1-0
1-1

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av 3.runde i cupen der 2.divisjonslaget Brattvåg tar i mot AaFK i kampen om cupavansement.
    I forrige runde slo Brattvåg overraskende ut Hødd fra divisjonen over med sifrene 1-0, etter mål av svenske Philip Berglund. AaFK på sin side måtte ha ekstraomganger for å slå ut 3.divisjonslaget Herd etter å ha ligget under 3-1 bare minutter før full tid i ordinær spilletid. Der endte det til slutt med 4-3 seier til AaFK etter at innbytter Mos Abdellaoue snudde kampen med sine tre mål.
    Sist gang AaFK møtte Brattvåg i cupen var i 2009, da laget gikk hele veien og ble norgesmestere etter en høydramatisk cupfinale mot erkerival Molde. Den gangen ble Brattvåg et par nummer for små i 1.runde, og AaFK kunne trygt avansere til 2.runde med 5-0 i bagasjen etter mål av Daniel Arnefjord (2), Diego Silva (2) og Alexander Mathiesen. Fra dagens AaFK-stall er bare Peter Orry Larsen, Andreas Lie og Fredrik Carlsen igjen, i tillegg til trener Trond Fredriksen.
    Brattvåg rykket opp fra 3.divisjon i fjor, og har startet sesongen i PostNord-ligaen overbevisende med 2.plass og 3-1-0 etter fire kamper. I helgen tok de sin første hjemmeseier da de slo Brumunddal 2-1. Et skår i gleden var det at AaFK-innleide Torbjørn Grytten pådro seg en solid lårstrekk og er uaktuell til dagens kamp.
    Lagene er klare. I forrige runde mot Herd stilte Trond Fredriksen med tilnærmet b-lag. I dag møter Brattvåg et nærmest toppet AaFK-lag. Lars Cramer erstatter Andreas Lie i mål, Thomas Skog Martinussen erstatter Adam Arnarson på høyrebacken, mens John Arne Riise er tilbake på AaFKs midtbane. Ellers er laget det samme som mot Molde i helgen. Fredrik Carlsen er ikke med i kamptroppen til AaFK.
    Brattvåg stiller med sin reservemålvakt Henrik Reite Hansen fra start. Ellers stiller de med sitt beste mannskap. Torbjørn Grytten (utlånt fra AaFK) er skadet, og spiller ikke dagens kamp. Tungtsatsende Brattvåg har hentet folk fra både inn- og utland, og Finn Alvestad på topp er Brattvågs eneste "local lad" fra start.
    Fine spilleforhold i Brattvåg i det tribunen fylles til randen av både Brattvåg- og AaFK-tilhengere. Blir det nok en cupthriller?
    Da er vi i gang! AaFK med avsparket.
    1'
    Franck Boli med dagens første avslutning før minuttet er spilt. Over og ufarlig.
    1'
    AaFK går rett i strupen på Brattvåg her. Ønsker å ta kommandoen fra start.
    4'
    Brattvåg får låne ballen litt, men mister den raskt.
    6'
    Franck Boli vinner et frispark for AaFK. Tas raskt, og ender med kampens første corner.
    6'
    Går bak alt og alle i feltet, og ender med utspark fra mål.
    6'
    Orry Larsen tar med ser Kirkeskov ute til venstre, men sistnevntes innlegg blir for upresist.
    8'
    Nok en gang kommer Kirkeskov til innlegg. Denne gang treffer han Orry Larsen, som prøver å legge ballen videre bak i feltet, men innlegget ender over mål.
    11'
    Brattvåg forsøker seg fremover i banen, men pasingen frem til Håkon Bjørdal Leine er litt for upresis.
    12'
    AaFK fortsetter å kjøre på, men uten å skape de store farlighetene.
    13'
    Brattvågs midtstopper, Fredrik Johnsen, som faktisk er tidligere norgesmester i tennis, får frispark i duell med Franck Boli.
    15'
    Peter Orry Larsen header over etter et innlegg fra Mos Abdellaoue. Dommer Hauge har uansett blåst frispark til Brattvåg etter holding inne i feltet.
    16'
    Finn Alvestad med dagens første avslutning for Brattvåg. Ballen går like over mål fra distanse. Bra forsøk av Brattvågs nummer 10!
    18'
    Vebjørn Hoff ligger nede og får behandling. Ser ut som han fikk en albue mot hodet i den duellen.
    19'
    Spillet er i gang igjen.
    20'
    Etter 12 minutter i forrige runde lå AaFK under 2-0 mot Herd. Fortsatt 0-0 i Brattvåg etter tjue minutters spill.
