Ble dekket av Ida Ramstad Høidalen

Hei, og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av Eliteserie-oppgjøret mellom Brann og Molde!
    Brann starter med følgende 11: Sahin-Radlinger - Rolantsson, Acosta, Wormgoor, Kristiansen - Orry Larsen, Heltne Nilsen, Haugen - Marengo, Lie Skålevik, Koomson.
    Slik starter Molde: Linde - Remmer, Gabrielsen, Forren, Haugen - Aursnes, Sarr, Hussain - Hestad, Håland, Strand.
    Andreas Linde var høyst usikker før kveldens kamp. Molde-keeperen har slitt med en strekk og moldenserne jobbet med å få en ny keeper inn om ikke Linde skulle bli kampklar lørdag. Men han starter altså i buret etter at han sto over sist runde da Molde slo Stabæk 3-0 på Aker Stadion.
    Molde har Eriksen, Gregersen, Moström, Wadju, Amang Chima Chucwu og Brustad på benken. Brann har Pettersen, Grønner, Ordagic, Bildøy, Karadas, Braaten og Kjeldsrud Johansen på sin benk.
    Det er strålende solskinn og 26 grader i Bergen - fantastiske spilleforhold! Serieleder Brann har til gode å tape så langt denne sesongen og kommer fra 1-0-seier borte mot Odd forrige runde. Molde er inne i en god periode, slo Stabæk 3-0 sist og kan klatre opp på medaljeplass med seier her i kveld. Det hadde nok smakt godt for Ole Gunnar Solskjærs menn, som har hatt en skuffende sesong så langt.
    Brann har sju poeng ned til Rosenborg, og troner som kjent øverst på tabellen. Molde ligger på sjette plass - 11 poeng bak serielederen. Kan Molde påføre bergenserne sitt første tap for sesongen? Kampstart om en time!
    Nå melder Eurosport at Manchester United skal være på plass på tribunen for å følge med på Erling Braut Håland. Den talentfulle 17-åringen er blitt en mann flere europeiske klubber har på blokka. Molde avslo blant annet et bud fra Juventus i vinter. Det blir spennende å se hva han får til i kveld med Premier League-speidere på tribunen!
    Trond Ivar Døvle er kveldens dommer.
    Da er vi i gang i Bergen!
    1'
    Brann går rett i angrep og får frispark på hjørnet av Moldes sekstenmeter. Fredrik Haugen står klar. God posisjon for hans høyrefot!
    1'
    Stor sjanse før minuttet er spilt! Haugen slår inn og Koomson rager høyest. Han header like utenfor målet til Linde! God mulighet for hjemmelaget.
    2'
    Brann fortsetter den offensive starten. Peter Orry Larsen kommer seg først forbi Sarr, men blir stoppet av Gabrielsen inne i feltet. Ender med corner.
    3'
    Kort variant, ender til slutt opp hos Linde.
    3'
    Mål for Molde!
    Brann 0 - 1 Molde
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Fredrik Aursnes
    Så smeller det i andre enden! Fredrik Aursnes vinner en lang ball fra Molde-forsvaret, og stusser videre til Braut Håland som kommer helt alene med Sahin-Radlinger. Han runner Brann-keeperen og setter ballen i mål. Fantastisk start for stortalentet som har speidere fra Manchester United på tribunen. Molde sjokkerer Brann!
    4'
    Ny god mulighet for Håland! Får stå alene inne i feltet og fyrer av et skudd, men Sahin-Radlinger redder og det ender med hjørnespark til gjestene.
    7'
    Frisk start på denne kampen! To lag som vil opp og score. Først en Brann-mulighet, og så ny Molde-sjanse etter scoringen. Brann på vei opp i angrep nå. Dette blir gøy!
    8'
    Molde bryter, men Brann-forsvaret får avverget.
    9'
    Det har roet seg noe på Brann Stadion nå etter sjokkåpningen, men det svinger fortsatt mye frem og tilbake. Det lukter flere scoringer her i Bergen!
    12'
    Brann nære en mulighet når Fredrik Haugen får slått inn fra høyre. Ballen har en farlig retning, men Molde får ryddet unna.
    13'
    Brann 0 - 2 Molde
    Målgivende: Eirik Hestad
    Så scorer han igjen! Erling Braut Håland har hatt en fantastisk start på kampen, og viser seg virkelig tilliten verdig. Molde slår langt på 17-åringen som leker seg forbi Ruben Kristiansen og setter inn 2-0!
    13'
    Brann 0 - 3 Molde
    Hva er det som skjer i Bergen?! Erling Braut Håland har scoret hattrick! Brann roter det til når Heltne Nilsen serverer Håland med det som ser ut som et forsøk på tilbakespill, og plutselig er 17-åringen alene med Sahin-Radlinger igjen! 0-3 og Molde har sjokkert bergenserne som piper på tribunen.
    15'
    Erling Braut Håland har altså scoret tre mål her før det er spilt et kvarter. Nå må Brann finne på noe eksepsjonelt for å snu denne kampen. Brann-forsvaret sliter med fysikken til Molde-talentet.
    18'
    Straffe til Molde! Sahin-Radlinger feller Erik Hestad etter mye klabb og babb i Brann-forsvaret.
    19'
    Gult kort til Brann
    Vito Wormgoor
    Får gult kort for å klage på dommeren etter straffesituasjonen.
    20'
    Molde scorer på straffe!
    Brann 0 - 4 Molde
    Erling Braut Håland setter straffesparket i mål! For en ellevill kamp dette er.
