1-0

1-0

God ettermiddag, alle fotballinteresserte! Da ønsker vi velkommen til livedekning av storkampen Brann-Molde her fra Brann Stadion. Kampen starter klokken 1800. Vi gir dere lagoppstillingene straks de er klare.
    Dette er kanskje den mest spennende kampen i årets eliteserie hittil denne sesongen. Regjerende seriemestre Molde kommer til Bergen poengløse etter 2-1-tap mot Viking og Lillestrøm, mens hjemmelaget er svært interessert i revansje etter 4-0-tapet mot Rosenborg på Lerkendal i sist runde.
    Brann gjør to endringer fra Rosenborg-kampen. Tomasz Sokolowski overlater sin sentrale midtbaneplass til Stephane Badji. Senegaleseren debuterer fra start for Brann i dag. I tillegg er friskmeldte Zsolt Korcsmar tilbake i midtforsvaret og henviser Simen Wangberg til benken.
    Ole Gunnar Solskjær har gjort hele fem endringer på Molde etter hjemmetapet for Lillestrøm. Ute er Espen Bugge Pettersen, Martin Linnes, Joshua Gatt, Daniel Chima Chukwu og Emmanuell Ekpo. Disse er erstattet av Ole Söderberg, Magnar Ødegaard, Daniel Berg Hestad, Zlatko Tripic og Magne Hoseth.
    Tilsvarende oppgjør i fjor ble spilt 2. september. Den kampen vant Brann hele 4-1. Molde tok ledelsen ved Davy Claude Angan etter knappe halvtimen, men i 2. omgang sørget Amin Askar, Simen Wangberg og Kim Ojo (2) for rød målorgie.
    Snøen har i perioder lavet ned i Bergen både i natt og i formiddagstimene, men nå minutter før kampstart har solen tittet frem. Stadion-matten er snøfri og grønn, naturligvis fortsatt litt humpete.
    Da har speaker lest opp lagene, og vi venter på at spillerne skal entre matten. Det strømmer fortsatt på med tilskuere, mange bergensere er som vanlig sene med å komme innom stadionportene.
    Da entrer lagene Stadion til stor applaus. Kapteine hilser og det er tid for Nystemten.
    Lagene skifter side. Brann skal spille mot sine egne supportere på Frydenbø-tribunen i 1. omgang.
    Stephane Badji får æren av å sparke i gang for Brann.
    1'
    Stor sjanse til Molde umiddelbart. Jo Inge Berget får en lang ball i bakrom og tester Leciejewski som slår til corner.
    1'
    Corneren går over alle og bak mål til utspill fra Leciejewski.
    1'
    Det er Molde som har begynt kampen best. Mostrøm får en god mulighet i boksen etter innlegg fra høyre, men bommer på ballen.
    4'
    Heades ut av Molde-forsvaret. Brann opprettholder trykket.
    4'
    Huseklepp spiller Pusic alene mot Söderberg i Molde-målet. Østterrikeren avslutter svakt utenfor. Kjempesjanse!
    6'
    Det har ikke manglet på mulighetene innledningsvis. Molde går rett i angrep og løsner skudd fra distanse. Leciejewski er igjen med på notene og slår til corner.
    6'
    Nok et hjørnespark det ikke blir noe ut av.
    7'
    Fartsfyllt åpning på denne kampen. Begge lagene går offensivt til verks.
    8'
    Kristoffer Larsen forserer til dødlinjen på venstrekanten og får lagt inn. En Molde-forsvarer får klarert til corner.
    9'
    Slås inn på nærmeste, der Markus Jonsson header utenfor.
    9'
    Huseklepp spiller fri Sævarsson på høyresiden, som fremskaffer en corner.
    13'
    Huseklepp tar fra begge sider, denne ble i lengste laget.
    13'
    Kristoffer Larsen skjærer innover fra venstrekanten og skyter fra 17 meter. Askøyværingen får et dårlig treff og skuddet triller utenfor.
    14'
    Badji tar en dragning midt på egen banehalvdel og høster stor applaus hos hjemmepublikumet.
    16'
    En Molde-forsvarer får hodet på ballen i første omgang, før Badji plukker opp utenfor 16-meteren. Midtbaneankeret sender avgårde en suser, halvmeteren over tverrligger.
    16'
    I sin første kamp fra start er Badji i ferd med å spille seg inn i Brann-supporternes hjerter allerede. Spillestilen hans kan minne om den gamle yndlingen Rodolph Austin, som ble soglt til Leeds i fjor høst.
    18'
    Korcsmar får hodet på ballen i første omgang. Etter litt ping-pong ender det med innkast til Brann.
    18'
    Molde tråkler seg helt inn på Branns femmeter. Sævarsson forhindrer Tripic å komme til avslutning med en lang, islandsk tå!
    21'
    Pusic trer gjennom Larsen, som vinkes av for offside. Dommer Espen Berntsen lar spillet gå siden Molde har ballen.
    22'
    Molde trekker hele laget disiplinert tilbake på egen halvdel når Brann bygger opp spillet.
    24'
    Wolff Eikrem med innoverskrudd frispark fra venstresiden. Korcsmar viser styrke i luften og rensker unna.
    25'
    Etter en forrykende innledning har tempoet fallt noe. Begge lag bruker mer tid i det oppbyggende spillet nå.