    20'
    Vebjørn Hoff skaffer dagens andre corner for bortelaget.
    22'
    Keeper Henrik Hansen bokser ballen ut av feltet.
    22'
    Brattvåg har knapt fått låne ballen hittil i kampen. AaFK, som i dag spiller i helhvitt, har ikke gitt Brattvåg tid og rom til å trille ball.
    24'
    Bjørn Helge forsøker å finne Boli i feltet, men Jan Philip Berglund header ballen vekk foran AaFK-spissen.
    25'
    Bortelaget med kampens største sjanse! Franck Boli header ballen like over fra et par meter etter et langt innkast fra Kirkeskov.
    25'
    Nok en gang ligger en AaFK-spiller nede. Denne gang er det Peter Orry Larsen. Klinker til i duellspillet, Brattvåg.
    26'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Marlinho
    Ut: Vebjørn Hoff
    Vebjørn Hoff må gi seg etter smellen han fikk. Inn kommer den lille driblefanten fra Brasil, Marlinho.
    28'
    Halvtimen spilt på Brattåg Stadion. Fortsatt målløst, selv om bortelaget dominerer banespillet stort.
    31'
    Brattvåg med frispark inne på AaFKs halvdel. Finn Alvestad skal slå den inn i feltet. Eldstrebror Riise header ballen ut av feltet.
    32'
    Bjørn Helge Riise forsøker å finne Mos i bakrom, men forsøket blir akkurat litt for langt.
    33'
    Orry Larsen kommer til en slags halveis avslutning etter et innlegg fra høyre fra kaptein Riise. Får ikke nok kraft i den, og forsøket blir ufarlig for Hansen i Brattvåg-målet.
    36'
    Brattvågs høyrekant Lamine Nekrouf får ballen ute til høyre. Han bør kanskje legge inn, men velger skudd, og forsøket går over og til side for mål.
    37'
    Brattvåg forsøker seg igjen. Alvestad og Nekrouf kombinerer fint før Robin Palacios fyrer av med venstrefoten. Dessverre for hjemmelaget går også denne avslutningen over mål.
    39'
    Ender i ny corner.
    40'
    Tas kort, men innlegget på andre forsøk går forbi alt og alle i feltet.
    41'
    Brattvåg holder stand mot tippeligamotstanderen. Har forsvart seg godt de første førti minuttene.
    42'
    Lamine Nekrouf kommer til nok en avslutning for bortelaget etter en kontring. Får ikke nok kraft i avslutningen, og AaFKs reservemålvakt Lars Cramer redder enkelt.
    43'
    Så er det AaFK med ny avslutning! Innbytter Marlinho avslutter fra skrått hold, men vinkelen blir for spiss for brasilianeren og Henrik Reite Hansen plukker skuddet uten problem.
    45'
    Under minuttet igjen, og fortsatt 0-0 etter en omgang med lite målsjanser.
    45'
    AaFK med langt innkast. John Arne Riise kaster inn i feltet, men Brattvåg klarerer ut.
    45'+2
    AaFK kjører på frem mot pausesignalet. Fredrik Johnsen blokkerer AaFKs avslutning glimrende, og sørger for at lagene kan gå til pause med 0-0.
    45'+3
    45'+3
    Dommer Steinar Hauge blåser i fløyta og avslutter en relativt sjansefattig første omgang. AaFK har dominert banespillet, men skuddstatistikken viser 4-5, så Brattvåg har også hatt sine forsøk. Skal det bli nok en kamp der AaFK må ut i ekstraomganger for å sikre avansement? Det er i høyeste grad fortsatt spenning her i Brattvåg! Vi er snart tilbake med 2.omgang.
    Vi er i gang med 2.omgang!
    46'
    Prince Mambouana er for tøff i en takling på Franck Boli, og bortelaget får frispark i god posisjon. Brødrene Riise står klar med hver sin fot, men det er tredjemann bak ballen, Mos, som fyrer av. Frisparket er hardt, men går over mål.
    48'
    Nytt frispark i god posisjon - denne gangen til Brattvåg. Alvestad slår inn i feltet, men AaFK får frispark etter at en Brattvåg-spiller er for ivrig med hendene.
    51'
    Det er på dødballer det skjer hittil i 2.omgang. AaFK flytter opp folk i det John Arne Riise gjør seg klar til å kaste langt, men det høyreiste midtforsvaret til Brattvåg rydder igjen unna ballen.