    21'
    Molde leder altså 4-0 (!) i Bergen etter fire (!) scoringer av 17 år gamle Erling Braut Håland. Brann ser ut til å være i sjokk, og må virkelig grave dypt for å klare å slå tilbake etter denne starten.
    23'
    Til tross for marerittstarten - det er fortsatt liv i Brann-fansen. Hele stadion synger og gjør sitt ytterste for å hjelpe hjemmelaget.
    25'
    Så kommer Brann seg til en brukbar sjanse! Rolantsson sklir ballen til Lie Skålevik inne i Moldes sekstenmeter, men Brann-spissen kommer for nærme Linde i Molde-buret og får ikke satt ballen mellom stengene. Ender med utspill fra Linde.
    26'
    Da har det roet seg noe igjen i Bergen. Brann gir seg ikke, og sender flere mann i angrep, men sliter med å spille seg til muligheter. Det at de sender så mange opp gir Molde stort rom til å kontre, men hjemmelaget må ta sjanser.
    30'
    Brann-forsvaret sliter fryktelig med farta og fysikken til Håland! 17-åringen tar imot en lang ball og løper lett fra Rolantsson. Får slått inn, men innlegget går forbi den ene Molde-spilleren som er inne i feltet.
    31'
    Brann holder ballen i laget nå, og begynner å komme mer inn i det. Men det er for mye slurv. Serieleder Brann virker fryktelig stresset.
    34'
    Koomson slår et godt innlegg mot Lie Skålevik, men Brann-spissen er for tøff med Linde i Molde-buret, og det som kunne blitt et hjørnespark for Brann ender med frispark til Linde. Brann-supporterne bak Molde-buret er ikke fornøyd med det, og det blir full pipekonsert på stadion.
    38'
    Sarr går hardt inn i Orry Larsen som blir liggende og vri seg i smerte. Brann-spilleren må ut for behandling, men ser ut til å være klar igjen.
    39'
    Brann er fortsatt det førende laget i banespillet her, men kommer seg fortsatt ikke til sjansene. Kan de klare å få en redusering før pause?
    40'
    Brann får frispark på hjørnet av seksten.
    41'
    Haugen slår inn i feltet, men Linde har kontroll i feltet.
    41'
    Rolantsson skyter fra distanse, men også denne gangen går avslutningen rett på Linde.
    44'
    Molde ypper seg igjen for første gang på lenge. Hestad drar seg fri på venstrekanten og slår inn i feltet, men Brann får stanget unna denne gangen.
    45'
    Komisk frispark til Molde! Rolantsson kaster seg over Aursnes og holder fast i ham mens han prøver å løpe videre. Legger seg til slutt over Molde-spilleren som får frispark.
    45'+1
    Gult kort til Molde
    Fredrik Aursnes
    Så er det Aursnes som er for hard med Rolantsson. Ender med gult kort denne gangen, Molde får frispark midt på Branns halvdel.
    45'+1
    Hussain slår frisparket inn i feltet, men Brann rydder unna.
    45'+2
    Så er det pause i Bergen, og for en ellevill kamp dette har vært! Brann har vært bunnsolide hele sesongen, men blir altså herjet med av 17 år gamle Erling Braut Håland og Molde leder 4-0 (!!). Stortalentet fikk tillit fra start, og har så til de grader vist seg tilliten verdig. Eurosport har også meldt at det er en speider fra Manchester United som følger spissen fra tribunen, og han har mildt sagt vist seg fra sin beste side.
    46'
    Håland, altså. For en mann. Kan han fortsette i 2.omg?
    46'
    Haugen fyrer av fra 20 meter. Går langt over.
    47'
    Molde triller og har god kontroll nå.
    49'
    Strand drar seg inn i banen og skyter. Går like utenfor.
    50'
    Forren blir liggende etter en kollisjon. Ser ikke bra ut.
    51'
    Corner til Molde. Svakt slått, klareres.
    52'
    Forren tilbake igjen.
    54'
    Molde med bra kontroll på oppgjøret nå.
    58'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Amer Ordagic
    Ut: Peter Orry Larsen
    60'
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    60'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Fredrik Brustad
    Ut: Erling Braut Haaland
    Dagens mann. Herrefred for en spiller!
    61'
    Braaten gjør seg klar for å komme innpå.
    62'
    Feriekamp dette her nå.
    63'
    Brustad setter fart og kommer alene med Sahin-Radlinger, men målvakten redder greit.
    66'
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Eirik Hestad
    67'
    Inn: Daniel Braaten
    Ut: Ruben Kristiansen
    Kristiansen løper av banen, Braaten loffer inn. Akkurat som vi kjenner han.
    69'
    Forren får behandling for noe som ser ut som et kutt utenfor banen. Spillet pågår.
    72'
    Publikum reiser seg og drar hjem fra Brann Stadion nå!
    75'
    Inn: Stian Gregersen
    Ut: Fredrik Aursnes
    78'
    Fine tendenser fra Brann. Braaten drar seg inn i boks, legger til Haugen, som slipper til Koomson. Han skyter, rett i blokka.
    81'
    Koomson kommer rundt på kant og slår hardt inn. Går i nettveggen.
    84'
    Begge lag ønsker bare å bli ferdig med denne kampen nå. Grusomt kjedelig utpå matta nå.
    86'
    Marengo setter fart og kommer seg inn i Molde-boksen. Skyter, og ballen stanses av Forren. Han hælflikker den iskaldt ut til corner.