf kommer tre mot to, men klarer ikke å være besluttsomme nok. Ballen ender inn til keeper etter et dårlig touch fra Baidoo, etter pasning fra Bringaker.
    74'
    Adnan Hadzic
    Løper halsende etter Jonas Halsne, og river han ned midt på banen.
    75'
    Inn: Torbjørn Heggem
    Ut: Espen Berger
    76'
    Inn: Maxwell Effiom
    Ut: Sander Finjord Ringberg
    76'
    Frispark til Brodd i særdeles god posisjon. Calderon felles like utenfor høyre hjørne av 16-meteren. Jonas Halsne gjør seg klar.
    77'
    Flott skudd fra Jonas Halsne. Svinger ballen over muren med sitt venstrebein. Lønning får så vidt slått den unna.
    78'
    Det ser ut til at hjemmelaget begynner å kjenne kjøret litt nå. Sandnes Ulf har gjort mange bytter, mens Brodd naturlig nok ikke har samme bredde i stallen. I tillegg har de jo virkelig lagt ned en enorm innsats i dag, hjemmelaget.
    80'
    Brodd 0 - 3 Sandnes Ulf
    Mål: Maxwell Effiom
    Der er det nok avgjort! Sandnes Ulf spiller seg vakkert gjennom midten. Hadzic, Baidoo og Bringaker kombinerer. Sistnevnte avslutter, men keeper redder. På returen står Maxwell Effiom mutters alene, og setter ballen enkelt i mål.
    81'
    Ny mulighet for bortelaget. Ender med hjørnespark fra venstre.
    83'
    Heades ut ved første stolpe.
    83'
    Inn: Aleksander Gundersen
    Ut: Christian Finnesand Vaaland
    84'
    Inn: Keven Iyzio
    Ut: Liban Abdi
    84'
    Nygård Berg varter opp med nok en redning. Han har absolutt vært blant lagets beste i dag.
    86'
    Midtstopper Marco Scheffler kåres til hjemmelagets beste spiller. Keeper Nygård Berg og kantspiller Jonas Halsne har også markert seg. Men hele Brodd-laget kan være bekjent av dagens innsats.
    87'
    Rødt kort til Brodd
    Idris Ahmed Omar
    Innbytter Omar sendes rett av banen! Han kommer alt for seint inn i en takling på Adnan Hadzic, med tilhørende høye knotter. Det er lite å si på avgjørelsen.
    88'
    Sindre Haarberg
    Sparker bort ballen etter at dommeren har blåst for frispark.
    90'
    90'+1
    Sandnes Ulf vinner til slutt komfortabelt. Brodd hang med lenge, og var faktisk bedre i andre omgang enn før pausen. Ári Jónsson scoret det første direkte fra hjørnespark. Etter hvilen yppet Brodd seg flere ganger, men innbytterne Bringaker og Effiom økte ledelsen. Det var kun de siste ti minuttene at Brodd var merkbart slitne, og hjemmelaget kan være stolt av innsatsen de la ned. Sandnes Ulf tar seg dermed videre til andre runde i Norgesmesterskapet. Da gjenstår det bare å takke for følget, og ønske alle en riktig fin lørdagskveld.