    26'
    Nytt frispark til Molde, denne gang helt nede ved hjørneflagget på høyresiden. Hoseth skrur innover, rett i klypene til Leciejewski.
    26'
    Brann med flere fine kombinasjoner på høyresiden. Desverre for de røde er det ikke nok presisjon i sistefasen.
    28'
    Lang ball mot Pusic i bakrom. Söderberg er helt ute på 16-meteren og snapper ballen foran Brann-spissen. Våkent keeperspill.
    30'
    Kampen bærer preg av det ujevne underlaget og at det er tidlig i årets eliteserie. Mye dårlige pasninger av begge lag her nå.
    32'
    Gult kort til Molde
    Joona Toivio
    Takler Pusic bakfra. Korrekt dømt av Berntsen, som har ledet kampen prikkfritt hittil.
    35'
    Branns venstreback Demir gjør god defensiv jobb på 'feil' side. Vinner ballen og får frispark. Og kanskje enda gøyere for svensken; massiv applaus fra Brann-supporterne.
    37'
    Flere gode muligheter for Brann. Larsen får lagt inn fra venstre til Pusic, som ikke teffer på hel volley. Haugen plukker opp, men skuddet hans går høyt over.
    39'
    Larsen viser seg frem igjen. Tar ned et vanskelig overlegg fra Askar, lurer av en Molde-forsvarer og klemmer til med et skudd like over tverrligger. Fin prestasjon av U21-landslagsspilleren.
    40'
    Mattias Moström med langskudd fra noen og tyve meter. Leciejewski er med på notene og holder greit.
    42'
    Branns midtbanepsillere er gode i gjenvinningsfasen og setter press på Molde i minuttene før pause her.
    44'
    Da er det pause og lagene går i garderoben uten å ha scoret. Erik Huseklepp fikk en siste mulighet like før pause til å sende Brann i ledelsen, men traff ikke mellom stengene da han avsluttet fra spiss vinkel. Kampen åpnet forrykende med flere sjanser til begge lag. Fellesnevneren er manglende presisjon og dyktighet i siste fasen, noe også en humpete gressmatte må ta skylden for. Det ligger an til en spennende 2. omgang på Brann Stadion.
    45'
    45'+1
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Magne Simonsen
    Ut: Joona Toivio
    45'
    45'
    Wolff Eikrem sparker i gang 2. omgangen.
    48'
    Simonsen tar plass på høyrebacken, mens Ødegaard går inn i Moldes midtforsvar.
    51'
    2. omgangen har åpnet i roligere tempo enn den første. Molde har styrt spillet de første minuttene uten å skape noe.
    52'
    Gult kort til Brann
    61'
    10 608 personer har betalt billett til kveldens kamp.
    63'
    Vi har hatt litt tekniske problem her. I det 56. minutt fikk Brann og Martin Pusic en kjempemulighet. Huseklepp finter og legger perfekt inn til Pusic, som stupheader i tverrligger fra kloss hold. Der skulle Brann tatt ledelsen.
    66'
    Hoseth med et innoverskrudd frispark fra høyresiden. Brann får med nød og neppe til slutt klarert.
    67'
    Nytt frispark til Molde i god posisjon. Wolff Eikrem triller kort til Hoseth som skyter. Brann får blokkert.
    69'
    Mattias Moström får en gratismulighet av Brann-forsvaret. Får en tå på ballen, men setter den rett på Leciejewski.
    71'
    Pusic går i bakken i duell med en Molde-forsvarer. Både Pusic og hele Stadion skriker på straffe, uten å få gehør hos dommer Berntsen.
    73'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Tomasz Sokolowski
    Ut: Fredrik Haugen
    73'
    Nå bølger det her. Leciejewski varter opp med en glitrende benparade på skudd fra Gatt.
    75'
    Pusic jobber på alle baller og får et frispark i god posisjon; 25 meter, midt foran Molde-målet. Tar det selv, svakt rett i muren. Så dårlig at han smiler selv.
    80'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Molde
    Mål: Amin Askar
    Pusic tar ned en lang ball og spiller videre til Askar. Alene mot Södserberg triller han ballen iskaldt ned i høyre hjørne!
    80'
    Inn: Fredrik Nordkvelle
    Ut: Kristoffer Larsen
    84'
    Inn: Hassan El Fakiri
    Ut: Erik Huseklepp
    84'
    Molde presser på med alt de har for utligning nå. Brann vil nok få kontringsmuligheter i sluttminuttene.
    87'
    Rune Skarsfjord jobber nesten hardere enn spillerne i teknisk sone nå...
    88'
    Inn: Daniel Chima Chukwu
    Ut: Mattias Moström
    88'
    Brann har trekt samtlige spillere dypt ned på egen banehalvdel. Får et befriende utspill fra femmeter. Leciejewski har all verdens tid...
    90'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Stephane Badji blir kåret til dagens Brann-spiller av en lokal jury. Vi stiller oss bak den. Senegaleseren har imponert i sin første kamp fra start.
    90'+2
    El Fakiri setter opp Askar, som slår flatt inn foran mål. Pusic er centimetre fra å skli inn 2-0!
    90'+3
    90'+5
    Brann vinner 1-0 over Molde. Amin Askar er dagens helt i Bergen, etter matchvinnerscoringen ti minutter før slutt. De regjerende seriemestrene står dermed uten poeng etter tre kamper.