    52'
    Stor sjanse til Brattvåg! Finn Alvestad avslutter via keeper og ut til hjørnespark!
    53'
    Lars Cramer er ute og plukker ballen.
    53'
    Brattvåg ypper seg nå. Tydelig at de har blitt inspirert av å henge såpass greit med hittil i kampen. Alvestad har vært god for hjemmelaget. Kanskje er det den lokale helten som skal bli cuphelten i Brattvåg?
    55'
    Gult kort til Brattvåg
    Vegard Sætre
    Sparker ned Kirkeskov, og får korrekt gult kort.
    55'
    Frisparket ender i corner for bortelaget.
    56'
    Boli header corneren like over mål for AaFK! Nærmer seg et mål her i Brattvåg nå!
    56'
    Brattvågs innbytter Vegard Sætre er faktisk klassekamerat med AaFKs Vebjørn Hoff. Han ønsker seg nok mer enn noe annet å sende kameraten ut av cupen. Da blir det en fin norsktime i morgen for den tidligere AaFK-junioren!
    59'
    Litt mer fart i oppgjøret nå. Franck Boli avslutter nok en gang, men også dette avslutningsforsøket går over mål. Har vært gjennomgangsmelodien i dag det. Den klassiske ryggsekken er tung i dag.
    61'
    Så prøver Marlinho seg fra distanse. Sklir av foten og går et par meter utenfor.
    61'
    Brattvåg skal ha all honnør for å henge godt med i denne kampen. Ligger på 2.plass i 2.divisjon etter fire kamper, og viser at de kan matche AaFK fra selveste tippeligaen. Bortelaget ser ut til å måtte grave dypt for cupavansement i dag og.
    63'
    Martinussen slår en god pasning i bakrom til Mos, som har gått på et fint løp ut mot høyre. Han slår ut i feltet igjen der Orry Larsen avslutter i nettveggen med innsiden av foten. Brukbar sjanse for bortelaget.
    65'
    Den to meter høyre Prince Mambouana har vært helt konge i Brattvåg-forsvaret. Franck Boli er ingen pingle, men har virkelig fått noe å bryne seg på i duellene mot stopperen.
    66'
    Den svenske Brattvåg-treneren Per Erik Gidlund må være stolt av guttene siner her i dag. Gir alt for å sende storebror ut av cupen!
    68'
    Nok en gang stanger Brattvåg ballen ut av feltet.
    69'
    Thomas Skog Martinussen kløner det til med en dårlig touch og gir Brattvåg en unødvendig corner, sett med bortelagets øyne.
    70'
    Corneren er godt slått og det danner seg en klynge inne på fem meter. Når den får løst seg opp ligger Lars Cramer med ballen trygt i fanget.
    70'
    Brattvåg har faktisk tilrevet seg et lite overtak i kampen nå. AaFK og Trond Fredriksen kan umulig være fornøyd med hvordan denne kampen utvikler seg. Blir mer og mer frustrerte utpå der.
    72'
    AaFK har møtt to tredje- og ett andredivisjonslag hittil i cupen. De har til gode å vise divisjonsforskjell. Sliter med å finne ut av det tette og kompakte forsvaret til gultrøyene her i dag.
    74'
    Franck Boli med kjempesjanse for AaFK! Innlegget fra Kirkeskov skal spissen bare sette i mål, men Henrik Reite Hansen redder mesterlig inne på strek!
    76'
    Resultatløs.
    76'
    AaFK bygger opp et angrep, og kommer til innlegg fra høyre ved Thomas Martinussen. Ballen ender opp bak i feltet der Kirkeskov avslutter på halv volley, men skuddforsøket er håpløst dårlig fra AaFKs ellers så gode venstreback.
    78'
    Spillerbytte - Brattvåg
    Inn: Eirik Nakken Høivik
    Ut: Tommy Kanishi Andreassen
    78'
    Nok en elendig involvering fra Kirkeskov. Slår innlegget langt over og bak mål etter at AaFK har flyttet opp folk på dødball.
    80'
    Ti minutter igjen av kampen, og spenningen er til å ta og føle på! Skal noen av lagene klare å avgjøre denne kampen på slutten? Slik kampbildet er nå kan det like gjerne være Brattvåg som stikker av med seieren her!
    82'
    John Arne Riise er vel aktiv med armene midt på banen og Brattvåg får frispark. Flytter opp folk, men Alvestads frispark klareres unna av mannen som skapte det.
    83'
    Mos avslutter i nettveggen i motsatt ende etter en AaFK-kontring.
    83'
    AaFK kontrer på nytt. Boli finner Orry Larsen fremover i banen, og sistnevnte vender opp og avslutter med godfoten. Over fra AaFKs nummer 10! Det blir det siste han gjør i dag!
    86'
    Inn: Aron Elís Þrándarson
    Ut: Peter Orry Larsen
    86'
    Mikkel Kirkeskov slurver når han skal klarere unna ballen, og slår den rett i beina på Nekrouf. Han avslutter raskt med venstrefoten fra spiss vinkel, men skuddet triller utenfor mål. Kunne kostet deg dyrt den, Kirkeskov!
    89'
    Inn: Thomas Eriksen Aarsund
    Ut: Finn Alvestad
    Har vært god for hjemmelaget i dag, Finn Alvestad, men har løpt seg tom for krefter i det vi nærmer oss full tid.
    89'
    Under ett minutt igjen av ordinær tid og fortsatt 0-0 i Brattvåg! Dette går mot ekstraomganger!
    90'
    Tre minutter tillagt tid.
    90'+1
    Mos med dårlig skuddforsøk. Har vært mange av dem for bortelaget i dag. Altfor upresise i siste tredjedel.
    90'+2
    Ett minutt igjen av tillagt tid.
    90'+2
    Heades ut fra første stolpe.
    90'+3
    90'+4
    Det er 0-0 etter ordinær spilletid, og det betyr nok en gang ekstraomganger for AaFK. Det er nok trener Trond Fredriksen mildt sagt lite fornøyd med. Har flere ganger siste ukene poengtert hvor viktig cupen er for en klubb som AaFK. Skal de nok en gang dra seieren i land i ekstraomgangene? Bør være bedre trent enn 2.divisjonslaget Brattvåg, og sånn sett skal ekstraomganger være fordel AaFK. Men cup er cup, og dette er på ingen måte over! Vi er straks tilbake med ekstraomgangene.
    1. ekstraomgang
    1. ekstraomgang er i gang!
    91'
    Brattvåg med ballen første minuttet av ekstraomgangen.
    92'
    Mål for Brattvåg!
    Brattvåg 1 - 0 Aalesund
    Mål: Eirik Nakken Høivik
    Målgivende: Vegard Sætre
    Brattvåg går opp i ledelsen etter et flott angrep! Vegard Sætre forserer opp høyresiden og legger inn i feltet. Der stiger innbytter Eirik Høivik til værs og stanger hjemmelaget i ledelsen! Hva nå, AaFK?
    92'
    Blir klarert unna av AaFK-forsvaret.
    95'
    Speaker på Brattvåg Stadion oppfordrer publikum til å dra i gang bølgen på tribunen. "Dere er trossalt på TV", sier mannen bak mikrofonen.
    96'
    Inn: Sondre Brunstad Fet
    Ut: Thomas Skog Martinussen
    Offensivt bytte av Trond Fredriksen. Bytter inn spissen Sondre Fet, som scorte 2-1 reduseringen i forrige runde mot Herd.
    96'
    Frispark i god posisjon for AaFK. J. A. Riise legger inn i feltet, men Brattvåg klarerer unna for n'te gang i kveld!
    99'
    Marlinho med stor sjanse for bortelaget! Møter et innlegg på fremste stolpe og avslutter like over mål!
    100'
    AaFKs spillere mer og mer desperate i blikkene sine nå.
    100'
    Gult kort til Aalesund
    John Arne Riise
    Stygg takling fra John Arne Riise. Fortjent gult kort til den frustrerte AaFK-profilen.
    101'
    Kristoffer Hildrestrand
    Får det etter å ha vært litt for tøff i duell med Bjørn Helge Riise.
    102'
    Under fem minutter igjen av første ekstraomgang, og Brattvåg leder 1-0 etter mål av innbytter Eirik Høivik!
    103'
    Franck Boli finter seg fri inne på fem meter og avslutter i nettveggen! Har ikke fått mye rom i dag, AaFK-spissen, men der klarer han akkurat å få nok tid og rom til å fyre av. Dessverre for AaFK går det på feil side av stanga.
    104'
    Herre min hatt for et skudd av Robin Palacios! Fyrer av med høyrefoten fra distanse, og skuddet treffer knallhardt i vinkelstanga! Det hadde blitt litt av et mål! Brattvåg nærmere 2-0 enn AaFK er utligning nå!
    105'+2
    105'+2
    1. ekstraomgang er over, og 2.divisjonslaget Brattvåg leder 1-0 mot AaFK etter mål av innbytter Eirik Høivik. Målet kom etter et nydelig angrep av hjemmelaget der tidligere AaFK-junior Vegard Sætre prikket innlegget på pannebrasken til Brattvågs nummer 11.
    2. ekstraomgang
    Vi er i gang med siste ekstraomgang!
    106'
    Og der får vi kampens første krampe. Det er Brattvågs gigant i midtforsvaret, Prince Mambouana, som ligger nede for telling.
    107'
    AaFK har vist i de to første rundene at de ikke kan spasere seg videre i cupen. I dag ser det ut som Brattvåg blir for sterke for tippeligalaget. De makter ikke å skape de store sjansene mot laget fra Haram.
    108'
    Stor AaFK-sjanse! Oddbjørn Lie skyter et innlegg inn i feltet, og Mos avslutter på returen, men skuddet går utenfor Brattvåg-målet.
    111'
    Under ti minutter igjen av ekstraomgangene, og nå haster det for bortelaget!
    113'
    Prince Mambouana
    Altfor sein i en takling på Kirkeskov. Får fortjent gult kort fra dommer Hauge.
    113'
    Ingen som står frem for AaFK i det vi nærmer oss full tid. Brattvåg nærmer seg en cupsensasjon!
    115'
    1230 tilskuere på Brattvåg Stadion i dag.
    115'
    Mål for Aalesund!
    Brattvåg 1 - 1 Aalesund
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Målgivende: Franck Boli
    Mos er nok en gang redningsmannen for AaFK! Franck Boli chipper ballen over keeper og der kan Mos enkelt sette ballen i mål med brystkassa fra en halv meter! 1-1 i Brattvåg!
    116'
    Hvilket cupdrama i Brattvåg! Mustafa Abdellaoue ser ut til å redde bortelaget fra en pinlig cup-exit for andre gang på en uke! Han er i målform nå, Mos!
    119'
    Under to minutter igjen! AaFK kjører på for å unngå straffesparkkonkurranse!
    119'
    Langt innkast fra AaFK på tampen. Heroiske Brattvåg-spillere tar ut siste kreftene og får klarert unna ballen for å redde 1-1 og straffer!
    120'
    Brattvåg med frispark inne på AaFKs halvdel. Siste som skjer i ekstraomgangene. Skal de avgjøre dette helt på tampen?
    120'+1
    Så nære for Brattvåg! Fredrik Johnsen avslutter like utenfor mål etter et godt slått frispark!
    120'+2
    Straffesparkkonkurranse
    120'+3
    Det hele skal avgjøres på straffer! Brattvåg var så nære å avgjøre kampen i ekstraomgangene med sin 1-0 scoring, men fire minutter før full tid dukker AaFKs Mos Abdellaoue opp og setter inn utligningen for bortelaget!
    120'
    AaFKs Oddbjørn Lie skal ta første straffen.
    120'
    Aalesund misses the penalty
    120'
    Brattvåg scorer på straffe!
    Mål: Prince Mambouana
    120'
    Aalesund scorer på straffe!
    Mål: Mikkel Kirkeskov
    120'
    Brattvåg 2 - 1 Aalesund
    120'
    Brattvåg 2 - 2 Aalesund
    Mål: Bjørn Helge Riise
    120'
    Brattvåg 3 - 2 Aalesund
    Mål: Robin Palacios
    120'
    Brattvåg 3 - 3 Aalesund
    Mål: John Arne Riise
    120'
    Brattvåg 4 - 3 Aalesund
    120'
    Brattvåg 4 - 4 Aalesund
    120'
    Brattvåg 5 - 4 Aalesund
    Mål: Kristoffer Hildrestrand
    120'
    120'
    AaFK er ute av cupen! Brattvåg vinner 5-4 på straffer, og sender tangotrøyene hjem i skam! Kristoffer Hildrestrand blir den store helten for hjemmelaget. Denne kan han leve lenge på!
    Alt i alt en svak kamp av Aalesund, som sliter med å komme til store sjanser gjennom hele kampen. Brattvåg på sin side utnyttet dette, og går videre til 4.runde i cupen for første gang i klubbens historie. AaFK-trener Trond Fredriksen sier etter kampen at laget hans kjørte kampen i 120 minutter, men at laget hans ikke var gode nok foran mål. 3. mai 2016 - en dato som alle i Brattvåg kommer til å huske lenge! Lars Kristian Austnes takker for at du fulgte denne dramatiske cupthrilleren! Cup ER cup, folkens!
    Avslutninger: 9-18. På mål: 2-4.